Розділи

Чому смартфон швидко розряджається і як це виправити. 5 корисних порад

Чому смартфон швидко розряджається і як це виправити. 5 корисних порад

Олена Калинчук
13.05.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
4137 лайків
Кількість
перeглядів
8959 переглядів

 

Власники мобільних гаджетів в якийсь момент помічають, що ті починають розряджатися швидше, ніж зазвичай. Зниження автономності може приносити неабиякий дискомфорт. Ми ж очікуємо від смартфона невтомної стабільності.  

Вирішити проблему продуктивності батареї нескладно. Варто лише відшукати причини її швидкої розрядки. Ось декілька найдієвіших порад:

 

Зменшіть яскравість, роздільну здатність та частоту оновлення екрану

 

Саме дисплей споживає найбільшу кількість енергії. Для економії заряду варто встановити автоматичне визначення яскравості. Багатьом моделям доступна опція “розумна роздільна здатність”, вона також про енергоефективність. Можна налаштувати цей показник і вручну. 

Якщо ваш пристрій оснащений AMOLED-екраном, застосуйте темну тему: енергія не витрачається на підсвічування темних пікселів. А знизивши частоту оновлення кадрів, можна ще суттєвіше подовжити час роботи гаджета. 

Щодо смартфонів, які працюють на Android – доступна можливість відмови від анімацій та візуальних ефектів системи. Проте це не настільки підвищить енергоефективність, щоб відмовлятися від красивого візуалу.

 

Відключіть непотрібні додатки

 

Навіть новенькі гаджети можуть дуже швидко розряджатися. І це трапляється не через міфічні “віруси-поглинателі енергії”, а, банально, через надмірну кількість програм, встановлених на смартфоні. Часто в фоновому режимі працює багато додатків, вони використовують інтернет та надсилають сповіщення. Або десь "зависла" забута незакрита вкладка з активною грою…

Відрегулювати параметри запуску програм можна в ручному режимі.

 

Проте варто бути уважним і не відключати фоновий запуск тих програм, які потребують постійної активності. Навігатора, приміром)

 

Відімкніть з’єднання і служби, які не застосовуєте

 

Акумулятор дуже швидко розряджається, якщо безперервно застосовувати безпровідні з’єднання: Bluetooth, Wi-Fi, GPS.

Не використовуєте карти чи погодні додатки, яким важлива ваша геолокація – відключіть GPS. Те ж саме стосується інших типів з’єднань. От побачите, батарея вашого смартфона лише подякує!

 

Перевірте ємність акумулятора

 

Якщо смартфон швидко заряджається і ще швидше “сідає”, є вірогідність того, що він просто має зовсім невеликий об’єм акумулятора.

З часом батареї втрачають свою ємність через часті заряджання, це природно. Проблема вирішується заміною джерела енергії на нове. 

Перевірити ємність акумулятора можна з допомогою USB-тестера або спеціальних додатків-контролерів. Якщо батарея “зносилась” більше, ніж на 30%, використовувати її надалі вже небезпечно.

 

Скоротіть час використання смартфона

 

Це звучить дивно для сучасного користувача. Все наше життя пов’язане з гаджетами. Проте, якщо проводити цілий день зі смартфоном у руках, не варто дивуватись, що він витрачатиме надто багато енергії.

Найактивніше розряджають батарею ігри та споживання медіаконтенту. Другу сходинку посідає камера. Якщо ви постійно щось фотографуєте, будьте готові до частих заряджань свого пристрою.

Не маєте можливості використати наші поради – у пригоді стане повербанк. В МТА легко знайти потужні і компактні моделі з підтримкою швидкої зарядки. 

Не варто забувати, що основним інструментом, який доступний будь-якому користувачеві сучасного смартфона, є алгоритм його правильної підзарядки. Живіть технологічно!

 

Більше цікавого: “Інтелектуальний lifestyle-екран. 5 причин купити Samsung Smart Monitor”

 

Було
цікаво?
4137 лайків
Кількість
перeглядів
8959 переглядів
Поділитись: