Розділи

ТОП-12 популярних смартфонів

ТОП-12 популярних смартфонів

Олена Калинчук
28.01.2022
5 хв
25.01.2024
Було
цікаво?
55467 лайків
Кількість
перeглядів
64507 переглядів
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Флагманські смартфони приваблюють аудиторію новими просунутими функціями, бюджетні – поліпшеним дизайном та хорошою продуктивністю

 


Більше цікавого: Свіжий ТОП смартфонів 2024 – уже в блозі


 

У МТА-рейтинг кращих смартфонів початку 2022 року в Україні потрапили моделі, які щодня завойовують все більше прихильників. Вони оснащені відмінними камерами, хорошою продуктивністю, вражаючою автономністю, сучасним форм-фактором і привабливим дизайном. 

Разом з тим, у нашій підбірці немає моделі, яка б підійшла абсолютно всім. Адже кожен з представлених варіантів демонструє власну індивідуальність, має своє призначення.

Покупці ж транслюють різні запити та потреби. Хтось шукає найкрутіший флагман, або великий дисплей з просунутими характеристиками. А інші хочуть отримати надійний апарат середнього класу, що забезпечить базовий функціонал та не виглядатиме дешевим.

 

Як вибрати кращий смартфон 

 

  • Android чи iPhone? Телефони на базі Android надають більше можливостей з точки зору ціни, розміру та інноваційного дизайну. Тим не менш, iPhone пропонує швидші оновлення програмного забезпечення, кращі ігри та програми, а також безпеку й конфіденційність.
  • Діагональ екрану. Якщо ви шукаєте великий телефон, то 6 дюймів і вище – точка відліку. Найбільші смартфони варіюються від 6,5 до 6,8 дюймів.
  • Камери. Забудьте про кількість мегапікселів. Натомість, протестуйте камеру, щоб побачити якість фотографій. Варто звернути увагу на наявність нічного режиму, що дозволяє отримувати кращу якість при слабкому освітленні.
  • Батарея. Як правило, телефони з батареями більшого розміру (в мАг) забезпечують найвищий час автономної роботи. Але це не завжди так, багато залежить від оптимізації.

 

IPHONE 11

 

Незважаючи на те, що iPhone 11 вийшов ще 2019 року, він досі залишається топовим флагманом. Серце і мозок цього смартфона – процесор Apple A13 bionic. Разом з 4 гігабайтами оперативної пам’яті, він дозволяє запускати з AppStore все, що тільки заманеться. Обсяг пам’яті обирайте з урахуванням ваших цілей. Якщо смартфон потрібен тільки для спілкування, підійде версія на 64 Гб. Для перегляду та створення мультимедіа краще обрати варіант на 128 або 256 Гб.

Одночасно з телефоном купуйте стильний кейс. Він захистить Айфон від механічних пошкоджень. Зарядний пристрій краще використовувати оригінальний. Підробний блок живлення може пошкодити батарею. 

iPhone 11 незмінно приваблює тривалою роботою батареї, якістю фото-відео, швидким процесором, підтримкою бездротових технологій, вигідним співвідношенням ціни і якості.

 

ONEPLUS 9 PRO

 

Вишуканий нішевий флагман. Велику увагу тут надали дисплею, що використовує спеціальну технологію для зниження енергоспоживання. Девайс має систему з чотирьох камер, окремий телеоб'єктив, запис відео з роздільною здатністю 8K і підтримку 4K/120 fps. Вражає ультраширококутна камера OnePlus 9 Pro. Деталізація у неї висока, а відтінки майже не відрізняються від основної. Тішить і те, що по краях немає спотворень, завдяки тому, що спрацьовує так званий об'єктив довільної форми. Він коригує перспективу ще до того, як проводиться зйомка.

Дисплей OnePlus 9 Pro – вигнутий LTPO AMOLED  6,7” зі співвідношенням сторін 20,1:9 та адаптивною частотою оновлення 120 Гц. Він  має неймовірну якість HDR. Під час перегляду фільмів чи відео на YouTube, відтінки будуть максимально насиченими.  Процесор Qualcomm Snapdragon 888 дозволяє розраховувати на продуктивну роботу. 

Дизайн – класичний, приємний, хоча й не надто виразний. Камерний модуль розміщено в лівому верхньому куті, він майже не виступає над корпусом. Кольорове рішення моделі представлено у трьох варіантах: “Ранковий туман”, “Лісова зелень”, “Космічна темрява”. Два останні – матові, тому більш практичні у застосуванні. 

Захисний індекс OnePlus 9 Pro сягає позначки IP68. Передня і задня панель оснащені захисним склом Gorilla Glass 5. А сканер відбитків пальців розташований внизу, під дисплеєм. 

 

GOOGLE PIXEL 6 PRO

 

Прихильникам Google варто звернути увагу на модель Pixel 6 Pro. Вона має 6,71-дюймовий LTPO AMOLED дисплей з роздільною здатністю 3120×1440 пікселів, підтримкою HDR10+ та частотою оновлення 120 Гц.

Пристрій оснащений власним процесором Google Tensor, оперативною пам'яттю об'ємом 12 ГБ та вбудованим сховищем, ємністю від 128 до 512 ГБ. У цій моделі немає слота для встановлення картки пам'яті, але є підтримка двох SIM-карток та захист від води та пилу за стандартом IP68.

Смартфон Google Pixel 6 Pro отримав потрійну камеру. Вона містить головний 50-мегапіксельний модуль із оптичною системою стабілізації зображення, 12-мегапіксельний надширококутний модуль та 48-мегапіксельний телефото модуль із 4-кратним оптичним збільшенням.

Пристрій має батарею, ємністю 5000 мАг. При цьому в смартфоні реалізована підтримка швидкої провідної та швидкої бездротової зарядки, а також реверсивної бездротової зарядки.

Тож, серед беззаперечних переваг гаджета від іменитого Google: чудова камера, висока продуктивність, додаткові програмні функції, чиста версія Android з оперативними оновленнями та тривалим циклом підтримки.

 

SAMSUNG GALAXY A32

 

Стильний і витривалий смартфон A-серії Samsung. Відразу впадає у вічі блок камер. Кожен модуль врізаний у корпус окремо, завдяки цьому телефон рівно лежить на горизонтальній поверхні. Це виглядає акуратно й мінімалістично. 

Сам корпус – пластиковий, має гладку поверхню, тому радимо придбати чохол. Крім стандартного чорного, є ніжно блакитне і фіолетове забарвлення. 

6.4″ AMOLED-екран дуже яскравий і соковитий, як і всі дисплеї від Samsung. Його пікова яскравість досягає 800 ніт, а частота оновлення – цілих 90 Гц. Galaxy A32  має серйозну автономність і гідно показує себе в іграх.

 

IPHONE 11 PRO MAX

 

Ентузіасти вже давно «охрестили» iPhone 11 Pro Max однією з найуспішніших розробок фірми Apple. Його дизайн – поза часом. А завдяки стабільній підтримці від виробника гаджет буде конкурентоспроможним і через кілька років.

Здавалося б, смартфоном із трьома камерами у 2022 році вже нікого не здивуєш. На ринку є і більш футуристичні варіанти з четвертними модулями та перископною оптикою. Проте саме корпорації Apple у моделях 11 Про та Про Макс вдалося реалізувати ідею трипл-камери настільки вдало.

Переваги камери:

  • тріо об'єктивів із різними можливостями (зйомка панорам, макро та інші);
  • зум, що працює і на збільшення, і на зменшення;
  • широкий кут огляду;
  • яскравий спалах;
  • підтримка зйомки панорам та портретом з ефектом легкого розмиття;
  • нічний режим;
  • автоматична корекція якості зображення;
  • великий вибір ефектів. 

Роботу телефона забезпечує процесор A13 Bionic – ЦПУ із підтримкою машинного навчання. Він демонструє вражаючі показники продуктивності. А в енергоефективності з ним не можуть зрівнятися навіть моделі, представлені конкуруючими брендами набагато пізніше. 

Автономність 11 PRO MAX сягає майже 12 годин безперервної роботи в мережах 4G, Гаджет підтримує функцію швидкої зарядки та бездоганно звучить.

 

SAMSUNG GALAXY A12

 

Galaxy A12 – квадрокамерний і недорогий смартфон. Хоча зовні він виглядає як модель преміум-рівня: 

  • 6,5-дюймовий PLS-дисплей з роздільною здатністю HD+ – гідний екран, в якому ні до чого причепитися. 
  • Цікаве вирішення фактури задньої поверхні – стильно виглядає і на дотик відчувається класно.
  • Під капотом Samsung Galaxy A12 – скромний MediaTek Helio P35 та 3 ГБ оперативної пам’яті. Смартфон легко справляється з усіма потрібними мобільними додатками і програмами. 
  • Вбудована пам’ять складає 32 ГБ, активні користувачі можуть встановити додаткову флешку. Можливий об’єм картки – до 1ТБ.

Камера Samsung Galaxy A12 має автофокус – функцію, яка тонко налаштовує фокус зйомки. Це приємна особливість смартфона.

 

XIAOMI POCO X3 PRO

 

Цікавий середньобюджетник з відмінною начинкою пропонує потужний чіпсет Snapdragon 860, 6.7-дюймовий IPS дисплей з частотою 120 Гц, квадрокамеру, батарею на 5120 мАг та 6/128 ГБ пам'яті. Всього лише кілька років тому подібними характеристиками могли похизуватися лише флагмани.

