Розділи

WWDC-2022: онлайн-презентація Apple

WWDC-2022: онлайн-презентація Apple

Олена Калинчук
07.06.2022
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
3012 лайки
Кількість
перeглядів
7660 переглядів
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Пам’ятаємо емоції минулих років, коли Apple оголошувала про свої круті новинки. Це була справжня подія для шанувальників. Цьогоріч ми очікуємо на інші хороші новини. Проте не могли пропустити онлайн-трансляцію із Купертіно, де ексклюзивно показали нові технологічні розробки

 

Отже, з 6 по 10 червня триває конференція для розробників Apple Worldwide Developers Conference (WWDC). Найцікавіше відбулося вчора, в перший день, коли поділилися новинками – операційними системами для "яблучних" пристроїв.

 

iOS 16

 

Традиційно, головною стала ОС для iPhone – iOS 16. Зміни отримали:

  • інтерфейс,
  • система повідомлень,
  • також екран блокування.

Власникам iPhone сподобаються живі повідомлення – вони подібні на віджети у додатках. У iOS 16 з’явилася нова функція перекладу голосу в текст – тепер iPhone записуватиме слова і, за необхідності, буде озвучувати надиктований текст.

 

MacBook Air

 

Несподівано для глядачів показали новий ноутбук MacBook Air з чипсетом M2. З оновленим дизайном і вирізом на екрані, як в iPhone. Він буде доступний одразу в чотирьох кольорах – серед яких і темно-синій.

Новий MacBook Air на 20% менший і тонший за минулу модель. Екран Liquid Retina має діагональ в 13,6-дюймів – на 25% більш яскравий і насичений.

Щодо технічної складової, ноутбук на 38% швидший за торішню модель із М1-чипсетом. Новинка позбулася кулера. Це позначилося і на енергоспоживанні – новий MacBook Air з M2 працює до 18 години на одному заряді.

 

iPadOS 16

 

Нова ОС для планшетів iPad покращила багатозадачність пристрою. Apple пообіцяла додати до кінця року програму Free Form – спільний робочий простір для кількох користувачів у дзвінку FaceTime. Можна редагувати файли в режимі реального часу, спілкуючись за допомогою відео.

За заявами компанії, інтерфейс став ближчим до комп’ютерної ОС MacOS.

Одним з основних оновлень є режим багатозадачності – можна відкривати безліч вікон з програмами.

 

Чипсет М2

 

З новою ОС для ноутбуків MacBook і комп’ютерів iMac Apple представила новий чипсет M2 – на 25% потужніший за свого попередника M1 щодо енергоефективності.

Новинка пропускає на 50% більше інформації – до 100 Гб на секунду. Процесор отримав 8 ядер.

 

MacOS 13

 

Що стосується MacOS, її назвали Ventura. З’явилася нова програма Stage Manager, яка покращить управління безліччю вікон – можна буде краще фокусуватися на потрібній інформації. Програма Пошта дає можливість скасувати надсилання листів, повідомлення також можна ставити на таймер, щоб надіслати пізніше.

Браузер Safari від Apple також помітно покращили – він тепер швидший і споживає менше енергії для роботи. Вкладки можна розбивати групами, як у Google Chrome, а потім ділитися ними з друзями.

Нові технології в macOS 13 прискорюють ігрову продуктивність Mac – цього разу компанія наголосила на геймінгу, зробивши ноутбуки більш пристосованими до ігор.

У iOS 16 та macOS 13 з’явиться Handoff для FaceTime – щоб продовжити розмову на будь-якому іншому пристрої, не розриваючи зв’язок. Більше не потрібно перепідключатись.

Компанія запропонувала використати iPhone як вебкамеру для ноутбука.

Ця новинка називається Continuity Camera – використовувати смартфон можна буде з безліччю програм, зокрема Zoom.

 

watchOS 9

 

Apple оновила дизайн циферблатів – тепер їх побільшало на чотири стилі

Величезні зміни підготували для спортсменів – додано три новs метрики: серед них вертикальні коливання і довжина кроку. Зони пульсу допоможуть спортсменам тримати ритм, щоб досягати найкращих результатів.

Для тих, хто бігає однаковими маршрутами, додали режим челенджу – це допоможе побити свій особистий рекорд.

Через багато років у Apple Watch з’явилася функція моніторингу за фазами сну.

Також годинник зможе відслідковувати історію нерегулярного серцевого ритму (аритмію).

Apple додала новий додаток Медикаменти – він допоможе стежити за часом та регулярністю прийняття таблеток. Це дуже корисно для тих, хто мусить приймати ліки регулярно – про це буде нагадувати розумний годинник. 

 

Конференція триватиме до 10 червня, тож цілком можливо, що Apple іще чимось здивує та зацікавить

Було
цікаво?
3012 лайки
Кількість
перeглядів
7660 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3012 лайки
Кількість
перeглядів
7660 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!