Розділи

Топові ігрові навушники

Топові ігрові навушники

Олена Калинчук
06.08.2021
5 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
3523 лайки
Кількість
перeглядів
9022 перегляди

Почути потужні вибухи або майже нечутні кроки супротивника. Вчасно зреагувати на команду партнера у грі. З головою зануритись у віртуальні пригоди... 

... при цьому, не заважати довколишнім людям та не відволікати нікого своїми героїчними звершеннями – геймерам, безумовно, стануть у нагоді ігрові навушники. 

Моделі гарнітур для комп’ютерних ігор відрізняються від звичайних міцною і ергономічною конструкцією, відмінним шумозаглушенням, якісним звучанням.

Та вибір навушників для геймера може стати непростим завданням, якщо попередньо не вивчити відповідні варіанти. 

Які ж моделі і чому найкраще купити для ігор? Про це поспішаємо розповісти у новій статті.

Особливості та ключові фішки ігрових гарнітур

Дехто помилково вважає, що немає особливого значення ігрові чи звичайні навушники використовувати для комп'ютерних ігор. Проте це абсолютно не так. По-перше, для ігор абсолютно не підійдуть внутрішньоканальні моделі або вкладиші. Краще обрати саме ігрові повнорозмірні варіанти.

Геймерські навушники по-особливому відтворюють звук. Гравцю потрібно чути кроки супротивника, реагувати на спецефекти, й не “глухнути” від вибухів гранати поруч. У звичайних навушниках, призначених для музики, це практично неможливо.

Важливим показником є позиціонування звуку – точність відчуття відстані і напрямку джерела звучання. У якісній ігровий гарнітурі ви почуєте звідки, як швидко і куди прямує ворог, навіть не бачачи візуально його на екрані.

Окрему увагу варто звернути і на мікрофон – в ігрових навушниках він має підвищену чутливість до голосу людини. Така гарнітура не буде спотворювати голос, а ваші союзники почують навіть шепіт.

Які характеристики важливі саме в ігрових моментах

Ігрові гарнітури вибирають за різними параметрами: комусь потрібна конструкція з мікрофоном, який знімається; хтось шукає тільки бездротові моделі і без вібрації; когось цікавлять легкі, міцні й надійні навушники, а когось – тільки модульні або розбірні, частини яких можна замінити. Тому ми зробили акцент на 6 найбільш показових характеристиках.

Тип конструкції

Досвідчені користувачі впевнено віддають перевагу повнорозмірним варіантам. А аргументують це тим, що такі моделі більш довговічні та комфортні, а звук із шумоізоляцією у них просто відмінний.

Вага

Ігрові навушники мають повинні добре фіксуватися, бути легкими та не здавлювати голову. Для більш комфортного використання, зверніть увагу на моделі з подвійним наголів’ям, в яких є м’яка підкладка з металевою або пластиковою направляючою. Так навантаження розподілиться рівномірно, а ви не відчуєте дискомфорту. Не забувайте і про амбушюри, виготовлені з гігроскопічного матеріалу. який “дихає”. В ідеалі вони повинні бути з функцією пам’яті.

Акустичне оформлення

Тт можливі два варіанти:

  • Відкриті. Головний плюс відкритих гарнітур – більш глибокий і реалістичний звук, циркуляція повітря. З мінусів – недостатня шумоізоляція і слабенька зносостійкість.
  • Закриті. Основна перевага – навушники практично повністю ізолюють вас від сторонніх шумів. З недоліків: дещо спотворений звук і сильні баси.

Є і третій тип акустичного оформлення – напіввідкриті гарнітури, чашки яких мають отвори. Це непоганий варіант, так як і звукоізоляція хороша, і вуха не втомлюються. Однак зовнішні шуми вони іноді пропускають.

Мікрофон

Ідеальний мікрофон ігрової гарнітури виглядає так: широкодіапазонний, високочутливий, з рухомим кріпленням і функцією приглушення шуму, щоб чули вас, а не стукіт клавіатури. Бажано, щоб він ще й від’єднувався за потреби.

Тип підключення

Бездротові навушники дають свободу пересування, не дратують проводами. Але якими б стильними вони не були, практичніші і більш якісні в плані звуку – провідні гарнітури. Крім цього, з ними не потрібно переживати через розрядку акумулятора. І фінальний аргумент – в провідних навушниках сигнал передається миттєво, завдяки чому гравець може швидко зреагувати на ситуацію в грі.

