Розділи

Apple AirTag, Samsung Galaxy SmartTag та їх альтернатива

Apple AirTag, Samsung Galaxy SmartTag та їх альтернатива

Олена Калинчук
14.06.2021
5 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
3122 лайки
Кількість
перeглядів
8467 переглядів

На квітневій презентації компанія Apple представила чергову wow-новацію – мітку для відстеження загублених речей Air Tag. Незадовго до цієї події, Samsung показала Galaxy SmartTag, аналогічний аксесуар. 

Чи є відмінності у функціоналі пристроїв та які фішки приховує кожен із них – ми уже з’ясували.

Порівнюємо трендові пошукові трекери 2021 року

AirTag – невелика кругла мітка (вагою всього 11 г), яку можна кріпити на предмети за допомогою спеціальних аксесуарів. Трекер працює від стандартної дискової батарейки, користувач може замінити її самостійно, знявши задню кришку. Apple обіцяє, що заводської батарейки має вистачити на рік.

Аксесуар захищений від вологи і пилу за стандартом IP67 (витримає занурення у воду на глибину до метра тривалістю до 30 хвилин). Якщо пристрій намокне, з ним не повинно нічого статися. Але навмисно краще не експериментувати. 

Усередині мітка оснащена невеликим динаміком, за допомогою якого трекер може видавати звуковий сигнал, якщо ви його втратите. 

Підключення AirTag до iPhone і iPad, як заявляє Apple, аналогічно сполученню AirPods, таке ж просте і швидке. Потрібно лише дати назву (наприклад, сумка або велосипед) і прикріпити до потрібної речі. Додана мітка з'явиться в додатку «Локатор» на вкладці «Речі» 

В AirTag встановлений чіп Apple U1, який вже є в моделях iPhone 11 і iPhone 12, Apple Watch і HomePod Mini. З його допомогою трекер може визначати точну відстань від пристрою до айфона. 

Трекер не обладнано клейкою або магнітною кришкою для приєднання до речей, тому компанія випустила окремі аксесуари. Наприклад, якщо в сумці або гаманці AirTag можна зберігати без додаткового кріплення, то для ключів чи інших предметів знадобиться брелок.

Samsung Galaxy SmartTag – оснащений водостійким корпусом та вбудованим динаміком. Він працює в мережі Galaxy Find Network, що складається із сучасних смартфонів Samsung, здатних допомогти знайти втрачені предмети.  Galaxy S21, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Note 20 Ultra точно визначають місце, де знаходиться предмет, а радіус їх дії становить 120 метрів.

Батареї CR2032, у SmartTag, повинно вистачати приблизно на 11 місяців роботи, після чого ви можете її замінити. 

Комплект з чотирьох маячків коштує дешевше, ніж комплект трекерів AirTag. 

Маячок підтримує розширений пошук через мережу користувачів Galaxy і нагадування про забуті вдома речі, це дуже зручно. Більш того, з цим девайсом можна власноруч задавати гучність сигналу, яка буде спрацьовувати під час пошуку маячка. 

Samsung пропонує з допомогою цього трекера відслідковувати не тільки речі, але й місце перебування домашніх вихованців. Аксесуар доступний у різних кольорах.

Дизайн

SmartTag має незаперечну перевагу – він оснащений отвором для кріплення. Тому, щоб причепити цей трекер до рюкзака, гаманця, ключів не потрібно підбирати аксесуари. 

AirTag носять просто в гаманці. Це досить зручно. адже девайс компактний і тонкий. Проте можна додатково купити до нього фірмовий чохол і так само кріпити трекер на будь-яку річ.

Серед плюсів AirTag – потужний захист від вологи й пилу. Індекс IP67 дозволяє витримати занурення у воду до 1 метра впродовж 30 хвилин. SmartTag має маркування IP52, яке захищає від невеликого дощику і не допускає повного занурення.

Загалом, з точки зору практичності, мітка від Самсунг – мє первагу. Але її конкурент Apple AirTag виграє за компактністю, стильним форм-фактором, кількістю аксесуарів.

