Розділи

Як видалити подряпини з екрана телефону: корисні прийоми від експертів МТА

Як видалити подряпини з екрана телефону: корисні прийоми від експертів МТА

Максим Дущак
04.05.2023
5 хв
13.06.2023
Було
цікаво?
3117 лайків
Кількість
перeглядів
9292 перегляди

 

Як позбутися подряпин на смартфоні? Спробуйте погуглити цю фразу – система видасть десятки посилань із цікавими способами. Але чи справді все так просто, як про це пишуть?

 

За 20 років роботи ми протестували всі способи. Із задоволенням поділимося своїм досвідом та спостереженнями.

 

Як прибрати подряпини на склі телефону: народні методи

 

Найпростіший спосіб приховати дрібні потертості – наклеїти зверху гідрогелеву плівку або скло. Чим товстіші вони будуть, тим менш помітними стануть подряпини. Так, саму проблему це не вирішить, але зовнішній вигляд пристрою трохи покращиться.

Дуже маленькі подряпини можна "залити" олеофобним покриттям. Але якщо йдеться вже про глибокі подряпини, то доведеться "попрацювати руками". Є кілька популярних способів, як стерти подряпини на склі смартфона👇

 

Зубна паста

 

Найпоширеніший спосіб, який можна знайти в Інтернеті. Технологія проста: знежирити поверхню скла, нанести пасту по всьому периметру і втирати її ватним диском або серветкою.

 

 

По задумці, зубна паста повинна “стерти” мікроскопічну частину поверхні пошкодженого дисплея. Ми теж так думали, але на практиці у пасти недостатньо мікрочастинок для хорошого полірування: позбутися вийде тільки дрібних потертостей. А ще – у більшості паст містяться лужні речовини, які можуть завдати більшої шкоди екрану. До речі, олеофобне напилення гарантовано постраждає після такого полірування.

Також важливо, щоб паста не потрапила всередину телефону, наприклад, через щілину для динаміка. Позбутися її вкрай проблематично.

 

Харчова сода

 

Для початку потрібно змішати соду з водою, щоб вийшла в'язка суміш. Полірувати слід дуже акуратно, використовуючи серветку з тканини або ватяний диск.

Сода сильніший абразив, на відміну від зубної пасти, тому краще полірує скло. І при вправному використанні, дрібні тріщини справді зникнуть. Але є дуже високий ризик пошкодити екран содою, наприклад, надто тривалим поліруванням або надмірним тиском. І не забувайте, що олеофобний шар тут також постраждає.

 

Рослинна олія проти подряпини на екрані смартфона

 

Технологія використання така ж: наносимо трохи олії на екран і втираємо його за допомогою серветки протягом декількох хвилин. Олія не має абразивних елементів, тому не полірує, а лише ненадовго маскує потертості. Через 1-2 місяці активного використання вони знову будуть помітні. А ще – слід стежити, щоб рідина не потрапила всередину конструкції, знову ж таки через отвір для динаміка. Усунути її досить складно.         

 

Наждачний папір

 

Цей варіант для найсміливіших🙂 Сенс у тому, що "нульова" наждачка легко стирає частину верхнього шару сенсорного екрану. За її допомогою можна видалити навіть досить серйозні тріщини. Проблема в тому, що більшість звичайних користувачів просто не зможуть рівномірно заполірувати поверхню, не передавлюючи і не перетираючи при цьому. Потрібно відполірувати хоча б десяток дисплеїв такого типу, щоб набити руку.

При недосвідченому поводженні ризик отримати додаткові пошкодження – величезний, плюс ви гарантовано залишитеся без олеофобного покриття. І якщо немає професійних засобів, щоб його відновити, краще відмовитися від цього способу.

 

Професійний спосіб видалення подряпин на екрані смартфона

 

За роки роботи ми випробували все, що пропонує інтернет. Реально навіть натирали гаджет антисептиком і використовували спеціальні засоби.

Найефективнішим способом боротьби з подряпинами залишається полірування з використанням поліролю оксиду церію та спеціальної полірувальної машинки. Плюс вмілі руки досвідченого фахівця:)

Майстер спочатку оцінює стан смартфона, визначається зі швидкістю та напрямком полірування. Потім невелика кількість оксиду церію поєднується з водою, до формування густої маси. Після цього частина корпусу закривається клейкою стрічкою (щоб всередину не потрапило нічого зайвого), а на екран гаджета акуратно наноситься підготовлений поліроль – оксид церію. Далі смартфон акуратно полірується машинкою до ідеальної гладкості.

 

 

Ідея дуже проста – оксид церію ефективно стирає дрібну частину верхнього шару скла за допомогою високої абразивності. Спеціальний склад цього порошку ідеально підходить для полірування скляних екранів. Так, олеофобне покриття теж стирається, але на щастя воно повністю відновлюється за кілька хвилин.

Результат: через 30 хвилин, ви отримуєте ідеально гладкий гаджет, без жодної подряпини та з олеофобним покриттям.

 

Як позбавитися подряпин на екрані телефону: підсумки

 

Зробити все самому – цілком реально, якщо є час, навички та бажання ризикнути. Але набагато простіше і спокійніше звернутися до нашого сервісного центру, як мінімум за безкоштовною консультацією. Тим більше, ми несем відповідальність за результат і надаємо тимчасовий телефон на період полірування.

 

Популярні питання

 

Які подряпини можна стерти на екрані мобільного телефону?

 

Наша технологія дозволяє усунути 95% всіх подряпин із дисплеїв будь-якого типу.

 

Чи не зіпсується дисплей та сенсор після полірування?

 

Ні, ми займаємося ремонтом з 2002 року, фахівці точно знають напрямок, швидкість та інтенсивність натиску. Ми одні з небагатьох, хто надає гарантію на цю послугу.

 

Як уникнути появи подряпин?

 

Вибирайте чохли із закругленими краями, що виступають над екраном пристрою. Навіть якщо покласти телефон "обличчям" вниз, поверхня не контактуватиме з дисплеєм.

Обов'язково користуйтеся захисною плівкою чи склом. Їх замінити набагато простіше та дешевше. Зрештою, не кладіть гаджет в одну кишеню з ключами, картами та іншими твердими предметами.

 

Було
цікаво?
3117 лайків
Кількість
перeглядів
9292 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3117 лайків
Кількість
перeглядів
9292 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!