Розділи

День персонального шеф-кухаря

День персонального шеф-кухаря

Олена Калинчук
16.02.2022
1 хв
06.07.2023
Було
цікаво?
4333 лайки
Кількість
перeглядів
9667 переглядів

 

В кінці лютого у світі відзначають свято людей, які тішать нас смачними шедеврами і професійно, чи просто за покликом серця, займаються кулінарією – День персонального шеф-кухаря

 

Ця професія, як і багато століть тому, має неабиякий попит сьогодні. Існують, навіть, спеціалізовані сайти з пошуку та підбору кулінара для окремих родин, офісів, керівників тощо. 

В обов’язки персонального шеф-кухаря може входити не лише приготування страв, але й складання індивідуального меню, з урахуванням побажань чи медичних рекомендацій; розрахунок необхідних продуктів та їх правильне зберігання; святкове сервірування тощо.

Кулінарія може здатися комусь приземленою повсякденною професією, сукупністю способів приготування їжі. Та професіонали цієї сфери переконані, що їх фах – яскраве поєднання таланту, мистецтва, інтуїції й наукового підходу.

Напередодні свята, ми віднайшли зіркові історії успіху популярних кухарів, які переконують, що шлях до мрії обов’язково підкориться талановитим і наполегливим.

 

Найвідоміші шеф-кухарі та школи світу

 

У кулінарному світі існує своя мода – на страви, способи приготування і, навіть, на кухарів!

Популярні шефи різних країн змогли стати справжніми зірками та пройшли непростий шлях, перш ніж здобути своє нинішнє високе становище і стати законодавцями кулінарних тенденцій. Сьогодні вони пишуть книги, ведуть телешоу, блоги, знімають фільми та надихають своїм прикладом: 

 

Гордон Рамзі

Харизматичний британський шеф-кухар, який завоював прихильників по всьому світу завдяки участі в шоу “Пекельна кухня” і МастерШеф”. У віці 27 років Гордон став шеф-кухарем нового лондонського ресторану і вже за три роки зробив майже неймовірне – здобув для свого закладу дві зірки “Мішлен”.

 

Хестон Блюменталь

Шеф ресторану The Fat Duck вже більше 10 років поспіль утримує неофіційне звання власника найкращого ресторану у світі. Блюменталь – кухар-самоук.

Попри це, йому вдалося досягти висот у сфері молекулярної гастрономії; зняти цикл передач для каналу Discovery про науку і кулінарію, створити книгу-бестселер та провести яскраві експерименти на професійній кухні.

 

Євген Клопотенко

Український кухар, кулінарний експерт та гастроблогер. Його ім’я стало впізнаваним після блискучої перемоги в черговому сезоні українського шоу “МастерШеф”. Саме цей телепроект послугував трампліном розвитку професійної кар’єри Євгена.

Заснування “Гастромайстерні Confiture”, навчання у престижній кулінарній школі Le Cordon Bleu, створення проекту шкільного харчування, відкриття ресторанів, проведення бренд-кампаній, випуск книг та участь у телевізійних проектах – Клопотенко активно працює не лише на кухні, але й у медіапросторі. 

Натхненні історії відомих кухарів здатні подарувати чудову мотивацію, щоб повірити у власні можливості. А перевіреним способом розпочати успішну кар'єру у цій сфері є професійне навчання. 

Однією із найвідоміших кулінарних шкіл у світі є Le Cordon Bleu. За 120-річну історію, цей заклад завоював бездоганну професійну репутацію та став еталоном із підготовки шеф-кухарів, кондитерів, виноробів, кулінарних істориків і критиків, рестораторів, готельних менеджерів міжнародного рівня. 

Кампуси школи працюють на п’яти континентах планети, але її серце незмінно залишається в Парижі.

 

“Джулі і Джулія: щастя за рецептом” – кінонатхнення

 

Мотивацією для початку кар’єри шефа і яскравим прикладом для наслідування кулінарів-аматорів стала й біографія відомої у 60-х роках ХХ ст. популяризаторки французької кухні, американської телеведучої і письменниці Джулії Чайльд

У 2010 році  з’явився бестселлер “Джулі і Джулія: щастя за рецептом”, який критики визнали однією із кращих екранізацій книг про кулінарію та магію приготування їжі. 

Сюжет побудований на історії Джулії – ведучої французького кулінарного шоу і Джулі – американської фуд-блогерки. Цих жінок розділяє океан та часовий відрізок у 50 років. Проте особлива любов до гастрономії приводить обох до успіху і слави.

 

Кухонний інвентар на сайті МТА

 

Озброївшись натхненням та творчими гастрономічними ідеями, персональні шеф-кухарі можуть відзначити фахове свято в рідній кулінарній стихії. Цікаво, що працюючи із правильною кухонною технікою, навіть кухарі-початківці можуть відчути себе професійними шефами.

