Розділи

Як ефективно використовувати пам'ять iPhone та iCloud

Як ефективно використовувати пам'ять iPhone та iCloud

Олена Калинчук
13.12.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
4849 лайків
Кількість
перeглядів
10299 переглядів

 

Нестача пам'яті iPhone спричиняє незручності у використанні камери, «висить» операційка, гальмують ресурсомісткі програми, складно завантажити нові додатки

 

Що з цим вдіяти? Виявляється, сховище  iPhone можна оптимізувати, не видаляючи важливу інформацію. Для цього знадобиться знання кількох лайфхаків.

 

Перевірте сховище

 

Для початку, варто дізнатися, які файли займають найбільше місця на вашому пристрої. 

 

Відкрийте «Параметри» → «Основні» → «Сховище iPhone»

 

Телефон розрахує як розподілене ваше сховище, а на екрані з'являться корисні рекомендації для вивільнення місця. Apple порадить і придбати додатковий обсяг пам'яті iCloud за щомісячну плату.

 

Видаліть «хитрі» програми

 

Перш, ніж купувати додаткове сховище, перегляньте, який обсяг пам'яті використовує кожен із ваших додатків. Якщо помітили програми, якими не користуєтеся або могли б просто обійтися без них – видаліть їх.

Перевірте iCloud

 

Ви, ймовірно, буде здивовані. Деякі програми хитрі та займають більше місця, ніж ви очікували. Якщо місця для зберігання в iCloud небагато, вимкніть або видаліть ці програми.

 

Щоб переглянути програми, які найбільше використовують  простір iCloud, перейдіть до «Установки» → [Ваше ім'я] → iCloud → Керування сховищем

 

Видаліть зайві повідомлення

 

Величезний обсяг сховища, зазвичай, займають повідомлення. Особливо, якщо дозволяти їм накопичуватися з часом. Активне відправлення фотографій і відео через iMessage швидко скорочує доступний простір на iPhone і iPad. Старі або непотрібні листування можна видалити вручну, а потім налаштувати видалення повідомлень через 30 днів або через рік зберігання на смартфоні. 

 

Для цього зайдіть у «Налаштування» – «Повідомлення» – «Історія повідомлень» – «Залишити повідомлення» і встановіть потрібний період

 

 

Очистіть кеш та історію Safari

 

У кеш-пам’яті зберігається велика кількість контенту, вже завантаженого через браузер. Це підвищує швидкість завантаження сторінки, однак цієї інформації може зібратися занадто багато. Очистити історію відвідувань і файли cookie у Safari можна, вибравши «Налаштування», далі – Safari і після цього – «Очистити історію і дані сайтів». 

 

Щоб видалити всю збережену інформацію з браузера, виберіть «Налаштування» – Safari – «Додатки» – «Дані сайтів» – «Видалити всі дані»

 

Перевстановіть додатки

 

Самі по собі додатки можуть займати мало місця, але поступово накопичують тимчасові дані. 

 

 

Подивитися дійсний розмір гри або програми можна в «Налаштуваннях» – «Основні» – «Сховище і iCloud» – «Сховище» – «Управляти»

 

Слухайте музику в потоковому режимі

 

Apple дозволяє транслювати завантажену з iTunes музику через iCloud. Завантажувати її та зберігати на пристрої не обов’язково. Видаліть непотрібні треки з iPhone і слухайте їх онлайн.

 

Відключіть дублювання фото

 

iPhone пропонує зберігати оригінал фото та кадр у HDR. Таке дублювання можна відключати, оскільки оригінали, зазвичай, не потрібні. 

 

Зайдіть у «Налаштування» – «Фото і Камера» – «HDR». В останньому пункті потрібно деактивувати повзунок «Залишати оригінал».

 

Використовуйте спеціальні сервіси

 

iCloud – не єдиний варіант зберігання. Google пропонує 15 ГБ безкоштовного сховища, що є великим стрибком, у порівнянні з 5 ГБ Apple. Щоб почати користуватися цим безкоштовним сховищем, завантажте Google Фото та налаштуйте його на автоматичне резервне копіювання фотографій.

Можна також перенести попередні резервні копії фотографій iCloud безпосередньо в Google Фото за допомогою інструментів на сайті privacy.apple.com.

Є сенс встановити додаток, який буде самостійно чистити iPhone від сміття або робити резервні копії в «хмару». Приміром, творці IceCream стверджують, що користувачеві взагалі не доведеться видаляти вміст мобільного пристрою – усі дані вивантажуватимуться в хмарне сховище.

 

Більше цікавого: "Подорож до найщасливішого місця планети та ще 100 крутих подарунків від МТА"

 

Було
цікаво?
4849 лайків
Кількість
перeглядів
10299 переглядів
Поділитись: