Розділи

Топ 10 ноутбуків для роботи – кращий вибір від спеціалістів МТА

Топ 10 ноутбуків для роботи – кращий вибір від спеціалістів МТА

Олена Калинчук
29.11.2022
10 хв
23.10.2023
Було
цікаво?
5616 лайків
Кількість
перeглядів
14114 перегляди

Вибір ноутбука – це набагато більше, ніж порівняння різних моделей рейтингу за технічними параметрами.

 

Ноутбук – найкращий інструмент професійної свободи у сфері digital. У нас може годинами не бути електроенергії чи можливості працювати в офісі. А завдання, все ж, потрібно виконувати якісно та вчасно. Тож “незалежність від розеток” – той критерій, що став важливішим, ніж будь коли.

Знаєте, кращий ноутбук не обов’язково має бути дуже потужним. Так стверджує топ експерт з продажу ноутбуків МТА. Якщо, наприклад, ви працюєте з текстами, веб-браузерами – шукайте великий екран, сучасну клавіатуру, невелику вагу, автономність, гарну камеру для відеомітів. Це може бути абсолютно бюджетна модель, вона впорається)

 

Кращі ноутбуки для роботи

 

Розробникам та фахівцям, що працюють з графікою, створюють візуальний контент, варто обирати найкращий і високопродуктивний процесор, якісний екран, відеокарту, великий обсяг пам’яті тощо. Ідеально підійде Apple. Чому?

 

О, ми обов’язково розповімо про це на завершення цієї статті. А поки що поспішаємо порівняти характеристики ноутбуків бюджетного, середнього та преміум сегментів. Цікаво, які можливості вони можуть продемонструвати.

 

Найкращі недорогі ноутбуки для роботи

 

Якщо для вас немає запиту на суперпродуктивність, мегаякість екрану незвичайний дизайн, ігрові та інші комп’ютерні фішки – можна знайти непоганий ноутбук за бюджетною ціною. Він впорається з базовими робочими задачами, підійде для роботи, навчання, дозвілля онлайн. 

Знайшли для вас 3 моделі популярних ноутбуків з базової цінової категорії, які можуть похизуватися непоганими характеристиками.

 

HP 250 G8

 

Бізнес-ноутбук, що успішно зарекомендував себе як вибір для офісу.

 

Екран виглядає привабливо, має вузькі рамки екрану, зручне співвідношення 16:9. Об’ємний робочий простір та якісний перегляд потокового контенту – однозначні переваги.

Стосовно технічної складової: HP 250 G8 оснащений потужним чотириядерним процесором Intel® 5. Розробники врахували потреби бізнесу, тож є можливість підключення периферійних пристроїв. Ноутбук оснащений портами Type C, RJ 45 та відеороз’єм HDMI.

 

HP 250 G8

 

Пам’ять і розмір сховища дозволяють спокійно працювати з різноманітним програмним та апаратним забезпеченням. Оперативна пам’ять ноутбука – 8 ГБ DDR4, є можливість її розширення. Внутрішній SSD накопичувач – 512. Тож швидкість завантаження вас приємно здивує.

Багато схвальних відгуків отримала цифрова клавіатура. Вона плавно працює, має тактильну віддачу, а між клавішами – комфортна відстань для чітких натискань.

 

HP 250 G8 поєднує в собі й інші важливі для роботи параметри:

💻 дисплей на 15.6 дюйма, з IPS-матрицею й кутом огляду до 178 градусів;

🔥 Full HD;

🌈 наближене до природного колірне охоплення екрану. Для обробки та перегляду документів його більш ніж достатньо;

матове антивідблискове покриття;

🌐 доступ до мережі Wi-Fi;

🔋 літій-іонна батарея;

💙 невелика вага і компактні габарити.

 

Щодо вигляду і збірки – 15-дюймовий ноутбук має вагу 1.74 кг. та має мінімальну ширину профілю менше, ніж 2 см. Це чудовий функціональний вибір, якщо потрібно вкластися в рамки обмеженого бюджету.

