Розділи

Який MacBook вибрати у 2023 році: ТОП-6 моделей

Який MacBook вибрати у 2023 році: ТОП-6 моделей

Максим Дущак
05.09.2023
5 хв
07.09.2023
Було
цікаво?
1969 лайків
Кількість
перeглядів
11219 переглядів

 

Хотіли купити літак, а отримали самокат. Правда, прикра ситуація 😄

 

Щоб не потрапити у таке становище під час вибору Макбука, читайте наш огляд. Ми зібрали топові моделі під будь-які випадки життя. Кожен знайде тут щось для себе.

 

MacBook – який краще купити

 

Підібрали макбуки з оптимальною конфігурацією, щоб ви не переплачували за непотрібні допи. Приготуйтесь, буде довго, але дуже цікаво.

 

Apple MacBook Air M1 2020 (MGN63) 13" 256 GB – найбюджетніший

 

Цей MacBook варто вибрати, якщо хочеться насолоджуватися яблучними технологіями, але бюджет обмежений.

Макбук був представлений у 2020 році, але він буде актуальним ще багато років. Вся справа в чіпі М1, який ефективніший за процесори навіть більш сучасних ноутбуків. Потужності вистачає для редагування фото та відео на професійному рівні. Геймери також залишаться задоволеними.

Є 16-ядерна система машинного навчання Neural Engine, яка використовується і у дорожчих Макбуках. Вона робить камеру "розумнішою", допомагає краще аналізувати голос і навіть автоматично ретушує фото.

Apple MacBook Air M1 2020 ще й дуже компактний. Його варто взяти, якщо часто подорожуєш чи любиш працювати у кав'ярнях. Єдине – трохи бентежить яскравість дисплея у цьому MacBook. Навіть за досить похмурої погоди відчувається невеликий дискомфорт через відблиски. Зате в приміщенні все чудово – картинка деталізована та соковита. Те, що потрібно для роботи та розваг.

До речі, дивитися фільми на MacBook можна близько 13 години. Це підтверджують і відгуки в інтернеті та наші тести.

 

бюджетна вартість;
компактний корпус;
гарний запас потужності;
деталізований та соковитий дисплей;
13 годин автономності;
повністю безшумна робота.
|
недостатньо яскравості для роботи на вулиці;
для когось дисплей буде надто маленьким.

 

Apple MacBook Air 13,6 M2 (MLXW3) 2022 – наймобільніший

 

Цей Макбук найкомпактніший з усіх, які тільки можна вибрати.

Так, є ще Макбук 2017 року з 12-дюймовим екраном, але він вже морально застарілий. Тому Apple MacBook Air 13,6 M2 ідеально підходить для тих, хто у постійному русі. Корпус тонкий та легкий, поклав у сумку і погнав на зустріч пригодам.

Батарея теж заточена під високу активність – близько 17-19 години автономності залежно від навантаження. Можна почати фотошопити вдома, продовжити в поїзді, а завершити в кафешці якогось нового міста. І заряд MacBook ще залишиться, щоб увечері подивитися фільм.

З потужністю у ноутбука теж все гаразд. Запускали одночасно стандартний набір креативника – фотошоп, відеоредактор, месенджер та браузер із купою вкладок. Все літало. Не дарма чіп М2 вважається найефективнішим процесором на сьогодні. З ним ви вирішуватимете завдання швидше за колег. Якщо тільки в них не MacBook Pro, про який ми теж поговоримо:)

Епл Макбук отримав 13,6 дюймовий дисплей Liquid Retina із соковитою та чіткою картинкою. Грати та дивитися фільми на ньому одне задоволення, але тільки у приміщенні чи у похмуру погоду. Працювати під прямим сонячним промінням трохи дискомфортно, хоча можна звикнути.

 

рекордна мобільність;
автономність 17-19 годин;
запас потужності під будь-які завдання;
компактний екран із соковитою та чіткою картинкою.
повністю безшумна робота
|
трохи не вистачає яскравості;
дорогий.

    

Apple MacBook Air 15.3" M2 2023 (MQKP3)  – найавтономніший 

 

І рекордний час роботи – не єдиний козир MacBook, за який його обирають.

