Розділи

Який фітнес-браслет краще купити: огляд 6 моделей від експерта МТА

Який фітнес-браслет краще купити: огляд 6 моделей від експерта МТА

Максим Дущак
15.03.2023
10 хв
21.08.2023
Було
цікаво?
4342 лайки
Кількість
перeглядів
17981 перегляд

 

Поки читаєте ці рядки, у вашому організмі відбувається цілий вир процесів, про які ви навіть не здогадуєтесь. А ось розумний фітнес-браслет – здогадується, та ще й як

 

Ох, ми знаємо, як складно зробити вибір, особливо, коли кожен бренд тягне ковдру на себе. Підібрали для вас ТОП фітнес-браслетів 2023 року і об'єктивно пройшлися по всіх їхніх плюсах і мінусах. Корисні рекомендації теж є ? Погнали? 

 

Кому потрібен фітнес-браслет

 

Ви можете гризти граніт науки, старанно працювати чи бути домогосподаркою, яка мріє, нарешті, знайти час для себе – фітнес-браслет підійде кожному, хто вирішив вести активний спосіб життя і стежити за здоров'ям.

Чому? Він, немов особистий асистент, вчасно підказує, коли потрібно проявити активність, а коли навпаки – відпочити. Він підсилює результати будь-якої дієти і тренування, адже всі ми схильні переоцінювати або недооцінювати свої можливості. Наприклад, наш контент-менеджер Ольга вважала себе дуже активним homo sapiens. Купівля фітнес-браслета показала, що це не так :)

Зрештою, фітнес-браслет здатен просто врятувати життя, наприклад, визначивши не характерне падіння пульсу і сповістивши про це родичів або лікаря. 

 

Що вміють найкращі фітнес-браслети

 

Простіше сказати, чого вони не вміють. Ну серйозно, подивіться на що здатні ці пристрої:

  • підрахунок калорійності та кількості пройдених кроків;
  • моніторинг усіх фаз сну;
  • аналіз серцебиття, артеріального тиску, рівня кисню в крові;
  • визначення температури тіла, рівня стресу, місця розташування;
  • безконтактна оплата NFC, віддалене керування смартфоном та інше.

Деякі виробники пішли ще далі й обладнали фітнес-браслети трекером вимірювання ЕКГ. Дані не на 100% точні, але для розуміння загальної картини стану здоров'я – саме те. 

 

Як вибрати кращі фітнес-браслети

 

Ось основні критерії вибору хороших моделей:

Функціональність. Кращі фітнес-браслети вміють відстежувати майже всі життєво важливі параметри. Але рекомендуємо заздалегідь визначитися з бажаними функціями.

Дизайн. Фітнес-браслет має поєднуватися з вашим стилем та просто подобатися. Рекомендуємо вибирати моделі із захистом від вологи, пилу та падінь. 

Автономність. Середня автономність – 8-10 днів. Найкращі пристрої можуть працювати більше 2-х тижнів. 

Преміальні моделі не завжди кращі ніж дешеві. Але вони часто мають додаткові функції та більш точні датчики.

 

Xiaomi Mi Smart Band 7 

 

Завдяки AMOLED-дисплею з діагоналлю 1.62 дюйма, картинка відмінно проглядається при будь-якому освітленні. 

Функція аналізу тренувань – головна особливість розумного фітнес-браслета. Вона вимірює споживання кисню після фізичної активності, даючи змогу передбачити тривалість відновлення організму. Є 110 спортивних режимів, тому кількість спалених калорій визначається максимально точно. У списку присутні велоспорт, танці, пілон, йога, фігурне катання тощо.

Mi Smart Band 7 відстежує рівень кисню в крові та вібрує при його зниженні. Пульсометр, трекери рівня стресу і менструальних циклів теж є. Фітнес-браслет визначає всі фази сну, їхню глибину і тривалість.

Xiaomi Mi Smart Band 7 

 

Вибрати цю модель варто і через ряд додаткових функцій:

  • будильник;
  • таймер;
  • прогноз погоди;
  • ліхтарик;
  • керування музикою;
  • секундомір.

