Розділи

Як вибрати епілятор: 7 кроків до ідеальної моделі

Як вибрати епілятор: 7 кроків до ідеальної моделі

Максим Дущак
05.06.2023
5 хв
26.06.2023
Було
цікаво?
2064 лайки
Кількість
перeглядів
7530 переглядів

 

Для дівчини самостійно підібрати хороший епілятор дуже складно. Для нас це завдання – звичайні будні. За останні 20 років ми допомагали з вибором більше тисячі разів. Причому підбирали моделі для різних дівчат.

 

Нарешті, зібрали весь наш досвід та знання у зручному гайді, щоб заощадити вам сили та нерви. Погнали

 

Види епіляторів

 

Жіночий епілятор, мабуть, найефективніший спосіб видалення небажаних волосків на поверхні тіла. Залежно від способу роботи, є чотири типи цих приладів.

 

Дисковий

 

В основі лежать мініатюрні диски, які обертаються, зближуються та виривають волоски разом із цибулиною. У середньому епілятори мають 20-30 дисків, чим більша їх кількість, тим краще. Головна перевага пристроїв цього типу – доступна ціна. З мінусів – нижча ефективність порівняно іншими типами.

 

епілятор-який-вибрати

 

Пінцетний

 

Головка таких епіляторів обладнана мініатюрними пінцетами з шахматним розташуванням. При обертанні головки вони замикаються і розмикаються. Навіть якщо волоски лежать, пінцети їх піднімають, захоплюють і видаляють разом із коренем. Серед переваг – швидкість та краща гладкість. Єдиний недолік – під час роботи відчуваються легкі пощипування, що досить болісно для жінок з підвищеною чутливістю.

 

Фотоепілятор

 

Конструкція, як і сам принцип роботи, вже складніші. В основі фотоепілятора лежить IPL-лампа для нагрівання меланіну. Цей пігмент надає шкірі та волоссю чорного забарвлення, захищаючи їх від ультрафіолету. При нагріванні меланін руйнується, а цибулини волосся гинуть і випадають протягом 3-10 днів.

Фотоепілятори безболісно видаляють волосяний покрив, плюс додатково сповільнюють їх зростання. Достатньо буде всього 8-10 процедур. Найефективніше видаляється темний волосяний покрив, адже в ньому багато меланіну.

 

 

А ось зі шкірою навпаки – темний відтінок не підходить для фотоепіляції.

 

 

Якщо у вас є свіже татуювання, засмага чи шкірні захворювання, теж варто відмовитися від такої епіляції. Інакше є ризик появи запалень.

 

Лазерні

 

Процедура видалення волосся трохи схожа на попередній тип. Але лазерні епілятори діють більш точково та глибоко. Тому бажаний результат досягається за 4-8 процедур. Є 3 варіанти лазерних моделей:

  • діодний;
  • олександритовий;
  • неодимовий.

Перший тип, як і другий, мають однакову довжину хвиль і підходять користувачам з темними волосками та світлою шкірою. Якщо ваша шкіра такого ж відтінку, як і волосся, вибирайте неодимові епілятори. 

Лазерні прилади одні з найдорожчих. Зате вони безболісні та забезпечують гладку шкіру. Максимум, що ви відчуєте – тепло чи легке пощипування.

 

Насадки

 

Вони роблять епіляцію приємнішою та допомагають швидше видалити волоски. Ось найнеобхідніші насадки:

  • Для чутливих зон. В основному зустрічається в дискових та пінцетних приладах. Насадка частково приховує робочу головку, роблячи процес епіляції комфортнішим. Але доведеться витратити на процедуру довше часу. Ідеальна насадка для зони бікіні та пахв.
  • Масажна. Розігріває шкіру і підвищує її еластичність, тому біль знижується до мінімуму. Але використовувати цю насадку на подразненій шкірі не рекомендуємо. Болючі відчуття лише посиляться.
  • Бритва. Ідеально підходить для роботи з ніжними зонами, не залишають подразнень та порізів.
  • Тример. Акуратно обрізає занадто довге волосся і дозволяє робити інтимну стрижку.
  • Для пілінгу. Допомагає видаляти “мертву” шкіру на ліктях, колінах та інших ділянках. Ідеальна зброя проти волосся, яке вросло.

