Розділи

Як правильно заряджати свій iPhone: перевірені поради і лайфхаки

Як правильно заряджати свій iPhone: перевірені поради і лайфхаки

Олена Калинчук
16.02.2022
1 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
5238 лайків
Кількість
перeглядів
11979 переглядів

Про зарядку iPhone написано безліч статей та інструкцій. Але іноді виникають суперечки:

  • хтось переконує, що варто назавжди забути про швидку зарядку, аби запобігти зношуванню акумулятора; 
  • інші виступають проти бездротової технології; 
  • а треті вважають, що й використання павербанків не надто добре впливає на батарею. 

Спойлер у тому, що все перелічене – міфи. Сьогодні спростуємо їх та детально розповімо як же заряджати “яблучний” смартфон так, аби якнайдовше зберегти його заявлену автономність

 

Корисні поради

 

Багато "фахівців" наполегливо переконують, що для Li-ion джерел живлення потрібна підготовка до роботи, у вигляді "розгойдування", коли варто зробити кілька повних циклів зарядки/розрядки. Ця інформація не відповідає дійсності. Насправді, виробники вже зробити це до нас і, повторюючи процедуру, ви просто зменшите кількість робочих циклів та скоротите час життя елементів.

  1. Не варто заряджати та використовувати телефон за екстремальних температур: виробник рекомендує користуватися смартфоном при температурі від 0 до 35 градусів. 
  2. Уникайте постійних, систематичних глибоких розрядок. Для літієво-іонних акумуляторів це шкідливо.
  3. Найкраще використовувати оригінальні аксесуари і зарядні пристрої. В них сила струму і напруга не стрибають, як у китайських дешевих аналогів. 
  4. Найоптимальніший і безпечний діапазон поповнення заряду – від 20 до 80% за індикатором в айфоні. Принаймні, так заявляють виробники Li-ion джерел живлення. І ми схильні їм довіряти.

 

Перша зарядка 

 

Як правильно заряджати телефон після покупки? Відповідь проста – підключайте зарядний пристрій, якщо індикатор показує 20%. Це оптимальне й безпечне значення для акумулятора. Не випадково, iOs видає попередження, коли досягається такий показник. 

Дотримуйтесь приблизно 20-відсоткової цифри, але без фанатизму, якщо айфон розрядився і вимкнувся, нічого страшного. Просто намагайтесь не допускати такого часто і з Li-ion батареєю все буде добре.

 

Чи можна залишати Айфон заряджатися вночі?

 

Щоб детально розібратися в цьому питанні необхідно зрозуміти, що відбувається зі смартфоном після того як він підключається до живлення. В iPhone за підзарядку відповідає вбудований у гаджет контролер.

Після того, як телефон повністю зарядився, контролер припиняє живлення. Тому ваш iPhone, якщо залишити його заряджатися на всю ніч, спочатку зарядиться до 80%, а потім примусово зупинить зарядку. Смартфон не зможе зарядитися більше ніж йому це необхідно. Цілодобово айфон не споживає енергію й нічна зарядка ніяк йому не зашкодить.

 

Як правильно підібрати адаптер живлення?

 

Безпека клієнтів – пріоритет компанії Apple. Саме тому всі її продукти, зокрема адаптери живлення USB, проходять ретельне тестування на безпеку та надійність.

Стандартний оригінальний адаптер на 1А, 5W, 5V може зарядити айфон за 1.5 години. Всі вони заряджають телефон на напрузі 5 вольт, але мають різну силу струму.

Так, наприклад, якщо користувач має зарядку, наприклад iPad, то його можна застосувати і до айфона. На сайті компанії сказано: “Незважаючи на те, що блок живлення призначений для iPad, його можна використовувати і для iPhone”.

Деякі користувачі впевнені, що цього робити не можна, так як дія просто «угробить» акумулятор смартфона. Але, це неправда. Акумулятор в айфоні представлений у вигляді контролера, що знаходиться всередині смартфона. І саме цей модуль вирішує, з якою силою струму заряджати гаджет.

 

Чи не зашкодить смартфону китайський зарядний пристрій

 

Практично всі ЗП, зроблені китайськими компаніями, мають сумнівну якість, тому краще уникати їх використання. Перевагу варто віддавати оригінальним пристроям. Щоб бути спокійними за свій смартфон і не ризикувати.

 

Павербанки

 

Це взагалі окрема історія. Вони є абсолютно безпечними. Принаймні, якщо ви користуєтеся якісним павербанком, на зразок цього . Втім, це правило відноситься взагалі до будь-яких зарядних аксесуарів. Так що не нехтуйте оригінальними аксесуарами. Краще переплатити, але не хвилюватися про безпеку смартфона. 

 

Більше цікавого: “ТОП кращих планшетів для роботи і розваг”

Було
цікаво?
5238 лайків
Кількість
перeглядів
11979 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
5238 лайків
Кількість
перeглядів
11979 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Зовнішній портативний акумулятор Xiaomi Redmi Power Bank 20000mAh Black 18W

    799 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!