Перше, що нас зачепило – 15,3-дюймовий екран. Це єдиний ноутбук із такою великою діагоналлю в лінійці Air. До 2023 року за таку діагональ потрібно було заплатити вдвічі більше, адже вона була тільки у Apple MacBook Pro. Ще й глянсовий дисплей ідеально підходить для роботи з графікою, адже відображає навіть найтонші відтінки. Спасибі, розробникам Apple за розширену палітру кольорів. Але є і зворотний бік цього MacBook – невеликі відблиски при яскравому світлі, плюс екран легко забруднюється.

Зате дивитись серіали, грати, слухати музику на Макбуці – кайф. І багато в чому завдяки 6 динамікам із підтримкою технології 3D-звучання. Звук огортає з різних боків і здається ніби перебуваєш у центрі подій.

Милуватися відеоконтентом на MacBook можна майже 20 годин, серфити в інтернеті чи фотошопити – трохи менше. Ноутбуків з подібною автономністю – одиниці. А з огляду на потужність він такий один.

В основі MacBook 2023 лежить чіп М2, якого вистачає для будь-яких завдань. Хоч бери й займайся генною інженерією. Ми вже писали, що це найефективніший процесор, який тільки можна вибрати.

Правду кажучи, цей Макбук сподобався нам найбільше. Він справді універсальний солдат. У ньому гарний дисплей, відмінний запас автономності, потужності хоч відбавляй, збільшена діагональ. І все це за справедливою ціною. Ну, кайф же.

 

автономність ноутбука до 20 годин;
стандартна діагональ;
об'ємне звучання;
запас потужності для будь-яких завдань;
розширена палітра кольорів.
|
відблиски при яскравому освітленні;
екран і корпус мажеться в два.

 

Apple MacBook Pro 14” 2021 (MKGP3) – поєднання ефективності та ціни

 

Цей Mac вийшов ще у 2021 році, тому коштує відносно дешево нових ноутбуків. При цьому продуктивність досі відповідає вимогам фахівців. І відповідатиме ще багато років.

В основі MacBook лежить чіп M1 Pro c 16-ядерною системою Neural Engine, яка прискорює роботу ноутбука і робить його розумнішим за рахунок машинного навчання. На ньому можна займатися 3D-моделюванням, створенням музики, графіки, загалом усім чим душа забажає. Макбук досі перевершує майже всі гаджети на Windows. Він поступається у продуктивності тільки більш сучасному Apple MacBook Pro 2023 року.

14-дюймовий дисплей у цьому MacBook – найкращий. Не в цій лінійці, не серед Макбуків, а в принципі найкращий на ринку ноутбуків. Liquid Retina XDR підтримує понад мільярд відтінків. Картинка соковита, чітка, ідеальна для роботи із графікою. Хоча в інтернеті й зустрічаються відгуки, що нібито на екрані ноутбука з'являються якісь ореоли, але ми цього не помітили. Зате помітили пікову яскравість на 1600 ніт та частоту оновлення 120 Гц. На екран MacBook приємно дивитись навіть в сонячний день, а плавність просто підкуповує. Єдине – "чубчик" на дисплеї може дратувати. Але це вже індивідуально.

Якісний візуал ноутбука доповнюється ще й чудовим аудіо. Система з 6 динаміків відтворює чистий і басистий звук з ефектом стерео.

А ось камера цього MacBook трохи не виправдовує очікування. Вона, звичайно, хороша і підходить для спілкування, але за такі гроші чекаєш чогось більшого. Як мінімум, могли додати ширококутний об'єктив, щоб захоплювати більше простору.

Час роботи MacBook залежить від яскравості, кількості запущених програм та технологій. Для роботи батареї вистачить на 7-10 годин. Якщо просто дивитися якісь відео та серфити в інтернеті, то 15 годин можна отримати без проблем. Наприклад, перегляд 30-хвилинного відео на YouTube забрав 3% заряду.

 

запас потужності для професійної роботи;
компактний корпус ноутбука;
соковита та чітка картинка;
частота оновлення 120 Гц;
об'ємний та потужний звук;
відмінна автономність;
|
“чубчик” на дисплеї подобається не всім;
камера середньої якості.

 

Apple MakBook Pro M1 Pro 2021 (MK183) 512GB – найбільший

 

Це покращена версія попереднього Макбука. Ідеально підійде якщо хочеться вибрати більший екран з добротною продуктивністю і за справедливою ціною.