Ще кілька технічних тонкощів

Окрім попередніх 5 пунктів, слід звернути увагу ще й на імпеданс, частотний діапазон і чутливість:

  • від імпедансу (опору) залежить «чистота звуку». Чим цей показник вищий, тим чистішим буде звучання. Оптимальні значення (без спотворень і сторонніх шумів) – від 32 Ом. Більш високі значення в 150-300 Ом теж не надто критичні: просто девайс може бути трохи тихішим, ніж низькоомний варіант.
  • Що стосується діапазону, бажано, щоб він відповідав тому, який сприймає людський слух – від 16 Гц до 21 кГц. Це дасть гарантію, що ви почуєте всі звуки.
  • Показник чутливості впливає на гучність звучання. Тому типово, коли цифри досягають 90-120 дБ.

 

ТОП 7 кращих геймерських навушників 2021 року

Якщо ви досі сумніваєтеся, які ігрові навушники з мікрофоном вибрати – читайте нашу підбірку.

7 кращих моделей різних цінових категорій вже зачекалися своїх власників у каталозі товарів МТА.

Microsoft Xbox Wireless Headset

Безпровідна гарнітура Xbox має 3 важливі переваги:

  1. пряме підключення до консолі;
  2. виняткова якість звуку;
  3. гнучкість та легкість.

Навушники демонструють найкращу якість звучання у своєму класі. Це стало можливим завдяки повністю бездротовому підключенню до консолі Xbox без  використання USB-адаптера або базової станції. Модель підтримує технології просторового звуку: Windows Sonic, Dolby Atmos і DTS Headphone: X. Тому реалістичний і точний звук, повністю занурює геймера в ігровий процес.

Грати з комфортом багато годин поспіль можливо завдяки надм'яким амбушюрам, легкій конструкції та ідеальній посадці. Обертові регулятори на чашах бездротової гарнітури Xbox пропонують інтуїтивно зрозуміле регулювання загальної гучності і балансу звуку гри/чату. Мікрофон можна прибрати вгору і вбік, коли він не використовується. А функція ізоляції фокусує мікрофон на звучанні вашого голосу, щоб зменшити фоновий шум.

TRUST ZIVA

Зручна ігрова гарнітура з відкидним мікрофоном для ПК, що вимагає для підключення наявність 3.5-міліметрового роз'єму. Дарує ефективне спілкування і є максимально бюджетною у своїй вартості. 

Мікрофон на короткій стійці, що складається – чудовий варіант для кришталево-чистого зв'язку з учасниками вашої команди. Обговорюйте тактику, викликайте підмогу або попереджуйте про супротивників, що наближаються. І забудьте про поразки, пов'язані з проблемами зв'язку.

Baseus GAMO

Baseus Gamo – дротові ігрові навушники з подвійним мікрофоном, які створюють ідеальну звукоізоляцію. Завдяки спеціальному, гнучкому обплетенні, зовнішній мікрофон можна зафіксувати в найбільш зручному положенні. 

Аксесуар легкий, не відчутний на голові і дуже міцно тримається на вухах. Є регулювання гучності, опція перемикання треків і можливість приймати дзвінки. Конектор виконаний під кутом 45 градусів для особливої зручності під час ігор. В комплект входить зовнішній мікрофон довжиною 13,5 см. і додаткові амбушюри.

HyperX Cloud Stinger Core PC

Гарнітуру HyperX Cloud Stinger Core (PC) створено для геймерів, що грають на ПК та віддають перевагу чудовій якості звучання за невеликої ваги. У цьому пристрої поєднано надійність, комфорт і виняткову зручність користування – усе те, що цінують геймери. 

Cloud Stinger Core обладнано зручним вбудованим у кабель регулятором гучності, а також подовжувачем для ПК із роздільними штекерами для навушників і мікрофона. Регульовані сталеві повзунки та м'які амбушури забезпечують комфорт, а гнучкий мікрофон можна вимкнути, якщо він не потрібний. Завдяки закритій конструкції чашок 40-міліметрові спрямовані динаміки забезпечують повне занурення в гру. Cloud Stinger Core – відомий ігровий бренд, що пропонує дворічну гарантію і безплатну технічну підтримку. 

