Розділи

Найкращий геймпад для ПК: рейтинг 10 популярних моделей

Найкращий геймпад для ПК: рейтинг 10 популярних моделей

Максим Дущак
18.04.2023
21.07.2023
Було
цікаво?
2514 лайки
Кількість
перeглядів
27636 переглядів

 

Найкращі геймпади для ПК забезпечують реалістичні відчуття та повністю занурюють в ігрову атмосферу.

 

На ринку представлено сотні моделей. Знайти геймпад з крутим функціоналом, зручним дизайном та ще й з доступною ціною досить непросто. Але, все ж таки, є моделі, які лідирують у більшості рейтингів і мають низку цікавих особливостей. Підібрали та протестували саме такі джойстики. Розкриваємо особливості кожного з них та даємо рекомендації, як зробити правильний вибір.

 

Sony Playstation 5 Dual Sense – найкращий бездротовий геймпад для ПК

 

Перше, чого очікуєш від покупки геймпада – нові відчуття, і Sony Playstation 5 Dual Sense їх забезпечує. В його основі вбудовані парні приводи, що створюють динамічну вібрацію в руках. Особливо яскраво відчувається віддача зброї, причому характер вібровіддачі у кожної зброї свій. Зіткнення, поранення, вибухи, удари – все це тепер відчувається реалістичніше.

Адаптивні тригери – ще одна фішка геймпада. Завдяки різному ступеню опору клавіш, ви реально відчуєте натяг тятиви та складність гальмування на високій швидкості. До речі, джойстик має вбудовані динаміки, що забезпечують додатковий звуковий супровід.

 

Sony Playstation 5 Dual Sense

 

Sony Playstation 5 Dual Sense дуже ергономічний та зручний, добре відчувається в руках, навіть після довгих ігрових баталій ви не відчуєте дискомфорту. Розташування кнопок цілком звичне та стандартне. Є гіроскоп та акселерометр для точного відстеження переміщення геймпада. Рекомендуємо використовувати його при керуванні літальними апаратами.

Геймпад отримав вбудований мікрофон, а також окрему кнопку для запису найцікавіших моментів гри та трансляції прямих ефірів. Геймпад повністю бездротовий, має 18 кнопок, світлову панель і швидко заряджається через порт Type-C. До речі, станція підтримує зарядку одночасно двох ігрових джойстиків.

 

 

 

Microsoft Xbox Series Robot

 

Геймпад Microsoft Xbox Series Robot отримав покращений зовнішній вигляд та універсальний розмір. Його зручно тримати дорослому та дитині, а закруглені форми забезпечують додатковий комфорт та точність рухів.

Геймпад підходить для приставки Xbox, ПК та навіть смартфонів з планшетами. Підтримується Bluetooth-підключення. До речі, Microsoft Xbox Series Robot запам'ятовує всі раніше підключені пристрої та миттєво з ними синхронізується. Радіус дії 10 метрів, є світлові ефекти та вібрація для більш реалістичних відчуттів під час взаємодії з грою.

 

Microsoft Xbox Series Robot

 

Розробники приділили особливу увагу регулятору D-Pad. Він 8-ми позиційний і забезпечує максимально точне керування персонажами та будь-якими рухами. Усі 11 кнопок моментально відгукуються і витримують понад 2 мільйони натискань, чого вистачає на 3-5 років активної гри. Текстурна поверхня тригерів та задніх бамперів запобігає ковзанню.

Ділитись своїми досягненнями та просто цікавими ігровими сценами можна за допомогою спеціальної кнопки “Share” на корпусі геймпада. Вона дозволяє легко зробити скріншот та навіть записати коротке відео. Живлення від батарейок типу АА вистачає на 40 годин автономної роботи. Можна під'єднати до джойстика навушники через порт Jack 3.5 mm.

 

Razer Raiju Tournament Edition – найкращий геймпад для шутерів

 

Геймпад підтримує будь-який ігровий жанр, забезпечуючи конкурентну перевагу у швидкості та спритності. Є 4 додаткові кнопки, які можна переналаштовувати на власний розсуд. Це особливо корисно, якщо ви граєте у стрілялки, адже інколи перемога залежить від одного руху.

Особливу увагу розробники джойстика приділили стрільбі. У гущі битви важлива кожна мілісекунда, тому передбачені спеціальні механічні стопори, які скорочують хід 2-х основних тригерів. Це збільшує швидкість ведення вогню та реагування на події у грі. Явна перевага над супротивником.

