Розділи

FIFA 23: що дійсно нового в цій грі та чи варто її купувати

FIFA 23: що дійсно нового в цій грі та чи варто її купувати

Максим Дущак
29.11.2022
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
2599 лайків
Кількість
перeглядів
8532 перегляди
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Ювілейна 30 FIFA вже вийшла, а ви досі не знаєте, які круті фішки там з'явилися? Скажемо одразу, майже всі зміни точково торкнулися ігрового режиму і самого геймплею. А завдяки кроссплатформенності гравці можуть змагатись один з одним на PS4, PS5, Xbox.

 

Але давайте ближче до справи, не дарма ж ми півдня просиділи біля екрана з джойстиком у руках. Не забудьте написати в коментарях, яка у нас чудовa робота ?

 

Що нового

 

Гра стала ще ефектнішою. Все завдяки технології HyperMotion, яка відповідає за реалістичність анімації. Технологія була реалізована і в минулій версії гри, але лише на консолях – PS5 та Xbox Series. Помітно змінилася анімація зіткнень футболістів та рухів воротарів. Падіння стали набагато плавнішими, а підкати – ефектнішими. Цікаво, що підкати тепер залишають видимі сліди на газоні, які зберігаються протягом усієї гри. Воротарі більш реалістично ловлять верхові удари та падають у ноги супернику. Це робить боротьбу більш живою та видовищною.

З'явився новий вид удару – "гармата". Гравець б'є по м'ячу з усієї сили, тому воротареві складніше впоратися з атакою. Замахуватися для такого удару потрібно довше, а значить, супернику легше відібрати м'яч. Під гарматні удари потрібно підбирати особливі моменти, коли поряд немає суперника.

Удосконалився штучний інтелект. Футболісти краще орієнтуються на полі та використовують вільні зони. Віддавати передачі, забігати під ворота та взаємодіяти з командою стало легше та цікавіше.

Трохи змінився геймплей. Гравці стали важчими та інертнішими: повільніше набирають стартову швидкість і не дуже швидко розвертаються. Ускладнився контроль футболістів із м'ячем, а оборона стала сильнішою, ніж у минулих частинах. Якщо в ранніх версіях гри "обіграти" захисника було легко, то у FIFA 23 вони з більшою ймовірністю наздоженуть, відберуть м'яч, ще й пару ласкавих скажуть.

Змінились основні положення у грі. Під час штрафних та кутових можна підбирати ступінь підкрутки та напрямок удару. При виконанні пенальті удар потрібно наносити, коли загориться зелений індикатор під м'ячем.

Жіночі клуби з'явилися, а російські зникли. У FIFA 23 є англійська та французька ліги. Так, поки що тільки дві. Мабуть, розробники тестують ґрунт і згодом додадуть ще. Російських команд та стадіонів немає. Залишилися лише деякі футболісти, які грають у закордонних командах.

 

Що змінилося у режимі кар'єри

 

З'явилася нова система формування особистості. У кожного футболіста є три індивідуальності: "Одинак", "Маестро" та "Стержень". Їх і доведеться прокачувати своїми віртуальними вчинками. Наприклад, можна сплатити вболівальникам місця чи купити друзям окрему ложу на стадіоні. Від цих трьох характеристик залежатиме загальна майстерність гравця.

Поновилася система симуляції ігор. Вона допоможе значно скоротити час матчів, адже ви відразу перенесетесь в ключові моменти. Дуже корисна “плюшка”, якщо не хочеться повноцінно проходити всі матчі в кар'єрі.

У FIFA 23 з'явилися менеджери із реального футболу. Є як популярні тренери, так і не дуже, наприклад, Станіслав Черчесов з угорського «Ференцварошу». Також можна створити свого менеджера.

 

Зміни в FIFA Ultimate Team

 

Система зіграності стала гнучкішою. Коли у гравців багато спільного, наприклад, одна ліга чи національність, то вони краще взаємодіють один з одним. А ще – не знижуються характеристики футболістів із нульовою зіграністю. Вони просто залишаються без додаткових бонусів.

У гравців з'явилися альтернативні позиції. Якщо футболіст у реальній грі виступав і лівим, і правим захисником, то і у FIFA 23 буде те ж саме. Нагадаємо, що у попередніх версіях змінити позицію гравця можна було лише за допомогою спеціальних витратних матеріалів.

Є новий самостійний режим. Гравець потрапляє у матч проти штучного інтелекту з конкретною метою, наприклад, забити гол за певного футболіста. За виконання завдань дають зірочки, які можна витратити на придбання нових гравців.

 

Варто купувати оновлену FIFA 23? Пишіть у коментарях, що думаєте про це… А ми підемо ще пограємо попрацюємо.

Було
цікаво?
2599 лайків
Кількість
перeглядів
8532 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2599 лайків
Кількість
перeглядів
8532 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!