Розділи

Техніка і фріланс: 7 ідеальних “чорних” знижок на гаджети для віддаленої роботи

Техніка і фріланс: 7 ідеальних “чорних” знижок на гаджети для віддаленої роботи

Олена Калинчук
21.11.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
3344 лайки
Кількість
перeглядів
8052 перегляди

Для багатьох із нас вже звичною стала “карантинна” незалежність від робочої локації і життя без прив'язки до офісу з 9 до 18. На перший погляд, це може виглядати досить романтично – ніби фрілансери й мандрівники блукають собі світом, або зручно влаштовуються вдома, працюючи віддалено. 

Та перед тим, як втілити таку ідею в життя і почати ефективно працювати у сфері фрілансу, необхідно ретельно підготуватися: прокачати  рівень власної самоорганізації та придбати необхідну техніку. Ще важливо за будь-яких обставин залишатися на зв'язку, щоб не втратити можливість отримувати все більше замовлень.

Різноманітні технології розвиваються стрімко. Сьогодні розповімо про найнеобхідніші гаджети для налаштування віддаленої роботи. Бо саме техніку у період Чорної п’ятниці можна купити за дуже вигідними цінами

Ноутбук

Сучасному дизайнеру, ілюстратору, програмісту, редактору, СММ-нику часто доводиться виконувати роботу з несподіваних локацій. Не завжди виходить працювати, перебуваючи вдома, у комфортній атмосфері. Іноді робочі дедлайни наздоганяють нас у кафе, парках чи, навіть, в дорозі, а робочий день не закінчується о 19:00.

Тому для фрілансера важливо мати під рукою надійну та витривалу техніку, яка працюватиме безвідмовно у будь-який час доби. Давайте ж розберемося з технічними запитами: який ноутбук вибрати для «вільної» роботи?

Легкий і компактний 

Для комфортного пересування необхідно, щоб ноутбук важив у межах 1.3-2 кілограмів і був меншим, ніж 3 см завтовшки. Комфортна діагональ екрану може становити 12-14 дюймів. Ноутбук з такими параметрами не займатиме багато місця у вашому рюкзаку, і можна комфортно пересуватись протягом усього дня.

Швидкий та ефективний

KPIs та доходи фрілансера безпосередньо залежать від продуктивності його техніки. Оскільки спритний і потужний ноутбук швидше обробить завдання, ви зможете виконати більше замовлень. 

Статистика Freelancehunt показує, що найпопулярніші напрямки віддаленої роботи в Україні — це дизайн, робота з текстами та програмування. Отож, якщо ви проектувальник або дизайнер, ноутбук має бути набагато потужнішим, ніж у копірайтера. А майстрам слова можна й не переплачувати, якщо вони не використовують складні програми для фото- та відеомонтажу. 

Графічним дизайнерам слід звернути увагу на відеокарту. Вона обов'язково має бути дискретною, оскільки інтегрована вирішує лише прості завдання користувача. Якщо ви журналіст або редактор, радимо розглянути ультрабуки та ноутбуки-трансформери. Процесор ультрабука забезпечить стабільну роботу з текстами та браузерами, а його компактні параметри відмінно підійдуть для активного способу життя. 

Автономний 

Ноутбук фрілансера – це заряджений ноутбук. Батарея такого пристрою повинна витримувати щонайменше 8-9 годин без додаткового заряду. Радимо звернути увагу на технологію Rapid charge, за допомогою якої вдається зарядити пристрій до 80% всього за годину.

Надійний

Важливо пам'ятати про захист інформації на ноутбуці. Оскільки працюючи в кафе та коворкінгах, фрілансери часто підключаються до публічних мереж і на деякий час, навіть, можуть залишити пристрій без нагляду. 

Зберегти дані можливо за допомогою ТРМ модуля, який забезпечує аутентифікацію користувача та захищає від крадіжки чи копіювання. Найпоширеніший спосіб захисту інформації – сканер відбитка пальця для розблокування ноутбука. Це безпечно і швидко.

Стильний 

Техніка може багато розповісти про свого власника, його смак, соціальний статус і професію. Адже ноутбук не тільки інструмент, а й повноцінний елемент стилю. Дизайн, колір, вага, бренд виробника можуть охарактеризувати вас як людину та фахівця. У світі, де конкуренція не має географічних кордонів, важливо бути максимально озброєним знаннями, вміннями та «просунутими» технологічними помічниками. 

Комп'ютерна мишка

Мишка – один із основних інструментів взаємодії з комп'ютером. Здається, що купити мишку – простіше простого. Але, виявляється, і тут можуть траплятися підводні камені.

Вибираючи дротову комп'ютерну мишу, зверніть увагу на якість кабелю. Якщо він погано гнеться, то на місці згину ізоляція з часом пошкодиться. Якісніші комп'ютерні мишки оснащують дротами з обплетенням. 

Щодо бездротових маніпуляторів, для початку, визначтеся з типом живлення. Це можуть бути звичайні батарейки або акумулятор. Акумуляторні миші зручніші, їх можна легко заряджати з допомогою кабеля.  Батарейки ж доведеться періодично замінювати. Щоб момент розрядки не став для вас несподіванкою, вибирайте мишку з індикатором рівня заряду.

