Розділи

Хіти 2021 року в МТА

Хіти 2021 року в МТА

Олена Калинчук
29.12.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
3386 лайків
Кількість
перeглядів
8605 переглядів

 

Цілий рік ми готували для вас цей текст. А сьогодні поспішаємо розповісти про найяскравіші хіти сучасної техніки, які  дійсно вражали у році, що минає 

 

В сучасному світі майже щодня з'являються нові представники індустрії цифрової техніки, унікальні технології, гаджети та тренди. Це закономірний процес. Але деяким виробникам вдалося здивувати навіть найбільш “підкованих” гаджетоманів. 

Ми вирішили пригадати, які враження та технології подарував нам насичений 2021. В МТА було на що подивитись, потестити, зацінити та придбати. Отже, поїхали!)

 

iPhone 13 Pro Max

 

Наразі, це найбільш “прокачаний” смартфон Apple. Модель 2021 року отримала: дисплей з високою частотою оновлення 120 Гц, найновіший фірмовий чіпсет від Apple, до 1 ТБ вбудованої пам'яті, нові стилі й ефекти зйомки камерного блоку. 

“Яблучна” компанія змінила дизайн iPhone 13 Pro Max мінімально, порівняно з минулорічною лінійкою. Зрізали виїмку на кутах, пересунули динамік вище, зробили ще більший модуль камер, ну і трохи апгрейднули кольори. Щодо кольору Sierra Blue: він, немов хамелеон, змінює забарвлення щодо світла: від пастельного блакитного до сірувато-фіолетового. І це красиво.

Камери стали випирати ще більше, тому тепер потрібні чохли зі ще більшими бортиками, щоб захистити скло об'єктивів.

ProMotion – красиво, плавно, енергоефективно. Кіноефект – дуже непогано. Батарейка – мабуть, те, заради чого варто оновитися з попередніх моделей

 

Ігрова консоль Microsoft Xbox Series X

 

Стриманий дизайн, 4K, HDR, висока продуктивність та неймовірно швидке завантаження 

Все завдяки процесору Zen 2, відеокарті RDNA 2, SSD сховищу та оптичному приводу. У Microsoft створили чудову ігрову приставку, яка нічим не поступається PlayStation 5. 

Архітектура AMD Zen 2 та RDNA 2 й технологія трасування променів DirectX забезпечують якісне реалістичне освітлення, чіткі тіні й відображення. Гравець повністю занурюється в динамічні, живі віртуальні світи.

Series X виводить відео в 4K за допомогою HDR, включаючи Dolby Vision. У плані заліза ця консоль набагато потужніша за Xbox One X. Перехід з жорсткого диска на SSD дав величезний стрибок у швидкості завантаження ігор. Крім внутрішніх 802 ГБ вільної SSD-пам'яті, можна додати ще 1 ТБ через карту розширення пам'яті. Є також можливість підключити зовнішній жорсткий диск через USB-порт або SSD.

 

Фітнес-браслет Xiaomi Mi Smart Band 6

 

У Xiaomi вже багато років поспіль виходить утримувати лідерство у сегменті фітнес-трекерів. Це стало можливим завдяки моделі Mi Band, перше покоління якої випустили ще в 2014 році

 

З тих пір компанія дотримується обраної стратегії, презентуючи пристрої, які мають гарну функціональність та доступний цінник.

Серед найважливіших елементів Mi Band 6 називають:

  • Великий AMOLED-екран яскравістю 450 ніт та чіткістю 326 ppi, що читабельний навіть на яскравому сонці;
  • Датчик відстеження кисню у крові;
  • Магнітну зарядку, що дозволяє заряджати браслет, не дістаючи його з ремінця;
  • До 14 днів роботи від одного заряду;
  • Понад 30 режимів вправ та автоматичне визначення шести типів тренувань.

Для роботи браслета потрібен додаток Mi Fit. Тут є безліч готових варіантів циферблатів, але також й завантажити окремі програми, що спеціалізуються на шпалерах.

 

GoPro 10

 

Професійні фотографи, спортсмени-екстремали, мандрівники й любителі динамічної зйомки з нетерпінням очікували восени 2021 року виходу нового покоління екшн-камер від бренду GoPro – Hero 10 Black 

Розробники оснастили цю камеру новим потужним чипом та унікальною системою сенсорів. Значне оновлення у новій моделі торкнулося і дизайну та програмної частини:

  • GoPro Hero 10 Black навчилася писати відео в роздільній здатності 5,3К (Hero 9 Black вміла писати в 5К), причому з частотою до 60 кадрів в секунду, і 4К-відео з частотою до 120 кадрів в секунду. 
  • Розробники додали свіжий сенсор на 23,6 мегапікселя (на Hero 9 Black був 20-мегапіксельний, але протягом багатьох років до цього повсюдно використовувався 12-мегапіксельний, так що зростання дуже значне).
  • Новий процесор GP2, серед іншого, дозволяє передавати відео на смартфон на 30 відсотків швидше, Крім цього, камера демонструє поліпшену систему стабілізації. І все це – в помітно збільшеному корпусі.

