Розділи

Nintendo Switch Lite: огляд характеристик і можливостей надкомпактної консолі

Nintendo Switch Lite: огляд характеристик і можливостей надкомпактної консолі

Максим Дущак
04.04.2023
5 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
2785 лайків
Кількість
перeглядів
10225 переглядів

 

Портативні приставки створені спеціально, щоб грати в будь-якому місці та в будь-який час. Nintendo Switch Lite справляється з цим найкраще. Вона компактна, функціональна та просто крута. Зануритися в ігровий світ можна за секунду, але давайте спершу зануримось в нашу статтю 😉

 

Пройшлися за всіма характеристиками Nintendo Switch Lite, протестували її можливості, ергономіку і навіть порівняли з іншими моделями. Детальнішого розбору поки немає ніде.

Погнали ?

 

Розмір екрану Нінтендо Світч Лайт

 

У порівнянні з іншими версіями, екран Lite версії зменшився до 5,5 дюймів, але роздільна здатність залишилася колишньою – 1280х720. Завдяки цьому картинка виглядає чіткішою і більш деталізованою. Яскравості достатньо для використання консолі на вулиці, є ледь помітна відмінність у відтінку кольорів, якщо порівнювати із зображенням інших консолей Nintendo Switch.

 

Nintendo Switch Lite

 

На перший погляд, діагональ екрана Switch Lite здається досить скромною, але її цілком достатньо, щоб відчути себе в центрі ігрових подій. Хоча іноді бувають моменти, коли вицілювати далеких супротивників трохи некомфортно. До речі, екран тут сенсорний і в деяких іграх комфортніше керувати персонажем саме за його допомогою.

В основі портативної Switch Lite лежить сенсорна LCD-матриця з широкими кутами перегляду та насиченими кольорами. Така матриця має один із найвищих показників швидкості відгуку. Що особливо корисно при інтенсивних ігрових баталіях, коли ціна перемоги вимірюється долею секунди. З мінусів – лише невеликі відблиски, благо вони мінімальні і з'являються на екрані лише за дуже яскравого прямого світла.

 

Зовнішній вигляд

 

Дизайн консолі Switch Lite – стандартний і нічим не відрізняється від решти версій, крім дрібних деталей. Пристрій доступний у синьому, жовтому, теракотовому, кораловому та сірому кольорах.

Передня частина Lite версії має кнопки керування та стіки, вони досить зручно розташовані, тому грати можна довго. У верхній частині є кнопка живлення та переходу в режим очікування, а також кнопки гучності. Додатково встановлений слот для картриджів, роз'єм для навушників mini-jack 3,5 мм та вентиляційний отвір. Внизу є роз'єм для заряджання, слот для картки пам'яті microCD та 2 динаміки.

 

Nintendo Switch Lite

 

До речі, динаміки забезпечують чудове стереозвучання. Запас гучності середній, але при підключенні гарних навушників повне занурення у гру забезпечено. Тихі кроки, що наближаються, далекі одиночні постріли, віддалений звук двигуна противника – все це чудово чутно.

Пластик Switch Lite досить міцний і витримує падіння зі столу. Хоча влаштовувати краш-тести консолі не рекомендуємо ?

 

Nintendo Switch Lite: розміри корпусу та ергономіка

 

Головна ідея Switch Lite – надати користувачам можливість грати у будь-якому місці та у будь-який час. Саме це виробнику вдалося втілити на всі 100%. Її габарити 92х208х14 мм, а вага – 282 г. По суті Lite версія трохи більша за стандартний смартфон. Консоль легко вміщується в кишені, тому транспортування не викликає жодного дискомфорту.

 

Nintendo Switch Lite

 

Завдяки компактності та легкості Switch Lite відмінно лежить у руках. Перше, що відчувається – зменшені кнопки керування. Спочатку буде трохи незвично, особливо тим, хто звик до стандартних джойстиків. Але вже після першої години улюбленої гри пальці буде не зупинити ? Тим більше можна скористатися комплектом змінних накладок. До речі, дуже рекомендуємо використовувати тримач з виступами. Навіть після довгих годин ігрових баталій ви не відчуєте дискомфорту, адже тримач максимально схожий на стандартний джойстик.

 

Якість збірки

 

Switch Lite не скрипить і не тріщить, якість кнопок зі стіками теж відмінна: вони щільно закріплені й миттєво відгукуються. З мінусів лише ледь відчутний вільний хід та люфт хрестовини. На щастя, це ніяк не відображається на грі і більшість користувачів навіть не помітить такий "брак".

 

Nintendo Switch Lite

 

Фарба теж якісна та насичена, радує око. Бракує хіба що чіпкості, тому консоль може трохи ковзати в мокрих руках. Але ця проблема легко вирішується спеціальним ігровим чохлом із матовою поверхнею.

