Розділи

Телевізори-новинки від Samsung – три маленькі революції

Телевізори-новинки від Samsung – три маленькі революції

Олена Калинчук
07.05.2021
5 хв
21.07.2023
Теги:
Було
цікаво?
2790 лайків
Кількість
перeглядів
8291 перегляд

Компанія Samsung розповіла про нову лінійку преміальних телевізорів 2021 року. В основу їх створення було закладено 3 ключові запити: 

  1. революційна якість зображення, 
  2. передові інтелектуальні функції 
  3. особливі можливості для геймінгу.

Рік безперервного карантину змусив мільйони людей по всьому світу повністю змінити своє ставлення до гаджетів. Насамперед до телевізорів. 

Перманентно перебуваючи вдома, люди не тільки по-новому облаштовувати свої робочі місця, щоб домогтися офісної продуктивності, але й навчилися переосмислювати вільний час. Кінотеатри зачинені або мають обмеження щодо кількості глядачів, а гучні прем'єри перемістилися на стримінгові платформи. Отже, настав час влаштовувати свої власні кінотеатри в домашніх умовах.

Відсутність інших звичних розваг, аж до заборон на звичайні прогулянки, змусила багатьох згадати про те, що існує дивовижний світ відеоігор. І незалежно від того, чи віддаєте ви перевагу грі на ПК або на консолях, вам в будь-якому разі потрібно подумати про те, куди ви будете виводити картинку.

“Словом, будь-який зі спровокованих нескінченним карантином сценаріїв вашого часу вдома так чи інакше приводить до необхідності придбати хороший телевізор”

Дешеві телевізори від ноунейм-брендів перестають бути прийнятним компромісом. Недостатня якість зображення і звуку, бідний функціонал, відсутність оновлень софта тощо – відверто мулятимуть очі, коли йдеться про щоденне багатогодинне використання.

1. Революційна Neo QLED

Компанія Samsung підготувала оновлений модельний ряд телевізорів, які вчергове підтверджують її лідерство на ринку. У цій статті ми розглянемо кілька найпомітніших оновлень, які змусять вас забути про те, що на ринку присутні інші, «компромісні» бренди.

Унікальна технологія QLED досі залишається неперевершеною. Однак, поки конкуренти женуться за вчорашніми технологіями Samsung, компанія вже представила технологію майбутнього – Neo QLED з роздільною здатністю 8К. У ній об'єднані всі передові досягнення в LED технологіях – світловипромінювання, алгоритми штучного інтелекту для поліпшення зображення і звуку. Телевізори з Neo QLED виконані в ультратонкому дизайні Infinity One Design з безрамковим екраном, що дає відчуття повного занурення в контент.

За всієї досконалості у технології QLED були певні обмеження, які повністю зняті в Neo QLED. Наприклад, в новій лінійці ТВ використовується просунуте підсвічування Quantum Mini LED, завдяки чому вдалося значно поліпшити відображення чорного кольору на екрані й підвищити деталізацію в темних сценах.

2. Quantum Mini LED – просунутий підхід

У телевізорах Samsung 2021 року використовуються нові крихітні LED-діоди, а також просунута система надточного управління ними Quantum Matrix, яка запобігає засвічуванню об'єктів на екрані. За поліпшення якості зображення й алгоритмічну обробку відповідає окремий потужний процесор Neo Quantum.

Не можна не згадати і радикально інший підхід Samsung до використання нейромереж для поліпшення якості зображення. У нових телевізорах Samsung використовується відразу 16 моделей нейромереж, які мають централізовану систему управління.

Кожна з мереж проходить окреме навчання за різними типами контенту, залежно від дозволу, якості тощо, і вчиться оптимізувати власні завдання — прибирати шум, вирівнювати текстуру тощо.

3. Насолода для геймера

Завдяки функції Auto Low Latency Mode телевізор автоматично активує ігрові налаштування, щойно ви під'єднаєте до нього ігрову консоль.

Але це ще не все. Уже згадувана вище технологія Quantum Matrix також відіграє свою роль. Вона використовує 12-бітну шкалу яскравості з 4096 градаціями для управління підсвічуванням. Це дає змогу збільшити контраст і деталізацію в яскравих сценах і передавати більше деталей в темних сценах. Багато екшн-ігор використовують велику кількість темних сцен, що нагнітають атмосферу (підземелля, фантастичні лабораторії, нічні міста після апокаліпсису тощо). Всі ці ігри виглядатимуть значно реалістичніше на екрані телевізора з унікальною технологією квантової матриці.

Телевізори лінійки Neo QLED підтримують новий надширокоформатний режим гри з максимальним співвідношенням 21:9, завдяки якому ви зможете розглянути більше деталей по краях зображення в іграх. Іноді це може в буквальному сенсі врятувати життя вашому екранному персонажу. Понад 70% усіх «свіжих» ігор підтримують функцію надширокого зображення.

Власники ігрових ПК з сучасними відеокартами AMD оцінять і той факт, що в нових телевізорах Samsung 2021 року є підтримка технологій FreeSync Premium Pro. Завдяки цьому гра на телевізорі проходитиме без ривків і затримок, забезпечуючи максимальну продуктивність в режимі HDR.

Також слід зазначити, що всі моделі 2021 року обслуговує дозвіл 4К з частотою оновлення 120 Гц, що також робить ці телевізори ідеальними ігровими моніторами.

МТА широко представляє і весь попередній модельний ряд телевізорів цього бренду. Адже техніка від Samsung означає надійність та комфорт для вас.

Більше цікавого: “Флагманська лінійка Samsung S21. Чому iPhone варто непокоїтись?”

Було
цікаво?
2790 лайків
Кількість
перeглядів
8291 перегляд
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2790 лайків
Кількість
перeглядів
8291 перегляд
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!