Кухня – джерело домашнього затишку. Тому так важливо правильно обладнати її, створивши зручний, функціональний, естетичний простір для кулінарної творчості.

Перетворити банальне приготування їжі у натхнення та майстерність можна засобами оригінального кухонного приладдя. Адже кулінар, як і кожен митець, потребує набору якісних та сучасних інструментів для роботи і творчості:

 

Міксер

 

З допомогою цього пристрою створюють ідеальні коктейлі, креми, соуси, повітряні омлети тощо.

У стандартну комплектацію міксера входять кілька типів насадок: вінчики для збивання, гаки для змішування та спіралі для замісу тіста. Більш просунуті моделі можуть передбачати спеціальні насадки для картопляного пюре, подрібнення твердих продуктів, насадку-блендер і подібні пристосування. 

Розрізняють ручні міксери – мобільні і компактні пристрої, що можуть працювати з будь-якими ємностями, легко чистяться; стаціонарні – більш професійні пристрої із чашею та значною потужністю.

 

Блендер

 

Корисний пристрій на сучасній кухні, призначений для подрібнення, натирання, перемішування, збивання. Блендер є чудовою альтернативою стаціонарній габаритній техніці та має три основні типи моделей: занурювальні, стаціонарні, комбіновані.

 

Мультиварка

 

Цей пристрій допоможе приготувати ідеальні святкові чи повсякденні страви за вашої мінімальної участі. Мультиварки бувають декількох різновидів: рисоварка, швидковарка, повільноварка, мультикухня, мультипіч, су-вид. Цей поділ залежить від набору функцій пристрою, його конструкції та вдосконалених можливостей. Найсучаснішою моделлю є смарт-мультиварка, яка окрім основного призначення може виконувати вказівки віддалено та синхронізуватися з віртуальною книгою рецептів і порад щодо експлуатації.

У побуті ж, частіше зустрічаються класичні мультиварки, що здатні полегшити життя господиням, у яких обмаль часу на приготування їжі. Низка універсальних програм цього пристрою може приготувати більшість страв, популярних у нашому раціоні.

 

Посуд

Сучасний побут складно уявити без посуду. Він може виконувати одразу кілька важливих функцій: приготування їжі, подача готових страв, прикраса інтер’єру, вираження стильових уподобань власника.  

Правильно підібраний столовий посуд дозволяє створити атмосферу ідеального святкового застілля. Тому купувати такий важливий і необхідний кухонний аксесуар слід, враховуючи призначення посуду, матеріал, з якого він виготовлений, колір та загальну стилістику.  

 

Форми для випікання

 

Посуд для випічки допомагає кулінарам створювати запашний хліб, печиво, кекси, запіканки, пироги, суфле та інші смаколики в духових і мікрохвильових печах. Якісні форми володіють високими термостійкими властивостями, антипригарним ефектом, зносостійкістю і довговічністю. Вони можуть відрізнятися формою, матеріалом, конструкцією, призначенням та діаметром.

 

Чайники

 

Чайник – один із популярних кухонних аксесуарів-помічників. Залежно від конструкції і принципу роботи, цей пристрій може додатково бути оснащений терморегулятором, нейлоновим або металевим фільтром, таймером, підсвіткою, опцією смарт-керування тощо.

 

Мікрохвильові печі

 

Сучасні моделі мікрохвильовок не лише розігрівають готову їжу чи розморожують м’ясо, але й демонструють широке коло кулінарних експериментів завдяки вбудованому грилю або функції конвекції. 

 

Каталог інтернет-магазину МТА постійно поповнюється актуальними позиціями кухонного приладдя, техніки, посуду та інших столових аксесуарів. Тож наші менеджери радо допоможуть віднайти вдале технологічне рішення для ваших кулінарних побажань. 

Було
цікаво?
4333 лайки
Кількість
перeглядів
9667 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
4333 лайки
Кількість
перeглядів
9667 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Міксер Kenwood HMP34.A0 White

    2499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Міксер Philips HR3705/00 White

    1599 ₴ 1399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Міксер Philips HR3705/00 White

    1599 ₴ 1359 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Блендер Tefal Quickchef HB65LD38 Black 8в1

    4999 ₴ 4199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Блендер Tefal BL811D38 Dark Gray

    6599 ₴ 4299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Мультиварка Philips HD2139/40 Black Gold

    5899 ₴ 5299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Форма для випікання PYREX Daily 230B000 30 х 19 х 6 см

    399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Електрочайник Tefal KI770D30 Silver

    2199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Мікрохвильова піч Samsung MS23F302TAS Dark Gray

    5699 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!