А також плюшки для користувачів:

  • комфортну вагу
  • просторовий звук з ефектом занурення в гру
  • довговічні регульовані сталеві повзунки
  • зручний вбудований регулятор гучності
  • мікрофон із функцією шумозаглушення
  • сумісність із різними платформами
  • бюджетність

LOGITECH G332 Wired Gaming Headset

Ігрова гарнітура Logitech G332 забезпечує повне занурення в гру, створюючи дійсно потужний звук. Чути всіх і бути почутим усіма – ось що необхідно для того, щоб гра стала по-справжньому захоплюючою. 

Завдяки 6-міліметровому мікрофону, гравець ніколи не втратить зв'язок з напарниками. А функція відключення при повороті вгору дозволяє вимкнути голосовий зв'язок, коли в ньому немає необхідності.

За допомогою кабеля зі штекером 3,5 мм. навушники можна підключати до ПК або комп'ютера Mac, а також до мобільних пристроїв і ігрових консолей, зокрема PlayStation 4, Xbox One і Nintendo Switch.

Кожен елемент навушників сконструйований таким чином, щоб забезпечити користувачеві максимальний комфорт. Легкі амбушюри зі штучної шкіри і наголів'я виключно комфортні і не тиснуть на вуха. Для більшої зручності амбушюри можна повернути під кутом до 90°. На одному з навушників розташоване коліщатко, за допомогою якого можна легко регулювати гучність звуку незалежно від використовуваної платформи.

Razer Kraken X Lite

Надлегкі навушники, вагою всього 230 г, та з віртуальним об'ємним звуком 7.1. Сідайте та грайте протягом декількох годин – ваш ігровий марафон на одному диханні. Razer Kraken X Lite можна використовувати спільно з програмою для формування віртуального об'ємного звуку 7.1 surround sound, яка дозволяє добитися точного позиціонування звуку під час гри – ви зможете на слух визначати напрямок, де відбувається активність супротивника, щоб вчасно приєднатися до перестрілки. 

Завдяки точно налаштованим 40-міліметровим динамікам, навушники Razer Kraken X Lite відтворюють чистий та збалансований звук, як від гуркоту вибухів канонади, так й від кроків спецназу в таємних операціях.

Razer Kraken X

Дуже легкий ергономічний корпус важить всього 230 г. А конструкція спроектована настільки вдало, що навушники майже не відчуваються на голові.

Амбушури із піни з ефектом пам'яті й з каналами для окулярів дарують ідеальний комфорт та звукоізоляцію протягом всієї гри. М'яка прокладка на дужці оголів'я зменшує тиск на голову для зниження напруги. Навушники створюють надійну хватку на голові, забезпечуючи зручну та вивірену посадку. Гнучкий з фіксацією мікрофон використовує кардіоїдну діаграму спрямованості, яка дозволяє записувати звук з області, яка фокусується у вашого рота. Це допомагає чітко передати ваш голос, придушуючи фонові шуми ззаду та збоку. Кнопка вимкнення мікрофона й регулювання гучності легко доступні під лівим навушником для зручного керування звуком.

Ми можемо розповідати про ігрові моніторні навушники безкінечно. Кожна з моделей здатна закохати в себе найвибагливіших шанувальників віртуальних ігрових пригод. 

Але краще – приходьте до нас в МУЛЬТИМЕDІА і протестуйте бажану гарнітуру власноруч. Наші продавці знають все про навушники для геймерів. Тож радо допоможуть обрати ідеальну модель.

Було
цікаво?
3523 лайки
Кількість
перeглядів
9022 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3523 лайки
Кількість
перeглядів
9022 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Накладні навушники Microsoft Xbox Wireless Headset Black (TLL-00001/TLL-00002) Дубль

    4299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Накладні навушники Microsoft Xbox Wireless Headset Black (TLL-00001/TLL-00002) Дубль

    4299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Накладні навушники TRUST Black Red накладні з мікрофоном, Gaming 3.5mm

    542 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Накладні навушники Baseus GAMO Immersive Virtual 3D Game Black (NGD05-01) провідні з мікрофоном

    1367 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Накладні навушники HyperX Cloud Stinger Core PC Black

    1399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Накладні навушники HyperX Cloud Stinger Core PC Black

    1399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Накладні навушники Logitech G332 Black провідні з мікрофоном Дубль

    2399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Накладні навушники Logitech G332 Black провідні з мікрофоном Дубль

    2399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Накладні навушники Razer Kraken X Lite Black

    1699 ₴ 1399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Накладні навушники Razer Kraken X Lite Black

    1699 ₴ 1399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Накладні навушники Razer Kraken X Black провідні з мікрофоном

    1411 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!