Розділи

Огляд MacBook Pro на чіпі M2 Pro і Max: вражаючі характеристики

Огляд MacBook Pro на чіпі M2 Pro і Max: вражаючі характеристики

Надія Кучинська
08.03.2023
10 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
2513 лайки
Кількість
перeглядів
8180 переглядів

 

Ноутбуки MacBook M2 Pro та M2 Max в роботі, як Джеймс Гослінг у сфері програмування – талановиті та неповторні. Чим вони сподобалися прихильникам Apple та який обрати для роботи, читайте в огляді МТА

 

Презентація оновленої лінійки 14-дюймових та 16-дюймових MacBook Pro відбулася 17 січня 2023 року. Подія пройшла в рамках несподіваного запуску кампанії, коли Apple замінила чіпи серії M1 на M2 Pro та M2 Max.

Розробники корпорації збільшили продуктивність, швидкість роботи, рівень графіки ноутбуків. Користувач отримує міцне "залізо", класний mini-LED дисплей, багато портів та понад 14 годин автономності. Вартість недешева, але й обидві моделі MacBook Pro – неперевершені!

Чим відрізняються популярні M2 Pro та M2 Max, і який з них обрати – розглянемо далі.

 

M2 Pro і M2 Max – найпотужніші “яблучні” процесори для ноутбуків

 

Нові MacBook Pro – потужні "конячки", які сподобаються експертам будь-якої професії

 

Завдяки сильному "залізу" на лептопах зручно кодити, рендерити, дизайнити, монтувати відео, обробляти контент. Який би ноутбук ви не обрали – M2 Pro чи M2 Max – він впорається з найскладнішим завданням. Але у MacBook Pro M2 Max таки більше можливостей при роботі з графікою. Зараз розповімо детальніше.

Версія Pro отримала чіп з цифровим процесором у 10 ядер і графічним – 16 ядер. За словами представників Apple, це дало приріст потужності ЦП на 20%, а ГП – на 30%, у порівнянні з M1 Pro. Нейронний двигун збільшив швидкість на 40%, що дозволяє швидко обробляти надважкі програми. Також ця модель отримала 16 Гб загальної пам'яті та від 512 Гб – додаткової. Цього достатньо, щоб зберігати будь-які складні проєкти.

 

Огляд-M2 Pro-та-Max

 

У модель M2 Max вживили ЦП на 12 ядер і графічний процесор – на 38 ядер. Це дозволяє користуватися відразу кількома важкими додатками та створювати великі проєкти. У порівнянні з M1 Max, потужність цифрового та графічного процесорів збільшилася на 20% та 30% відповідно. Нейронний движок підвищив швидкість на ті ж 40% – працювати з енергомісткими програмами стало простіше. Модель підтримує ОЗУ до 96 Гб.

У нові моделі ноутбуків встановили медіапроцесори з підтримкою H.264, HEVC, ProRes. ProRes RAW і прискоренням як у MacBook Pro M1. Однак, розробники не під'єднали два механізми кодування відео M2 Max, які були у попередній версії. Функція перекодування відео ProRes стала набагато швидкою внаслідок підвищення продуктивності медіа-процесора.

 

MacBook Pro 14 та 16 дюймів: оновлення 2023 року

 

MacBook M2 Pro та M2 Max отримали відразу декілька системних оновлень. 

 

Порти

 

У корпус моделей встановили стандартні роз'єми – USB-C, SDXC, MagSafe, AUX та три Thunderbolt 4. Додатково вживлено слот для SD-карти, який сподобається фотографу, відеооператору, контент-мейкеру, SMMнику. 

 

Роз'єм-для-SDcard-у-MacBook

 

MacBook підтримує стандарт HDMI 2.1. Тому порт, наразі, здатен під'єднати зовнішній дисплей з роздільною здатністю в 8К, частотою оновлення 60 Гц. Є можливість під'єднати екран 4К із частотою оновлення до 240 Гц.

Варто сказати, що чіп M2 Pro здатен підтримати 2 зовнішні дисплеї, а чіп M2 Max – до 4!

 

Порти-MacBook-M2 Pro-і-Max

 

WI-FI

 

Ноутбуки підтримують Wi-Fi 6E. Завдяки цій функції, користувач зможе працювати та грати через бездротову мережу з діапазоном 6 ГГц. Це оновлення діє у 2 рази швидше, ніж попередня версія – Wi-Fi 6. На тестах завантаження моделі показали однаковий швидкий результат.

 

Веб-камера

 

На Макбук встановили веб-камеру 1080p, як і на попередній моделі. При цьому, завдяки оновленому процесору й сигналу зображення, картинка набула чіткості, насиченості кольорів. Знизилася кількість шумів під час відеозв'язку. Варто сказати, що у слабкому освітленні краще знімає все ж таки M2 Max.

 

Bluetooth

 

Тішить, що Apple поступово оновлює функцію Bluetooth на своїх пристроях. MacBook Pro M2 Pro та M2 Max отримали новітні версії 5.3. Це покращило рівень зв'язку у кілька разів.

 

Дизайн MacBook Pro M2 Pro та M2 Max

 

14-дюймовий MacBook Pro отримав дизайн, аналогічний попередній моделі. На наш погляд – це вдале рішення. Користувач купує пристрій з надміцним алюмінієвим корпусом прямокутної форми із закругленими гранями 

 

Було б гарно, якби розробники Apple запропонували шанувальникам моделей більше кольорів. Наразі M2 Pro, M2 Max випускають лише у сріблястому та “сірому космосі”.

Розробники потурбувалися про комфорт користувачів: завдяки рифленій передній губі, Мак зручно відкривати однією рукою. Нижня частина MacBook Pro – елегантна та різьблена.

 

Дизайн-MacBook-M2 Pro-і-Max

 

Розміри Макбука складають 221,2x312,6x15,5 мм, тому пристрій легко брати на роботу, навчання та в подорожі. 14-дюймовий ноутбук трохи важкий – 1.6 кг. Той же HP Spectre x360 легший на 300 г, але з потужністю MacBook він, звісно, не зрівняється.

Лептоп має на клавіатурі сканер TouchID для швидкого підключення, а ось система FaceID – відсутня.

 

Насолоджуйтесь графікою та звуком з дисплеєм і аудіосистемою MacBook Pro

 

Версія M2 Pro отримала mini-світлодіодний екран в 14.2", а M2 Max – у 16.2". Цього оптимального розміру цілком достатньо для перегляду фільмів та роботи з контентом.

У дисплея Liquid Retina XDR глянцеве покриття. Для екрана характерна висока барвистість, деталізованість, а також яскравість. Показники пікової яскравості складають до 1600 нт, тому на дисплеї комфортно працювати під прямими сонячними променями. Роздільна здатність екрана M2 Pro – 3024х1964, а M2 Max – 3456x2234. 

 

Частота оновлення в 120 Гц дозволяє максимально комфортно грати у новітні відеоігри. Насолоджуйтесь плавністю, чіткістю, деталізацією кожну мить

 

З упевненістю можна сказати, що цей дисплей входить в ТОП найкращих для лептопів всіх сучасних брендів.

 

Дисплей-MacBook-M2 Pro

 

Аудіосистему у MacBook Pro встановили на найвищому рівні, це особливо відчувається під час перегляду бойовиків та фантастичного кіно. В діалогах, монологах, під час стрільби чи звучання духових інструментів чутно кожен звук. У систему встановили шість динаміків, із яких чотири – низькочастотні з примусовим придушенням і два – високочастотні. Звук – гучний та чіткий на різному рівні. 

 

Аудіосистема-MacBook-Pro-Max

 

За допомогою додатку Spotify, чутна гарна різниця звуку між попередньою моделлю та М2 Pro. Модель M2 Max на 100% передбачена для роботи та розваг.

У корпус "вживлено" 3 студійні мікрофони. Якість звуку під час відеозв'язку набагато краща, ніж на MacBook Pro 13.

 

MacBook Pro впорається з усіма завданнями: показники продуктивності

 

У M2 Pro встановили чіп з 10-ядерним центральним процесором і 16-ядерним графічним. Версія отримала 16 Гб загальної пам'яті та від 512 Гб – додаткової, для зберігання потрібного контенту та застосунків.

Модель M2 Max отримала 12-ядерний ЦП, 38-ядерний графічний процесор. Для зберігання у користувача на лептопі 64 Гб загальної пам'яті та 2 ТБ – додаткової.

 

Продуктивність-MacBook-M2 Pro-і-Max

 

Здатності Макбука вражають!

Ми порівняли потужність M2 Pro та M2 Max з популярними лептопами на системі Windows. Для тестування взяли Dell XPS 15 та HP EliteBook 840 G9, які створені для бізнесу та роботи з графікою.

За часом перекодування відео переміг M2 Pro – з 4 хвилинами 3 секундами, M2 Max запізнився лише на 3 секунди. У той час, як HP та Dell знадобилося на 2-3 хвилини більше. Тест проводився у програмі Handbrake, оброблялося 6,5 Гб відео у форматі 4К та 1080p. 

 

Можливості-MacBook-M2 Pro

 

За тестом програми PugetBench, під час редагування фотографій у Photoshop, переміг M2 Max. Процес зайняв лише 3:57 хв. M2 Pro показав результат в 4:20, а інші лептопи – на 1-3 хв більше.

Обидві версії MacBook Pro здатні впоратися зі складним завданням користувача. Але у M2 Max краща швидкість, більше графічних можливостей, особливих функцій та вищі показники продуктивності.

 

Працюйте та грайте без обмежень: батарея MacBook Pro

 

Час автономної роботи оцінять всі шанувальники Apple. 14-дюймова модель М2 Pro здатна працювати без додаткової підзарядки до 18 годин, а М2 Max – до 21 години. 

При тестуванні програмою Tom’s Guide Battery, ноутбук М2 Pro діяв 14 годин і 2 хвилини. Тест передбачав постійний вебсерфінг при яскравості дисплея 150 нт. MacBook M2 Max працював, за тих самих умов, 12:51 год. У порівнянні, Dell XPS 15 працював 10:5 год.

 

Батарея-MacBook-M2 Pro-і-Max

 

Задоволення від відеоігор з графікою MacBook Pro

 

Функції графіки сподобаються геймерам будь-якого рівня. MacBook Pro на 14" отримав 16-ядерний графічний процесор, а на 16" – 38-ядерний ГП. Вони витягнуть будь-який важкий проєкт в програмах обробки типу Premiere Pro. На "залізо" встановили відеокарту Apple 16 і 38 core GPU відповідно, яка здатна відтворювати всі сучасні ігри.

 

Графіка-ноутбука-MacBook-Pro

 

Стабільність частоти кадрів особливо помітна під час гри в Rise of the Tomb Raider та UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection. М2 Pro працював на 48,6 FPS при роздільній здатності 1920x1200. Для порівняння, попередня модель М1 Pro досягла тільки 39,3 FPS. Хоча системи й не досягли 30 FPS при роздільній стандартній здатності 3024x1964 – це гарний результат.

 

Завдяки 38-ядерному графічному процесору, М2 Max отримав набагато вищу швидкість: 

  • 73 FPS при роздільній здатності 1920x1200;
  • 34 кадрів в секунду при 3024x1964. 

 

Відеоігри-на-MacBook-Pro

 

Resident Evil Village – відеогра, оптимізована на 100% для ГП Apple Metal. Вона приголомшила деталізацією, барвистістю, чіткістю. Кожна частина продумана до дрібниць – поранення, колихання відірваної тканини на вітрі, кров'яні сліди, битви. Не дивлячись на це, навіть під час активного бою ноутбук працює плавно. 

 

Висновки

Нові Макбуки Про 2023 року – це надпотужні машини для професійного використання. Вони дозволяють дуже швидко виконувати завдання будь-якого рівня складності. А завдяки високій автономності власник зможе працювати понад 14 годин без світла та доступу до розетки. Для нинішніх умов M2 Pro та M2 Max – топовий варіант.

Було
цікаво?
2513 лайки
Кількість
перeглядів
8180 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2513 лайки
Кількість
перeглядів
8180 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro 14 M2 Pro 512GB/16GB Silver 2023 (MPHH3)

    97999 ₴ 86899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Apple MacBook Pro 14 M2 Pro 1Tb/16G Silver 2023 (MPHJ3)

    123499 ₴ 90699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro 14 M2 Max 1Tb/32GB Silver 2023 (MPHK3)

    153999 ₴ 104499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Apple MacBook Pro 14 M2 Pro 512Gb/16Gb Space Gray 2023 (MPHE3)

    97999 ₴ 86099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro 16 M2 Max 1Tb/32Gb Space Gray 2023 (MNWA3)

    169999 ₴ 135899 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!