Розділи

Найкращі роутери для дому: рейтинг 5 популярних моделей

Найкращі роутери для дому: рейтинг 5 популярних моделей

Максим Дущак
21.03.2023
5 хв
29.03.2024
Було
цікаво?
5220 лайків
Кількість
перeглядів
26633 перегляди

 

Ще у 2014 році в кожному будинку налічувалося до 5 підключених до мережі пристроїв. Сьогодні їхня кількість подвоїлася. Смартфони, телевізори, розетки та навіть лампочки – всі хочуть бути "онлайн". Важливість роутера в цій ситуації складно переоцінити

 

Наша команда експертів підготувала цікавий рейтинг маршрутизаторів. Всі вони швидкі, функціональні та зі своїми "фішками". Погнали ? 

 

TP-Link Archer AX53 – швидкість і безпека

 

Роутер передає Wi-Fi сигнал зі швидкістю 3000 Мбіт/с, що робить його одним із найшвидших. Archer AX53 працює у двох діапазонах (2,4 ГГц і 5 ГГц), тому можна без будь-яких перешкод дивитися відео чи зануритися у віртуальний світ онлайн-ігор. 

4 антени створюють мережеве покриття для всієї квартири, щільність стін не має значення, сигнал легко крізь них проходить. Навіть якщо до маршрутизатора приєднаються додаткові користувачі, ви цього не відчуєте: інтернет буде таким же швидким і чітким, завдяки технології MU-MIMO. З інтерфейсів доступні 4 LAN-порти та 1 WAN-порт. 

З безпекою у маршрутизатора теж все чудово: функція HomeShield зберігає повну конфіденційність і захищає системні файли. Вбудований сканер покриття регулярно перевіряє з'єднання на потенційні загрози. 

 

Є батьківський контроль, тому можна блокувати небажаний контент і встановлювати час користування мережею. Усі дані шифруються за протоколом WPA3, тому зловмисникам ніяк не під'єднатися до вашого домашнього маршрутизатора.

Зручний мобільний додаток дає змогу як блокувати окремих користувачів, так і під'єднувати їх до бездротової мережі Wi-Fi в один клік. Обмежувати час перебування в мережі теж можна.

 

Xiaomi Router AX3200 – хороший вай фай роутер для дому з найвищою швидкістю

 

Розумна техніка від Xiaomi користується особливою популярністю, тим більше роутери. AX3200 чудово підходить для великої квартири або офісу. Він обладнаний 6 зовнішніми антенами, які разом з технологією 4x4 MU-MIMO забезпечують широке і стабільне покриття в радіусі близько 150 метрів. 

Фішка маршрутизатора – дані передаються кільком пристроям однією "відправкою", а ось більшість інших роутерів формують окрему "відправку" для кожного пристрою. Такий підхід додатково збільшує швидкість підключення і знижує затримку. 

Роутер працює у двох діапазонах (2,4 і 5 ГГц), забезпечуючи рекордну швидкість – до 3202 Мбіт/с. Цього вистачає для будь-яких занять, чи то серфінгу в мережі, чи то онлайн спілкування, чи то ігор, чи то перегляду фільмів. 

 

 

Завдяки 256 Гб пам'яті, до маршрутизатора можна під'єднати до 128 пристроїв одночасно. Технологія Beamforming автоматично визначає місцезнаходження під'єднаних пристроїв і підсилює вай-фай сигнал у їхньому напрямку. 

Можна ще більше посилити Wi Fi сигнал, об'єднавши роутер з іншими моделями. А стабільність і швидкість буде автоматично підтримувати потужний процесор MediaTek Filogic.

 

Mikrotik hAP ac lite – хороший маршрутизатор Wi Fi із портом для модемів 3G/4G 

 

Роутер працює у двох частотах: 2,4 ГГц зі швидкістю 300 Мбіт/с і 5 ГГц зі швидкістю 433 Мбіт/с. Перший діапазон використовується для серфінгу в інтернеті або листування, а другий забезпечує швидкісне під'єднання для онлайн ігор і відео у форматі 8К. Функція Dual-Band дає змогу одночасно використовувати 2 діапазони, тому модель чудово підходить для невеликого офісу або підприємства з високим навантаженням на мережу. Тим більше, маршрутизатор має багато налаштувань. 

Головна особливість маршрутизатора – підтримка підключення модемів 3G і 4G через вбудований порт USB 2.0. Це дуже зручно, якщо немає можливості приєднати кабельний інтернет або, наприклад, слабкої антени ноутбука не вистачає, щоб "покрити" всю квартиру. Для дротового з'єднання є порти LAN на 100 Мбіт/с. 

 

 

Mikrotik hAP ac lite без проблем працює в температурному діапазоні від -30 до +40 °C, тому його можна встановлювати навіть на вулиці.

