Розділи

ТОП 5 смартфонів із найкращою камерою

ТОП 5 смартфонів із найкращою камерою

Максим Дущак
12.01.2023
5 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
7960 лайків
Кількість
перeглядів
26462 перегляди
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Хтось упевнений, що безглуздо прагнути створити зі смартфона професійний фотоапарат. А ось інші вже використовують камерофони, і відмовилися від спеціалізованої техніки

 

Що ж, перших ми постараємося переконати, а для других відкриємо альтернативні варіанти камерофонів. Підготували для вас список смартфонів з найкращою камерою на сьогодні. 

 

Google Pixel 7 Pro

 

10-мегапіксельна фронтальна камера підтримує різні фільтри та автоматичне ретушування. Є нічний режим і функція "Найкращий знімок": записується коротке відео, потім воно розбивається на кадри, найкращі з яких надаються користувачеві. 

Автофокусування не підтримується, але знімки все одно виходять дуже деталізованими й контрастними. Головне уникати засвічення кадру, наприклад сонцем. В іншому випадку фото вийде трохи блідим.

Основна камера смартфона складається з 3 модулів: основного на 50 Мп, ультраширококутного на 12 Мп і 48-мегапіксельного телеоб'єктива. Знімки виходять чіткими, з широким динамічним діапазоном. Це особливо помітно під час зйомки з невеликої відстані. 

Є 5-кратний оптичний зум і 30-кратний цифровий. При максимальному наближенні якість картинки трохи знижується. Проте стабілізація при зумуванні працює бездоганно. Відео можна знімати в якості 4К з частотою 30 і 60 к/c.

 

Смартфон Google Pixel 7 Pro

 

Apple iPhone 14 Pro Max

 

Смартфон має 12-мегапіксельну фронтальну камеру з підтримкою автофокусу і більш світлочутливою діафрагмою f/1.9. В результаті, селфі з хорошою деталізацією виходять навіть при поганому освітленні.

Основна камера складається з 4-ти модулів: 48+12+12+12 Мп. Завдяки оптичній стабілізації та поліпшеній технології HDR, фото виходять чіткими й контрастними практично в будь-яких умовах. Є 3-х кратний зум зі стабілізацією та ультраширококутна камера для макрозйомки. 

Головна перевага камери iPhone 14 Pro Max – штучний інтелект. Система розбиває кадр на дрібні елементи й окремо обробляє кожен з них. У компанії стверджують, що ШІ аналізує всі дії професійних фотографів і використовує отримані знання при обробці зображення.

Зйомка відео доступна у форматі 4К UHD, є всіма улюблений кінорежим із плавним переходом фокуса. Також доступна зйомка у форматі ProRes (стиснення без втрат), коли на відео зберігаються всі деталі та весь динамічний діапазон. Відео цього формату набагато легше редагувати. 

 

Смартфон Apple iPhone 14 Pro Pro Max

 

Xiaomi 12t Pro

 

Модель може похвалитися фронтальною камерою з 20-ма мегапікселями та діафрагмою f/2.24. Вона відмінно підходить для знімків при поганому освітленні. 

Однак головна перевага Xiaomi 12t Pro – 200-мегапіксельна основна камера з 2 додатковими модулями на 8 і 2 Мп. Вона підтримує оптичну стабілізацію, автоматичне фокусування і має досить світлочутливу діафрагму. Нічні знімки викликають захоплення. Денна зйомка радує контрастністю і глибокою деталізацією, за це відповідає окремий фотосенсор Samsung ISOCELL HP1. 

Приємно радує режим Ultra Burst, при якому камера всього за секунду робить 30 знімків. Це дає змогу вловити найкращий момент, наприклад під час динамічних сцен. Реакція на спускову кнопку моментальна, навіть флагмани Samsung Galaxy S22 Ultra та Apple iPhone 14 Pro не можуть тут змагатися. 

Запис відео можливий у роздільній здатності 8К з частотою 24 к/с, роздільну здатність 4К можна використовувати з частотою 60 кадрів. 

 

Смартфон Xiaomi 12t Pro

 

Samsung Galaxy S22 Ultra S908

 

40-мегапіксельна фронтальна камера має автофокус і чутливу діафрагму f/2.2. Вона робить чіткі селфі з глибокою деталізацією та особливою контрастністю. Для неї передбачено багато налаштувань та ефектів, які допоможуть знайти унікальний стиль навіть фотографу-початківцю. Відео записується у форматі 4К з частотою 60 кадрів. 

Основна камера має 4 модулі: 108+10+10+12 Мп. Використовується бінування пікселів, внаслідок чого підвищується світлочутливість. Це особливо корисно під час нічної зйомки. Власне, Galaxy S22 Ultra – найкращий у цьому. 

Усі модулі підтримують автофокус, з них 3 – ще й оптичну стабілізацію: можна легко знімати з рук при 50-кратному зумуванні. Якість фото під час денної зйомки – чудова, завдяки численним алгоритмам, які обробляють зображення. Є 10-кратний оптичний зум і 100-кратний цифровий. 

Знімати відео на основну камеру можна з роздільною здатністю 8К з частотою 24 кадри, але доведеться пожертвувати багатьма налаштуваннями, які доступні при меншій якості зйомки: 4К або Full HD.

 

Смартфон Samsung Galaxy S22 Ultra S908

 

OnePlus 10 Pro

 

Фронтальна камера з 32 мегапікселями та фотосенсором Sony IMX615 робить чудові селфі при яскравому денному світлі. Трохи гірше виходять знімки вночі. Але це все одно один з найкращих варіантів на ринку, особливо в цьому ціновому сегменті. Відео підтримується у форматі 1080р, чого достатньо для розмови з колегами та друзями. 

В основної камери є 3 модулі: основний 48-мегапіксельний, ультраширококутний на 50 Мп і телефотомодуль на 8 Мп. Завдяки оптичній стабілізації та збільшеній матриці, OnePlus 10 Pro робить хороші знімки навіть при поганому освітленні. Кадри виходять деталізованими та контрастними. 

У реалістичності кольорів смартфон може змагатися навіть з дорожчими моделями від Apple і Samsung. Є багато корисних режимів:

  • одночасна зйомка на основну і фронтальну камери; 
  • Fish Eye; 
  • режим для блогерів.

Смартфон вміє записувати відео у 8К і 30 кадрами в секунду. Доступна електронна стабілізація і режим сповільненої зйомки. 

 

Смартфон OnePlus 10 Pro

 

Вказані ціни – актуальні на момент публікації статті

 

Було
цікаво?
7960 лайків
Кількість
перeглядів
26462 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
7960 лайків
Кількість
перeглядів
26462 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Google Pixel 7 Pro 12/128GB Snow JP

    20399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black

    57499 ₴ 51499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi 12T Pro 8/256GB Black (Global)

    22399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S22 Ultra S908 8/128GB Phantom Black

    47699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон OnePlus 10 Pro 8/256GB Green (CN with Global ROM)

    25199 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!