 

Acer Aspire 3

 

Лептопи Acer Aspire 3 переважно представляють нижній та середній цінові сегменти рейтингу. Відмінно підходять для навчання, перегляду фільмів, серфінгу в інтернеті та, навіть, для роботи в невибагливих графічних програмах. 

 

Перше візуальне враження від ноутбука – те, що його створено із хорошого практичного пластику. Він не такий міцний, як алюміній, але виглядає доволі стильно. Щоб захистити поверхню від випадкових пошкоджень, можна використовувати чохол. Класно, що цей топовий лептоп не товстий і доволі легкий як для своєї діагоналі 15.6 дюймів.

 

Acer Aspire 3

 

Екран. Рамки екрана тут зробили тоненькими, тому екран великий і зручний Але кольоропередача не найкращої якості. Розробники використали панель TN, замість IPS, вона відображає кольори більш блідими, ніж в реальності.

Трекпад і мануал лептопа. Літери натискаються легко і плавно, без зауважень до точності. Позитивні враження і від сенсорної панелі – вона демонструє легку прокрутку й переміщення по робочих вікнах. Підсвітки клавіатури немає, але базовий функціонал на рівні. 

Порти для периферійних підключень. Acer Aspire 3 має топ необхідних роз’ємів. Три порти USB, щоб підключити мишку, клавіатуру, зовнішній жорсткий диск тощо. HDMI для приєднання до зовнішнього монітора. Є й Ethernet! І це хороше рішення, бо не завжди безпровідне з’єднання демонструє необхідну швидкість і стабільність.

Модель, про яку ми розповідаємо, має процесор Intel Core i3, 8 ГБ оперативної пам’яті та 256 дискового простору SSD. Це вибір конфігурації базової швидкості. З офісним навантаженням справляється успішно, навіть з кількома одночасно запущеними програмами. Це приємна перевага.

 

Asus VivoBook X515ea

 

Цей стильний ноутбук, як і інші бюджетні моделі від Asus, вирізняється своїм преміальним візуалом.

 

Дійсно, на вигляд VivoBook X515ea виглядає дорого та дуже подобається користувачам. Портативний, легенький і тонкий – ті візуальні характеристики, що першими спадають на думку під час опису. Якщо говорити про технічні параметри, найважливіші переваги – високопродуктивний процесор, 15,6-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1920х1080.

 

Asus VivoBook X515ea

 

Модель оснащена ергономічною повнорозмірною цифровою клавіатурою. Навіть підсвітка є) А шарнір ErgoLift нахиляє і трохи піднімає клавіші для ефективної роботи за столом. Asus перенесли цю конструктивну особливість зі своєї ігрової лінійки, вона однозначно підвищує топову функціональність комп’ютера.

У повсякденному застосуванні VivoBook X515ea виправдовує базові очікування продуктивності.

 

Моделі середнього цінового сегменту: який ноутбук краще купити для роботи

 

Це ноутбуки, що вдало підходить для роботи з відеоредакторами, графічними програмами тощо. У ТОП від МТА увійшли моделі Acer, Asus, Lenovo.

 

Acer Nitro 5

 

Модель, що вдало показує себе в робочому застосуванні і не лише з текстами. Три з чотирьох ребер оснащені портами. З правого боку знаходяться два роз’єми 3.2 Gen 2. Один із них забезпечує живлення для заряджання пристрою (наприклад смартфона), навіть коли Nitro 5 вимкнений. Порт для зарядки ноута знаходиться на задній панелі Nitro, тут бачимо і порт Thunderbolt 4/USB-C та порт HDMI 2.1. З лівого боку –  аудіороз'єм 3,5 мм, традиційний порт USB 3.2 Gen 1 та роз'єм Ethernet RJ45.

15,6 екран має роздільну здатність 1920x1080 та частоту оновлення 144 Гц. Рамки екрану не надто тонкі. Та це відповідає загальній концепції Nitro 5.

