Розділи

Який обігрівач найкращий для квартири

Який обігрівач найкращий для квартири

Олена Калинчук
20.10.2022
5 хв
23.11.2023
Було
цікаво?
4638 лайків
Кількість
перeглядів
10336 переглядів
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Зима близько. Вона буде непростою, нас застерігають: "варто готуватися до складного опалювального сезону", "температура у квартирі взимку може бути нижчою, ніж зазвичай". Ймовірно, що реально буде холодно. Є сенс уже зараз шукати техніку для обігріву приміщень.

 

Який вибрати обігрівач для квартири? Про це ми розпитали експертів з побутової та опалювальної техніки МТА. Їхні поради, пояснення, порівняння, огляд та рекомендації читайте у статті.

 

Характеристики: який електричний обігрівач краще купити для квартири

 

Сучасний дизайн, конструкція, найкраща надійність – звичайно, це дуже важливо. Однак є ще одна властивість обігрівачів, яку ми аналізуємо насамперед. Це питання регулювання тепла у кількості та потужності, яка необхідна квартирі. Енергоефективність коротко кажучи) В ідеалі – оснащення вбудованим автоматичним регулятором тепла.

 

Типів побутових обігрівачів існує багато. Як не помилитись з вибором?

 

какой электрический обогреватель лучше купить

Про всі варіанти та різновиди електричних обігрівачів обов'язково розповімо далі. А ще – з'ясуємо, з погляду яких критеріїв купити справді економний обігрівач для квартири:

Оснащення термостатом. Коли квартира прогрівається до певної температури, інтенсивність генерації тепла знижується і техніка тимчасово вимикається. Це сприяє енергоефективності. 

Вбудований регулятор віддачі тепла. З ним ви можете налаштовувати бажані градуси для зниження використання енергії. 

Рівень ККД та теплової ефективності. У більшості сучасних обігрівачів цей показник високий. 98-100% електроенергії перетворюються на тепло. І це круто! 

Тривалість прогріву повітря та утримання тепла у приміщенні.

Вплив на мікроклімат вдома. Важливо знати, чи шумно працює обігрівач, чи сушить повітря і т.д. 

Безпека. Тут маємо на увазі відсутність нагрівання корпусу. Електрична панель повинна працювати так, щоб не було ризику отримати опіки. Поверхня не повинна занадто нагріватися та не допускати виникнення пожежі. 

Ціна товарів.

Важко сказати, який тип економніший, ніж інші. Все залежить від потужності. Хочете швидко нагріти квартиру і перетворити її на втілення затишку та комфорту? Беріть електричний обігрівач з орієнтовною потужністю нагрівального елемента 2 кВт. Чи це буде конвектор, "дуйчик" або лампа UFO не настільки суттєво. Усім їм для роботи потрібна майже однакова кількість електроенергії. 

какой электрический обогреватель лучше купить

 

Який обігрівач краще купити у квартиру: види та принципи роботи 

 

Ми підготували детальний огляд найпопулярніших електричних обігрівальних пристроїв.

 

Універсальні інверторні кондиціонери 

 

Інверторний кондиціонер підходить для будинку та квартири. Він має відчутні переваги. ККД перевищує показники інших обігрівачів щонайменше в 4 рази. Простіше кажучи, кожен кіловат електроенергії перетворюється на 4 кіловати тепла для вашої квартири.

инверторный кондиционер

 

инверторные кондиционеры

 

 

 

 

 

Модель

Режими роботи

Монтаж

Вартість

Кондиціонер Osaka Stv-12hh White

обігрів, вентиляція, охолодження, осушення

Настінний

14 999 грн.

Кондиціонер Akai Ac9010-Of White

вентиляція, турборежим, охолодження, осушення, обігрів, нічний

Настінний

8999 грн

Кондиціонер Sensei Aquilon On-Off Sac-09mbw White

осушення, очищення повітря, обігрів, охолодження, вентиляція

Настінний

11819 грн

Кондиціонер Olmo Inventa Osh-10ldh White

автоматичний, охолодження, осушення, обігрів, нічний, вентилятор

Настінний

13200 грн

Кондиціонер Neoclima Inverter R32, A++

турборежим, нічний, обігрів, охолодження, автоматичний, вентилятор, очищення повітря, осушення, захист від перепадів напруги, функція ifeel, дисплей, авторозморожування, датчики витоку холодоагенту, самоочищення, регулювання напрямку повітряного потоку, настроювання пам'яті, самодіагностика, таймер

Настінний

40999 грн

Ціни актуальні на момент публікації статті

 

Бюджетні та невеликі електричні конвектори

 

Альтернатива опалювальній техніці, що працює на газі або твердому паливі. Їх активно використовують для обігріву квартир та інших приміщень. Електричні конвектори захищені від вологи та пилу. Все завдяки надійній конструкції. Нагрівальний елемент вбудований в нижню частину корпусу, а вгорі розташовані спеціальні жалюзі.

Електричні конвектори називають конвенційними нагрівачами. Вони не мають вентилятора, тому працюють безшумно. Але головне – вони не “ганяють” пил. Це їхня найкраща екологічна “фішка”. 

 

 

 

 

 

 

Модель

Функції

Монтаж

Вартість

Конвектор Zilan Zln6258 Black


захист від перегріву, вільне переміщення, механічне керування

Настінний, підлоговий

1 599 грн.

Конвектор Noveen Ch6000 Timer Turbo Fan

захист від перегріву, регулятор потужності, таймер, термостат, коліщатка для переміщення, відкритий нагрівальний елемент

Підлоговий, настінний

2 399 грн

Конвектор Noveen Ch7100 Black Lcd Smart 3 Рівня Нагріву Таймер Пульт Ду (Nas_4111057)

захист від перегріву, термостат, таймер, пульт, дисплей, електронне управління, 3 рівні нагрівання

Підлоговий

2 499 грн

Ціни актуальні на момент публікації статті

 

Класичний масляний обігрівач

 

Виглядає як металевий корпус із мінеральним наповненням всередині. Саме олія нагрівається і віддає тепло. Є тут і термостат, що регулює температурний режим.

Масляні обігрівачі підходять для невеликих приміщень – 20-25 кв. Щоб клімат такої кімнати став комфортно теплим, знадобиться до 1.5 години.

Ця теплова панель має багато шанувальників, але намагайтеся вибирати найкращих та надійних виробників. Олія всередині прогрівається до 150 градусів, тому найменше порушення герметичності корпуса може мати небезпечні наслідки.

 

Інфрачервоні обігрівачі

 

Популярні теплові моделі для локального обігріву. Прекрасно себе показують в квартирах та на відкритих майданчиках: балконах, терасах ресторанів, альтанках, сценах.

Ці обігрівачі складаються з металевого корпусу, лампи та тримача. 

 

 

 

 

 

Модель

Функції

Монтаж

Вартість

Обігрівач Ecovacs Mini 1500 Black

захист від перекидання, вільне переміщення, механіка, 1.5 кВт

Підлоговий

1 499 грн

Обігрівач Floria Zln2243 Black

Вбудований термостат, беззвучна робота, не перегрівається, кварцеве нагрівання, рекомендована площа обігріву 20 кв.м., механічне керування

Стельовий, настінний

1 489 грн

Обігрівач Ufo Star 2900 Black +Ножка

Термостат, стаціонарне встановлення та просте переміщення за необхідності,

механічне керування

Настінний

5 499 грн

Ціни актуальні на момент публікації статті

 

Легкі та недорогі тепловентилятори

 

Тепловентилятор – найкращий варіант обігрівачів, якщо потрібно швидко нагріти квартиру. Особливо якщо там підвищена вологість.

Який вигляд має тепловентилятор? Компактний корпус із пластику, термостат, внутрішній нагрівач (керамічний або спіралевий).

  

 

 

 

 

 

Модель

Функції

Монтаж

Вартість

Обігрівач Neo Tools 90-061 Black Orange Керамічний

Захищений від перекидання, ручка для переноски, є термостат, обігріває площу до 30 кв.м., нагрівальний елемент РТС, потужність 3 кВт

Підлоговий

2 249 грн

Обігрівач Neo Tools 90-060 Black Orange Керамічний

Не перекидається, легко переноситься, завдяки спеціальній ручці, має вбудований термостат, обігріває 20 кв.м., має потужність 2 кВт 

Підлоговий

1 399 грн

Обігрівач Neo Tools 90-071 Orange Переносний 2 В 1

Дисплей, таймер, захист від перегрівання, електронне керування, мобільність, завдяки надійній ручці, площа утеплення 35 кв.м., нагрівальний елемент спіраль, потужність 2.4 кВт

Підлоговий

3 199 грн

Ціни актуальні на момент публікації статті 

 

Який тип обігрівача кращий для квартири

 

Усі обігрівачі, про які ми розповіли, мають якісні сучасні характеристики. Не будемо повторюватися, однак підсумуємо, що який тип ви б не вибрали, він впорається зі своїм завданням добре. Однак, щоб вибір був дійсно вдалим, визначтеся з розміром приміщення у квартирі.

