Розділи

Кращі ігри для консолей 2020 року

Кращі ігри для консолей 2020 року

Олена Калинчук
19.02.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
3102 лайки
Кількість
перeглядів
8263 перегляди

 

2020 ігровий рік став особливим. Перш за все, завдяки осінньому виходу нових моделей PlayStation та Xbox, до кожної з яких створили ексклюзивні ігри. Розробники презентували і мультиплатформні проекти різних жанрів: шутери, екшени, інді-адвентюри, стратегії, рімейки легендарних хітів тощо.

Ми склали та проаналізували TOP-10 найпопулярніших ігор, вихід яких відбувся у 2020-му.

 

Ghost of Tsushima – жорстокість і естетика самурайської Японії

 

Стильна й атмосферна гра з кінематографічною постановкою. Вона споглядальна, розважлива і дуже поетична.

Під час своєї пригоди, головний герой знаходить час на те, щоб посидіти на мальовничому березі, скласти хокку. В розмовах з NPC він завжди стриманий, в характері свого часу.

У грі відображено реалістичний відкритий світ Японії XІІІ ст., періоду першого монгольського нашестя. Головний герой Дзин Сакай – японський самурай, який мало не самотужки дає відсіч монголам, що захопили острів Цусіма. Його початковою метою був порятунок свого дядька, який потрапив у полон ворожого війська. Проте, по ходу сюжету, ставки дедалі зростають, завдання ускладнюються і, зрештою, Дзин об’єднує повстанські сили острів’ян та долає як зовнішній ворожий спротив, так і власний внутрішній конфлікт. 

На початку гри, головний герой – молодий самурай, для якого честь понад усе. Проте битви загартовують його, змінюють характер та методи досягнення цілі. Зрештою, ми бачимо універсального воїна, який володіє бойовими уміннями, стратегічними знаннями та крутими гаджетами.

Гра густо населена персонажами, які можуть стати як союзниками, так і ворогами Дзина. Жінки-воїтельки Юна і Масако, генерал монголів Хотун-хан і монах Норіо – всі вони виразні і впізнавані.

Японські критики були вражені, як автентично американські розробники Ghost of Tsushima відтворили географічну, культурну й історичну атмосферу Країни сонця, що сходить. 

 

The Last of Us Part II – страх і ненависть у Сіетлі

 

  • Жанр: пригодницький бойовик
  • Платформа: PlayStation 4

Продовження пригодницького бойовика The Last of Us. Дія відбувається через 5 років, головними героями знову стають пара Еллі та Джоела, проте із більш прохолодним ставленням одне до одного. У другій частині ми бачимо абсолютно іншу історію, яка крутиться навколо ненависті та помсти. Мародерство, знецінення людського життя, розправи (часто максимально жорстокі) та світ, якому значно краще без людства – ключова атмосфера геймплею.

Щодо візуального наповнення The Last of Us Part II, геймери називають цю гру однією із найкрасивіших на PlayStation 4. Розробники удосконалили деталізацію персонажів, гнучкість їх міміки, швидкість поглядів. 

Вражають і пейзажні кадри: зима чи літо, лісові хащі або приватний сектор, пірс, підземка — на екрані перед нами справжнісінька цукерочка. А справжнього життя яскравій картинці додає звук. Ми чуємо шурхіт від пересування по різних поверхнях, постріли, звуки природи, голоси персонажів – це неабияк посилює враження від гри.

 

Cyberpunk 2077 – темний світ майбутнього

 

  • Жанр: action RPG
  • Платформа: PlayStation 4 та Xbox One

Сюжет гри зав’язується у вигаданому місті Найт-Сіті, де життям мешканців керують могутні корпорації, вуличні банди, насильство, злочинність, наркотики, корупція та злидні. 

Головний герой з кодовим ім’ям V намагається здобути ідеальний імплант, який дозволить йому вижити. Це не надто просте завдання, зважаючи на те, що відшукати імплант мріють, також, і найманці та інші небезпечні персонажі.

Граючи у Cyberpunk 2077, V доведеться працювати на бандитів, виконувати небезпечні завдання, постійно втрапляти у безвихідні ситуації. Так він здобуває досвід, репутацію та кошти, що підвищує рівень розвитку персонажа. Інший спосіб прокачки – придбання спеціальних чіпів.

Важливу роль у протистоянні з головним героєм відіграє рок-музикант, терорист і кіберпсих Джонні Сільверхенд, прототипом для створення зовнішності й голосу якого став актор Кіану Рівз. 

Загалом, гра багатогранна і атмосферна. Герой може подорожувати містом на різних транспортних засобах. У його розпорядженні є власна квартира і гараж. 

Саме Найт-Сіті зображено досить різнопланово, ми бачимо 6 районів: корпоративний центр, стильний дорогий Вестбрук, передмістя, нетрі, промисловий Санто-Домінго. Навколо міста розташована безлюдна спустошена територія.  

 

Doom Eternal – історія помсти

 

  • Жанр: шутер від першої особи
  • Платформа: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Оригінальний Doom – культова гра-шутер, тож її прихильники з нетерпінням очікували на рімейк. Doom Eternal і справді вийшов пафосним, динамічним ефектним та складним.

Сюжет гри добре пропрацьований, головний персонаж має виразний характер і власну історію, ключова його складова – емоція гніву. Ми не знаємо віку і статі героя, а, отже, він може бути ким завгодно.

Дія попередніх версій гри відбувається на Марсі та його супутниках. У новому сиквелі місце дії змістилось безпосередньо на Землю. Наша планета виглядає “пекельно”. Переважна її частина окупована демонами, а корінні мешканці захоплені в рабство або перетворені в одержимих зомбі.

 

Final Fantasy VII

 

  • Жанр: японська рольова гра
  • Платформа: PlayStation

Легендарна гра з’явилася у 1997 році. Сюжет розповідає про ідеальний світ, де наука співіснує із фентезі. 

Головний герой, очолюючи екстремістську організацію протистоїть руйнівним планам мегакорпорації Шин-ра, яка здатна на все, що завгодно заради досягнення цілі. 

Гра глобально транслює ідею про захист планети. Поруч із цим розвивається історія пошуку власної індивідуальності, наслідків від нездатності вирішувати внутрішні конфлікти.

Захоплюючі перипетії, складні ситуації змушують гравця думати, шукати вдалі варіанти розвитку геймплею.

 

Assassin's Creed Вальгалла – пригоди англійського середньовіччя

 

  • Жанр: action/RPG
  • Платформа:  PlayStation 4, Xbox One и Xbox Series X/S

Гра демонструє героїчного вікінга Ейвора. Сюжет, за своєю суттю, є відтворенням його спогадів. Подача геймплею – різноманітна, жива й динамічна. Центральна ідея поділяється на декілька окремих блоків і це зручно, оскільки сюжети самодостатні, вдало поєднані та не вимагають детального запам’ятовування місії кожного із них. 

Геймплей пропонує різні варіанти проходження, тому герой використовує численні підказки та приймає рішення як діяти. Окрім сюжетних завдань, є тут і додаткові розваги-бонуси: риболовля, реп-батл, полювання, настільні ігри тощо. Хід кожної місії передбачає поступовий збір додаткових умінь, зброї, ресурсів прокачки, артефактів, татуювань та розфарбовки для корабля.

Основна й найбільша локація – Англія, проте є сцени і в Норвегії, Асарді та Йотунхеймі. 

Візуально Assassin’s Creed Valhalla виглядає неймовірно. Мальовничі світанки, туман, гори, поселення і замки виглядають реалістично і дуже органічно. В сукупності, це добре працює на рівень занурення гравця.

 

EA Sports UFC 4: бий першим!

 

  • Жанр: sport/файтинг
  • Платформа: PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360

Симулятор змішаних єдиноборств, де гравець приміряє на себе образ  власноруч вибраного персонажа. 

