Розділи

Кращі планшети з підтримкою LTE: рейтинг МТА

Кращі планшети з підтримкою LTE: рейтинг МТА

Олена Калинчук
11.11.2022
5 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
3979 лайків
Кількість
перeглядів
10081 перегляд

 

У 2022 році ринок планшетів активно розвивається. В рейтингах ТОП-10 з'являються нові пристрої з гідними технічними характеристиками. Але й перевірені часом класичні планшети Samsung, Apple, Xiaomi, Huawei, Lenovo теж не втрачають позицій

 

Плануєте купити найкращий планшет з LTE-модулем?

Зараз дуже вдалий момент. В МТА – період знижок Чорної п'ятниці. З 4 до 25 листопада ціни відчутно знижено. Тож рейтинг планшетів, який підготували наші експерти, знадобиться для вдалої й вигідної покупки.

 

Blackview Tab 8

 

Навіщо вам потрібен планшет? Який бюджет готові витратити на таку покупку? Ці два питання архіважливо з'ясувати перед тим, як вирушите на пошуки нового планшетного комп'ютера.

Багато хто помилково вважає, що якість та продуктивність – це обов'язково висока ціна пристрою. Хоча насправді вартість планшета залежить від набору функцій, продуктивності, сфери використання, операційної системи, акумулятора, матеріалів збірки тощо. Якщо планшет необхідний для навчання, роботи в основних офісних програмах, серфінгу в інтернеті, перегляду фільмів, соціальних мереж, кількох годин невибагливих ігор – можна знайти чудові варіанти "не за всі гроші", як то кажуть. Бренд Blackview у цьому плані дуже актуальний.

 

Blackview Tab 8

 

Отже, Blackview Tab 8, бюджетний планшет у мінімалістичному стриманому дизайні. Його дисплей IPS LCD має діагональ 10.1 дюйма, роздільну здатність Full HD, щільність 225 PPI. Слід похвалити рендеринг та чіткість кольорів, достатній контраст зображення. А ось яскравості хотілося б додати більше.При яскравому сонячному освітленні читабельність екрану знижується.

Сенсор пристрою має швидкий відгук, чутливість, хоч і без олеофобного покриття. Зручно, що додатково можна придбати зовнішню QWERTY-клавіатуру для роботи з планшетом. З нею він перетворюється на повноцінний і потужний маленький ноутбук.

 

Blackview Tab 10

 

Blackview Tab 10 – популярний планшет на операційній системі Android 11. Він оснащений платформою MediaTek MT8768 на 8 ядер, демонструє дуже доступну ціну. Модель успішно справляється з робочими завданнями та має кілька яскравих переваг. Є підтримка стилуса, додаткової клавіатури. Оперативна пам'ять пристрою – 8 Гб, для бюджетних планшетів ця цифра є досить гарною. При цьому накопичувач може давати ще 128 Гб.

 

 

Гаджет підтримує LTE, тому ідеально підходить для пошуку кращого мобільного зв'язку, дзвінків, повідомлень. Живлення Blackview Tab забезпечує батарея на 7480 мАг. А швидка 30-ватна зарядка дозволяє заряджати планшет на 100% лише за 1.5 години.

Особливості дизайну – міцний, надійний, великий корпус. Він створений із металу. А екран додатково покрито склом, що надійно захищає гаджет від пошкоджень. Вага планшета – 594 р.

На нижній грані планшета розташовані динаміки й магнітний конектор для найзручнішого підключення клавіатури. Щодо звуку, то варто зазначити, що він глибокий, гучний.

 

Blackview TAB 11

 

Один із найкращих планшетів даного рейтингу. Недороге рішення з відмінними параметрами "заліза" та операційною системою Андроїд. Для того, щоб працювати в мережі через Wi-Fi або LTE, легко запускати необхідні програми, програми, використовувати формат відеоконференцій і т.д. 

Фішки Blackview TAB 11, які говорять на його користь:

  1. Велика діагональ екрану 10.36 дюйма, роздільна здатність Full HD та IPS матриця
  2. Оперативка на 8 Гб та вбудована пам'ять об'ємом 128 Гб
  3. Автономний акумулятор на 6580 мАг
  4. Підтримка 4G, GPS
  5. Динаміки
  6. Три відтінки корпусу на вибір
  7. Лінійка аксесуарів.

