Розділи

Як вибрати безпровідні навушники?

Як вибрати безпровідні навушники?

Олена Калинчук
11.11.2020
5 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
4806 лайків
Кількість
перeглядів
10200 переглядів

 

Світ технологій змінюється і компанії дивують новими рішеннями: спочатку повністю сенсорний і безкнопковий айфон в далекому 2011, а зараз світ зробив ще один крок вперед, випустивши бездротові навушники.

Найпопулярніші бренди

На ринку стільки продукції, що і не завжди вдається зрозуміти а чим всі ці навушники відрізняються між собою? Експерти МТА підготували для вас добірку різних брендів і цінових категорій, в яких кожен покупець зможе знайти саме ті "свої ідеальні" навушники.

Apple

Безпровідні навушники від компанії Apple перш за все виділяються своїм дизайном, який забезпечує надійну фіксацію Airpods у вусі. Чіп типу H1, що використовується в усіх продуктах компанії, забезпечує стабільне бездротове з'єднання. Завдяки новій технології розробки літій-іонових батарей, автономність гаджетів значно збільшилась. А при витягуванні навушника з вуха, відтворення музики автоматично припиняється. Крім того, ейрподс оснащені хорошою звукоізоляцією. 

Sennheiser

Перебуваючи на ринку музичних девайсів від 1945-го року, компанія Sennheiser по праву заслуговує на друге місце серед виробників безпровідних навушників. Відмінна якість звучання із покращеною шумоізоляцією зацікавить навіть найзатятіших скептиків. Ергономічний дизайн розрахований на довготривале, комфортне прослуховування. Крім того, безпровідні навушники цієї компанії оснащені захистом від вологи за технологією IPX4.

JBL

Якщо вам потрібні безпровідні навушники із надпотужним звучанням, то радимо звернути увагу на гаджети компанії JBL. Це ультракомпактні бездротові навушники із 6-мм динаміками, які забезпечать відмінні баси в широкому частотному діапазоні. Гарнітура оснащена захистом від вологи по типу IPX7. Іншими словами, навушники стійкі не лише до бризок води, а й до тимчасового занурення.

Samsung

Елегантний дизайн, відмінний час автономної роботи, активна шумоізоляція та стабільна звукопередача — все це безпровідні навушники Samsung. А ключова їх особливість — універсальність підключення.

Xiaomi

Наявність захисту від води та вологи по стандарту IPX4 та відмінний час автономної роботи вивели компанію Xiaomi в лідери серед продаж безпровідних навушників. Крім того, співвідношення ціна-якість робить гарнітуру особливо бажаною.

Бюджетні навушники

 

Xiaomi Mi AirDots Youth Edition

Хороша якість звуку та мінімалістичний дизайн роблять Xiaomi Mi AirDots Youth Edition впевненим лідером серед бюджетних навушників. Однак автономна робота гарнітури залишає бажати кращого. Музичний гаджет працює лише 3 години, а кейс забезпечить ще 10 годин автономної роботи.

Mi True Wireless Earbuds Basic 2

Компактні та ультралегкі навушники. 7.2 мм динамік забезпечує відмінне звучання. Однак через використання процесора DSP, який призначений для деталізації звуку, час автономної роботи, у порівнянні з іншими моделями, значно менший і варіюється від 2-ох до 3-ох годин.

TRUST Primo Touch True Wireless Mic Black

Доволі непогана безпровідна гарнітура, що обладнана активною системою шумоізоляції. Зручний амбушюр зробить комфортним навіть довготривале прослуховування. При цьому спостерігається короткий час автономної роботи, всього лише 3 години, а радіус дії складає 10 метрів.

Trust nika compact true wireless

Амбушюри забезпечують комфортне довготривале прослуховування. Час автономної роботи складає до 8 годин, а футляр забезпечує додаткових 18 годин роботи. Однак варто відзначити слабкий Bluetooth-модуль.

ZH TWS

Якісний звук та активна система шумоізоляції – основні переваги цієї моделі. Однак час автономної роботи складає лише 4 години, а також не тішить радіус дії гарнітури до 10 метрів.

Преміум сегмент

 

APPLE AIRPODS PRO

Чіп типу H1 забезпечує стабільне бездротове з'єднання. Завдяки новій технології по розробленню літій-іонових батарей, значно збільшилась автономність гаджета. Крім того, ви можете автоматично поставити музику на паузу, витягнувши навушник з вуха. Кейс можна заряджати за допомогою безпровідної зарядки.

Samsung Galaxy Buds

12-мм динаміки забезпечують відмінний звук навіть на високих частотах. Адаптивна система мікрофонів передає голос під час розмови телефону без будь-яких перебоїв. Футляр забезпечує до 21-ї години автономної роботи. А завдяки системі активної шумоізоляції сторонні звуки не стануть вам набридати.