Відпрацьовувати майстерність бійці можуть у школах єдиноборств, де вони обирають бажаний бойовий стиль, вивчають таємні бойові мистецтва та використовують набутий потенціал на рингу.

Скандальні й популярні спортсмени змагаються в EA Sports UFC 4 не лише за правилами. Вони висловлюються один про одного в соцмережах, провокують масові бійки на заправках, парковках супермаркетів тощо. 

Гра дає можливість прокачувати свого персонажа, набувати індивідуальності й майстерності та робити блискучу кар’єру від невідомого новачка до зірки UFC.

Реалістичне звучання сцен, поведінка вболівальників, гнучкість, контрпереходи – додають фантастичної видовищності геймплею.

 

Mortal Kombat 11 – кіберспортивна легенда

 

  • Жанр: файтинг
  • Платформа:  PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Одинадцята частина основної серії Mortal Kombat – свіжий погляд на класику і логічне продовження Mortal Kombat X. Гра продовжує завойовувати популярність завдяки яскравому комплексу бойових прийомів, брутальним героям, жорстокості і фатальним сценам.

Правила полягають у виборі персонажа, який повинен змагатися зі своїм противником на одній із представлених арен. Перед цим гравець індивідуалізує та прокачує бійця, дозволяючи йому набути особливих здібностей.

Динамічна гра Mortal Kombat 11 побудована на швидкості реакції. Під час битви, необхідно контролювати не лише смугу здоров’я, але й коректно комбінувати атаки (показник атаки) та блокувати наступ ворога (смужка захисту).

 

Call of Duty: Black Ops – Cold War

 

  • Жанр: First-person shooter
  • Платформа: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X

Гра описує пригоди відділу ЦРУ, який полює на небезпечного і таємничого радянського шпигуна Персея. Про силу, розум і вигадливість цього персонажа ходять справжні легенди. За інформацією оперативників, він планує нову масштабну операцію, яка полягає у підриві кількох європейських міст. 

Весь сюжет обертається навколо основної цілі героїв – розшукати Персея та знешкодити його.

Основна сюжетна лінія Call of Duty: Black Ops – Cold War щедро приправлена “родзинками” у вигляді програм зі зміни пам’яті та особистості героїв; секретних операцій; строгих агентів КДБ; різких сюжетних стрибків та цікавих діалогів.

 

Demon's Souls

 

  • Жанр: Action/RPG
  • Платформа:  PlayStation 3, PlayStation 5

Особливість гри – це удосконалення функціоналу одиночного проходження. Гра характерна певною жорстокістю проявів гравців. Своєрідною компенсацією є можливість свідомо або мимовільно попереджати один одного про небезпеку: слідами, мітками, позначками тощо.

Demon’s Souls – рольова гра в жанрі темного фентезі. Сюжет відбувається у царстві Болетарії. Через туманне прокляття ця місцевість захоплена страшними ненажерливими демонами, що полюють на людські душі.

Гравець створює унікального персонажа, який може об’єднуватись з іншими героями і командно або одиночно боротися зі страховиськами та кидати виклик демонічним монстрам.

Епічні битви супроводжуються моторошною атмосферною подорожжю фентезійним королівством, що вкрите зловісними туманами.

Наша підбірка лише привідкриває завісу світу консольних ігор 2020 року – новинки вражають. Тож геймери можуть гортати каталог інтернет-магазину МТА та обирати кращі ігри для консолей з огляду на свої жанрові і сюжетні уподобання. 

 

Було
цікаво?
3102 лайки
Кількість
перeглядів
8263 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3102 лайки
Кількість
перeглядів
8263 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Гра для PS4 Sony Ghost of Tsushima російська версія

    1039 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для PS4 Sony The Last of Us Part II російська версія

    1099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для PS4 Sony CYBERPUNK 2077 російська версія

    1299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для PS4 Sony Assassin's Creed Valhalla російська версія

    2399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для PS4 Sony UFC 4 російські субтитри

    1399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для PS4 Sony Mortal Kombat 11 російські субтитри

    1099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для PS5 Sony Demons Souls Remake російська версія

    2499 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!