Розділи

ТОП-5 роутерів 2022 року для стабільного та швидкого інтернету вдома

ТОП-5 роутерів 2022 року для стабільного та швидкого інтернету вдома

Олена Калинчук
25.05.2022
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
7230 лайків
Кількість
перeглядів
14654 перегляди

 

Сучасний інтернет має бути швидким і бездротовим. Без хорошого Wi-Fi-роутера просто не обійтися

 

І лише на перший погляд, здається, що купити маршрутизатор дуже просто, бо є з чого вибирати. Якщо хочете дійсно отримати вдома інтернет, який “літає” – прочитайте наші поради. Розповідаємо із власного досвіду)

 

Як зрозуміти, що пора купити новий роутер 

 

Одного разу підключивши вдома інтернет-мережу, ми вважаємо це питання закритим та можемо користуватись роутером багато років поспіль. Проте минає час і помічаємо перебої з роздачею Wi-Fi, неможливість під'єднати велику кількість пристроїв тощо. 

Це означає, що ваш роутер застарів і не може впоратись із новими технологічними викликами. Загалом, існує як мінімум 5 причин для того, щоб підшукати для себе більш сучасну модель Wi-Fi роутера. 

 

Мережеві неполадки

 

Їх легко розпізнати:

  • часто зникає підключення
  • знижується швидкість інтернету
  • виникає необхідність періодичного перезавантаження пристрою.

Можливо, на вашій частоті 2,4 ГГц виникають сильні перешкоди. Або ж фізичні властивості радіодеталей всередині роутера втрачені через фізичне зношення.

 

Недостатня швидкість мережі

 

Застарілі мережеві пристрої мають невелику кількість потоків. Це не дозволяє коректно підключати велику кількість пристроїв. Якщо у вашому домі зростає число гаджетів, то і швидкість інтернету помітно просідатиме. Варто оновити обладнання та звернути увагу на бездротові маршрутизатори з підтримкою технології MU-MIMO.

 

Ігри онлайн не спрацьовують без кабеля

 

Геймери знають, що для ефективності гри, слід підключати комп’ютер до інтернету за допомогою кабеля. Але варто сказати, що роутер, який працює на частоті 5 ГГц, вже позбавлений тих проблем, які були зі застарілими пристроями. Будь-який сучасний роутер, що підтримує стандарт 802.11ac або 802.11ax забезпечить плавну гру за допомогою бездротової технології. Це зручно.

 

Швидкість підключення Wi-Fi нижча, ніж заявлена

 

Наприклад, ви підключені до мережі на швидкості 500 Мбіт/с. А Wi-Fi роутер видає максимальні для себе 300. Сміливо оновлюйтесь у такій ситуації. Це позитивно вплине на швидкість усередині локальної мережі – файли будуть передаватись набагато швидше.

 

 

Аномальне нагрівання маршрутизатора

 

За температурою корпусу потрібно періодично стежити. Перегрів небезпечний тим, що призводить до плавлення деталей роутера і виходу їх із ладу. Це як мінімум, наслідки можуть бути і більш сумними. 

Якщо ваш пристрій сильно гріється, краще замінити його на новий. Невелике нагрівання є нормою, але коли від роутера виходить запах диму або ж до нього неможливо прикласти руку – це сигнал до негайної заміни.

 

5 найпопулярніших роутерів на mta.ua

 

Tenda AC5 – розумний дводіапазонний Wi-Fi маршрутизатор. Оснащений високочастотним процесором з тактовою частотою 1 ГГц та 28-нм процесом. Це перевершує показники звичайних маршрутизаторів. Канали 2.4 і 5 ГГц забезпечують швидшу передачу та впевнений прийом сигналу. А застосування технології MU-MIMO надає можливість збільшити кількість пристроїв, що одночасно підключені до мережі Wi-Fi. 

Пристрій використовує технологію Beamforming+, яка може зосередити одноразові бездротові сигнали в одному напрямку для технічної підтримки всього домашнього Wi-Fi покриття невеликих і середніх квартир. 