При звичайному режимі модель працює на одному заряді 14 днів. Заряджається фітнес-браслет досить швидко за допомогою магнітного кабелю, що йде в комплекті.

 

 

 

Xiaomi Mi Band 7 Pro

 

Тут дисплей уже побільше – 1,67 дюйма. Mi Band 7 Pro схожий більше на смарт-годинник і прекрасно доповнює діловий стиль, наприклад. Тим більше, 150 циферблатів і 6 варіантів ремінців дають змогу підібрати унікальний образ під будь-який настрій. 

Це один з небагатьох фітнес-браслетів, які підтримують системи супутникової навігації: BeiDou, GPS, ГЛОНАСС, Galileo і QZSS. Місцезнаходження визначається з точністю до кількох метрів. Фітнес-браслет розпізнає 110 фізичних вправ і особливо точно моніторить сатурацію і пульс. 

Xiaomi Mi Band 7 Pro

 

Є цікава функція "Змагання": ви синхронізуєтесь з друзями, вибираєте ціль і разом її підкорюєте. Серед додаткових можливостей: моніторинг сну, контроль менструальних циклів і дихальні вправи для зменшення стресу. Підтримується голосове керування. 

Вбудований акумулятор забезпечує до 12 днів автономної роботи у звичайному режимі та 6 днів – в активному.

 

 

 

Xiaomi Mi Smart Band 6 

 

Цей фітнес-браслет часто називають "класикою", адже він з високою точністю відстежує ключові показники здоров'я і не має більше нічого зайвого. Тим більше, купити його можна за дуже доступною ціною.

У пам'яті є 60 циферблатів, плюс можливість встановити улюблене фото як фон. Девайс витримує занурення у воду на глибину до 50 метрів. На екрані відображаються сповіщення про дзвінки, SMS, події календаря тощо.

Xiaomi Mi Smart Band 6 

 

Вбудовані трекери вимірюють рівень сатурації, серцевий ритм і рівень стресу. Для жінок передбачено контроль менструальних циклів. Якість сну теж відстежується: фітнес-браслет фіксує глибину і тривалість фаз. 

Батареї вистачає на 14 днів використання у звичайному режимі і на 19 днів – в енергозберігаючому. 

 

 

 

Canyon Cns-Sb75bb 

 

Сенсорний LCD екран відображає дзвінки, SMS, повідомлення з соцмереж і месенджерів. Є захист від води та пилу ступеня IP67, тому можна безпечно плавати на глибині до 1 метра. 

А тепер головне, за що вибирають Canyon Cns-Sb75bb – функція "Віртуальний тренер". Вона:

  • вибирає найкращі вправи з урахуванням навантаження;
  • правильно планує відновлення;
  • аналізує історію тренувань;
  • визначає навантаження на серце;
  • моніторить рівень стресу і активності.

Спеціальні алгоритми аналізу тренувань повідомляють про необхідність пити воду, зупинитися або продовжити. А ще – враховують психологічні чинники та показник стресу. Можна спокійно брати гаджет на пів ставки в який-небудь фітнес-клуб ?.

Canyon Cns-Sb75bb

 

В іншому все стандартно: відстежується пульс, пройдені кроки, спалені калорії, час сну. Підтримуються всі популярні види вправ, включаючи біг, скелелазіння, велоспорт тощо. До речі, точність вимірів показників на рівні преміальних брендів.

Вбудованого акумулятора вистачає на 5 днів активного режиму використання і 15 днів – у режимі очікування. 

 

 

 

Huawei Band 6

 

1,47-дюймовий AMOLED-дисплей, що відображає статистику досягнень, спортивні показники та сповіщення. Сформувати свій стиль допомагають 200 дисплеїв на вибір. А ще – дисплеєм може стати улюблена фотографія. Пристрій має зручний силіконовий ремінець і вологозахист. 

Фішка фітнес-браслета – розумна технологія TruSleep 2.0. Вона максимально точно розпізнає 4 фази сну і визначає відхилення: безсоння, часте пробудження, тривожні сновидіння тощо. Ознайомитися з рекомендаціями поліпшення сну можна в смартфоні. 

