Розділи

iPhone 15: огляд нового флагмана Apple

iPhone 15: огляд нового флагмана Apple

Олена Калинчук
13.09.2023
5 хв
23.09.2023
Було
цікаво?
1535 лайків
Кількість
перeглядів
8553 перегляди

 

iPhone 15 уже в МТА🤩

Тож ми підготували огляд новинки Apple, щоб із перших уст розповісти про найцікавіші новини від розробників “яблучного” Купертіно.

 

 

Огляд iPhone 15 і iPhone 15 Plus: які оновлення з’явилися

 

Однією із масштабних світоглядних змін стало впровадження Type-C, як у всіх Android-смартфонів. Apple AirPods Pro також перейдуть на цей тип зарядки – сміливе рішення. 

 

 

Що ж, завершення ери Lightning впевнено прогнозували аналітики ще до презентації. Тепер одним кабелем можна буде заряджати і iPhone, і Mac, і iPad. А роз’єм USB-C збільшить провідну швидкість передачі даних

 

Дизайн

 

Помітні зміни отримав дизайн iPhone 15 і 15 plus. П’ять нових кольорів – якщо пастельні відтінки відповідають вашим смакам – новинка Apple точно потрапила в яблучко) Прихильникам стриманості запропонували чорний варіант корпусу.

 

айфон-15-огляд

 

Рамки айфон стали злегка заокругленими з боків. Відхід від плоских країв до більш контурних став приємним відкриттям. Задня поверхня корпусу отримала матове рішення

 

Apple ще й так елегантно сформулювала, що текстуроване покриття задньої панелі «оптимізоване спеціальним процесом подвійного іонообміну» і  “відшліфоване нанокристалічними частинками”. Звучить космічно круто, погодьтесь)

 

 

Акцентовано також, що для створення корпусу, Apple використала 75% переробленого алюмінію. 

 

Багато уваги Apple надала можливостям дисплея

 

OLED Super Retina з підтримкою Dolby Vision став більш яскравим – на 1600 ніт. У піковій яскравості – 2000 ніт, що практично вдвічі перевищує можливості  iPhone 14 pro. А ще Apple завжди дбає про майже космічний захист своїх дисплеїв. Тож, звісно, ми побачили захисне скло Ceramic Shield і в 15 поколінні.    

 

 

Стосовно Dynamic Island – це ключове оновлення. У всіх моделях 15 покоління з’явився “динамічний острівець”, розташований у центральній верхній частині екрану. Він  ховає в собі камеру та технологію Face ID. Тут зреалізовано і функцію Live Activities, легкий доступ до елементів керування музикою, таймери та багато іншого. “Острівець” динамічно змінює розмір, відповідно до того, що відображається. 

Щодо діагоналі лінійки Apple  iPhone 15 з’явилися 2 варіанти: 6,1 дюйма для iPhone 15 та 6,7 дюйма для iPhone 15 Plus.

 

Апаратне забезпечення

 

iPhone 15 оснастили чіпом A16 Bionic, аналогічним до процесора 14 Pro. Флагман оснащений 5-ядерним графічним процесором (GPU) і 6-ядерним центральним (CPU). айфон  також отримав надширокосмуговий чіп другого покоління, який удосконалює з’єднання з іншими пристроями і забезпечує точний пошук у Find My. 

Компанія оголосила, що попрацювала над збільшенням об’єму акумулятора в iPhone 15 і 15 Plus. Розробники пообіцяли, що Айфон 15 і 15 plus , навіть під час максимального навантаження, зможе працювати на одному заряді весь день. І, звісно, є підтримка MagSafe. Хоча, до цього моменту не було жодних питань і в минулих поколіннях.

Окремо прозвучала інформація, що тепер нова лінійка смартфонів краще пристосована для відеоігор. 

 

 

Цей фрагмент презентації, де йшлося про можливості ігор – вразив. І знаю ж (усі знають), що айфони круті. Але коли дивилася вчора, яку професійну графіку підтримує айфон  у своєму 15 поколінні, думала: “Ну, це нереально!!!”)

 

Щодо інших апаратних оновлень: 

  • Реалізовано інноваційну систему супутникового зв'язку Emergency SOS, коли користувач перебуває поза зоною дії стільникового сигналу. Як і раніше, цей тип зв’язку можливий з допомогою  SMS.
  • Додали і сервіс допомоги на дорозі, реалізований за аналогічною системою, через SMS.
  • Завдяки оновленим моделям машинного навчання, айфон зможе краще приглушувати шум під час розмови. Ця опція працюватиме під час голосових дзвінків без застосування гарнітури.
  • Новий 16-ядерний Neural Engine, крім іншого, швидше транскрибуватиме мову під час голосового введення.

 

Камери

 

Лінійка iPhone 15 отримала 48-мегапіксельну основну камеру (100-відсоткове фокусування пікселів, діафрагма f1,6, 2-кратний зум), що здатна знімати відео в 4K. 

Скажу відверто, саме на оновлення можливостей зйомки на айфон я очікувала чи не найбільше) І сподівання справдилися. Ця камера – не-ре-аль-на!

 

Порівняйте самі – головний модуль тепер має 48-мегапіксельний сенсор, в той час як камера iPhone 14 пропонувала 12 мегапікселів.  

 

Для любителів селфі, фронтальну камеру оснастили автофокусом і підсвічуванням. Портретний режим отримав ряд удосконалень. З’явився контроль фокусування і глибини камери. Тепер портрет не обов’язково вмикати вручну у момент зйомки, він активується за замовчуванням. 

На готових фото буде можливо змінити фокусування, розпізнати крупний план людини (чи будь-якого об’єкта), налаштувавши фокус вручну. 

 

 

Щоб підтвердити заявлені характеристики, Apple показала в презентації серію портретних фото з якісним боке, деталізацією та досконалими кольорами, навіть за умов недостатнього освітлення.

Водночас Apple поліпшила в камері iPhone 15 і 15 plus нічний режим, Live Photos і Action режим. 

 

Ми дійсно побачили фантастичне покращення програмного забезпечення камерного блоку

 

Вартість класичних моделей  iPhone 15 та 15 Plus

 

Ми готувалися до того, що, ймовірно, побачимо підвищення ціни на iPhone 15 цього року. На щастя, це не так. Як підтвердила Apple, iPhone 15 і iPhone 15 Plus коштують 799 і 899 доларів відповідно. Як і торішні моделі. 

Виходить, що iPhone 15 і його Plus-версія отримали максимально подібний дизайн до свого попередника iPhone 14. Проте ті ключові оновлення, які наблизили флагмани до минулорічного iPhone 14 Pro, мають тепер набагато спокусливішу ціну.

Версію Ultra не було презентовано, можливо, вона з’явиться трохи пізніше. 

 

 

Здається, нічого не пропустила) Вражень багато, тому слідкуйте за блогом, буде ще більше цікавого.

 

Усі зіркові флагмани 15 лінійки з’явилися на передзамовленні уже з 15 вересня. 22 вересня перші моделі уже приїхали в МТА. А забронювати свій iPhonе можна тут.

 

Більше цікавого про новинки Apple

 

Було
цікаво?
1535 лайків
Кількість
перeглядів
8553 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1535 лайків
Кількість
перeглядів
8553 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 15 512GB Pink

    57499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 14 Pro 256GB Gold

    52499 ₴ 45899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 15 512GB Black

    57499 ₴ 47799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 15 Plus 512GB Blue

    56999 ₴ 51899 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!