Смартфон Samsung Galaxy G780 S20

 

Флагман без жодних компромісів, створений для максималістів, фотографів, геймерів, любителів соціальних мереж 

 

6,5-дюймовий Infinity-O екран з трьох сторін обрамлений практично невидимою рамкою, а у верхній частині знаходиться маленький отвір фронтальної камери. На великому екрані комфортно грати, стрімити, спілкуватися у режимі відеодзвінків і просто розважатися.

Інноваційний процесор та 6 Гб оперативної пам'яті підносять продуктивність Galaxy S20 на нереальну висоту, завдяки цьому можна швидко перемикатися між додатками, прискорюється робота під час ігрового сеансу. А потрійна камера дозволяє легко отримувати знімки професійної якості. 

Частота оновлення кадрів 120 Гц у два рази перевищує швидкість оновлення екранів інших смартфонів. Будь-які динамічні сцени відрізняються високою чіткістю зображення та плавністю оновлення картинки. 

Смартфон оснащений 128 Гб вбудованої пам'яті, а наявність слота для microSD дозволить розширити пам'ять до 1 Тб. Пило та вологозахист за стандартом IP68 захищає гаджет від бризок, крапель та води на глибині до 1,5 метрів протягом 30 хвилин.

 

Колонка Apple HomePod mini 

 

Портативна смарт-колонка Apple з корпусом круглої форми, яка відтворює звук неймовірної якості. Перше враження після включення було «Вау! Вона така маленька і так звучить! Справді, звук вражає

 

Пристрій демонструє ергономічний сферичний дизайн з додатковим тканинним покриттям і плоскою верхньою частиною. Зручний сенсорний інтерфейс  має допоміжне освітлення для активації голосового помічника Siri та управління улюбленою музикою. 

Колонка оснащена продуктивним чіпом Apple S5 і 360-градусною амплітудою поширення вихідних звукових вібрацій. Переносну HomePod mini можна купити в білому (White) або космічному сірому кольорі (Space Gray).

 

Відеореєстратор

 

Модель Xiaomi 70Mai Dash вражає якістю зображення, що дозволяє розглянути зображення в деталях. Роздільна здатність 1944P HD у 2.5 рази краща, ніж традиційна 1080. Номерні знаки та інші важливі деталі не вислизнуть з кадру з цим відеореєстратором. Більше жодних спірних ситуацій.

 

Відеофіксація відбувається на передню та задню камери для захисту з усіх боків. І паркування у подорожі стає ще простішим

Окуляри віртуальної реальності Oculus Quest

 

Oculus Quest 2 – це автономний пристрій віртуальної реальності, який не потребує додаткових покупок: не потрібно апґрейдити свій ПК чи купувати ще ігрову приставку. У нього все вже є. І це великий плюс 

 

Корпус виконаний із пластику. На правій стороні шолому встановили кнопку увімкнення разом з індикатором. Також там присутній вхід 3.5 мм джек для зовнішніх навушників. Трохи нижче – регулятор гучності. У шоломі є вбудовані навушники та два мікрофони на корпусі. 

Oculus Quest 2 працює на LCD дисплеї. Використовується Snapdragon, розроблений спеціально для віртуальної реальності та графічний процесор. Все це позначилося на швидкості і стабільності відтворення ігор і відео, а також на швидкості реакції шолома на дії користувача.

Крім цього, в системі шолома працює штучний інтелект, який заточений під відстеження рухів і розпізнавання голосу.

 

Квадрокоптер DJI Air 2S

 

DJI Air 2S – новинка модельної лінійки Air від DJI, яку називають найбільш сучасною та інноваційною моделлю цього бренду. Чому?

 

Квадрокоптер оснащений 1-дюймовим об’єктивом, здатним знімати відео у форматі 5,4К; володіє новою функцією MasterShots і вміє стільки всього, що розшукати ще більш крутий варіант може виявитись непростим завданням. 

Камера набагато краще працює в умовах низької освітленості і з меншим шумом. Деталізація зображень – одна з головних переваг дрона в порівнянні з Mavic Air 2. 

Коптер отримав батарею ємністю 3500 мА•год, час польоту у DJI Air 2S становить 31 хвилину, а вага новинки на 25 г важча за свого попередника. Додаткова маса пояснюється додаванням двох датчиків "бінокулярного масштабування" на передню панель. З їх допомогою дрон може визначати перешкоди здалеку і на більш високих швидкостях. 

То що, політаємо?

