Розділи

Представлений Xiaomi Mi Band 8 – найкращий фітнес-браслет 2023 року

Представлений Xiaomi Mi Band 8 – найкращий фітнес-браслет 2023 року

Надія Кучинська
27.04.2023
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
3129 лайків
Кількість
перeглядів
12185 переглядів

 


Чи може Xiaomi вразити прихильників ще більше? Безсумнівно! Достатньо побачити новий фітнес-трекер Smart Band 8 ⌚

 


Бренд представив світу оновлений фітнес-браслет Mi Band 8 разом із флагманом Xiaomi 13 Ultra. Попередня версія Mi Band 7 вразила шанувальників Xiaomi, тому вони з нетерпінням очікували на апгрейд. Ключовим оновленням стали кріплення ремінців, різноманітний дизайн, можливість носити фітнес-трекер у вигляді кулона, браслета і чіпляти на кросівки.

Ми підготували про mi band 8 опис, у якому дізнаєтеся, чим відрізняється новинка від попередньої моделі та чи варто оновлюватися.

 

Mi Band 8 характеристики: ключові моменти

 

Габарити капсули трохи більші за Mi Band 7, зате фітнес-трекер став тоншим. Розмір корпусу "вісімки" становить 48×22,5×10,9 мм. Для порівняння, у попередньої моделі габарити 46,5×20,7×12,25 мм.

У mi band 8 функції вражаючі. Але через технічні удосконалення, важити він став у 2 рази більше – 27 г проти 13,5 г. При цьому, на руці аксесуар все одно не відчувається.

 

 

Показник вологозахисту залишився на рівні 5 АТМ. Це означає, що трекер підійде для будь-якого водного виду спорту, оскільки витримує занурення до 50 метрів. Ступінь захисту від потрапляння пилу і бруду під поверхню – IP65.

Виробник випустив дві версії: базову за 35 доларів і Pro з підтримкою NFC за 40 доларів. Нагадаємо, що вартість "сімки" – 36 доларів і 44 долари відповідно. Реальну ціну дізнаємося, коли фітнес-трекер з'явиться на полицях магазинів України.

 

Екран – турбота про комфорт користувача

 

На модель встановили яскравий, якісний AMOLED дисплей на 490×192 пікселі з роздільною здатністю 326 ppi. Попри зміни в габаритах, розміри екрана залишилися на рівні Mi Band 7 – 1,62 дюйма.

AMOLED набагато насиченіший і яскравіший за стандартний OLED, тому показники, ігри, циферблати радуватимуть око.

 

 

На девайс додали функцію автоматичної яскравості. Тепер під час перевірки сповіщень вночі, яскравий циферблат не засліплюватиме очі. 

Пікову яскравість збільшили до 600 ніт – проти 500 ніт попередньої моделі. У сонячний день зміни не будуть кардинально помітні, зате в темряві сприйняття покращиться.

 

 

Частота оновлення кадрів із 30 Гц зросла до 60 Гц. І хоча такий показник у смартфоні Xiaomi нас би не здивував, для фітнес-годинника це надзвичайний апгрейд. Плавність стала особливо помітною під час перегортання екранів, роботи циферблатів, ігор. Під час свайпу немає підривів чи підвисань.

 

Додатки Mi Fitness і Zepp Life

 

Mi Band 8 синхронізується зі смартфоном за допомогою додатків Mi Fitness або Zepp Life – аналогом MiFit. Інтерфейс простий і зручний. Принцип підключення та налаштування такий самий, як і в попередніх моделей виробника. Працюють на платформі старше Android v4.4 та iOS 9.0.

У програмі показується детальна інформація про трекер, рівень заряду. У ньому можна налаштувати 14+ функцій під себе і своє здоров'я. Тут легко відстежувати прогрес за розділами та цифрами. 

У додатку є магазин з дизайнерськими циферблатами, які можна редагувати, налаштовувати або створювати з нуля. Макет завантажується на смартфон користувачеві за кілька кліків.

 

 

Підключається трекер до смартфона за допомогою функції Bluetooth 5.1. Дивовижний "відкат", оскільки на попередній моделі встановлена версія 5.2. На підключення і якість з'єднання таке оновлення вплинути не повинно, тому не варто хвилюватися. 

 

Xiaomi Mi Band 8 характеристики: функціональні оновлення

 

Основний функціонал xiaomi mi band 8, за нашими спостереженнями, залишився на рівні "сімки".

Що ж уміє девайс?

  1. Приймання дзвінків.
  2. Керування камерою, програвачем.
  3. Отримання та керування повідомленнями.
  4. Відстеження тривалості та якості сну.
  5. Підрахунок кроків, відстані, витрачених калорій.
  6. Відстеження менструального циклу.
  7. Визначення рівня стресу і дихальні вправи для його зниження.
  8. Оцінка дихання під час сну.
  9. Визначення інтелекту персональної активності або PAI.
  10. Підтримка режимів тренувань різної інтенсивності.
  11. Годинник, будильник, таймер і секундомір. 
  12. Списки подій і справ з функцією нагадування.
  13. Режим "Пошук смартфона".
  14. Перегляд прогнозу погоди.
  15. NFC-оплата.

 

 

Трекер отримав датчики, які вимірюють серцевий ритм, рівень кисню в крові та контролюють артеріальний тиск 24/7.

У годинника 150 режимів тренувань, але найцікавіший – "аеробний бокс". Завдяки датчику прискорення, пристрій відстежує положення руки, швидкість, силу удару. Це найлегший ігровий сенсорний девайс: досить відкрити інтерактивну гру в Mi Fitness і надіти фітнес-браслет. Тепер ви можете з азартом "вибивати" кулаками очки та тренуватися.

 

 

Для порівняння, у попередньої моделі Xiaomi тільки 120 стандартних спортивних режимів. І немає ігрових форматів, які вносять приємну різноманітність у тренування.

Ключовим оновленням став професійний моніторинг бігу. Капсулу вставляють у фірмовий кейс і чіпляють на шнурки кросівка. Трекер фіксує довжину кроку, темп бігу, силу поштовху та інші важливі метрики. Цю функцію оцінять професійні бігуни.

 

 

З'явилася офіційна підтримка міні-ігор. У магазині Xiaomi зараз доступні до завантаження математична іграшка, головоломка "2048", пінбол, платформер у стилі Flappy Bird. Але очікуються й інші оновлення. Тепер навіть якщо смартфон розрядився, користувачі все одно зможуть урізноманітнити дозвілля стоячи в черзі.

 

Середня автономність

 

Збільшення ємності акумулятора зі 180 мАг до 190 мАг призвело до отримання чудового показника автономності. Максимальний час роботи – 16 днів. Але при активному використанні Always On Display автономність знижується до 6 діб. Mi Band 7 працює 15 і 3 дні відповідно. У середньому, показники роботи "вісімки" зі стандартним набором функцій – 7-10 днів.

 

 

Нарешті пристрій отримав найкориснішу функцію – режим швидкої зарядки. Для зарядки батареї з нуля до 100% потрібно всього 60 хв. Попереднє покоління витрачає на це 2 години. Прискорення особливо сподобається тим, хто часто використовує функцію AOD, яка швидко садить батарею.

Пристрій оснастили магнітною зарядкою, тому можна забути про незручне підключення шнура. Однак зважайте, що кабель від Mi Band 8 не підходить до "сімки" – тримається занадто ненадійно.

 

Xiaomi Mi Band 8 огляд: вражаючий дизайн

 

Мі Бенд 8 отримав металевий корпус із гальванічним покриттям. Рамка додає вишуканості та стилю, а ще – робить капсулу міцнішою. Корпус на 0,5 мм тонший, ніж у сьомій версії. Розробники зменшили випирання в нижній частині, де розташовані датчики, що підвищило комфорт при носінні.

 

 

На корпусі немає сенсорної або механічної кнопки – це характерна риса нових поколінь фітнес-трекерів Xiaomi. Вкрай незручне нововведення. Адже комфортніше повертатися на основний екран одним натисканням, ніж множинними свайпами по дисплею. Одна справа, якщо у власника трекера 2-3 слайди меню, інша – 7+. При мокрих пальцях або руках у рукавичках – завдання перегортання дисплея ускладнюється.

 

 

Виробник повністю змінив конструкцію ремінців Mi Band 8. Відтепер циферблат не розміщується всередині браслета.

Конструкція нагадує смарт-годинник Apple Watch – натискаємо з двох боків на засувку і відтягуємо ремінець убік для від'єднання. Кріплення надійно тримають капсулу, при цьому можна легко і швидко міняти браслети.

 

Ремінці Xiaomi Mi Band 8

 

Для Мі Бенд 8 вигадали чотири види ремінців:

  • спортивні силіконові;
  • металеві ланцюжки;
  • шкіряні з подвійною петлею;
  • плетені.

 

 

Тепер можна використовувати девайс не тільки в залі, а й спокійно доповнювати ним вечірній образ. Так, шкіряні з подвійною петлею і плетені матимуть оригінальний вигляд з одягом у стилі кежуал. А металеві з ланцюжком чудово пасуватимуть до вишуканої коктейльної сукні.

 

 

Фітнес-трекер похвалився великим вибором кольорів. Корпус створили в чорному, срібному, золотому відтінках. Кольори браслета також приємно здивували – від чорно-білих варіантів до неонових.

У більшості ремінців петлі зроблені в кольорі капсули, ніби продовжуючи корпус. Візуально це має стильний і дорогий вигляд.

 

 

З трекером у вигляді кулона аналогічна ситуація – вушко зроблено під відтінок корпусу. Додатково до аксесуара додається невелика кришка для задньої панелі та шнурок.

 

Пакування та комплектація

 

Mi Band 8 упакований у білу, прямокутну картонну коробку зі сріблястими написами. Дизайн досить простий і впізнаваний, при цьому модель має естетичний вигляд, як для 36 доларів.

 

 

Xiaomi не внесло значних змін у комплектацію. Всередині знаходиться сам Band 8, магнітна зарядка, інструкція та документи з гарантійним талоном. Змінний дизайнерський ремінець у комплект не йде. У коробку кладуть тільки універсальний силіконовий чорного або білого кольору.

 

Xiaomi Mi Smart Band 8 огляд: нові можливості та недоліки

 

Розглянемо порівняльну таблицю з вражаючими можливостями та недоробками Xiaomi Mi Band 8.

 

Переваги Недоліки
AMOLED-дисплей 1,62"
Роздільна здатність екрана – 490х192 пікселів
Частота кадрів дисплею – 60 Гц
Яскравість екрану – 600 ніт
Функція Always on Display
Грані з алюмінію для захисту корпусу
Показник захисту від води – 5 ATM
Витримує великі навантаження – занурення на глибину 50 м
Все ще немає GPS 
Версія Bluetooth 5.1 (хоча у попередньої моделі 5.2) на стабільність роботи це не впливає

На звичайній версії відсутня NFC, зате функція доступна в Pro

Мало змін, порівняно з "сімкою"
Немає вбудованого мікрофона


Функції вимірювання фізичних показників здоров'я: пульсоксиметр, пульсометр, акселерометр, гіроскоп

Вимірювання за допомогою датчиків пульсу, насичення крові киснем, фізичної активності протягом дня, якості сну, рівня стресу

Стандартний функціонал: будить, показує повідомлення, відстежує погоду, керує камерою, рахує кожен крок.

Можливість носити як браслет, кулон і капсулу на кросівках

149+ спортивних режимів: наприклад, ходьба на будь-якій швидкості, біг, їзда на велосипеді, шахи

Функція "аеробний бокс"

Тривала автономність – до 16 днів

Ємність батареї – 190 мАг

4 міні-ігриБезліч дизайнів циферблата

Великий вибір моделей ремінців під будь-який образ

Сумісність із платформами Android v4.4 та iOS 9.0

Підтримує NFC на Pro
 

 

Висновок

 

Mi Band 8 отримав багато корисних удосконалень, якими не зможуть насолоджуватися власники попередніх версій. Девайс незамінний під час тренувань, а його технічні оновлення сподобаються професійним спортсменам. 

При цьому GPS-навігації на годиннику все ще немає – для пробіжок традиційно знадобиться смартфон. Відсутня на стандартній "вісімці" і функція NFC, тому оплачувати доведеться картою або флагманом Xiaomi. 

 

Пишіть у коментарях, що думаєте про новинку ⌚ Плануєте купувати Smart Band 8 і чому?

Було
цікаво?
3129 лайків
Кількість
перeглядів
12185 переглядів
Поділитись: