Розділи

Бюджетний планшет Xiaomi Pad 5 – пожирач флагманів

Бюджетний планшет Xiaomi Pad 5 – пожирач флагманів

Максим Дущак
16.01.2023
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
3819 лайків
Кількість
перeглядів
9020 переглядів
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Планшети вже давно сформували свою ієрархію – починаючи від бюджетних моделей і закінчуючи пристроями преміум класу. Але Xiaomi, як завжди, руйнує стереотипи

 

Компанія створила недорогий планшет, який своїми характеристиками змагається з флагманами, зокрема і з Apple iPad. Давайте розглянемо Xiaomi Pad 5 більш детально.    

 

Дизайн

 

Планшет значно компактніший за більшість своїх конкурентів. Його фізичні габарити – 254,7x166,3 мм. Вага всього 511 грам, а товщина – 6,9 мм. Задня панель виконана із пластику, хоча дуже схожа на скло. Сама рама металева, що забезпечує додатковий захист при падіннях. Планшет не ковзає в руках, а на його поверхні не залишаються відбитки пальців.

Xiaomi Pad 5 обладнаний стилусом для письма та малюнків. Підтримується 4096 рівнів натискання. Стилус працює на одному заряді до 8 годин. Заряджається він по бездротовій технології прямо на поверхні планшета: 1 хвилини зарядки вистачає на 20 хвилин роботи.   

Модель представлена в 3-х кольорах: Cosmic Gray, Green і Pearl White.

 

Екран

 

Xiaomi Pad 5 може похвалитися 10,9-дюймовим екраном з роздільною здатністю 2560x1600 і щільністю пікселів 275 ppi. Картинка має навіть кращий вигляд, ніж на знаменитому Apple iPad! 

IPS матриця забезпечує широкі кути огляду і високу контрастність. Екран підтримує колірний простір DCI-P3 і відображає понад мільярд кольорів. Це гарантує яскраві емоції під час ігор і переглядів фільмів.  

Частота оновлення не поступається iPad – 120 Гц. Вся анімація дуже плавна і приємна для очей, особливо в іграх з динамічними сценами. Є можливість знизити частоту до 60 Гц, для економії заряду. З корисних налаштувань дисплея варто виділити:

  • світлий і темний режими;
  • регулювання розміру тексту;
  • автоповорот екрана; 
  • режим читання.

У спеціальному меню є можливість вибрати способи активації екрана: взявши гаджет у руки, подвійним дотиком або за допомогою розумного чохла.   

 

Камера

 

Розробники обладнали планшет 13-мегапіксельною камерою з автофокусуванням. Вона забезпечує рівномірну різкість і рівний баланс білого, що особливо важливо при фотографуванні документів, наприклад. Передача кольору і деталізація теж на висоті, вони цілком можуть конкурувати з більш преміальними моделями. Особливо радує різкість, наприклад гілки дерев не розмиваються, навіть при сильному збільшенні. 

Фронтальна камера має 8 мегапікселів і фіксоване фокусування. Вона більше підходить для відеоконференцій, ніж фоток для соц. мереж.

планшет Xiaomi Pad 5

 

Продуктивність

 

В основі Xiaomi Pad 5 лежить 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 860. Разом із графічним прискорювачем Adreno 640 вони надають достатньо потужності для виконання будь-яких завдань, будь то спілкування в соцмережах, чи створення 3D графіки. Доступно 6 Гб оперативної пам'яті та 64/128 вбудованої. Розширити сховище картою microSD не вийде.   

Над охолодженням розробники попрацювали дуже добре: навіть після довгих годин під максимальним навантаженням планшет втрачає всього 3-5 % від максимальної потужності. 

З бездротових технологій доступні Bluetooth 5.0 і Wi-fi 802.11 a/b/g/n/ac. Є акселерометр, гіроскоп, компас, датчик руху. З інтерфейсів – тільки USB Type-С.

Звукова система складається з 4 динаміків із технологією Dolby Atmos. Якість звуку не поступається флагманським планшетам. Гучність і об'єм дають змогу з головою зануритися в ігри, фільми та музику. Навіть при максимальній гучності немає жодних спотворень.   

 

Батарея

 

Живиться Xiaomi Pad 5 від акумулятора, місткістю 8720 мАг. Виробник заявляє, що його вистачить мінімум на день, незалежно від того, читаєте ви чи граєте. Тести показали, що акумулятора вистачає на 5 днів у режимі прослуховування музики, 16 годин можна дивитися відео і 10 годин грати. Показники не просто порівнянні з iPad, вони їх перевершують. Підтримується швидка зарядка.

До речі, ціна Xiaomi Pad 5 поки що значно нижча, ніж в Apple iPad – близько 350$. Якщо ви вже вирішили купити цей планшет, то саме час зробити це.

Було
цікаво?
3819 лайків
Кількість
перeглядів
9020 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3819 лайків
Кількість
перeглядів
9020 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Cosmic Gray CN with Global Rom

    11999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Cosmic Gray CN with Global Rom

    11999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Cosmic Gray CN with Global Rom

    11999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!