Розділи

Xiaomi патентує телефон з камерою, що обертається всередині корпусу

Xiaomi патентує телефон з камерою, що обертається всередині корпусу

Олена Калинчук
14.05.2021
1 хв
21.07.2023
Теги:
Було
цікаво?
2500 лайків
Кількість
перeглядів
7207 переглядів
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

Китайська Xiaomi не втомлюється вражати своїми успіхами. Компанія вже здобула авторитет потужного виробника смартфонів бюджетного сегменту. А тепер цілеспрямовано підкорює ринок просунутих high-end гаджетів:

  • Mi 11 Ultra, модель, яка отримала максимум балів у авторитетному рейтингу DxOMark та стала “вершиною фотосмартфонів у світі”;
  • Mi Mix Fold – складаний смартфон із гнучким екраном.
  • анонс концептуального телефона з чотирикутним зігнутим дисплеєм і камерою під екраном

Сьогодні розповімо про ще одну інноваційну розробку Xiaomi, яка минулого тижня отримала патент від Всесвітньої організації інтелектуальної власності та заставила прихильників завмерти в очікуванні. 

Розумна селфі-камера під дисплеєм

Йдеться про технологію інтеграції підекранної камери зі здатністю внутрішнього обертання. 

Так званий відкидний модуль камери розміщується в задній частині екрану. За замовчуванням, камера спрямована ​​назад і є частиною більшої системи із декількох лінз. Верхню лінзу потрійної камери можна буде обертати. Дві інші лінзи завжди залишаються спрямованими назад.

Технологія заснована на дії магнітного або моторизованого приводу і процесора. Судячи з патентної документації, перевагу нададуть магнітному модулю, він дешевший у реалізації та більш довговічний.

Відомо також і про систему лазерного автофокусування, яка здатна швидко і точно спрацьовувати навіть в умовах поганого освітлення. 

Переваги внутрішньої фліп-камери

Оскільки система камери обертається в корпусі, вона не може контактувати з пилом і брудом зовні. Це сприятливо позначиться на якості зйомки та довговічності самої технології.

Використовуючи обертову камеру, можна також заощадити на кількості лінз. Нарешті, немає необхідності встановлювати окремий передній модуль.

Інноваційні новини завжди надихають. Так цікаво спостерігати за світом технологій. А це більш захоплююче – бути безпосереднім його учасником. Розмаїття моделей мобільних гаджетів у каталозі МТА – задовольнить інтерес найвибагливіших. Перевіримо?

Більше технологічного: “Складаний Galaxy Z Flip 3 з потрійною фронтальною камерою”

Було
цікаво?
2500 лайків
Кількість
перeглядів
7207 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2500 лайків
Кількість
перeглядів
7207 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!