Команда розробників Blackview подбала про створення цікавого та зручного продукту у класичному рішенні. Прямокутний корпус, невелика товщина (8мм), задня металева панель з функціональною пластиковою вставкою.

Колір корпусу представлений трьох основних варіантах: сірий, зелений (з прикольним бірюзовим відтінком), сріблястий. Кожен колір виглядає цікаво та незвично. А матова поверхня не збирає на собі відбитки пальців – окреме кохання.

Камера у вигляді компактного прямокутника має глянцеві боки і трохи виступає над корпусом. Якщо використати чохол, цей виступ зникає. Приємно і цілком виглядає ідея із заокругленням екрана на кутах. Найстильніше рішення. За дизайн спокійно віддаємо 10 балів із 10.

 

 

Дисплей з роздільною здатністю FullHD+ – це ще не всі добрі новини. Є корисна площа екрану – 85% та відмінна якість підсвічування – 380 кд/м2. Навіть при яскравому сонячному освітленні, читати текст, переглядати картинки та відео комфортно. А в приміщенні можна знизити яскравість на 50% та заощадити витрати енергії.

З цікавого функціоналу пристрою Blackview TAB 11 має сертифікат Widevine на рівні захисту L1. Що це означає? Стрімінгові сервіси Netflix та Disney+ надають контент користувачам як 4К!

 

Huawei Mate Pad T10

 

Планшет Huawei MatePad T10 також представляє оптимальний бюджетний сегмент у рейтингу. Але, повірте, йому є що вам запропонувати. Для розваг, перегляду медіа, роботи в інтернеті гаджет підходить досить успішно.

Візуально маємо стриману класику. Корпус з акцентом на іній алюмінієвої задньої панелі. Це схоже на надійність. Приємно вражає товщина планшета менше 1 см. Завдяки невеликим габаритам з планшетом легко працювати.

Передня камера добре впорається з відеодзвінками. Вона не демонструє особливих амбіцій, бо має лише 2 Мп. Основна камера теж проста – 5 Мп. Звук, навпаки, заявляє про хороші якісні характеристики. Гаджет оснащений двома стереодинаміками.

Внутрішня начинка Huawei MatePad T10 відповідає бюджетному сегменту. 4/64 Гб пам'яті. Операційна система – Android 10. Екран 9.7 дюймів на IPS матриці, 1280х800 пікселів. На перший погляд, рамки дисплея впадають у вічі і здаються великими. Але за них зручно триматися, щоб не прикривати пальцями робочу частину екрана.

 

 

Lenovo Tab M10

 

Критерії, яким відповідає цей планшет – практичність застосування та доступна вартість. Розробники пішли шляхом нейтрального дизайну моделі, без виразних акцентів. Класична ширина рамок, рівні боковини, нижня металева панель із двома пластиковими вставками.На вигляд модель не виділяється серед конкурентів.

Дисплей захищений дзеркальним скляним покриттям, стійким до подряпин. Скло має і антивідблискові властивості.

 

 

Автономність заявлена ​​на рівні 5000 мАг. Батарея працює без заряджання 10 годин в енергоефективному режимі. Якщо застосувати функціонал на повну, енергії вистачить на 5-6 годин. Зважаючи на те, що Леново позиціонує цю модель як гаджет для навчання або домашнього використання, автономності вистачить на всі завдання.

Камера – класичний для цієї лінійки тандем 8 мегапікселів основної камери та 5 Мп фронтальної. Відео можливе у форматі HDR з максимальною частотою 30 кадрів за секунду.

 

Lenovo Tab P11 Plus

 

Доступний планшет з клавіатурою та стилусом. Незважаючи на невисокий цінник, характеристики Lenovo Tab P11 Plus мають добрий потенціал:

  1. Чотири динаміки з підтримкою Dolby Atmos.
  2. Великий об'єм батареї 7700 мАг.
  3. Процесор MediaTek G90T.
  4. Роздільна здатність 2000×1200.
  5. Яскравість 400 нит.
  6. Основна камера з автофокусом та 14 мегапікселями.
  7. Модуль LTE.

Для створення корпусу цієї моделі Lenovo використала алюміній. Збірка – бездоганна, практично монолітна. На задній панелі зверху є пластикова вставка для покращення якості зв'язку. Покриття софт-тач цієї деталі дає приємні тактильні відчуття та запобігає вислизанню планшета з рук.

Слід докладніше розповісти про конструкцію. 11 дюймів – крута діагональ для планшета. При цьому товщина складає всього 7.5 мм, вага – 500 г. Корпус якісний, міцний, витривалий. У цьому плані Tab P11 Plus зовсім не поступається дорогим моделям.

 

 

Робоча область екрану становить 82%. Цього вдалося досягти завдяки не надто широкому обрамленню. Дисплей має захист від подряпин, верхній олеофобний шар. А корпус захищений від вологи та попадання пилу за стандартом IP52.

Програмне забезпечення – операційна система Android 11 та фірмовий інтерфейс Lenovo. Бездротовий модуль планшета підтримує Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, GPS. А версія оснащена LTE надає якісний доступ до мобільного інтернету.

 

Samsung Galaxy X205 Tab А8

 

Планшет доступний у трьох відтінках корпусу. Кожен із яких виглядає чудово. Як і в попередніх моделях, про які ми розповідали у сьогоднішньому рейтингу, корпус створений із алюмінію. За невеликими пластиковими фрагментами розташовані антени. Якість складання гідна окремої похвали. Фізичні розміри планшета: 161,9 x 246,8 x 6,9 мм та 508 г. Це може звучати масштабно, однак у роботі габарити моделі не є відчутними. Планшет легко утримувати у руках. А для більшої зручності доповнюйте його спеціальною підставкою.

Фронтальну камеру планшета розмістили по центру, вбудувавши її у широку верхню рамку. На вузьких гранях (з обох боків) додали по 2 динаміки. Справа – порт USB Type C. З лівого боку – мікрофон, кнопка живлення, регулювання гучності. А внизу – роз'єм для карт пам'яті та сім-карти для версії LTE.

 

 

Характеристики дисплея Galaxy X205 Tab: 10.5 дюйма, 1920х1200 пікселів, співвідношення сторін 16:10, 210 ppi, TFT, фільтр синього, максимальна яскравість до 400 нит.

 

Xiaomi Pad 5

 

Бестселер Xiaomi серед планшетів. У чому секрет успіху Xiaomi Pad 5? За адекватну ціну ми отримуємо топовий продуктивний процесор Snapdragon, кольоровий екран з великою діагоналлю, підтримку сім-карти, HDR та Dolby Vision, найкрутіший звук, автономну ємну батарею, розумну операційну систему.

Xiaomi Pad 5 працює з фірмовим стилусом Xiaomi Smart Pen. Це в рази підвищує функціональність планшета, адже пристрій розпізнає 4096 рівнів натискань. Магнітна зарядка вбудована у сам планшет. Тому, якщо потрібно зарядити стілус, знадобиться лише 18 хвилин.

Спеціально для цієї моделі творці створили чохол-клавіатуру. Її підключають через магнітні конектори. Так планшет легко перетворюється на портативний нетбук. Аксесуари, захисне скло або плівка не входять до базового комплекту, проте їх можна придбати додатково.

 

 

Співвідношення сторін екрану – 16:10, ідеальна пропорція для зручного споживання мультимедійного контенту. Роздільна здатність дисплея – 2560x1600, деталізація картинки – 274 ppi. Загалом, екран відображає понад мільярд відтінків кольору, тому зображення виглядає дуже соковито та реалістично.

Основна камера моделі – 13 Мп. Вона розташована в кутку задньої панелі та доповнена спалахом.

Звук у цьому планшеті заслуговує на окрему увагу. Він неймовірний, такий чіткий і начебто об'ємний. Під час перегляду фільмів можна насолоджуватись максимально природним голосом, а в іграх з'являється відчуття занурення в атмосферу на екрані. Аудіосистема складається з 4 динаміків, розміщених парами з боків корпусу.