Над дисплеєм розташована веб-камера з роздільною здатністю 720p, відеоконференції виглядають якісно.

 

Acer Nitro 5

 

Nitro 5 оснащений процесором Intel Core i5-12500H, графічним процесором Nvidia GeForce RTX 3060 для ноутбуків, відеокартою, 16 ГБ пам'яті та 512 ГБ SSD-накопичувача.

Висновок такий: якщо керуєтесь обмеженим бюджетом і вам не принципово, щоб лептоп мав ультратонкий дизайн, то Nitro 5 заслуговує на серйозну увагу в ролі функціонального робочого ноутбука.

 

Asus TUF Gaming A15

 

Графіка цієї моделі дуже крута – апаратна конфігурація містить процесор AMD Ryzen 9 та відеокарту GeForce RTX 2060, IPS-дисплей з частотою оновлення до 144 Гц.

 

Тож розуміємо, що висока швидкість і плавне зображення тут гарантовані. Дизайнерам, контент-мейкерам, наприклад, варто придивитись до цього варіанту.

Конструкція ноутбука Asus TUF Gaming A15 має особливість. Більшість панелей виготовлені із пластику. Лише ​​кришку тут зробили з алюмінію. Тож верхня панель не надто гнучка, але дуже міцна та здатна витримати випробування на довговічність)

Стосовно розмірів: ноутбук важить 2,2 кг та має висоту профіля 22,48 мм. Діагональ екрану – 15.6 дюйма. ASUS TUF Gaming A15 оснащений панеллю IPS, роздільна здатність – 1920х1080 пікселів. Співвідношення сторін складає 16:9, щільність пікселів – 142 ppi.

Asus TUF Gaming A15

 

Клавіші – впізнавані, виконані у стилі Асус. Мають RGB-підсвічування, чотири поєднання для мультимедіа та окрему кнопку живлення. Хід зручний, а зворотний зв'язок має характерне клацання клавіші. 

Великий обсяг акумулятора дозволяє працювати з графікою впродовж 11 год. Якщо просто серфити в інтернеті, час автономної дії може сягати й 14 годин.

 

Asus TUF Gaming F15

 

Недорогий ноутбук середнього класу. Він досить привабливий за дизайнерським втіленням.

 

Та головне – оснащений процесорами Intel Core i5 12-го покоління та графічним процесором Nvidia GeForce RTX 3060. Непоганий дисплей з частотою оновлення до 165 Гц і перенесенням кольорів DCI-P3. Об'єм пам'яті до 1 ТБ і гарна клавіатурою з цифровою панеллю. Працювати з ним – задоволення.

Asus підвищила характеристики цієї моделі до найновіших апаратних платформ Intel Alder Lake 12-го покоління та Nvidia RTX. А також впровадила мультиплексор і потужний тепловий модуль, щоб працювати при більш високих налаштуваннях потужності.

Крім того, серія TUF Gaming оновлена ​​зовні: її зменшили на 5% й полегшили приблизно на 7%, ніж у попередніх лінійках. Удосконалили також входи та параметри внутрішнього функціонального наповнення.

 

 

Asus дещо змінила клавіатуру, додавши додатковий набір мультимедійних клавіш у верхньому лівому кутку, що раніше були доступні лише на ноутбуках ROG. Натискаються кнопки тихо, за винятком пробілу. Є RGB-підсвічування – рівномірне і досить яскраве на максимальному рівні.

Екран виконаний у класичному форматі – 5,6 дюймів, 16:9, матовий, з роздільною здатністю 1920х1080. Що стосується оперативної пам'яті та сховища, ноутбук пропонує 16 ГБ DDR4 плюс 512 об’єму SSD.

 

Lenovo IdeaPad Gaming 3

 

Недорогий ноутбук з діагоналлю екрану 15,6 дюймів з елегантною формою та солідними динаміками. Корпус створено з полікарбонату й пластику 15,6-дюймовий IPS-екран має частоту оновлення 165 Гц, обіцяє гарний відгук і роздільну здатність 1920x1080 пікселів. 