Фітнес-браслет має трекер для відстеження пульсу, сатурації, менструальних циклів і показника стресу, тому можна точно дізнатись причину поганого самопочуття. 

Huawei Band 6

 

Huawei Band 6 підтримує 96 тренувальних режимів: біг, плавання, велоспорт тощо. Усі показники аналізуються і на їхній основі формуються рекомендації щодо поліпшення ефективності.

А ось ще кілька корисних фішок моделі:

  • керування камерою смартфона;
  • пошук телефону;
  • управління музикою;
  • підрахунок кроків;
  • календар;
  • будильник;
  • таймер.

До речі, це один з небагатьох фітнес-браслетів з функцією швидкої зарядки – 5-ти хвилинної підзарядки вистачає на 2 дні роботи. Повна батарея забезпечує до 2-х тижнів роботи. 

 

 

 

Maxcom Fit FW20 

 

А ось цей фітнес-браслет – король бюджетників, але не тих, які в універах? Він має трекери контролю серцевого ритму, сатурації, пройденої відстані, кількості спалених калорій і головне – найдоступнішу ціну на ринку.

Maxcom Fit FW20

 

Компактний 0,96-дюймовий IPS-дисплей забезпечує бездоганну картинку при будь-якому освітленні. На ньому відображаються повідомлення про дзвінки та СМС. Корпус має захист від води та пилу ступеня IP67, вага всього 25 г, тому фітнес-браслет не відчувається на руці. 

Батарея заряджається за кілька годин і забезпечує до 5 діб автономності.

 

 

 

Характеристики фітнес-браслетів

 

Модель Діагональ Автономність Вологозахищеність
Xiaomi Mi Smart Band 7 1,62” до 14 днів 5 АТМ (до 50 м)
Xiaomi Mi Band 7 Pro 1,67” до 12 днів 5 АТМ (до 50 м)
Xiaomi Mi Smart Band 6  1,56” до 14 днів 5 АТМ (до 50 м)
Canyon Cns-Sb75bb  0,96” до 5 днів IP67 (до 1 м)
Huawei Band 6 1,47” до 14 днів 5 АТМ (до 50 м)
Maxcom Fit Fw20 0,96” до 5 днів IP67 (до 1 м)

 

Рейтинг бюджетних фітнес-браслетів

 

Якщо вам достатньо стандартних функцій і не хочеться переплачувати за бренд, ось найкращі варіанти: 

 

Які бренди найкращі

 

Кожен виробник має свої переваги та недоліки. Однак тон задають в основному Xiaomi, Canyon, Garmin і Huawei. Ви не прогадаєте, якщо оберете їх.

 

Для чого потрібна розумна функція "Відстеження сну" 

 

Фітнес-браслети фіксують точний час засинання і пробудження, аналізують глибину сну і його якість. Це дає змогу ефективніше відновлюватися і точно розуміти причини поганого самопочуття. Деякі моделі ще й дають поради щодо поліпшення якості сну.

Було
цікаво?
4342 лайки
Кількість
перeглядів
17981 перегляд
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
4342 лайки
Кількість
перeглядів
17981 перегляд
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Xiaomi Mi Smart Band 7 Black (BHR6008GL)

    1499 ₴ 1099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 7 Pro Black Global (BHR5970GL)

    2599 ₴ 1549 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Xiaomi Mi Smart Band 6 Black

    999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Canyon CNS-SB75BB Black Smart Band

    2799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Huawei Band 6 Graphite Black

    1749 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Maxcom Fit FW20 SOFT Lime

    509 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Xiaomi Mi Smart Band 7 Black (BHR6008GL)

    1499 ₴ 1099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 7 Pro Black Global (BHR5970GL)

    2599 ₴ 1549 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Xiaomi Mi Smart Band 6 Black

    999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Canyon CNS-SB75BB Black Smart Band

    2799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Huawei Band 6 Graphite Black

    1749 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Maxcom Fit FW20 SOFT Lime

    509 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Maxcom Fit FW20 SOFT Lime

    509 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Amazfit Arc Black

    999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Huawei AW61 Red

    499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Honor Band 5 Black

    1099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Xiaomi Mi Smart Band 6 Black

    999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!