Легко налаштовується і підтримує віддалене управління через смарт-програму Tenda Wi-Fi. Неавторизованих користувачів можна вимкнути одним натисканням. Та є можливість відстежувати несанкціоновані підключення. Завдяки інтелектуальній технології енергозбереження маршрутизатор може автоматично входити в режим сну з вимкненням мережі Wi-Fi та всіх світлодіодів, створюючи для вас комфортне середовище відпочинку.

TP-LINK Archer C20 працює в діапазонах 2,4 ГГц та 5 ГГц, забезпечує чудову якість бездротового з'єднання. З ним ви маєте можливість вибору між двома частотами під ваші потреби. 

Функціональні переваги:

  • стабільний всеспрямований сигнал, 
  • широке покриття,
  • загальна пропускна здатність до 733 Мбіт/с (до 300 Мбіт/с на 2,4 ГГц та до 433 Мбіт/с на 5 ГГц),
  • три режими роботи: маршрутизатор, підсилювач сигналу та точка доступу,
  • опція батьківського контролю,
  • гостьова мережа

Ви налаштуєте свій Archer C20 за кілька хвилин завдяки зручному веб-інтерфейсу та потужному додатку Tether. Саме додаток також дозволить керувати налаштуваннями мережі з будь-якого пристрою на iOS або Android, проводити налаштування батьківського контролю та доступу.

TP-Link TL-WR820N – комбінований дротовий/бездротовий мережевий пристрій, для використання в малих та домашніх офісах. Використовуючи технологію MIMO, роутер дозволяє створити мережу з надвисокою швидкістю. 

З ним можна спокійно дивитись відео онлайн, вмикати IP-телебачення, грати в мережі без затримок. Дві потужні антени 5 дБі та 2 × 2 MIMO розширюють можливості бездротової передачі, забезпечують широке покриття бездротової мережі та високу інтенсивність сигналу.

TP-Link TL-WR940N V6 – високошвидкісний безпровідний маршрутизатор. Цей Wi-Fi роутер працює в діапазоні 2.4 ГГц та підтримує стандарт Wi-Fi 802.11n.

Він має хорошу потужність і стабільну передачу даних. Призначений для домашнього використання або оснащення невеликих офісів, де потрібен базовий доступ до мережі. 

Оснащений трьома антенами. Дизайн простий, з корпусом ергономічної форми, компактними розмірами та глянцевим покриттям. 

MikroTik hAP Lite Classicдомашня точка доступу. Невеличкий мережевий пристрій для будинку або офісу. Він підтримує WPS з кнопковим запуском, щоб не вводити складний пароль для бездротового доступу в Інтернет. А також може запропонувати перейти в режим сAP і приєднатися до центральної мережі CAPsMAN (одним натисканням кнопки).

hAP Lite оснащений потужним 650 МГц процесором, 32 МБ оперативної пам'яті, дволанцюжковою вбудованою бездротовою мережею 2.4 ГГц, чотирма портами Fast Ethernet та ліцензією RouterOS L4. У комплект входить блок живлення USB.

Озброївшись цими базовими знаннями про маршрутизатори, можете обрати модель за власними вимогами до продуктивності. Читайте описи, враховуйте відгуки, вивчайте офіційну інформацію від виробників. 

Форма, колір, розмір, кількість антен також важливі. В естетичному плані) Якщо хочете, щоб роутер не лише виконував безпосереднє призначення, але й вдало вписався в дизайн вашого інтер'єру. 

Більше моделей шукайте на нашому сайті, а розібратися в необхідних параметрах завжди допоможуть досвідчені продавці МТА.

 

Більше цікавого: “A-Лінійка Samsung Galaxy: хіти 2022 року серед смартфонів”

 

Було
цікаво?
7230 лайків
Кількість
перeглядів
14654 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
7230 лайків
Кількість
перeглядів
14654 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор Tenda AC5 Black Wi-Fi a/b/g/n/ac

    1069 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор TP-Link Archer C20 Black Wi-fi b/g/n/ac

    1099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор TP-Link TL-WR820N V1 White

    644 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор TP-Link TL-WR940N V6.1 Black

    959 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор Mikrotik hAP lite classic White (RB941-2nD)

    999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!