Розділи

Від Google Pixel 8 до Apple iPhone 15: 7 найочікуваніших смартфонів 2023 року

Від Google Pixel 8 до Apple iPhone 15: 7 найочікуваніших смартфонів 2023 року

Надія Кучинська
09.03.2023
5 хв
13.09.2023
Було
цікаво?
2566 лайків
Кількість
перeглядів
8542 перегляди

 

Очікується, що цей рік буде щедрим на технологічні новинки. Смартфони Samsung Galaxy S23 вже зараз можна купити в магазинах! Але випуск більшості дивовижних моделей ще попереду.

 

У 2023 році очікується анонс 7 потужних флагманів. Кожна модель має багато переваг відносно своїх попередників, тому прихильники брендів уважно відстежують прем'єри та можливість передзамовлення. Які флагмани увійшли в ТОП-7 найочікуваніших – читайте в статті.

 

Google Pixel 8

 

Огляд-Pixel-8-та-Pixel-8-Pro

 

Перше місце серед найочікуваніших флагманів 2023 року займає лінійка Pixel 8, куди увійде базова модель Pixel 8 та покращена – Pixel 8 Pro. Очікується, що на оновлені смартфони встановлять процесор останнього покоління Tensor G3 від корпорації Google з кодовою назвою Zuma. 

Значних змін в дизайні можна не чекати, флагмани будуть схожі на Pixel 7 та Pixel 7 Pro. Але нові моделі можуть отримати дисплей з більшою діагоналлю. Очікується, що Pixel 8 матиме роздільну здатність дисплея 2268х1080 пікселів, а Pixel 8 Pro – 2822х1344 пікселі. Інсайдери запевняють: модель отримає зменшену складку.

Основні та фронтальна камери отримають покращені функції на основі штучного інтелекту. Ймовірно, на смартфони встановлять датчик зображення ISOCELL GN2 у 50 Мп від розробників Samsung Electronics. Оптичний формат складе 1/1,12 дюйма, що дозволить захоплювати більше світла. Внаслідок цих змін покращиться якість фото, зроблених при недостатньому освітленні та в темний час доби. 

Нагадуємо, на попередні моделі встановлений датчик ISOCELL GN 1 оптичного формату 1/1,31 дюйма.

 

Смартфони-Pixel-8-та-Pixel-8-Pro

 

Додаткова відмінність оновленого датчика – підтримка функції Staggered HDR. Завдяки їй можна робити декілька знімків з різним рівнем витримки. Таким чином можна отримати широкий динамічний діапазон на підсумковому фото. У результаті, знімок радує погляд перфекціоніста. 

 

Логічно припустити, що смарти підтримуватимуть новітні технології: Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, зв'язок рівня 5G. Можливо, на цих версіях розробники Google збільшать потужність функції швидкої зарядки через кабель Type-C. 

 

Прихильники очікують, що прем'єра серії Pixel 8 відбудеться восени 2023 року. Скоріш за все, у жовтні, бо Pixel 7 анонсували в цей час у 2022 році. 

 

Google Pixel Fold

 

Смартфон-Google-Pixel-Fold

 

Не перший рік прихильники компанії Google очікують на вихід багатофункціонального складеного смартфона. Але, здається, саме у 2023 році Pixel Fold нарешті презентують. 

Очікується, що флагман буде ширшим, ніж Samsung Galaxy Fold 4, а також перевершить модель висотою. Але все ще матиме менший розмір, ніж OPPO Find N. 

Відомо, що флагман отримає дисплей в 7,6 дюйма. Передбачається, що він буде виконаний за технологією Super AMOLED. Тому можна з упевненістю сказати, що картинка смартфона буде яскравою та соковитою.

 

Огляд-Google-Pixel-Fold

 

У смартфон можуть вживити чіп Tensor, як і на попередніх моделях. Завдяки цьому він отримає оновлений штучний інтелект і покращене машинне навчання.

 

Додатково смартфону приписують три основні камери на базі штучного інтелекту та одну фронтальну, але реальна кількість залежить від дизайну. Корпорація може встановити фронтальну камеру в ролі основної, або – встановити 2 різні блоки: для селфі та для звичайних знімків.