Poco X3 Pro досить міцний. Його корпус зібрано якісно і має захист за стандартом IP53. Це не дає повного захисту від занурення у воду, але смартфон не боїться бризок та дощу. Дисплей покритий склом Gorilla Glass 6, яке здатне витримати удар при падінні з висоти до 1.6 метра. 

Задня панель – пластикова і має матове покриття з широкою глянцевою смугою посередині. За рахунок поєднання різних типів покриття смартфон не вислизає із рук, незважаючи на свої розміри. Випускається Poco X3 Pro в синьому, бронзовому та чорному забарвленнях.

Для зарядки та підключення до комп'ютера наявний порт USB 2.0 Type-C. Poco X3 Pro також має ІЧ-передавач для управління технікою, аудіо роз'єм, FM-приймач, світлодіодний індикатор сповіщень, а також Bluetooth 5 та NFC.

 

SAMSUNG GALAXY Z FLIP 3

 

Ця модель складного смартфона може потішити тих, хто відчуває ностальгію за телефонами-розкладачками. Пристрій має два дисплеї. Основний гнучкий Dynamic AMOLED дисплей розташований на внутрішній частині смартфона. У розкладеному вигляді він має діагональ 6,7 дюйма і підтримує роздільну здатність 2640×1080 пікселів. 

Коли половинки корпусу розташовані під кутом 90 градусів, дисплей візуально поділяється на дві 4-дюймові частини, на які можна виводити різні вікна програм. Дисплей підтримує HDR10+ та частоту оновлення 120 Гц.

Пристрій також містить невеликий 1,9-дюймовий дисплей зовнішньої панелі корпусу. На нього виводяться повідомлення про вхідні дзвінки, повідомлення. Також його можна використовувати для побудови кадру для зйомки автопортрета на основну камеру.

Апаратною платформою Samsung Galaxy Z Flip 3 слугує процесор Qualcomm Snapdragon 888, доповнений оперативною пам'яттю об'ємом 8 ГБ. Місткість вбудованого сховища може становити 128 або 256 ГБ. Гаджет підтримує можливість використання двох SIM-карток – фізичну, формату nanoSIM та eSIM-картку.

 

TECNO POP 3

 

Оснащений чіпсетом Mediatek, 1 GB оперативної пам’яті та 16 GB – вбудованої, яку можна розширити за допомогою картки microSD. Tecno Pop 3 Plus працює на Android OS v9.0. Він постачається з батареєю Li-Po 4000 mAh, має 6,52 дюймовый IPS-дисплей з роздільною здатністю 720 x 1600 px.

Камера оснащена автофокусом. А ще у Tecno Pop 3 є вбудований GPS та FM-радіоприймач. Відмінна модель для тих, кому телефон потрібен лише для дзвінків і месенджерів. 

 

SAMSUNG GALAXY S21 FE

 

Після успішного експерименту з Galaxy S20 FE, коли за рік було продано понад 10 млн цих смартфонів, Samsung вирішила випустити оновлену версію S21.

Нагадаємо, що FE означає Fan Edition – тобто йдеться про версію Galaxy S21 для фанів. Це трохи спрощена версія топового смартфона, яка за деякими параметрами поступається, а за деякими – навіть перевершує його. 

Найперше враження, коли береш до рук Samsung Galaxy S21 FE, це те, який він тонкий і легкий. Товщина 6,4-дюймового пристрою становить 7,9 мм, вага – 177 грамів. Невелика вага, зокрема, є наслідком використання пластику – з нього виконана задня поверхня. 

Рамки Samsung Galaxy S21 FE – алюмінієві, дисплей закритий міцним склом Gorilla Glass Victus (як і у Galaxy S21). Смартфон, традиційно для флагманів Samsung, максимально захищений від води та пилу (IP68 – витримує занурення до 30 хвилин на глибину до 1,5 м). Galaxy S21 FE зручно лежить у долоні, закруглені торці не врізаються в руку. Завдяки вузьким рамкам та невеликій товщині ним цілком можна керувати однією рукою. Задня поверхня тут матова – на ній майже не видно відбитків пальців.

До речі, про відбитки – сканер розміщений під екраном. І на відміну від старшої версії він оптичний, а не ультразвуковий. Дисплей підтримує частоту оновлення 120 Гц – для плавного гортання та чіткого зображення динамічних сцен у фільмах та підтримуваних іграх. Однак варто пам'ятати про зворотний бік медалі – більшу витрату акумулятора в цьому режимі. 

S21 FE легко "перетравлює" навіть найважчі 3D-ігри. Щодо звуку – він гучний, чистий, завдяки стереодинамікам. А час автономної роботи у змішаному режимі складає 92 години.

 

APPLE IPHONE 13 PRO

 

Кращий флагман 2021 року. Модель має дисплей Super Retina XDR з технологією ProMotion та адаптивною швидкістю оновлення до 120 зображень у секунду. Камера у Pro-серії оснащена трьома об’єктивами для “надширококутної” і ширококутної зйомки, Cinematic mode, нічного режиму. Модель оснащена “керамічним щитом”, а її максимальна пам’ять сягає 1 терабайта.

Чип A15 Bionic дозволяє значно продовжити роботу батареї. Завдяки шестиядерному центральному процесору, гаджет феноменально підходить для ігор, обробки відео. Модель доступна в 4 кольорах: графіт, золото, срібло та блакить.

iPhone 13 Pro традиційно захищений від попадання води та пилу з максимальним серед смартфонів ступенем IP68 – занурення до шести метрів до 30 хвилин. Однак пам'ятайте на відпочинку, що це не поширюється на солону воду.

Екран дуже яскравий та контрастний, з натуральною передачею кольору і підтримкою частоти оновлення 120 Гц. Якщо говорити про інші технічні характеристики, то типова яскравість зросла, порівняно з iPhone 12 Pro з 800 до 1000 ніт. Максимальна яскравість – 1200 нит (у Galaxy S21 – 1300, у Xiaomi Mi 11 – 1500).

 

XIAOMI REDMI NOTE 9 PRO

 

Модель середнього класу з хорошим потенціалом. Це один із найкращих смартфонів за прийнятною ціною. 

Передня і задня сторона Note 9 Pro – загартоване протиударне скло Gorilla Glass п'ятого покоління. Задня пластикова панель – глянцева й красиво переливається на світлі. У Redmi Note 9 Pro встановлений Qualcomm Snapdragon 720G, процесор середнього рівня, але з дуже хорошою продуктивністю. Дозволяє запускати всі види ігор і додатків. 

Характерною рисою цієї лінійки смартфонів – ємна батарея на 5020 мАг та хороша автономність. Xiaomi вбудувала в Redmi Note 9 Pro 64-мегапіксельний основний датчик, ширококутний 8-мегапіксельний датчик, 2-мегапіксельний датчик глибини та 5-мегапіксельний макрооб'єктив.

Крім цього, є ще деякі цікаві доповнення: 

  • можливість підключення NFC для налаштування Google Pay і здійснення зручної оплати за допомогою смартфона;
  • сканер відбитків пальців;
  • інфрачервоний датчик для управління побутовою електронікою за допомогою смартфона, як пультом дистанційного керування.

 

Де купити смартфон за вигідною ціною

 

Якісний асортимент – можливість купити той смартфон, який шукаєш і який найкраще підійде у конкретному випадку. Досвідчені консультанти МТА допоможуть у виборі, проконсультують щодо технічних параметрів, цін, додаткових аксесуарів. 

Скоро ж весна – ідеальний час для оновлення. Запрошуємо в наші магазини.

 

Було
цікаво?
55467 лайків
Кількість
перeглядів
64507 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
55467 лайків
Кількість
перeглядів
64507 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 11 128GB White

    23499 ₴ 19099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 11 128GB White

    23499 ₴ 19099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон OnePlus 9 Pro 8/128GB Morning Mist

    28099 ₴ 15099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон OnePlus 9 Pro 8/128GB Morning Mist

    28099 ₴ 15099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон OnePlus 9 Pro 8/128GB Morning Mist

    28099 ₴ 15099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Google Pixel 6 Pro 12/128GB Stormy Black JP

    18099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Google Pixel 6 Pro 12/128GB Stormy Black JP

    18099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A32 A325 4/128GB Light Violet

    10899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A32 A325 4/128GB Light Violet

    10899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 11 Pro Max 64Gb Midnight Green A (Вживаний)

    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 11 Pro Max 64Gb Midnight Green A (Вживаний)

    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 11 Pro Max 64Gb Midnight Green A (Вживаний)

    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A12 A127F 3/32GB Red

    5799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A12 A127F 3/32GB Red

    5799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Poco X3 Pro 6/128 Phantom Black

    13018 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Poco X3 Pro 6/128 Phantom Black

    13018 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Poco X3 Pro 6/128 Phantom Black

    13018 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy Flip 3 F711B 8/128GB Green

    31526 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy Flip 3 F711B 8/128GB Green

    31526 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Tecno Pop 3 BB2 1/16GB Champagne Gold

    2611 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S21 FE G990 6/128GB Light Green

    21599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S21 FE G990 6/128GB Light Green

    21599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S21 FE G990 6/128GB Light Green

    21599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 13 Pro 128GB Gold

    53999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 13 Pro 128GB Gold

    53999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6/128GB Tropical Green

    11656 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6/128GB Tropical Green

    11656 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!