 

епілятор-як-вибрати

 

Часто в комплекті з епіляторами йдуть охолоджувальні рукавички з гелем, які повинні створювати знеболювальний ефект в процесі епіляції. Насправді вони не зменшують чутливість, це скоріше маркетинговий гачок.

 

Живлення

 

Тут все просто, можна купити дротову модель або з акумулятором. Першу не потрібно заряджати, достатньо знайти розетку. Зате з акумуляторними епіляторами ви не обмежуєтеся довжиною дроту. Ними можна скористатися навіть у місцях, де немає електрики. Оптимальний час роботи від акумулятора – 40-60 хвилин. Цього вистачить на кілька циклів ретельної епіляції тіла.

 

Кількість швидкостей

 

Хороший пінцетний або дисковий епілятор повинен мати 3-5 швидкостей. Низькі використовуються для висмикування тонкого волосся, яке може обірватися. Високі швидкості економлять час і справляються з жорсткішим волосяним покривом.

 

епілятор-який-кращий

 

У фото- та лазерних епіляторах інтенсивність випромінювання залежить від відтінку волосся та шкіри. Чим темніше волосся, тим легше його видалити. Часто спеціальний датчик сам правильно підлаштовує інтенсивність під колір шкіри.

 

Вологозахищеність

 

Якщо модель має повний захист від води, можете сміливо використовувати його у душі або ванній. Епіляція в теплій воді набагато приємніша, адже шкіра стає еластичнішою, а волоски – м'якшими. Якщо вологозахищеність часткова, то прилад можна промивати водою, але у вимкненому стані.

 

Дизайн

 

Тут складно сказати, який епілятор кращий, всі вони практичні та зручні. Хорошим плюсом буде гумове покриття, щоб прилад не вислизав з вологих рук. Компактність та легкість важлива, якщо ви часто подорожуєте. Зрештою, епілятор повинен вам просто подобається ?

 

Який вибрати епілятор: додаткові функції

 

Часто виробники обладнують свої епілятори додатковими фішками, які допомагають під час процедури. Ось, що вам точно знадобиться:

  • Підсвічування. Пропустити невеликі волоски при кімнатному освітленні дуже легко. Але з додатковим підсвічуванням це неможливо.
  • Плаваючі головки. Завдяки шарнірному кріпленню робочий блок повторює контури тіла і краще захоплює волосся навіть у важкодоступних зонах.
  • Холодне обдування. Значно знижує дискомфорт. Зазвичай, це маленький блок біля робочої голівки, який обдуває невелику ділянку шкіри.
  • Датчик аналізу шкіри. Дуже корисна штука у фотоепіляторах, вона автоматично підбирає робочі налаштування під різні відтінки шкіри. 

 

який-краще-купити-епілятор

 

Рекомендуємо звертати увагу і на наявність індикатора заряду в акумуляторних епіляторах. Звучить банально, але він є далеко не у всіх. З індикатором ви ніколи не опинитеся в неприємній ситуації.

 

Який епілятор краще вибрати: підсумки

 

Фотоепілятори та лазерні моделі хоч і дорогі, але найефективніші. Головне, щоб вони підійшли під ваш відтінок шкіри. В іншому випадку, вибирайте не інакше як пінцетні чи дискові варіанти.

Не забувайте про насадки та налаштування інтенсивності – чим їх більше, тим краще. Акумуляторне живлення – найпрактичніше, адже 40-60 хвилин роботи на одному заряді цілком достатньо. Якщо є підсвічування, холодне обдування ще й плаваюча головка – беріть не дивлячись ?

 

До речі, ми вже зробили добірку справді хороших епіляторів, яких поки що немає навіть у вашої подруги? Переходьте, щоб підібрати для себе ідеальний пристрій.

 

Було
цікаво?
2064 лайки
Кількість
перeглядів
7530 переглядів
Поділитись: