Розділи

Огляд Lenovo IdeaPad 3 – недорогий та багатофункціональний ноутбук

Огляд Lenovo IdeaPad 3 – недорогий та багатофункціональний ноутбук

Максим Дущак
22.11.2023
10 хв
12.01.2024
Було
цікаво?
1491 лайк
Кількість
перeглядів
6810 переглядів

 

Популярність ноутбуків залежить від кількості витрачених грошей реклами. Навіть якщо модель не дуже, її все одно купуватимуть, адже вона “на слуху”.

 

Але що робити хорошим ноутбукам, які не витрачають мільйонні бюджети на піар? У нас є в рукаві один такий ноут. Скромний, недорогий і функціональний, як будинок на колесах – Lenovo IdeaPad 3.

 

100% кольорів з геймерською плавністю

 

Ноутбук знаходиться в середньому ціновому сегменті, але легко обходить дорожчі моделі за якістю картинки.

 

IPS-матриця робить свою справу. Підтримується 100% колірної палітри sRGB, відтінки яскраві та соковиті, навіть якщо дивитися на дисплей під кутом. Погляд притягують моментально, особливо коли дивишся на красиві кадри.

У Lenovo IdeaPad 3 частота оновлення дисплея 120 Гц. Насамперед, таку високу плавність оцінять геймери та любителі фільмів. Хоча на ноутбуці приємно навіть просто працювати. Єдине, чого трішки не вистачає дисплею – яскравості. Благо, антивідблискове покриття це компенсує і дозволяє спокійно працювати на вулиці.

 

Завантажив – запустив

 

Все, що доступно в мережі для завантаження, ноутбук потягне. Ось так просто :)

 

В основі лежить 6-ядерний процесор AMD Ryzen 5 із максимальною частотою оновлення 4,5 ГГц. Разом з оперативкою на 8 Гб, це відмінне комбо для багатозадачності. Можна одночасно запустити фотошоп, 10 вкладок у браузері, купу якихось таблиць і паралельно спілкуватися по відеозв'язку. "Залізо" все це потягне, головне, щоб голова не розболілася :)

При запуску важких ігор та графічних програм, з-за лаштунків виходить NVidia GeForce RTX 2050. Відеокарта без проблем відображає складну графіку. Наприклад, гуляючи містом в GTA 5 на максималках, ви отримаєте близько 100 FPS. У Battlefield V на середніх налаштуваннях графіки такий самий результат.

Нагадаємо, що поріг у 30 FPS вважається задовільним для геймінгу, а значення 60-80 FPS – еталон ігрової продуктивності.

 

Крива продуктивності та автономності

 

Висока продуктивність, зазвичай, не “уживається” з хорошою автономністю. Чим більше потужності, тим менше автономності.

 

Дорогі ігрові ноутбуки видають приблизно 2-4 години роботи під навантаженням. Але в Lenovo IdeaPad 3 розробникам удалося трохи оптимізувати енергоспоживання. Під високими навантаженнями лептоп витримує 5-6 годин. Тому його крива підіймається вище, ніж у стандартного ігрового ноутбука, практично не поступаючись продуктивності. 

          

Для повного заряджання ноутбука потрібно трохи більше 2,5 години. Це середній показник швидкості.

 

Дизайн "швейцарського ножа"


Кожен із нас бачив швейцарський ніж. Дизайн дуже простий та лаконічний, але коли придивляєшся до деталей – тут штопор, там викрутка, тут відкривачка. В результаті, на руках цілий “оркестр” з інструментів.

Приблизно така ж ситуація із Lenovo IdeaPad 3 Простий лаконічний дизайн, стандартний чорний відтінок та трохи обрізані кути. Але придивіться до деталей.

Клавіатура повністю безшумна, можна стукати друкувати скільки завгодно, це нікого не дратуватиме. Відгук моментальний, клавіші зі стрілками трохи опущені для зручності. Є RGB-підсвічування з 4-ма зонами, яку можна налаштувати під себе. Прекрасний варіант для геймінгу та роботи.

Охолодження також продумане. Є 2 великі кулери, холодне повітря надходить через нижні отвори, а тепле – виходить через бічні та передні. Така конструкція дозволяє зберігати оптимальну температуру навіть після кількох годин гри.

У Lenovo IdeaPad 3 є динаміки з об'ємним звучанням та камера, якості HD. Єдиний мінус – вага трохи більша 2-х кг. Але це – плата за високу продуктивність та автономність. Усі подібні ноути важкі.

 

Павутина зв'язку

 

У Lenovo IdeaPad 3 дійсно сплетена ціла павутина комунікації з портів та бездротових технологій.

 

У ноутбуці є:

  • HDMI. Підключення до телевізора або монітора.
  • USB 2.0 Type-C. Заряджання та передача даних на максимальній швидкості.
  • USB 3.2 Gen 1 Type-A. Підключення разної периферії.
  • 3.5 мм. Підключення навушників, колонок, мікрофонів та інших музичних гаджетів.
  • Ethernet (LAN). Підключення інтернет-кабелю.

Порти розташовані попереду, що досить зручно при стаціонарному використанні: купа кабелів не валятиметься під руками.

Ноутбук підтримує WiFi 6 – останній найшвидший та найстабільніший стандарт бездротового зв'язку. В іграх нульова затримка, без вильотів, плюс файли завантажуються набагато швидше.

Підтримується Bluetooth 5.1 – одна з останніх версій. Точно сподобається любителям бездротової периферії, адже підключення стабільне, навіть якщо є джерело перешкод.

У результаті маємо дуже функціональну модель для навчання, роботи, геймінгу. З огляду на доступну ціну, покупка ноутбука Lenovo IdeaPad 3 виглядає досить привабливо. Оцінити все самостійно можна у каталозі ноутбуків МТА.

 

А щоб отримати більше деталей, пишіть чи дзвоніть нашим менеджерам. Читачів нашого блогу вони приймуть позачергово 😉

 

Було
цікаво?
1491 лайк
Кількість
перeглядів
6810 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1491 лайк
Кількість
перeглядів
6810 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 (82K2027BRM) Shadow Black

    29999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 (82K2027BRM) Shadow Black

    29999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 (82K2027BRM) Shadow Black

    29999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!