Найпопулярніші типи сенсорів 

  • Оптичні, які працюють з допомогою світлодіодного випромінювача. Колись цей тип поступався за точністю лазерним моделям, але сьогодні виробники віддають перевагу саме йому. Технологію значно вдосконалили, і тепер вона має більшу роздільну здатність, швидкість та прискорення. Оптичні сенсори простіші у виробництві та дешевші.
  • Лазерні. Сенсор миші абсолютно не вибагливий. Ви можете працювати хоч на скляному столі, хоч на вовняній ковдрі.

Розмір та форма комп'ютерної миші

Якщо для багатьох комплектуючих форма має лише декоративний характер, то для мишей вона дійсно важлива. Важливо визначитись із розміром. Зручність залежить від розміру вашої долоні. Далі – форма. Вона може бути симетричною або анатомічною. Симетричні моделі однакові зліва та справа, а тому ними можна користуватися будь-якою рукою. 

Анатомічні миші мають вигини, упор для великого пальця, рельєфні елементи. Переважно, вони зручніші, ніж симетричні, але розраховані тільки під одну руку, найчастіше – праву. 

Смартфон 

Фахівці, які працюють віддалено, повинні завжди мати можливість швидко відповісти  на запитання замовника або вирішити проблему, що раптово виникла. Тому мати якісний смартфон – робоча необхідність. Цей гаджет уже давно став не просто пристроєм для здійснення дзвінків, а чимось набагато функціональнішим. Використовуючи в роботі смартфон, можна передати важливі файли проекту або іншу інформацію, пов'язану із завданням. 

У деяких професіях, гаджет є важливою іміджевою складовою. В цьому разі варто придивитись до флагманських моделей.

Графічний планшет

Графічний планшет спрощує малювання і обробку фотографій на комп’ютері. Це залежна від ПК модель, яка підключається до системи і виконує роль своєрідної варіації електронного аркуша. Намальоване зберігається на комп’ютері і обробляється за допомогою додаткових програм.

Насамперед, гаджет корисний художникам, ілюстраторам і дизайнерам. Планшет дозволяє не тільки накидати ескіз або створити повноцінну роботу від руки, але й перетворити її на цифрове зображення зі збереженням високої деталізації, вивести на комп'ютерний екран, синхронізувати з графічними програмами, виконати корекцію.

Стане в нагоді він і для обробки фото. А ще графічний планшет можна використовувати як зручний пристрій для введення інформації в комп’ютер.

Роутер

Сучасний інтернет має бути швидким і бездротовим. Без хорошого Wi-Fi-роутера тут не обійтися. Всі моделі маршрутизаторів можна розділити на 3 категорії:

  • Недорогі роутери – до 1000 гривень. Сегмент дуже популярний, але більшість моделей з бюджетного діапазону приваблюють тільки ціною, а особливої потужності або функціоналу від них чекати не варто. 
  • Середній ціновий сегмент – 1000-2000 грн. Швидкісні Wi-Fi роутери, які мають велику пропускну здатність, забезпечують значну площу покриття, але чутливі до перешкод. Більшість маршрутизаторів за 1000-2000 гривень є дводіапазонними: можуть працювати на частотах 2.4 і 5 GHz. Зовні й за характеристиками маршрутизатори з середнього цінового сегмента часто не відрізняються від бюджетних. Різниця криється в прошивці. «Розумне» програмне забезпечення, навіть за тотожних характеристик, дає гаджету більше можливостей.
  • ТОП моделі – за ціною більше 2000 грн. Роутери з високою швидкістю, багатоканальністю, покриттям великої площі (з урахуванням перешкод), просунутим ПЗ.

Навушники

Якісні навушники – мастхев на ринку сучасних аудіоаксесуарів. Під час пробіжки, на робочих зідзвонах, у спортзалі, в метро – бездротові навушники комфортно ізолюють від світу або ж навпаки, спрощують комунікацію, коли це потрібно.  

Думка про те, що дорожчі навушники краще звучать, є хибним. Звучання залежить від інших об'єктивних чинників: 

  • звукова карта смартфона; 
  • якість з’єднання по блютуз; 
  • формат відтворюваних звукових файлів. 

Крихітні бездротові вкладиші іноді можуть позмагатися за якістю саунду з масивними повнорозмірними дротовими моделями. 

Веб-камера

Кілька років тому вибрати веб-камеру не складало особливих труднощів. Основні потреби користувачів задовольнялися за допомогою класичних моделей від бренду Logitech, а геймери та стримери обирали Razer. Але все змінилося після того, як багатьох людей через пандемію перемістили на віддалену роботу. На ринку почали з'являтися нові виробники веб-камер і вибір став дедалі складнішим. 

Купуючи пристрій, необхідно врахувати кілька нюансів:

  1. Для роботи або домашнього використання достатньо буде камери з роздільною здатністю 720р або 1080р. 
  2. Для прямих трансляцій необхідна камера з роздільною здатністю 4К, вбудованим професійним мікрофоном та ширококутним об'єктивом.
  3. Деякі моделі мають додаткову функцію – освітлення. Воно допомагає створювати якісний контент незалежно від освітлення у приміщенні.

Де купити техніку зі знижками

Не будемо приховувати очевидну річ – вигідно купити комп’ютерну техніку, гаджети, аксесуари і подібне можна в МТА та на mta.ua. Саме зараз тут триває великий розпродаж до Чорної п’ятниці

Поспішайте до кінця листопада оновити техніку. І нехай робота приносить вам ще більше реалізованих амбіцій і задоволення. 

Більше цікавого: “Вели-и-икий розпродаж побутової техніки”

Було
цікаво?
3344 лайки
Кількість
перeглядів
8052 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3344 лайки
Кількість
перeглядів
8052 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!