Розділи

Рейтинг кращих роботів-пилососів 2021 року

Рейтинг кращих роботів-пилососів 2021 року

Олена Калинчук
19.05.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
3401 лайк
Кількість
перeглядів
8567 переглядів

 

Розмаїття сучасних девайсів для смарт-прибирання дуже широке. В Україні можна знайти роботи-пилососи, які коштують менше тисячі гривень та вдало справляються із забезпеченням чистоти в домі. 

З іншого боку, популярними залишаються й пристрої преміум-сегменту. Вони демонструють багатофункціональність, потужність, просунуту навігацію, можливість побудови карти приміщення через мобільний додаток. Ці роботи оснащені неймовірними опціями не лише класичного прибирання, а й створення віртуальних меж, зонованого очищення, самостійного заряджання, віддаленого управління тощо.

Така техніка відрізняється між собою не лише за вартістю, дизайном і форм-фактором. Тож ми в МТА проаналізували найбільш популярні моделі та сформували добірку роботів-пилососів, які варто купувати у 2021 році.

 

Roborock S5 Max – інноваційний функціонал 

 

Візитівка цієї моделі – смарт-навігація з розпізнаванням предметів. Робот оснащений стерескопічною камерою та здатний розпізнавати контури об’єктів і співставляти їх з 

базою даних в інтернеті. Завдяки такій корисній опції пристрій не наближається до взуття чи проводів, оминає інші предмети за замовчуванням. Основним інструментом картографії є лазерний далекомір. Вибудовуючи план прибирання, можна роподіляти приміщення на кімнати або функціональні зони, налаштовувати параметри прибирання індивідуально.

З сухим та вологим прибиранням килимів чи гладких поверхонь робот справляється без особливих зусиль. Його потужність всмоктування  2500 Па не залишає шансів ні пилу та крихтам, ні, навіть, дрібним камінчикам. За якість вологого прибирання відповідає автономний резервуар, ємністю 300 мл та знімна швабра з мікрофіброю. Потужності акумулятора вистачає на 3 години роботи.

 

Roomba i7+ для сухого прибирання

 

Продукт американської компанії iRobot, яка спеціалізується на створенні високотехнологічної техніки для дому. Ця модель може похизуватися удосконаленою навігаційною системою, посиленим потужним двигуном. Корисним вмінням робота є опція автоматичного очищення сміттєвого контейнера. Пристрій не лише самостійно повертається на зарядну станцію для поповнення енергії, але й позбавляється від зібраного сміття у спеціальний одноразовий мішок. Замінювати мішок можна вручну через кожні 30 прибирань. 

Завдяки SLAM-технології, пилосос візуально запам’ятовує планування приміщення й вибудовує власну навігацію прибирання. Розумний помічник Roomba i7 Plus впорається з будь-якими забрудненнями на ламінаті, плитці, паркеті, лінолеумі чи килимовому покритті з різною висотою ворсу. 

Керувати роботом зручно з допомогою мобільного додатку на смартфоні. 

 

Сяюча чистота: вологе прибирання з XIAOMI RoboRock E4

 

Пилосос оснащений двома гіроскопами для більш ефективної роботи. Він здійснює сухе й вологе прибирання поверхні з незмінно чудовим результатом. Управління за допомогою мобільного гаджета допомагає дистанційно задавати параметри прибирання і контролювати результат. А ємна батарея гарантує до 3 годин роботи на одному заряді. Пилосос оснащений інтелектуальними механізмами захисту. RoboRock E4 з легкістю долає перешкоди висотою до 2 см. Він не боїться сходів, адже наявність датчика висоти не дозволить пилососу впасти і зламатися. Пристрій автоматично визначає характер поверхні. У разі прибирання килима і килимового покриття активується максимальна потужність всмоктування. При прибиранні паркету або ламінату пилосос автоматично перебудовується на звичайний режим всмоктування. Це допомагає більш якісно прибрати кімнату і оптимально витрачати заряд батареї.

Сучасна навігаційна система пристрою вибудовує маршрути прибирання таким чином, щоб досягти ідеального результату за максимально короткий час.

 

Braava 390T: робот-підлогонатирач

 

Робот-пилосос, який успішно прибирає різні поверхні сухим і вологим способом. Завдяки квадратній формі – якісно справляється із забрудненнями в кутах приміщення, працює уздовж стін та навкруг меблевих ніжок. Пристрій називають автоматизованою шваброю, адже його можна застосовувати для протирання підлоги. 

Робот-підлогонатирач має компактний розмір і легко проникає у складнодоступні місця: під комод, шафу чи низький диван.

Дизайн iRobot Braava 390T оригінальний і стильний. Корпус виконано з білого або чорного пластику. На верхній панелі розташовано ромбоподібний виріз, де знаходяться навігаційні датчики, кнопки управління і світлодіодні індикатори. 

Спереду пристрій захищений від механічних пошкоджень спеціальним гумовим бампером з двома датчиками. Вони визначають можливе фронтальне чи бокове зіткнення. 

 

HOBOT 288 – блискуче миття вікон

 

Hobot 288 – робот-пилосос для вертикальних поверхонь. Завдяки надпотужному двигуну-насосу пристрій не падає, якщо приставити його до скла. За допомогою електронних чіпів і програмних алгоритмів, прилад автоматично виконує прибирання і сам повертається на місце, в якому був встановлений. Hobot 288 здатний мити не тільки вікна, але і будь-які вертикалі: стіни, дзеркала, шафи і навіть стелі.

Пилосос має квадратну форму площею 40 х 40 см та вагу 1,2 кг. Це дещо більше, ніж у овальних моделей цієї ж компанії. Зовнішній вигляд Hobot 288 лаконічний, а кількість елементів на зовнішній стороні корпусу зведено до мінімуму.

Керувати цим домашнім помічником можна вручну або через додаток на смартфоні. Віртуальні кнопки дублюють можливості пульта дистанційного керування: включення/виключення пилососа, управління рухом робота і зміну алгоритму маршруту.

Сподіваємось, наша детальна розповідь про можливості і набір функцій різних моделей роботів-пилососів стануть вам у нагоді. Радо чекаємо в МТА, у нас ще багато технологічних цікавинок.

 

Більше новин: “Кращі ноутбуки Asus у 2021 році: 5 топових моделей

 

Було
цікаво?
3401 лайк
Кількість
перeглядів
8567 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3401 лайк
Кількість
перeглядів
8567 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Roborock S5 Max White

    14129 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос для вікон Hobot 288 Black

    14103 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос для вікон Hobot 288 Black

    14103 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!