 

Sony Xperia 1V

 

У 2022 корпорація Sony представила світу смартфон Sony Xperia 1 IV. Цей флагман був одним із найбільш вражаючих за останні роки. Смарт отримав 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 з частотою 3 GHz. ОЗУ на 12 Гб та вбудовану пам'ять у 256 Гб. Такий підхід робить флагман незамінним для зберігання важких додатків та контенту. Просунута потрійна основна камера на 12 Мп надає оптичне збільшення до 5,2 разів. 

Виходячи з цього, стає цікаво, які функції та особливості матиме його послідовник – Sony Xperia 1V. Особливо, якщо враховувати, що японська корпорація раніше вже встановлювала на смартфони якісні камери, просунуте ПЗ, яскраві дисплеї з роздільною здатністю 4К та частотою оновлення картинки 120 Гц.

 

Смартфон-Sony-Xperia-1V

 

Наразі очікується, що модель стане першим флагманом Sony на платформі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Інсайдер припустив, що розміри смартфона складатимуть 161х69,3x8,5 мм. Діагональ, попередньо, буде 6,5 дюймів.

 

Дизайн Xperia 1V майже не буде відрізнятися від Sony Xperia 1 IV. Тільки у виступі модуля камери знаходитимуться всі датчики, сенсори, спалах. 

 

У верхній грані корпуса розташують роз'єм у 3.5 мм для дротових навушників. На нижній – порт USB для підзарядки та передачі даних. На боковій грані з'явиться клавіша живлення зі сканером TouchID та кнопка спуску затвора камери. 

 

Огляд-Sony-Xperia-1V

 

За неперевіреними даними смартфон отримає до 16 Гб ОЗУ та акумулятор на 5000 мАч. Попередні можливості камери також вражають. На флагман обіцяють встановити три основні модулі з роздільною здатністю 12 Мп, 48 Мп, 12 Мп.

Презентацію Xperia 1V очікують до літа 2023 року.

 

OPPO Find X6 Pro

 

Минулий OPPO Find X5 Pro увійшов у ТОП найпотужніших смартфонів 2022. Головна його особливість – яскравий та насичений дисплей, швидка дротова й бездротова зарядка. Чого чекати від шостого покоління?

 

Огляд-OPPO-Find-X6-Pro

 

Інсайдери говорять, що Find X6 Pro отримає класний екран з новітніх панелей Samsung Display. І навіть Apple з Samsung залишаться у цьому параметрі позаду. Спеціалісти стверджують, що показник пікової яскравості буде більшим, ніж в iPhone 14 Pro. Варто зауважити, що флагман Apple зараз лідирує на ринку з показником 2000 кд/м2, отже рівень OPPO можна тільки уявляти.

Так, цей показник не зробить дисплей найкращим, але саме в цьому параметрі цілком може стати лідером. Якщо враховувати використання найкращих панелей від Samsung, можна зробити висновок, що інші показники теж будуть топовими. 

До того ж інсайдери говорять про шикарну основну камеру з датчиком Sony IMX989 в 1 дюйм.

Тепер залишається з нетерпінням чекати, коли компанія OPPO презентує флагман Find X6 Pro.

 

Google Pixel 7a

 

У трійку найочікуваніших флагманів Google увійшла модель Pixel 7a. Вона стане заміною попередньої – Pixel 6a. Прихильники бренду гідно оцінили версію Pixel 7, тому чекають на покращення. 

Ходять чутки, що на Pixel 7a встановлять OLED-дисплей в 6,1 дюйм з частотою оновлення 90 Гц. Модель отримає надпотужний процесор Google Tensor 2 для обробки всіх сучасних програм.

 

Огляд-Google-Pixel-7a

 

Інсайдери вказують, що на смарті зроблять модуль з оновленою камерою: основна – на 64 Мп, та додаткова з надширококутним об'єктивом – на 13 Мп. Сенсори встановлять Sony IMX787 та IMX712 відповідно. 

Світ очікує побачити в цьому флагмані бездротову і швидку зарядки.