Sennheiser momentum M3 IETW 2 True Wireless mic

Чітко відтворюють близько 7 типів звуку. Ця гарнітура обладнана Bluetooth-модулем останнього покоління, який забезпечить відмінний радіус зв'язку. Нова двомікрофонна система усуне фонові шуми під час телефонної розмови, а функція Transparent Hearing дозволить почути усе навіть у найбільш гучному місці.

JBL Live 300 TWS

Обладнані надпотужними драйверами для відтворення покращених басів. Гарнітура працює до 6 годин без підзарядки, а кейс забезпечить додатково ще 18 годин роботи. Навушники обладнані технологією швидкої зарядки, тож 10 хвилин у кейсі подарують вам одну годину відтворення.

Xiaomi Redmi Airdots 2

Bluetooth-модуль 5.0 забезпечує відмінне та безперервне з'єднання. Технологія шумозаглушення та високочутливий мікрофон забезпечить відмінне розпізнавання мови. Чохол ємністю 380 мА/год забезпечить до 20-ти годин автономної роботи.

Сенсорні навушники

Один із підвидів безпровідних навушників. Більшість бездротових гаджетів оснащені сенсорною системою управління. До такого керування потрібно звикнути, а також вивчити комбінації дотиків:

  1. Утримувати одночасно два безпровідних навушники — вимкнути.
  2. Подвійний тап — наступна мелодія.
  3. Простий тап — поставити на паузу.
  4. Проведення по сенсорному датчику вверх вниз — регулювання гучності.

Найкращими навушниками на сенсорному керуванні є: 

  1. Apple AirPods 2.
  2. Anker SoundCore Liberty Air 2.
  3. Realme Buds Air Neo.

Повноцінні чи внутрішньоканальні

Великі амбушюри та зручна посадка забезпечать комфортним навіть довготривале прослуховування улюблених треків чи аудіокниг. Внутрішньоканальні навушники є найкомпактнішим варіантом із усіх сьогодні існуючих. Очевидно, що гарнітура вставляється у вушний канал і, завдяки ергономічному дизайну надійно там фіксується. Крім того, деякі навушники оснащені новою технологією відстеження серцевого ритму. Усі зібрані дані відображаються на екрані смартфона, що стане приємним бонусом для людей, котрі займаються спортом. Не менш зручним є регулювання гучності в залежності від складності фізичних вправ. 

З підтримкою безпровідної зарядки

Варто відзначити, що далеко не усі моделі оснащуються модулями безпровідної зарядки. Так, наприклад, футляр для Apple AirPods 2 підтримує цю технологію. Чи є це настільки важливою функцією? Аж ніяк, однак вона додає зручності під час заряджання безпровідної гарнітури.

Час автономної роботи

Один із ключових показників при виборі безпровідної гарнітури. Від часу автономної роботи залежить ціна безпровідних навушників. Так серед топових сегментів оптимальним варіантом є робота від 5 до 8 годин. Для бюджетних — 3-4 години. 

Оснащені радіо антеною чи гніздом для SD-карти

Любителям радіо-подкастів варто обирати моделі, що оснащені антеною. Якщо ж ви звикли слухати музику в режимі онлайн, то можна завантажити улюблені композиції на SD-карту, щоб у місцевості з поганим покриттям сповна насолодитись улюбленими треками.

Сумісність з смартфоном

Більшість сучасних безпровідних навушників оснащені універсальними Bluetooth-модулями. Іншими словами ви зможете підключити їх до будь-якого пристрою. Однак, варто відзначити, що ОС Windows часто може не розпізнавати вашу гарнітуру, тому перед покупкою радимо переконатись у можливості спарення гаджетів. 

Оснащені гніздом для підключення кабеля

Деякі навушники можуть працювати в якості як провідних, так і безпровідних. Іншими словами, якщо рівень заряду низький, то ви зможете підключити кабель та продовжити час відтворення улюблених композицій.

Ігрові навушники

Ігрові навушники оснащені відмінними Bluetooth-модулями для мінімальної затримки звуку під час гри. Також система із декількох мікрофонів буде краще передавати повідомлення у голосовий чат. Ергономічний дизайн забезпечить комфортним навіть довготривале прослуховування. Ще однією особливістю геймерської безпровідної гарнітури є час її автономної роботи. 

Навушники з Аліекспрес

Купувати навушники з Аліекспрес означає те ж саме, що замовити “кота у мішку”. Оплата наперед, довготривалий час доставки, відсутність будь-яких гарантій якості товару.  В інтернет-магазині "МТА"  представлені якісні безпровідні навушники від провідних виробників. Тут ви зможете купити безпровідні навушники за оптимальною ціною та бути впевненими у надійності придбаного вами товару. 

Було
цікаво?
4806 лайків
Кількість
перeглядів
10200 переглядів
Поділитись: