Розділи

Чому швидко розряджається телефон: 10 причин проблеми та способи вирішення

Чому швидко розряджається телефон: 10 причин проблеми та способи вирішення

Надія Кучинська
23.01.2023
5 хв
18.07.2023
Було
цікаво?
3762 лайки
Кількість
перeглядів
48325 переглядів

 

Настав час, коли особливо важливо залишатися на зв'язку. Подбайте про заряд смартфона заздалегідь, щоб у будь-який момент зателефонувати чи написати близьким

 

Навіть у власників нових гаджетів виникає ситуація, коли швидко розряджається телефон, навіть без активного використання. У таких випадках доводиться вмикати його на зарядку 3-5 разів на добу.

То давайте з'ясуємо, чому швидко розряджається телефон та чи існують способи усунення цієї проблеми.

 

Чому телефон швидко розряджається

 

Сідає смартфон, коли ним не користуєтесь або використовуєте до 4 годин на день? Розглянемо 10 найпоширеніших причин виходу акумулятора з ладу.

 

  1. Знос акумулятора. Батареї смартфонів розраховані на 400-500 зарядів з 0 до 100%. З кожним оновленням моделей кількість циклів знижується. Більша кількість зарядів призводить до поступового виходу з ладу літієвого акумулятора. Якщо гаджет став часто вимикатися і заряджатися, значить час міняти акумулятор.
  1. Яскравий екран. Екран споживає більшу частину енергії батареї. Високий рівень яскравості збільшує швидкість розрядки у 2-3 рази.
  1. Висока частота оновлення кадрів, роздільна здатність дисплея. Основна їх функція – прискорення ігор та роботи з додатками. Зменшуйте параметри в налаштуваннях, якщо прагнете зберегти заряд.
  1. Ресурсомісткі функції. До них відносять синхронізацію, Bluetooth, мобільний інтернет, трансляцію екрана, точку доступу, Wi-Fi, ліхтарик, GPS.
  1. Поганий зв'язок. Це одна із головних причин розрядки. Чим гірший зв'язок, тим більше смартфон витрачає енергії на пошук.
  1. Віруси. Містяться в даних та програмах з неперевірених ресурсів. Вони негативно впливають на оптимізацію гаджета, знижують заряд.

 

Чому розряджається батарея смартфона

 

  1. Енергомісткі програми, які ви не використовуєте. Ігри зі складною графікою, програми для обробки фото та відео, соціальні мережі й акаунт, мобільні додатки для зв'язку, дані, які споживають багато енергії.
  1. Відсутність оновлення операційної системи. Нові версії ОС позитивно впливають на споживання заряду. Оновлення виправляють дефекти попередньої версії, покращують оптимізацію. Тим самим знижують кількість використовуваної енергії та збільшують час роботи пристрою.
  1. Помилки ОС. Причини проблеми: встановлення неякісних програм, завантаження утиліт з вірусами, неправильне видалення програм або оновлення ОС, застарілі дані, скидання налаштувань.
  1. Неправильне калібрування акумулятора. Запрограмуйте пристрій заряджатися лише до 100%, без перерв та раптових вимкнень, щоб надовго забути про зарядний пристрій.

 

Причини вимкнення пристрою з'ясували, тепер навчимо як позбутися їх.

 

Експертний інсайд: що робити, щоб телефон швидко не розряджався

 

Крок 1. Змініть налаштування

 

Зменшіть яскравість екрана. Увімкніть функцію "Адаптивна яскравість", змініть роздільну здатність на “розумну” або низьку. Якщо гаджет з AMOLED-дисплеєм – увімкніть темну тему. Матриці не підсвічують чорні пікселі, отже знижують споживання заряду.

Відрегулюйте частоту оновлення дисплея. Переставте параметр зі 120 Гц до 60 Гц. Функція доступна на нових моделях Android та iOS.

Вимкніть непотрібні функції. Перевірте стан таких параметрів: Bluetooth, мобільний інтернет, точка доступу, ліхтарик, GPS. Якщо зараз у них немає потреби – відключіть.

 

 

Увімкніть режим енергоощадження. Функція збільшує термін роботи у 2-3 рази.

Увімкніть адаптивний режим батареї. Доступний для гаджетів з Android 9.0 та вище. Адаптивний режим знаходиться у головному меню, розділ "Батарея".

Витягніть SIM-карту або увімкніть режим польоту. Зніміть з гаджета завдання пошуку мережі, щоб зберегти заряд акумулятора. "Режим польоту" вмикається в налаштуваннях або просто свайпніть по екрану вниз на головній сторінці.

 

Крок 2. Промоніторте програми

 

Вимкніть енерговитратні програми. Більшість додатків продовжують працювати у фоновому режимі, навіть при блокуванні. Деякі з них активно підключаються до інтернету, надсилають та приймають повідомлення.

Щоб перевірити додатки, які працюють у фоновому режимі, зайдіть у “Параметри”, відкрийте розділ “Програми”, “Запуск програм” або “Керування програмами”. Забороніть роботу в фоні, запуск іншими програмами.

Видаліть енерговитратні програми. Скористайтеся додатками: для Android – Clean Master, а для Apple – iTunes. Видалити програми можна на головному дисплеї або в розділі “Керування програмами”.

 

Чому розряджається телефон

 

Закрийте програми у прихованому вікні “Нещодавні”. Щоразу після використання телефону виходьте з додатків, закривайте “Нещодавні програми” та блокуйте пристрій.

 

Крок 3. Оновіть можливості смартфона

 

Перевірте смартфон на віруси. Для цього встановіть антивірус: Avast, Avira Internet Security або 360 Total Security. Робіть перевірку даних 2-3 рази на тиждень. Завантажуйте програми у безпечному режимі.

Оновіть операційну систему до нової версії. Для цього зайдіть у "Налаштування", відкрийте вкладку "Оновлення системних програм", натисніть "Встановити". Параметр “Автоматичне оновлення” заощадить час та покращить оптимізацію.

 

Оновлення ОС на смартфоні

 

Зменшіть час використання пристрою. Очевидна порада, проте робоча. Перевірте час користування в меню налаштування у вкладці “Екранний час”. Подивіться, в якій програмі довше сидите. Порівняйте важливість економії батареї з важливістю програми, якій приділяєте багато часу.

 

Крок 4. Перевірте акумулятор

 

Відкалібруйте батарею. Для цього перевірте обсяг акумулятора в характеристиках смартфона. Завантажте та зайдіть у програму Battery Monitor. Перевірте рівень заряду пристрою, зарядіть девайс до показників, вказаних виробником.

Вимкніть телефон, перезавантажте та знову увімкніть. Тепер пристрій запам'ятав необхідний рівень заряду і не знижуватиме його. Для закріплення ефекту повторіть ці дії 2-3 рази.

Замініть акумулятор. Якщо попередні кроки не допомагають, а телефон продовжує часто сідати та заряджатися, доведеться замінити батарею. Для цього зверніться до сервісного центру або купіть акумулятор в магазині техніки.

Перевірте ємність акумулятора. Розглянемо ситуацію: ви здали пристрій в сервіс для заміни батареї, а заряджання не стає рідшим.

Спочатку виміряйте ємність акумулятора у безпечному додатку AccuBattery або Battery Monitor. Якщо після оптимізації програм і системи рівень заряду падає, це говорить про дві проблеми:

  • батарею не змінювали;
  • встановили акумулятор невідповідної потужності.

 

Чому швидко розряджається телефон

 

Після усунення помилок на пристрої, оберіть програму для економії батареї.

 

Програми для економії батареї телефона

 

У випадку бистрого розряджання телефона допоможуть комбіновані дії. Після виправлення помилок системи, завантажте на смартфон одну із програм для економії заряду батареї.

GO Battery Saver – утиліта з кількома видами економії енергії. Для перемикання профілів розмістіть віджет на головному екрані. У преміум версії можна додатково створювати розклад активації та деактивації профілів. Але й стандартного режиму буде достатньо.

DU Battery Saver – програма автоматично відключає фонові процеси. Відображає інформацію про використання батареї. За допомогою функції “Оптимізація” користувач вимикає програми, через які батарея сідає.

 

Програми для економії батареї смартфона

 

Greenify – програма відключає фонові додатки, але залишається активною. Утиліта деактивує всі процеси, включаючи невідображенні у менеджері завдань.

Amplify – автоматично зупиняє зайві активні процеси. Налаштовується вручну або використовується у стандартному режимі.

 

Усуньте причини розрядки, встановіть програму, купіть зовнішній акумулятор та будьте впевнені у смартфоні. Гаджет впевнено відпрацьовуватиме заявлені в характеристиках години автономності

 

Було
цікаво?
3762 лайки
Кількість
перeглядів
48325 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3762 лайки
Кількість
перeглядів
48325 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!