 

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

 

Надійний та недорогий планшет для повсякденного використання. Навіть перед тим, як докладно вникнути у характеристики, можна враховувати першу важливу перевагу – ім'я бренду. Samsung – це надійність, естетика, якість, функціональність. Модель укомплектована стилусом з м'яким стрижнем, плавною роботою. 

Але головне у функціоналі – технічні параметри планшета. Galaxy Tab S6 Lite оснащений 8-ядерним процесором. Дисплей TFT з діагоналлю 10.4 дюйма, демонструє роздільну здатність 2000х1200 та глибину кольору 16 млн відтінків.

 

 

Основна камера без спалаху, але з автофокусом, має 8 Мп, фронтальна – 5 Мп. Пам'ять: 64/4 Гб. Доступне розширення накопичувача до 1 Тб.

 

Samsung Galaxy Tab A7 Lite

 

Популярний представник недорогого сегмента планшетів з діагоналлю екрану 8.7 дюйма та операційною системою Андроїд. Виглядає Tab A7 Lite досить компактно. Це завдяки продуманій та мінімалістичній товщині рамок.По короткій стороні рамки трохи розширені, тому планшет легко і зручно тримати в руках під час роботи в горизонтальному відображенні.

Задня металева панель виконана у благородному сірому кольорі. Це, безумовно, надає преміальності дизайну. Що стосується апаратного "заліза", його роль виконує чіпсет MediaTek Helio P22T. 8 ядер, 12 нанометрів техпрогресу, графічний прискорювач, оперативна пам'ять 3 Гб і вбудована пам'ять від 32 Гб – досить непогане оснащення як для бюджетного планшета.

 

 

Головне призначення камер – відеодзвінки. Їх 8 та 2 мегапікселі не претендують на більше.

 

Рейтинг планшетів від фахівців МТА

 

           
Модель Діагональ Батарея Камера Пам’ять Екран
Samsung Galaxy P619 Tab S6 Lite 10.4 7040 мАг 8 Мп + 5 Мп 4/64 Гб+ Microsd TFT
2000х1200
Xiaomi Pad 5 11 8720 мАг 13 Мп + 8 Мп 6/128 Гб IPS
2560х1600
Lenovo Tab P11 Plus 11 7700 мАг 13 Мп + 8 Мп 6/128 Гб+ Microsd до 1024 гб IPS
2000х1200
Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8.7 5100 мАг 8 Мп + 2 Мп 3/32 Гб+ Microsd TFT
1340х800
Huawei Mate Pad T10 9.7 5100 мАг 5 Мп + 2 Мп 4/64 Гб+ Microsd до 512 гб IPS
1280х800
Lenovo Tab M10 10.1 5000 мАг 8 Мп + 5 Мп 4/64 Гб WUXGA
1920х1200
Samsung Galaxy X205 Tab 10.5 7040 мАг 8 Мп + 5 Мп 3/32 Гб+ Microsd до 1024 гб TFT
1920х1200
Blackview Tab 10 10 7480 мАг 8 Мп + 5 Мп 4/64 Гб IPS +
1920 X 1200
Blackview TAB 11 10.36 6580 мАг 13 Мп + 8 Мп + 8 Мп 8/128 Гб+ Microsd до 256 гб IPS
2000х1200
Blackview Tab 8 10.1 6580 мАг 13 Мп + 5 Мп 4/64 Гб IPS 
1920 X 1200

 

Для чого потрібен планшет з LTE: 4 сфери застосування

 

📋 Робота. Основна перевага планшетного комп'ютера – його портативність та мобільність. Планшет для роботи легко помістити в сумку, щоб взяти з собою в офіс, кафе і т.д. Він менший, ніж ноутбук, але більше за смартфон. Широкий екран, можливість роботи за допомогою стилуса, додаткової клавіатури – ефективні можливості планшета.

🚁 Військові завдання. Планшети дуже потрібні нашим військовим, адже дають можливість потужного та надійного бездротового з'єднання. Модуль LTE дозволяє вибирати й користуватися швидким мобільним інтернетом, точним GPS. Важливими характеристиками є витривалість, захист від пилу і вологи, читабельність на сонці.