Враховуйте, що для обігріву 10 м ² потрібна потужність в 1 кіловат. Тобто, якщо кімната має 30 кв.м., а ви поставите обігрівач на 2 кВт, він не прогріє повітря до комфортного стану. Тепло зникатиме швидше, ніж опалювальний пристрій, буде здатен його генерувати. Температурний датчик не буде періодично відключатися, а нагрівальна деталь з часом вийде з ладу.

Однак, цей варіант може добре підійти для додаткового використання, якщо ефект від основних теплових батарей потрібно посилити. Менша потужність може бути коректною і тоді, коли квартира має гарну теплоізоляцію, є пластикові вікна. Натомість на перших чи останніх поверхах слід очікувати більших тепловитрат.

Якщо обігрівач вибрати правильно за потужністю, коректно працюватиме термостат. Кімната нагрілася – пристрій вимкнеться. Температура трохи знизилася – знову увімкнеться.

 

Правильно встановлюємо обігрівач у квартирі

 

Різні теплові моделі мають вимоги до безпечної експлуатації. Тепловентилятор, наприклад, не можна ставити під стіною кімнати. Коли він працює, повітря втягується з одного боку, проходить через нагрівальний елемент та видмухується з іншого. Якщо встановити його біля стіни, пристрій не зможе втягувати повітря і перегріватиметься. Це суперечить правилам безпеки. Тепловентилятор встановлюйте на вільному просторі.

На "дуйчику" чи конвекторах не можна сушити одяг! Якщо мова вже зайшла про конвекторний обігрівач, його встановлюють на спеціальні ніжки, висотою 10-15 см, або монтують на стіну. Прямо на підлогу, як батарею центрального опалення, не кладіть.

Всі різновиди обігрівачів краще розташовувати подалі від спальної зони. Ця рекомендація існує для того, щоб не з'являвся ефект сухості повітря. Якщо ви задаєте вищу температуру для пристрою, використовуйте одночасно зволожувач повітря та регулярно провітрюйте. За температури +21...+23 °С рекомендується підтримувати вологість на рівні 40-60%.

 

Де купити якісний та економний обігрівач для квартири

 

Асортимент обігрівачів для квартири в інтернет-магазині МТА ретельно підбирається та оновлюється. Критерії товарів, які ми врахували насамперед:

  • максимальна потужність;
  • можливість ефективного обігріву кімнати;
  • економність;
  • функції безпеки та захисту;
  • комфорт з погляду ціни-якості.

Найбільший попит мають обігрівачі УФО, бюджетні тепловентилятори, спліт-системи, конвектори. Та ми з радістю допоможемо обрати кращий варіант товарів для обігріву вашої квартири.

 

Вказані ціни – актуальні на момент публікації статті

 

Було
цікаво?
4638 лайків
Кількість
перeглядів
10336 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
4638 лайків
Кількість
перeглядів
10336 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Кондиціонер Osaka STV-12HH White

    15599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Конвектор Zilan ZLN6258 Black

    1249 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Конвектор Noveen CH6000 Timer Turbo Fan

    1999 ₴ 999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Конвектор Noveen CH7100 Black LCD Smart 3 рівня нагріву таймер пульт ДУ (nas_4111057)

    2899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Обігрівач UFO ECO Mini 1500 Black

    1199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Обігрівач Floria ZLN2243 Black

    2199 ₴ 1849 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Обігрівач UFO Star 2900 Black +ніжка

    5999 ₴ 5449 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Обігрівач UFO Star 2900 Black +ніжка

    5999 ₴ 4899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Теплова гармата Neo Tools 90-061 Black Orange керамічний

    2249 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Теплова гармата Neo Tools 90-060 Black Orange керамічний

    1399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Теплова гармата Neo Tools 90-071 Orange переносний 2 в 1

    2999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!