 

Razer Raiju Tournament Edition

 

Кількість кнопок збільшено до 25, вони дуже м'яко натискаються і вмить відгукуються. Джойстик підтримує мобільний додаток, який дозволяє перепризначати кнопки та тригери, регулювати їхню чутливість та інтенсивність вібромоторчиків. Кожен може підлаштувати джойстик індивідуально під себе.

Контролер підтримує провідне підключення за допомогою USB-кабелю та Bluetooth-підключення. Під час серйозних змагань рекомендуємо вибрати саме другий варіант для більш надійного зв'язку. До речі, заряду вистачає на 19 годин гри.

Джойстик Razer Raiju Tournament Edition зручний, його приємно тримати в руках, є роз'єм 3,5 мм для навушників, гіроскоп. Сумісність з ПК та Sony PlayStation 4.

 

Steelseries Nimbus

 

Геймпад сумісний з Mac, планшетами та смартфонами на базі операційної системи iOS. Тримач купувати не потрібно, він уже йде в комплекті й легко підлаштовується під усі моделі смартфонів.

Зручні натискні джойстики L3/R3 дарують абсолютний контроль, а магнітні тригери – чіткість та приємний відгук. Переміщатися в меню або налаштування можна окремими навігаційними кнопками.

Головна фішка геймпада Steelseries Nimbus – літій-іонний акумулятор з автономністю до 50 годин. Це рекордне значення, при цьому геймпад досить швидко заряджається за допомогою кабелю Lightning.

 

Steelseries Nimbus

 

До речі, джойстик не ковзає в руках, дуже зручний та компактний, тому стане чудовим супутником під час подорожі. Всі 17 кнопок працюють чітко і моментально відгукуються, дозволяючи насолоджуватися тисячами ігор будь-якого жанру – від звичайних платформерів до динамічних гонок і шутерів. Якість складання відмінна.

 

2E Gaming C04

 

Геймпад підтримує всі популярні ОС: Android, iOS, Windows PC. У конструкції моделі передбачена підставка-тримач для смартфонів із діагоналлю 4-7 дюймів. Можна регулювати її кут нахилу або взагалі заховати в корпус.

Конструкція дуже ергономічна: геймпад дарує приємні емоції навіть після довгих годин гри. Матовий пластик забезпечує максимальне зчеплення навіть з вологими руками, плюс усі 14 кнопок та хрестовина миттєво реагують на натискання.

 

2E Gaming C04

 

Геймпад підтримує функцію Plug-and-Play, тому не потрібно морочитися з встановленням драйверів для різних комп'ютерних ігор. Просто під'єднав джойстик і граєш. Для точнішого налаштування контролера передбачено спеціальне програмне забезпечення для Android та iOS. У конструкції є 2 вібромоторчики, тому постріли, удари, гальмування та інша взаємодія з грою подарує яскравіші емоції.

Геймпад 2E Gaming C04 працює за допомогою Bluetooth (версія 4.0) та USB-приймача 2,4 ГГц. Радіус дії – 10 метрів, а акумулятора на 700 мАг вистачає на 40 годин гри.

 

Xiaomi Flydigi Vader 2

 

Джойстик сумісний з ПК та смартфонами на базі Android або iOS. Підтримується як дротове (USB Type-C), так і бездротове (Bluetooth версії 4.0) підключення. Дизайн Xiaomi Flydigi Vader 2 стандартний, зручний для великих та маленьких рук. Якість збірки прекрасна: панелі підігнані ідеально рівно, а при стисканні нічого не хрустить.

Геймпад налаштовується індивідуально під кожного геймера за допомогою фірмової програми. Наприклад, можна регулювати датчик руху, відображення кнопок, криву відгуку тощо. До речі, є RGB підсвічування з 16,8 мільйонами кольорів, воно теж налаштовується.

 

Xiaomi Flydigi Vader 2

 

Гордість геймпада Xiaomi Flydigi Vader 2 – гіроскоп із 6 осями. Він забезпечує таку точність керування, з якою далеко не кожен може конкурувати. Налаштувавши чутливість гіроскопа під себе, ви отримаєте конкурентну перевагу в іграх, адже будете точніше прицілюватись та керувати транспортним засобом, наприклад.

Геймпад отримав найкращі вібродвигуни з кількома рівнями інтенсивності для більш реалістичних відчуттів, а також лінійні тригери з поетапною роботою.

Акумулятор на 650 мАг забезпечує автономність до 40 годин, але з активним підсвічуванням джойстика тривалість роботи зменшується до 30 годин. Заряд джойстика повністю відновлюється за 3-4 години.