Цікава фішка – в комплекті йде досить потужний блок живлення на 24 В. Сам роутер споживає всього 7 Вт, тому через мережевий порт можна легко живити ще один пристрій, наприклад вуличну Wi-Fi точку.

 

Netis MW5360 – роутер із підтримкою Sim-карти

 

У корпусі маршрутизатора передбачено спеціальний слот для Sim-карти, що забезпечує доступ до всесвітньої павутини без зайвих налаштувань і кабелів. Це особливо корисно під час подорожей: під'єднав роутер до живлення, вставив сім-карту і насолоджуєшся інтернетом. Підтримуються оператори Київстар, Vodafone і Lifecell. 

Netis MW5360 особливо підійде тим, хто не розбирається в мережевій техніці. Технологія Plug&Play автоматично налаштовує основні конфігурації роутера під час увімкнення, а всі налаштування безпеки зводяться до простого натискання на кнопку WPS. Контроль доступу теж є: можна блокувати підключені пристрої за IP і MAC-адресами.   

 

 

Стандартна Wi-Fi мережа теж доступна, але тільки на частоті 2,4 ГГц, швидкість прийому/передачі даних – 300 Мбіт/с. Є порт RJ45 з підтримкою швидкості 100 Мбіт/с, який за необхідності конвертує бездротовий 4G-сигнал у дротовий.

Стабільність сигналу забезпечується 2 знімними антенами LTE і 2 антенами для посилення WiFi сигналу. Навіть товсті бетонні стіни не стануть перешкодою для маршрутизатора. Завдяки технології посилення сигналу MIMO, радіус покриття – близько 100 метрів. Одночасно можна підключати до 64 користувачів. 

 

TP-Link Archer C80 – найкращий Wi-Fi роутер для дому, що поєднує технологічність і ціну

 

Маршрутизатор працює у двох діапазонах – 2,4 ГГц зі швидкістю 600 Мбіт/с і 5 ГГц зі швидкістю 1300 Мбіт/с. Він чудово підходить як для серфінгу в інтернеті, так і для інтенсивних онлайн-ігор або перегляду відео з роздільною здатністю 8К. Частотний діапазон автоматично підбирається для кожного підключеного гаджета.  

Технологія 3×3 MIMO розбиває приймання/передавання даних на 3 потоки, знижуючи затримку маршрутизатора до мінімуму. Покриття вай фай забезпечують відразу 4 антени, які легко "пробивають" навіть товсті бетонні стіни. Технологія Beamforming автоматично визначає положення пристроїв і підсилює сигнал у їхньому напрямку. 

Для дротового зв'язку в маршрутизаторі передбачено 4 порти LAN і 1хWAN. Вони відмінно підходять для комп'ютера, телевізора та ігрової приставки. 

 

 

Особливу увагу в TP-Link Archer C80 приділено контролю доступу. Гостьовий режим зберігає особисті дані, а батьківський контроль дає змогу заблокувати конкретному користувачеві доступ до небажаних ресурсів і контролювати час користування мережею. 

Усі дані шифруються за сучасним протоколом WPA3, який забезпечує максимальний захист мережі від більшості спроб злому.  

 

Вай фай роутер: рейтинг популярних пристроїв

 

Модель Максимальна швидкість Wi-Fi Ціна
TP-Link Archer AX53 3000 Мбіт/с 3 199 грн
Xiaomi Router AX3200 3202 Мбіт/с 2 231 грн
Mikrotik hAP ac lite 433 Мбіт/с 1 969 грн
Netis MW5360 300 Мбіт/с  1 669 грн
TP-Link Archer C80 1900 Мбіт/с  1 799 грн

 

Рейтинг роутерів: підведемо підсумки

 

Якщо ви дочитали цю статтю, значить вона була вам корисною. Але в МТА є ще багато крутих роутерів, з якими ви можете ознайомитися в нашому каталозі. З радістю допоможемо зробити правильний вибір. Не зволікайте 🙂

Було
цікаво?
5220 лайків
Кількість
перeглядів
26633 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
5220 лайків
Кількість
перeглядів
26633 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор TP-Link Archer AX53 бездротовий

    3199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор Xiaomi Mi AX3200 Black (DVB4314GL)

    1999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор Mikrotik hAP ac lite White (RB952UI-5AC2ND)

    2099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор Netis MW5360 Black

    1899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор TP-Link Archer C80 Black

    1899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор TP-Link Archer AX53 бездротовий

    3199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор Xiaomi Mi AX3200 Black (DVB4314GL)

    1999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор Mikrotik hAP ac lite White (RB952UI-5AC2ND)

    2099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор Netis MW5360 Black

    1899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор TP-Link Archer C80 Black

    1899 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!