📚 Навчання. Студентам та школярам не обійтися без гаджетів, які допоможуть дистанційно вчитися. З планшетом можна якісно виконувати будинки, вивчати потрібну інформацію онлайн. Компактний дизайн дозволяє носити планшет у бібліотеці чи класі. Слухати лекції, читати підручники, готувати курсові у громадському транспорті, парку, вдома.

🎮 Ігри. Графіка на планшетах постійно вдосконалюється, а персонажі та ігрові світи набувають досконалої реалістичності. Навіть на бюджетних моделях ТОП-10, про які ми розповідаємо сьогодні. Ігровий планшет останньої лінійки оснащений сучасним чіпсетом та екраном з високими основними параметрами якості.

 

Хороші планшети для простих завдань

 

2022 року нам складно припустити, як почнеться наступний день. Прокинемося від дзвінка будильника або від сигналу тривоги, вип'ємо каву чи чекатимемо відбою від енергетиків. Життя набуло іншого ритму. Гаджети отримали додаткове призначення. А ми ще більше цінуємо та обираємо можливість якісного зв'язку.

Що завжди незмінно – МТА залишається простором сучасних технологій. Усі виклики подолаємо разом. Заходьте до нас, вибирайте планшет із підтримкою LTE. Щоб працювати і жити на повну, незважаючи на всі загрози та блекаути💙💛

 

Більше цікавого: ТОП 5 планшетів для дому та дитини

 

Модель Ціна
Apple Ipad Mini 6 20 399 грн
Samsung Galaxy Tab S6 Lite 15 899 грн
Apple Ipad 2020  15 099 грн
Huawei Mate Pad T10 8397 грн
Blackview Tab 10 7 099 грн

 

Вказані ціни – актуальні на момент публікації статті

 

Було
цікаво?
3979 лайків
Кількість
перeглядів
10081 перегляд
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3979 лайків
Кількість
перeглядів
10081 перегляд
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Планшет Blackview Tab 10 4/64GB LTE Gray 4G 10.1

    5699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Blackview TAB 11 8/128GB Green

    7799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Huawei MatePad T10 (2nd Gen) 53012NHR Deepsea Blue LTE 64GB

    5399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Lenovo Tab M10 (3rd Gen) 4/64 LTE Gray (ZAAF0011UA)

    7999 ₴ 7299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Lenovo Tab P11 Plus 128GB Slate Gray

    10999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Samsung Galaxy X205 Tab A8 3/32GB Gray LTE

    8399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Pearl White CN with Global Rom

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Samsung Galaxy P619 Tab S6 Lite 2022 4/64GB LTE Gray

    13499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Samsung Galaxy T220 Tab A7 Lite 3/32GB Wi-Fi Gray 8.7

    5399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Samsung Galaxy P619 Tab S6 Lite 2022 4/64GB LTE Gray

    13499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Pearl White CN with Global Rom

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Lenovo Tab P11 Plus 128GB Slate Gray

    10999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Samsung Galaxy T220 Tab A7 Lite 3/32GB Wi-Fi Gray 8.7

    5399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Huawei MatePad T10 (2nd Gen) 53012NHR Deepsea Blue LTE 64GB

    5399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Lenovo Tab M10 (3rd Gen) 4/64 LTE Gray (ZAAF0011UA)

    7999 ₴ 7299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Samsung Galaxy X205 Tab A8 3/32GB Gray LTE

    8399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Blackview Tab 10 4/64GB LTE Gray 4G 10.1

    5699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Blackview TAB 11 8/128GB Green

    7799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad mini 6 Wi-Fi 64GB Starlight (MK7P3) 8.3

    24999 ₴ 18999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Samsung Galaxy P619 Tab S6 Lite 2022 4/64GB LTE Gray

    13499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad 2020 32GB Silver 10.2

    14799 ₴ 13899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Huawei MatePad T10S (2nd Gen) 53012NFA Deepsea Blue Wi-Fi 128GB

    7499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Blackview Tab 10 4/64GB LTE Gray 4G 10.1

    5699 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!