 

Razer Raiju Ultimate

 

Займає перші місця у ТОПах джойстиків для ПК. Контролер підтримує розширені налаштування через мобільний додаток. Наприклад, можна перепризначати кнопки, регулювати їхню чутливість, змінювати режими тригерів і навіть встановлювати оптимальний кут нахилу D-Pad хрестовини. А якщо кнопки не використовуються, їх можна заблокувати. Додаток безкоштовний і доступний у Play Market та App Store. Є зворотний зв'язок у вигляді вібрації, до речі, її інтенсивність теж можна регулювати.

 

Razer Raiju Ultimate

 

Геймпад має кращу чіпкість навіть з мокрою долонею і механічні кнопки з м'яким пружним натисканням. Конструкція радує високою якістю. За допомогою змінних стиків, підбирається висота та форма шапки кнопок. Можна встановлювати суцільний або розділений контролер D-Pad.

Джойстик Razer Raiju Ultimate підтримує дротове та бездротове підключення. Геймпад сумісний з ПК на базі Windows та PlayStation 4. Є роз'єм 3,5 для гарнітури, але він підтримується лише при дротовому підключенні. Живлення від акумулятора вистачає на 11 годин.

 

Logitech F710

 

Контролер повністю бездротовий, працює на частоті 2,4 ГГц за допомогою USB-порту. Можна насолоджуватись улюбленими іграми, зручно розташувавшись на дивані або у кріслі.

Завдяки вібраційному зворотному зв'язку, ви відчуєте кожен поштовх, удар та вибух. Розташування кнопок – традиційне, як у консолі, з миттєвим відгуком. Курки на передні пальці та маніпулятор програмуються, тому максимальний комфорт забезпечений у будь-якій грі: стрілялках, стратегіях, платформерах тощо.

 

Logitech F710

 

Logitech F710 підтримує режим Big Picture та легко під’єднується до телевізора. Ви можете грати на великому екрані ПК, переглядати веб-сторінки та робити багато іншого, не випускаючи джойстик з рук.

Підживлюють геймпад 2 батареї типу АА.

 

Xtrike Me Gp-45

 

Один з найкращих геймпадів у бюджетному сегменті, який сумісний із ПК, PS3 та смартфонами. Можна використовувати USB та Bluetooth-з'єднання. Потужний 32-бітний процесор забезпечує нульову затримку всіх 15 кнопок.

 

Xtrike Me Gp-45

 

Форма джойстика дуже зручна. Корпус виконаний у стильному чорно-червоному кольорі, а пластик зі спеціальним напиленням та прогумовані ручки забезпечують ідеальне зчеплення навіть із вологими руками. До речі, Xtrike Me Gp-45 є одним з найлегших і компактних, тому ідеально підходить для подорожей. Тим більше, що в комплекті йде спеціальна кліпса для надійної фіксації смартфонів з діагоналлю 4 – 8,5 см.

Живлення джойстика забезпечує батарея, місткістю 350 мАг, якої вистачає на 6-10 годин. Повна зарядка займає 1,5 години.

 

Trust GXT 590

 

Геймпад сумісний із ПК та ноутбуком на базі Windows, а також смартфонами з ОС Android. У корпусі вбудовано спеціальне кріплення для смартфонів з екраном до 6,8 дюйма. Фіксація дуже надійна: телефон не випадає навіть під час емоційної гри.

Всі клавіші, 8-ми позиційна хрестовина і два джойстики мають звичне для багатьох розташування. Сам Trust GXT 590 ергономічний і не ковзає в руках користувачів, можна грати цілими днями, не відчуваючи напруги в кистях чи пальцях. До речі, передні тригери для пальців зчитують силу натискання, що дозволяє точніше керувати швидкістю транспортного засобу, наприклад. Є вібровідгук, який забезпечує додаткову ігрову динаміку, адже кожен удар, вибух, зіткнення відчуваються цікавіше.

 

Trust GXT 590

 

Джойстик Trust GXT 590 підтримує два найпоширеніші режими підключення: X-input і Direct Input. Геймери можуть насолоджуватися старими та новими іграми, причому не тільки на смартфоні чи ПК, але й на телевізорі зі SmartTV. Підключається контролер за допомогою Bluetooth та USB-приймача.

Акумуляторного живлення вистачає на 30 годин гри.

 

Найкращий джойстик для ПК: як не помилитися з вибором

 

Перед тим як щось купити, обов'язково звертайте увагу на характеристики та який геймпад краще для ПК:

🎨 Зовнішній вигляд та ергономіка. Ігровий джойстик повинен не лише тішити око, а й комфортабельно відчуватися в руках. Краще вибирати моделі з антиковзним корпусом із пластику. Розташування кнопок теж важливе, вдала розкладка подарує ігрову перевагу над супротивником.