 

Медіаплеєр Xiaomi Mi TV Stick

 

Медіаплеєр – цифровий ”посередник” між телевізором та інтернет-мережею. Його ключова роль полягає у відтворенні онлайн-контенту на великому екрані, тож цей розумний пристрій здатний перетворити звичайний телевізор на повноцінну мультимедійну систему 

 

Mi TV Stick відкриває можливості для зручного використання стрімерських сервісів, перегляду відео з домашньої мережі. А ще – підтримує Chromecast, що дозволяє виводити на екран телевізора контент з телефона чи планшета. 

Медіаплеєр сумісний з різними потоковими системами (Netflix, Prime Video, Disney +, HBO, Youtube) та підключається до будь-якого проектора або монітора за допомогою входу HDMI. Для організації живлення, пристрій оснащено портом micro USB. 

Зовні Mi TV Stick – це маленька прямокутна коробочка, висотою 9 см, яка легко вміщається у кишені, важить всього 30 грамів та керується за допомогою мінімалістичного пульта з функцією голосового помічника. 

 

Навушники Apple AirPods 3

 

AirPods цьогоріч оновилися вперше з 2019 року

 

Третє покоління фірмових безпровідних навушників від Apple зовнішньо майже не змінилося, хоча трохи скоротилася їхня «ніжка». Заряд став тривалішим: до шести годин музики і 4 години телефонних розмов). Кейс підвищив власну автономність до 30 годин. 

Навушники і сам чохол для зарядки отримали захист за стандартом IPX4. Попаданню всередину пилу і дрібних частинок вони протистояти не зможуть, але захистять від поту або невеликого обсягу вологи. У сильний дощ, як і раніше, кейс і гарнітуру краще не діставати. 

До того ж, гарнітура отримала чіп H1, удосконалений драйвер з широким динамічним діапазоном і адаптивний еквалайзер Adaptive EQ, який автоматично налаштовує і оптимізує звук під кожного користувача. 

AirPods 3 підтримують магнітну зарядку від iPhone MagSafe.

 

Підлогова вага Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

 

Поверхня створена із загартованого скла. Цей пристрій здатний вимірювати вагу з точністю до 50 грам і при цьому ще транслювати докладну інформацію про те, яка в нашому організмі кількість жиру, води, м'язової та кісткової маси. 

Для коректного використання ваги необхідно:

  • завантажити на смартфоні програму «Mi Fit»;
  • зареєструватись у «Mi Fit», якщо ви не робили цього раніше;
  • вибрати пункт "Підключити пристрій", а далі "Підключити ваги";
  • стати на вагу, синхронізація увімкнеться автоматично.

Після цього пристрій запам'ятає вас і в майбутньому буде вести статистику

Ми відтворили лише 12 технологічних вражень минулого року. Але насправді, таких моментів було безліч. Ми радіємо, що проживали їх разом із вами. А наступний рік нехай буде так само вражаючим, багатим на емоції, продуктивні новинки, приємне спілкування й задоволення від крутих покупок в МТА. Чекаємо вас у новому році)

 

Більше цікавого: “Де зустріти Новий рік 2022: ТОП-7 локацій в Україні”

 

Було
цікаво?
3386 лайків
Кількість
перeглядів
8605 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3386 лайків
Кількість
перeглядів
8605 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue

    60999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ігрова приставка Microsoft Xbox Series X 1 Tb Black

    17999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ігрова приставка Microsoft Xbox Series X 1 Tb Black

    17999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Xiaomi Mi Smart Band 6 Black

    999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Екшн-камера GoPro HERO10 Black (CHDHX-101-RW)

    10799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Екшн-камера GoPro HERO10 Black (CHDHX-101-RW)

    10799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S20 FE 2021 G780 6/128GB Blue

    18999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S20 FE 2021 G780 6/128GB Blue

    18999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S20 FE 2021 G780 6/128GB Blue

    18999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустична система Apple HomePod mini White (MY5H2)

    7999 ₴ 4799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустична система Apple HomePod mini White (MY5H2)

    7999 ₴ 4799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Відеореєстратор Xiaomi 70mai Dash Cam Lite (Midrive D08) Black EN/RU

    2999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Відеореєстратор Xiaomi 70mai Dash Cam Lite (Midrive D08) Black EN/RU

    2999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Окуляри віртуальної реальності Oculus Quest 2 256GB

    15899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Квадрокоптер (дрон) DJI Air 2S Gray (CP.MA.00000359.01)

    33899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Медіаплеєр Xiaomi Mi TV Stick MDZ-24-AA Black

    1699 ₴ 1499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Бездротові навушники Apple AirPods 3 White with Wireless Charging Case 2021 (MME73)

    8999 ₴ 7299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Бездротові навушники Apple AirPods 3 White with Wireless Charging Case 2021 (MME73)

    8999 ₴ 7299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ваги підлогові Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 White

    1099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ваги підлогові Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 White

    1099 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!