Core i5-10300H – це 12-ядерна модель покоління Intel HM470. Чіп показує дуже гарну продуктивність.

 

Lenovo IdeaPad Gaming 3

 

Клавіші мають 4-зонне RGB-підсвічування, оснащена цифровою панеллю та набором великих кнопок зі стрілками. Друк відмінний, з довгим ходом, клацання, зворотним зв'язком. Цей юніт просто чудово підходить для робочих задач. Тачпад має досить велику площу та плавне ковзання. 

 

Найкращі ноутбуки для роботи преміум-класу

 

Apple MacBook Air M1

 

Тонкий і легкий ноутбук 13.3 дюйми з повноформатною клавіатурою. Автономний, безшумний та дуже продуктивний. Процесор M1 на архітектурі ARM не просто швидший, ніж аналогічні рішення від Intel та AMD, але й споживає значно менше енергії. 

Візуал дуже впізнаваний, виконаний в стилі Apple. Багато хто називає його консервативним через великі рамки. У Air на M1 розробники використали надійний ножично-мембранний механізм Magic Keyboard. Клавіші зручні. Розмір і розкладка будуть знайомими й приємними, якщо ви раніше вже користувалися ноутбуком чи комп’ютером Apple. 

Корпус виконаний із приємного на дотик алюмінію. Він кращий, міцний та візуально красивий завдяки своєму мінімалізму. Air вважають зразком якості у світі ноутбуків. А візуал часто запозичують у свої лінійки інші бренди.

 

Apple MacBook Air M1

 

Дисплеї Епл завжди були одними з найкращих. І ця модель не є винятком. Air M1 оснащений 13,3-дюймовим Retina-дисплеєм з роздільною здатністю 2560х1600 пікселів. Співвідношення 16:10. Екран підтримує колірний діапазон P3 та технологію True Tone – вона адаптує колірну тему під навколишнє освітлення. 

Максимальний рівень яскравості екрана становить 400 ніт. Цього параметра вистачає для більшості задач. Окрім ситуацій, коли потрібно попрацювати просто неба в сонячний день)

Оснащення портами мінімальне: два USB-C з підтримкою Thunderbolt та аудіовихід для навушників.

 

Apple MacBook Air 13 M2

 

З виходом цієї моделі, культова клиноподібна форма Макбук Air стала історією. В Air 13 M2 розробники втілили найбільше оновлення за багато років. 

 

З’явився також абсолютно новий і кращий екран. Він став трохи більшим – 13,6 дюйма проти 13,3. Розширення відбулося за рахунок збільшення висоти. Рамки навколо – обрізані, а кути – закруглені. Виглядає круто й дуже сучасно.

Окрім змін у дизайні та внутрішньому наповненні, MacBook Air 13 M2 оснащений власним інноваційним процесором Apple M2.

 

Apple MacBook Air 13 M2

 

Цей ноутбук від Apple – поєднання неперевершеної продуктивності, крутого візуального відображення та автономності.

 

Apple MacBook Pro 16

 

Apple MacBook Pro 2021 (16 дюймів) – універсальний лептоп, що забезпечує найкращу у своєму класі продуктивність. Зручні кнопки, динаміки, потужна батарея, збільшена кількість портів. 

 

Техніка із 100% переробленого алюмінію має більш плоску кришку, ніж його попередник – з вентиляційними отворами, вирізаними з обох боків для покращення системи охолодження, та переробленою звуковою системою з 6 динаміками всередині.

Та найбільші переваги приховані під кришкою.  Відкривши ноутбук, побачите великий красивий 16,2 Liquid Retina XDR, обрамлений рамками екрану, трохи більшими, ніж в попередній лінійці Макбук, на 20% тонші з боків і приблизно на 60% тонші вздовж. Виїмку вверху дисплея вважають спірним дизайнерським рішенням. Проте вона, об’єктивно, не впливає на функціонал техніки.

 

Apple MacBook Pro 16

 

Розробники прислухались до побажань користувачів та додали більше портів, що можуть знадобитись для професійної роботи. Уздовж правого краю ви знайдете вихід HDMI, один порт Thunderbolt 4/USB та пристрій для читання карт SDXC з підтримкою UHS-II. По лівому краю розташовано роз'єм для навушників, ще два порти Thunderbolt 4/USB 4 та новий порт для заряджання MagSafe 3.

16,2-дюймовий Liquid Retina XDR насичений та яскравий, з гарною контрастністю. Адаптивна частота оновлення до 120 Гц. Роздільна здатність 3456x2234 – це сильно і красиво.

 

Кращий ноутбук для роботи

 

Модель Екран Процесор Вага Пам’ять Додаткові опції
HP 250 G8 15.6 дюйма, 1920х1080 Intel Core I3 1.74  ОЗУ 4 ГБ, твердотілий SSD накопичувач 256 ГБ вбудовані стереодинаміки, вебкамера.
Acer Aspire 3 15.6, LED, 1920x1080 Intel Core I3 1.9  8/256 ГБ веб-камера, мікрофон, вбудовані динаміки.
Asus VivoBook X515ea 15.6, IPS, 1920x1080 Intel Core I3 1.8  8/256 ГБ підсвічування клавіатури, гніздо для замка kensington, tpm-модуль, набір клавіш з цифровим блоком, сканер відбитка пальців, веб-камера.
Acer Nitro 5 15.6, IPS, 1920x1080 Intel Core I5 2.3 8/512 ГБ ідеальне охолодження, 4 зони підсвітки RGB, 2 динаміки, багато роз’ємів.
Asus TUF Gaming A15 15.6, IPS, 1920x1080 AMD RYZEN 5 4600H 2.3 8/512 ГБ 2 вбудовані мікрофони, підсвічування клавіатури, tpm 2.0, мультитач, вебкамера hd.
Asus TUF Gaming F15 15.6, IPS, 1920x1080 INTEL CORE I5 2.3 8/512 ГБ tpm-модуль, гніздо для замка kensington, веб-камера, 2 вбудовані мікрофони, стереодинаміки, яскравість 250 кд/м2
Lenovo IdeaPad Gaming 3 15.6, IPS, 1920x1080 AMD RYZEN 5 5600H 2.2 16/512 ГБ веб-камера
Air M1 13.3, IPS, 2560х1600 APPLE M1 1.29 8/256 ГБ стереодинаміки, веб-камера 720 p
Air 13 M2 13.6, RETINA, 2560х1664 APPLE M2 1.24 8/256 ГБ зарядний порт MagSafe 3, Magic Keyboard із підсвічуванням, динаміки
Apple MacBook Pro 16 16.2, MINI-LED, 3456х2234 APPLE M1 PRO 2.1 16 ГБ/1 ТБ Magic Keyboard, Touch Bar, трекпад Force Touch.

 

Було
цікаво?
5616 лайків
Кількість
перeглядів
14114 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
5616 лайків
Кількість
перeглядів
14114 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ноутбук HP 250 G8 (2V0P2ES) Asteroid Silver

    16999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Acer Aspire 3 A315-24P-R9FC Silver 15.6 (NX.KDEEX.016)

    17499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Asus Vivobook 15X D1503QA (D1503QA-L1230) Blue

    29799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Acer Nitro 5 AN515-58-58KK Black (NH.QFJEX.00X)

    35799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Asus TUF Gaming A15 2023 (FA507XU-LP019) Dark Gray

    55699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Asus TUF Gaming F15 FX507ZC4 Gray (FX507ZC4-HN005)

    31999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 82K2008KRM Black

    26899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Air M1 2020 MGN63 Space Gray 13 256 GB

    43499 ₴ 34499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Air 13 M2 8/256GB Silver 2022 (MLXY3)

    53499 ₴ 44499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro 16 2021 MK1F3 Silver

    93899 ₴ 85699 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!