Датчики

У Samsung є два датчики: SmartTag з Bluetooth і SmartTag+ з Bluetooth та UWB. Друга модель значно цікавіша, адже дозволяє відшукувати предмет з точністю до кількох сантиметрів.

Мітка AirTag має єдину модифікацію, оснащену Bluetooth і UWB. Ця специфікація названа розробниками – чіп U1.

Щодо принципу роботи, описані модулі ідентичні.

Сумісність

З цим параметром усе просто – трекери AirTag несумісні з Android, а SmartTag — з iPhone. Виробники вирішили дилему вибору і власники смартфонів обирають пошуковий аксесуар відповідно до своєї моделі гаджета.

ТОП-4 кращих альтернатив Air Tag та SmartTag

  1. Baseus T3 Rechargeable Anti-lost Tracker 

Пристрій працює як звукова сигналізація, коли за допомогою мобільного телефону на нього відправляють сигнал.

Завдяки міцному шнуру, трекер може виконувати роль брелока та прикраси, закріпленої на потрібному предметі. Радіус дії Baseus T3 Rechargeable Anti-lost Tracker:

  • на відкритому просторі – до 80 м,
  • в порожньому приміщенні –до 30 м,
  • в мебльованому приміщенні – до 10 м.

Вбудований акумулятор на 80 мАг дозволить брелоку безперервно працювати протягом 1 години. Для зарядки пристрою, його підключають до джерела живлення за допомогою кабеля, який іде в комплекті. Технічні характеристики:

  • ємність акумулятора: 80 мАг;
  • час роботи: близько 1 години;
  • матеріал: пластик.
  1. Gelius Pro iMarker Plus 

Цей брелок для ключів має функцію пошуку та синхронізується зі смартфоном з допомогою спеціального додатку. Крихітний гаджет – для людей, що цінують свій час.

  1. Tile Pro 

Tile залишається авторитетом у світі трекерів. Серед продуктів цього виробника, кращою моделлю є брелок Tile Pro. Це один із ключових суперників Air Tag. Особливо в тому випадку, якщо потрібен кросплатформний пристрій.

Pro працює в діапазоні 120 м, що збільшує шанси знайти втрачений предмет. Трекер водонепроникний, а змінний акумулятор з річним терміном служби гарантує тривале використання. Підтримка різних операційних систем (Android, iOS і Windows) і великої мережі Tile гарантують широке покриття. Проте розмір цього трекера не надто зручний для використання з дрібними предметами. А ще, для повноцінної і максимально ефективної роботи, потрібно підписка Tile Premium. 

  1. Chipolo One 

Chipolo – ще одна компанія, що випускає пошукові маячки. Її трекери менші за розміром, ніж у Tile, і доступні в різних кольорах. Ніяких аксесуарів до цього трекера купувати не потрібно, а коштує він дешевше, ніж Air Tag. Chipolo One працює як з Android, так і з iPhone. Налаштувати маячок легко в додатку Chipolo через Bluetooth.

Модифікації та можливості пошукових маячків захопили увагу користувачів усього світу. Вони стали крутими помічниками у багатьох ситуаціях: шукають загублені предмети, тримають в полі зору смартфони, допомагають стежити за пересуваннями домашніх улюбленців тощо. А в МТА ви можете купити цей трендовий аксесуар від різних брендів за вигідною ціною.

 

Читайте також: "Apple представила iOS 15: ще більше захисту й оновлений дизайн"

Було
цікаво?
3122 лайки
Кількість
перeглядів
8467 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3122 лайки
Кількість
перeглядів
8467 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Пошуковий брелок Apple AirTag 1 Pack White

    1549 ₴ 1449 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пошуковий брелок Apple AirTag 4-pack White

    5099 ₴ 3899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    GPS-трекер Samsung Galaxy SmartTag Black

    899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    GPS-трекер Samsung Galaxy SmartTag Black

    899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    GPS-трекер Baseus T3 Rechargeable Anti-lost Tracker Black

    705 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    GPS-трекер Gelius Pro iMarker Plus GP-BKF002 Brown

    199 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!