Розділи

Порівняння Sony Playstation 5 vs Sony Playstation 4

Порівняння Sony Playstation 5 vs Sony Playstation 4

Олена Калинчук
06.11.2020
5 хв
04.10.2023
Було
цікаво?
2797 лайків
Кількість
перeглядів
8437 переглядів
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

2020 рік, без перебільшень, можна назвати періодом зміни ігрових консолей. Не так давно компанія Sony презентувала ігрову приставку Sony Playstation 5, а вже зараз ви можете оформити передзамовлення і стати одним із перших власників омріяного товару.

Попри те, що Sony Playstation 5 перевершила очікування найзатятіших скептиків, в інтернет-просторі все ж можна зустріти питання: для чого взагалі потрібні ігрові консолі?

Перш за все, варто зазначити, що ігрова приставка – це гаджет, який зробить ваше дозвілля яскравішим та забезпечить ефект “повного занурення” в улюблену гру. Якщо ж ви полюбляєте вечори в шумних компаніях, то що може бути кращим за дружнє суперництво в улюбленій грі? Ігрова приставка стане невід'ємним атрибутом вашого життя та назавжди позбавить від рутинних сірих вечорів.

 

 Особливості PS5

 

Як уже зазначалося раніше, PS5 є приставкою нового покоління і зараз ми спробуємо вам це довести.

Однією з її ключових особливостей є те, що консоль підтримує ігри в якості 4К з частотою 120 ГЦ. Крім того, спеціально для Playstation 5 був розроблений новий унікальний, гібридний 8-ми ядерний, 16-ти поточний процесор AMD Ryzen 3-го покоління на мікро архітектурі Zen 2. Робоча частота 3.5 Гц, з тех. процесом – 7 нм. Іншими словами це революційно-нове “залізо”, яке забезпечить вам найкращі графічні налаштування у найпопулярніших новинках ігрового світу

Щоб переконати вас у досконалості PS5, пропонуємо порівняльну таблицю із консолем попереднього покоління. 

 

  PlayStation 5 PlayStation 4
Центральний процесор 8 ядер AMD Zen 2 8 ядер AMD Jaguar
Тактова частота процесора 3.5 ГЦ. 1.6 ГЦ.
Кількість потоків 16 8
Архітектура графічного процесора AMD RDNA 2 AMD GCN
Тактова частота графічного процесора 2300МГц 800МГц
Об'єм оперативної пам'яті  16 Gb GDDR6 8 Gb GDDR5
Швидкість пам'яті  448.0 Гб/c 176.0 Гб/c
Об'єм і тип накопичувача (мінімальний) 825 Гб SSD 500 Гб HDD
Швидкість накопичувача 5.5 Гб/c 50-100 Mб/c
Оптичний привід Blu-ray UHD Blu-ray
Wi-Fi Wi-Fi 4(n) Wi-Fi 6 (ax)
Bluetooth 2.1 5.1

 

Тож якщо ви є власником PS4 і ще досі не вирішили чи потрібна вам оновлена версія улюбленої приставки, то відповідь: однозначно так! Якщо ж ви тільки плануєте поринути в консольний геймінг то вибір PS5 є цілком обґрунтованим та актуальним на наступні декілька років вперед.

У випадку, якщо ви є прихильником продуктів SonyPlaystation, однак ваш бюджет обмежений, то PS4 є все ще актуальною та подарує вам незабутні відчуття! 

Крім того, варто зазначити, що компанія Sony випустила ще одну версію ігрової консолі нового покоління: PS5 Digital. Яка відмінність між цими двома моделями? У однієї є дисковод, а у іншої немає. Це означає, що бездискова модель Digital Edition зможе тільки транслювати ігри, фільми, музику, а не запускати їх за допомогою CD, DVD.

Як було підтверджено, PS5 і PS5 Digital пропонують паритет продуктивності. Іншими словами, Digital версія має такі ж характеристики як і основна модель.

 

Аксесуари до PS5

 

Разом з PlayStation 5 ми можемо побачити лінійку аксесуарів, куди, крім геймпада DualSense, входять нові навушники, пульт, подвійна камера і зарядна станція. За своїм дизайном пристрої схожі на саму консоль – виконані в футуристичному білому стилі з чорними вставками. Крім того, розробники зазначили, що контролер DualShock 4, PS Move і контролер прицілювання PlayStation VR буде сумісний з очікуваною новинкою. 

 

Ігрові новинки до PS5

 

Завдяки інноваційному графічному процесору, побудованому на архітектурі  AMD RDNA 2 з тактовою частотою 2300 МГц, проведення часу за новою грою стане чимось надзвичайним. Для того, щоб остаточно переконатись у цьому, пропонуємо глянути на скріншоти з усім відомої гри SPIDER-MAN для PS 4 та SPIDER-MAN для PS5:

 

Старый-новый Человек-Паук – ремастер Spider-Man для PS5 сравнили с версией  для PS4

 

Різниця відчутна, правда ж? Погляньте на обличчя персонажів, на костюми, на ефекти. У грі для PS5 стало в рази менше «мила». Шкіра персонажів стала більш реалістичною, а тіні відображають риси обличчя куди правдоподібніше, ніж в грі для PS4.

 

Іншою особливістю у графіці є промальовка навколишнього середовища. Пропонуємо вам переглянути скріншоти з гри Horizon Zero Dawn для PS4 та Horizon Forbidden West для PS5:

 

В сети уже показали, как отличается графика в Horizon Forbidden West и Horizon  Zero Dawn

 

На скріншотах ми повною мірою можемо побачити наскільки збільшилась дальність промальовування. Вдалині видніються масиви рослинності, а на великій відстані ми можемо розрізнити окремі гілки і навіть листя.

Одночасно із презентацією PS5, компанія Sony представила ряд інших ігор, які будуть доступні на ігровій приставці нового покоління. Крім того, розробники дали відповідь на найпопулярніше питання серед користувачів: PS5 буде сумісна з більшістю ігор для PS4. 

Тож досить гаяти час, поспішіть зробити передзамовлення й очікуйте ігрову приставку Sony PlayStation 5 у себе вдома уже до кінця року!

 

Було
цікаво?
2797 лайків
Кількість
перeглядів
8437 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2797 лайків
Кількість
перeглядів
8437 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Гра для Sony PS4 Sony Marvel Людина-павук російська версія

    1199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для Sony PS4 Sony Marvel Людина-павук російська версія

    1199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для PS4 Sony Horizon: Zero Dawn. Complete Edition російська версія

    749 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для PS4 Sony Horizon: Zero Dawn. Complete Edition російська версія

    749 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!