В основі MacBook – той самий чіп M1 Pro з 16-ядерною системою Neural Engine і запасом потужності для складних завдань. Тести показали, що продуктивність ноутбука Apple MacBook Pro 16” 2021 така сама, як у версії на 14 дюймів. Можна спокійно займатися моделюванням віртуальних світів, створенням музики чи відео. Є можливість придбати потужнішу версію на чіпі M1 Max, але особисто нам складно уявити, чим потрібно займатися, щоб повністю реалізувати її потенціал. А даремно переплачувати навряд чи хтось хоче.

На 16-дюймовому екрані працювати помітно приємніше. Здається, ніби цих кількох дюймів якраз і не вистачало для ідеальної робочої машини за свої гроші. Завдяки матриці Liquid Retina XDR, картинка соковита, насичена та чітка. Яскравість MacBook дозволяє комфортно працювати за будь-якого освітлення, а частота оновлення 120 Гц дарує приємну плавність.

Добротна картинка Макбука доповнюється об'ємним і потужним звуком завдяки 6 динамікам з технологією Dolby Atmos. Таке комбо оцінять насамперед геймери та любителі серіалів.

Акумулятора MacBook вистачає на 6-8 годин роботи за умов високого навантаження. Просто серфити в інтернеті або дивитися відео можна до 15 годин.

 

актуальна потужність на роки наперед;
чітка та соковита картинка;
потужне звучання;
частота оновлення 120 Гц.
|
“чубчик” на дисплеї може дратувати.

 

Apple MacBook Pro 14 M2 PRO 512GB/16GB 2023 (MPHH3) – потужний та компактний

 

Це справді машина мрії для будь-якого фахівця. Ще більших можливостей для творчості не подарує жоден ноутбук.

Працює MacBook 2023 на чіпі M2 Pro з 16-ядерною системою Neural Engine. І цього вистачає, щоби моделювати хоч цілі віртуальні всесвіти. Є потужніша версія Макбука на чіпі M2 Мах, але вона дорожча в 2 рази, та й навряд чи вам знадобиться стільки ресурсів під капотом.

Екран Liquid Retina XDR створює кращу картинку, з якою поки що ніхто не може конкурувати. Деталізація, кольори, плавність рухів – все на найвищому рівні. Наприклад, якщо порівнювати дисплей Макбука з готелями, то це навіть не 5-зіркові, а ті декілька штук у світі, які неофіційно називають "семизірковими".

Камера хоч і Full HD, і з розумними алгоритмами, але здається, що якість зображення не зіставляється з ціною. Apple ніби натякає "хочеш хизуватися своїм обличчям у високій роздільній здатності, використовуй в якості фронталки айфон". Навіть спеціальні кріплення для цього є.

Батареї MacBook 2023 вистачає на 12-15 годин у стандартному режимі використання. Наприклад, після трьох годин серфінгу в інтернеті, батарея просіла на 22% при середній яскравості. Навантажувати Макбук на повну можна 5-7 годин.

 

рекордная продуктивность;
лучший дисплей на рынке;
порты на любой вкус – USB, Thunderbolt, аудиоразъём и тд;
мощный и объемный звук с шумоподавлением.
|
дороговат;
фронтальная камера среднего качеств

 

Який MacBook вибрати: підсумки

 

Фуууух, розповіли вам про всі круті моделі. Серед цих MacBook напевно знайдеться той самий "літак" з початку статті. А якщо раптом вам потрібно купити щось інше, напишіть менеджерам МТА. Вони підберуть хороший Apple MacBook саме під вас і подбають, щоб ви не переплатили.

 

P.S За консультацію грошей не беремо, адже ми не юристи 😄

Було
цікаво?
1969 лайків
Кількість
перeглядів
11219 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1969 лайків
Кількість
перeглядів
11219 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Air M1 2020 MGN63 Space Gray 13 256 GB

    39499 ₴ 33199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Air 13 M2 8/256GB Space Gray (MLXW3) 2022

    53499 ₴ 41499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Air 15 M2 2023 Space Gray (MQKP3)

    62499 ₴ 51199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro M1 Pro 2021 MKGT3 Silver 1TB (MKGT3)

    84999 ₴ 82199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro 16 2021 MK193 Space Gray 1TB

    118999 ₴ 85199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro 14 M2 Pro 512GB/16GB Silver 2023 (MPHH3)

    97999 ₴ 74999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!