Презентація, скоріше за все, відбудеться навесні або влітку, бо саме в цей час проходить щорічна конференція розробників Google I/O. Вважається, що флагмани виведуть серію Pixel A на новий рівень. Чи так це? Побачимо згодом.

 

Samsung Galaxy Flip 5 та Galaxy Fold 5

 

Samsung-Galaxy-Flip-5-та-Galaxy-Fold-5

 

У лютому 2023 корейські розробники представили світу тріо потужних флагманів Samsung Galaxy S23. Вони вразили своєю продуктивністю, автономністю та можливостями камери. Очікується, що корпорація Samsung презентує у другій половині року ще дві оновлені топові моделі – складні смартфони Galaxy Flip 5 та Galaxy Fold 5

Про флагмани наразі відомо небагато. Експерти говорять, що на послідовника Galaxy Flip 4 та Fold 4 можуть встановити оновлені подвійні основні камери й модуль для селфі, гнучкі дисплеї кращої якості, корпус із захистом від пилу. Нові моделі Galaxy також можуть отримати зменшену складку. 

 

Огляд-Galaxy-Flip-5-та-Galaxy-Fold-5

 

Флагман матиме такий самий компактний форм-фактор, як і попередник. На 5 покоління можуть встановити зовнішній дисплей з великою діагоналлю. Очікується, що він буде більшим, ніж 3-дюймовий Oppo Find N2 Flip. На додатковій панелі висвічуватимуться повідомлення та інша корисна інформація. Можна буде змінювати налаштування, керувати віджетами, а також платежами Samsung Pay. 

Прем’єра гнучких смартфонів очікується в серпні цього року. 

 

Apple iPhone 15

 

Огляд-Apple-iPhone-15

 

Від корпорації Apple прихильники очікують новенькі флагмани iPhone 15 Pro та 15 Pro Max. Прем’єра лінійки повинна відбутися 15 вересня 2023 року, через рік після випуску потужних iPhone 14 Pro, 14 Pro Max. 

В офіційній заяві представники компанії уточнили, що всі смартфони, починаючи з iPhone 15 змінять порт Lightning на USB-C. У майбутньому вони планують також поступово зробити єдиний роз'єм для навушників AirPods і всіх аксесуарів для Mac.

Інсайдери говорять, що флагмани 15 Pro та 15 Pro Max отримають розмір дисплея, як у попередній моделі. А ось форма та стиль зміняться – лінійка повернеться до формату iPhone 11. У флагманів з'являться зігнуті до задньої панелі грані, а рамки довкола дисплею стануть тоншими.

 

Смартфон-Apple-iPhone-15

 

Вважається, що моделі позбудуться брендового перемикача режимів – на смарт встановлять об'єднану гойдалку для регулювання гучності звуку. Режим "Без звуку" буде вмикатися за допомогою нової окремої клавіші замість стандартного фізичного перемикача. Це дивне нововведення, бо кнопки були фірмовою особливістю корпорації.

 

Ходять чутки, що Apple замість версії Pro Max випустить смартфон iPhone 15 Ultra. Цей флагман отримає найпотужніший процесор, оптичний зум на 10х, покращену камеру для селфі. 

 

Додатково очікується, що iPhone 15 Ultra стане найпершим "титановим" флагманом. Про цю модель говорять вже не перший рік. Можливо саме у 2023 році випаде шанс її побачити?

 

Висновок

 

Ось такий невеличкий спойлер про майбутні новинки у нас вийшов ? Тепер залишилося дочекатися офіційних презентацій моделей та відкриття передзамовлень. Діліться в коментарях, яка модель вас найбільше зацікавила?

 

Було
цікаво?
2566 лайків
Кількість
перeглядів
8542 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2566 лайків
Кількість
перeглядів
8542 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Sony Xperia 1 V 12/512GB Platinum Silver

    66299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Google Pixel 7a 8/128GB Charcoal Global

    14899 ₴ 14099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy Flip 5 F731 8/256GB Mint

    42999 ₴ 36499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy Fold 5 F946 12/256GB Icy Blue

    74999 ₴ 63699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 15 Pro Max 512GB White Titanium

    73499 ₴ 58099 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!