 

Огляд Nintendo Switch Lite: автономність та продуктивність

 

Автономність забезпечується акумулятором на 3570 мАг. Грати в якісь простенькі ігри з комфортною яскравістю можна 5-7 годин. А, наприклад, Warface з увімкненим Wi-Fi розрядить консоль за 3-4 години. Це відмінні показники як для всієї лінійки Nintendo Switch, так і для інших портативних консолей. Повністю зарядити Switch Lite можна за 2 години.

В основі Lite версії лежить той же процесор, що і в інших версіях консолі – NVIDIA Tegra. Передбачено 4 Гб ОЗУ та 32 Гб HDD. Нагадаємо, що пам'ять можна збільшити за допомогою microSD.

 

Меню, ігри, фірмовий магазин

 

Меню Switch Lite дуже просте та зручне, складається з 12 плиток з іграми. Праворуч є іконка для перегляду всього списку ігор. Зверху розміщено аватар профілю, час, заряд батареї та значок мережі. Внизу є кружечки з новинами, фірмовим магазином, галереєю, налаштуваннями та іншими плюшками. Доступна темна тема головного меню.

У бібліотеці Switch Lite є понад 5000 ігор, від простих платформерів до реалістичних шутерів і гонок. Список постійно оновлюється, є ексклюзивні варіанти лише для цієї консолі. Ігри доступні у цифровому вигляді, але картриджі також підтримуються. Останніми особливо легко ділитися з друзями, адже нічого не потрібно скачувати, просто вставив картридж і граєш.

До речі, Switch Lite підтримує Wi-Fi та Bluetooth, тому можна насолоджуватися грою разом із друзями. Причому в багатокористувацькому режимі підтримуються геймери з різними версіями Nintendo Switch. А щоб відобразити всі найцікавіші сцени, передбачена кнопка для скріншота. З її допомогою можна легко ділитися контентом із друзями.

 

Switch Lite: комплектації та аксесуарів

 

Switch Lite консоль упакована в невелику картонну коробку, разом із зарядним пристроєм та багатомовною інструкцією. Серед аксесуарів, що підтримуються, є де розігнатися:

  • Захисне скло. Екран консолі можна випадково подряпати навіть нігтем під час гри, не кажучи вже про транспортування. Тому захисне скло "must have".
  • Накладки на стіки. Хороший комплект не тільки захистить, а й збільшить габарити кнопки, тому грати буде набагато звичніше. Вони особливо корисні для шутерів, коли важлива точність пострілів на далеких дистанціях.
  • Чохол. Доступні чохли для транспортування з місцем для зарядного пристрою та павербанку. Також є чохли, які захищають корпус від подряпин прямо під час гри та зменшують ковзання в руках.
  • Карта пам'яті. Дозволить зберігати більше ігор. Можна використовувати багато типів microSD місткістю до 2 Тб.
  • Тримач-чохол із виступами. Дуже сподобається тим, хто звик до джойстиків та не хоче адаптуватися під габарити консолі. З таким тримачем дискомфорт не відчувається навіть після тривалих ігрових баталій.

 

Nintendo Switch Lite

 

До речі, всі ці аксесуари для Switch Lite є в інтернет-магазині МТА. І не лише вони…

 

Порівняння трьох консолей Nintendo Switch

 

  Nintendo Switch Nintendo Switch OLED Nintendo Switch Lite
Габарити 102×239×13,9 мм297 г 102x242x13,9 мм 91,1×208×13,9 мм, 277 г
Дисплей 6,2", LCD, 1280×720  7", OLED, 1280x720 5,5", LCD, 1280×720
Процесор  8-ядерный NVIDIA Tegra X1 8-ядерный NVIDIA Tegra X1 8-ядерный NVIDIA Tegra X1
Пам’ять 4 ГБ оперативної, 32 ГБ вбудованої, слот для microSD 4 ГБ оперативної, 64 ГБ вбудованої,слот для microSD 4 ГБ оперативної, 32 ГБ вбудованої, слот для microSD
Режими З підтримкою настільного та ТВ режимів З підтримкою настільного та ТВ режимів Тільки з підтримкою настільного режима
Акумулятор До 8 годин До 8 годин До 7 годин
Зв'язок HDMI, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth, NFC HDMI, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth, NFC Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth, NFC
Контролери Joy-Cons  Joy-Cons  Joy-Cons 

 

Що ж, якщо ви дочитали до кінця, то геймінг у вас у крові, як і більшості з нашої команди)

Більше інформації про Switch Lite мають наші менеджери. А купити нову приставку можна в інтернет-магазині МТА. До речі, ми маємо й інші цікаві моделі.

 

 

Було
цікаво?
2785 лайків
Кількість
перeглядів
10225 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2785 лайків
Кількість
перeглядів
10225 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ігрова приставка Nintendo Switch Lite Coral (045496453176)

    9399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ігрова приставка Nintendo Switch Lite Coral (045496453176)

    9399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ігрова приставка Nintendo Switch Lite Coral (045496453176)

    9399 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!