🔌 Спосіб підключення. Зазвичай дротове підключення надійніше, але надто короткий кабель може обмежувати вас під час ігрового процесу. Бездротовий зв'язок дарує більшу свободу, але раптова розрядка джойстика може зіпсувати важливий момент.

💥 Зворотній зв'язок. Динамічна вібровіддача, світлові та звукові ефекти, опір кнопок – все це робить гру більш реалістичною та цікавою. Найяскравіше це виявляється в шутерах та симуляторах, коли в руках відчувається віддача зброї або сила натягу тятиви.

🕹️ Керування. Крім додаткових кнопок та сенсорної панелі, виробники обладнують ігрові геймпади акселерометром та гіроскопом. Вони дуже корисні під час прицілювання або їзди на автомобілі, забезпечують додаткову перевагу у швидкості та спритності керування.

🔧 Додаткова функціональність. Особливо корисною буде можливість взаємодії з різними платформами – комп'ютером, приставками, смартфонами, ноутбуками та навіть телевізорами. Яскраве підсвічування, мікрофон, додаткові кнопки навігації теж не будуть зайвими. Але це вже на ваш смак.

Рекомендуємо заздалегідь визначитися з характеристиками майбутнього джойстика для комп'ютера, щоб не переплачувати за непотрібні функції.

 

ТОП геймпадів для ПК

 

Модель Підключення Сумісність Зворотній зв’язок Керування
Sony PlayStation 5 Dual Sense бездротове PlayStation 5, PC вібрація, опір тригерів, звукові ефекти 18 кнопок, гіроскоп, акселерометр
Microsoft Xbox Series Robot бездротове Xbox, PC, смартфони, планшети вібрація 11 кнопок, гіроскоп
Razer Raiju Tournament Edition дротове, бездротове PlayStation 4, PC вібрація 25 кнопок, гіроскоп
SteelSeries Nimbus бездротове PC, смартфони, планшети ні 17 кнопок
2E Gaming C04 бездротове PC, смартфони, PlayStation 3  вібрація 14 кнопок
Xiaomi FLYDIGI Vader 2 дротове, бездротове PC, смартфони, VR вібрація 21 кнопка, гіроскоп
Razer Raiju Ultimate дротове, бездротове PC, PlayStation 4 вібрація 14 кнопок, гіроскоп
Logitech F710 бездротове PC вібрація 10 кнопок
Xtrike Me GP-45 бездротове PC, PlayStation 3, смартфони вібрація 15 кнопок
TRUST GXT 590 бездротове PC, смартфони, ноутбуки вібрація 13 кнопок

 

Хороший геймпад для ПК: підсумки

 

Повірте, ми знаємо про геймпади дуже багато. В огляді розповіли лише про кілька цікавих варіантів, а у нас їх знаєте скільки ? Обов'язково заходьте до інтернет-магазину МТА, ми не тільки допоможемо підібрати найкращий джойстик, але й надамо гарантію на всі пристрої.

Було
цікаво?
2514 лайки
Кількість
перeглядів
27636 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2514 лайки
Кількість
перeглядів
27636 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Геймпад Sony PlayStation 5 Dual Sense Nova Pink (9728795)

    2799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Microsoft Xbox Series Robot White бездротовий

    1999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Razer Raiju Tournament Edition Black RZ06-02610400-R3G1 бездротовий

    4999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад SteelSeries Nimbus + Apple Arcade 69090 бездротовий Дубль

    3699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад 2E Gaming C04 2E-UWGC-C04 Black бездротовий

    1199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Xiaomi FLYDIGI Vader 2 GPDX82001

    2399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Razer Raiju Ultimate RZ06-02600300-R3G1 Black бездротовий

    9999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Logitech F710 Dark Gray бездротовий

    2499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад XTRIKE GP-45 Black

    899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад TRUST GXT 590 Bosi (22258) Black дротовий Дубль

    1299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Sony PlayStation 5 Dual Sense Nova Pink (9728795)

    2799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Microsoft Xbox Series Robot White бездротовий

    1999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Razer Raiju Tournament Edition Black RZ06-02610400-R3G1 бездротовий

    4999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад SteelSeries Nimbus + Apple Arcade 69090 бездротовий Дубль

    3699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад 2E Gaming C04 2E-UWGC-C04 Black бездротовий

    1199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Xiaomi FLYDIGI Vader 2 GPDX82001

    2399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Razer Raiju Ultimate RZ06-02600300-R3G1 Black бездротовий

    9999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Logitech F710 Dark Gray бездротовий

    2499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад XTRIKE GP-45 Black

    899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад TRUST GXT 590 Bosi (22258) Black дротовий Дубль

    1299 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!