Розділи

Огляд нового MacBook Pro на потужній серії чипів M3

Огляд нового MacBook Pro на потужній серії чипів M3

Віталіна Чимчинська
07.11.2023
5 хв
Було
цікаво?
1581 лайк
Кількість
перeглядів
6966 переглядів

Ноутбуки MacBook Pro на процесорі М3 стали зірками жовтневої презентації “Scary Fast”. Якщо маєте в планах покупку потужного Макбука – цей огляд для вас.

 

Головне запитання лише в тому, чи вдалося компанії Apple цілковито реалізувати потенціал новенького чипа? Ми вже знаємо відповідь👇

 

M3, M3 Pro і M3 Max: процесори майбутнього 

 

На відміну від макбука з процесором M2, MacBook Pro на базі чипа М3 виконуватиме завдання в рази швидше. І це не просто балачки. За результатами тестування приріст швидкості, порівняно з процесорами М2, становить 40%, а з М1 – 60%

 

 

Мак на процесорі М3 Pro, так взагалі впорається із будь-якими завданнями: Photoshop, математичними моделями та програмами.

 

Краще цих двох девайсів може бути хіба що ноут на чіпі М3 Max. 

 

Це реально “потужний звір” з крутою графікою та відеокартою, який підтримує до 4 зовнішніх дисплеїв

 

M3, M3 Pro і M3 Max

 

Новенькі чипи М3 об’єднує не лише спільна назва та потужність, а й арсенал крутих доповнень:

  • Dynamic Caching. Кешування визначатиме точний обсяг пам’яті під різні потреби та завчасно її резервуватиме. Фішка використовується на ринку вперше, але її перевага очевидна. З її допомогою можна буде взяти від життя оперативки все.
  • Mesh shading. Технологія покращує ефективність рендерингу складних сцен, де багато деталей та об’єктів. З нею грати – в рази приємніше).
  • Ray tracing. Трасування робить освітлення віртуального світу настільки реалістичним, наскільки це в принципі можливо. Геймери зацінять.

 

Дисплей 

 

Новий макбук отримав вже знайомий фанатам яблучок дисплей Liquid Retina XDR. Хм, що тоді змінилося, якщо це той же екран що і в попередніх моделях? 

 

MacBook Pro M3

 

Бренд підвищив показники максимальної яскравості з 500 до 600 ніт. Тепер стандартний рівень яскравості – 1000 ніт, а максимальний – 1600. Також з новенького: екран підтримує частоту оновлення 120 Гц, функцію Wide color та True Tone.

 

Автономність 

 

Час автономної роботи для кожної моделі MacBook Pro різний. Цей показник найбільше залежить від процесора. Якщо пригледіли для себе базовий варіант на чипі М3, отримаєте до 22 годин у звичайному режимі та 15 – у веб-серфінгу.

 

MacBook Pro M3 Pro

 

У ноутів, які працюють на базі процесорів М3 Pro або М3 Max, завдяки підвищеній продуктивності, час автономної роботи менший. Приблизно до 18 годин роботи на одному заряді.

 

Новий Space Black – чорніше чорного 

 

Візуально новенькі макбуки дуже схожі на своїх попередників. Але цього року бренд запропонував довгоочікуване кольорове рішення для ноутів на базі процесорів М3 Pro та М3 Max. Так, ми про космічний чорний Space Black. Відверто кажучи, цей практичний та, водночас, стильний колір – хороший аргумент, щоб придбати новинку. Фірмові відтінки Space Gray та Silver також будуть доступними.

 

MacBook Pro M3 Max

 

Підсумок 

 

Ноутбуки Apple отримали базову комплектацію. Для стандартної версії на чипі M3 – 2 порти Thunderbolt 3, а для M3 Pro – 3 надшвидкісні Thunderbolt 4. На жовтневій презентації згадували і про нове покриття, яке не залишатиме на собі відбитків. Дуже актуально для чорного, хіба ні?

 

MacBook Pro M3 Max

 

Новенькі MacBook Pro на базі чипів M3 – ідеальні робочі “конячки” зі значним приростом ефективності та продуктивності. Комп’ютерні інженери, дизайнери, музиканти 100% зацінять швидкість. А звичайні користувачі та ігромани у повній мірі насолоджуватимуться функціональністю та рівнем геймінгу.

 

Зовсім скоро новинки будуть в МТА)

 

Більше цікавого:

Було
цікаво?
1581 лайк
Кількість
перeглядів
6966 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1581 лайк
Кількість
перeглядів
6966 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro 14' М3 Space Gray 2023 (MTL73)

    83999 ₴ 65999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro 14' М3 Silver 2023 (MR7J3)

    83999 ₴ 65799 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!