Розділи

Як користуватися Zoom?

Як користуватися Zoom?

Олена Калинчук
13.11.2020
1 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
4500 лайків
Кількість
перeглядів
9226 переглядів
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Віддалена робота та онлайн-конференції вже стали звичними для нас явищами. І сьогодні для спілкування онлайн існує безліч додатків та платформ. Серед найпопулярніших з них виділомо Zoom. Zoom володіє усіма функціями класичних платформ для онлайн-зустрічей і працює, використовуючи інструмент взаємодії з відео.

 

Можливості Zoom

 

Залучення користувачів

 

Zoom дозволяє користувачам відчувати себе присутніми в справжньому конференц-залі, при цьому фізично знаходячись у себе вдома чи в будь-якому іншому місці. Усе це стає можливим з допомогою відтворення зображення у форматі Full HD та якісній передачі звуку.

 

Відсутність затримок у відтворенні

 

Використовуючи Zoom, у користувача не виникає відчуття “розмови з комп’ютером чи телефоном”, а навпаки – з реальною аудиторією. Усі слухачі можуть ставити питання в режимі онлайн та дискутувати на певну тему. 

 

Доступність та безкоштовність

 

Для зустрічей тривалістю менше 40 хвилин відеоконференцзв'язок Zoom надається безкоштовно. У безкоштовній версії взяти участь у конференції можуть до 50 учасників, а в платних є можливість трансляції на більш широку аудиторію.

 

Запис відео

 

Zoom також записує відео. Це дозволяє зафіксувати усю трансляцію, в тому числі й питання, які задають учасники в чаті. Це чудова нагода поділитися матеріалами з людьми, що не мали можливості приєднатися до спілкування.

 

Як користуватися Zoom

 

Крок 1. Перейдіть на сторінку реєстрації Zoom або відкрийте щойно встановлений додаток на смартфоні. Спочатку система попросить ввести дату народження. Адже особи до 16 років не зможуть створити обліковий запис, хіба що в рамках шкільної дистанційної освіти. 

Крок 2. Вам запропонують кілька варіантів створення облікового запису. Для реєстрації можна просто ввести адресу електронної пошти в полі “Ваша робоча адреса електронної пошти”. Або можна скористатися авторизацією через акаунти в соціальних мережах, наприклад, “Увійти через Google” або “Увійти через Facebook”.

Крок 3. Далі Zoom відправить лист активації на вказану електронну адресу. Щоб активувати обліковий запис потрібно натиснути на “Активувати обліковий запис” в листі або скопіювати і вставити URL-адресу активації в свій браузер.

Крок 4. На сторінці, яка відкриється в браузері, система запитає чи здійснюється реєстрація від імені навчального закладу. Якщо це не так, натисніть кнопку “Ні”, а потім “Продовжити”.

Крок 5. На наступній сторінці вам потрібно буде ввести свої ім'я, прізвище і пароль.

Крок 6. Далі вам запропонують запросити інших людей створити безкоштовний обліковий запис Zoom з допомогою електронної пошти. Цей крок можна пропустити.

Крок 7. Потім ви отримаєте посилання на URL-адресу особистої конференції і можливість випробувати тестову версію зв’язку і попрактикуватися. Для цього потрібно натиснути помаранчеву кнопку “Почати зустріч зараз”.

Крок 8. В додатку також можна побачити кнопки “Приєднатися до зустрічі” або “Увійти”. Щоб почати тестову зустріч, натисніть “Увійти”.

Крок 9. Після тесту, переконайтеся, що ви перебуваєте на вкладці “Головна”, а потім натисніть помаранчеву кнопку “Нова зустріч” в додатку Zoom. Ваша конференція розпочнеться і щоб запросити інших учасників взяти у ній участь – потрібно лише надіслати їм посилання із запрошенням.

Отже, Zoom є справді зручною платформою для онлайн-спілкування. Всього кілька простих кроків і ви можете влаштовувати онлайн-зустрічі (робочі чи, щоб просто потеревенити з друзями), що є вкрай важливим в сучасних умовах. Адже 2020 рік щодня переконує нас, наскільки важливо піклуватися про власне здоров’я та зберігати соціальну дистанцію.

 

Було
цікаво?
4500 лайків
Кількість
перeглядів
9226 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
4500 лайків
Кількість
перeглядів
9226 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!