Розділи

Ajax – система для комплексного захисту майна

Ajax – система для комплексного захисту майна

Олена Калинчук
23.06.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
2944 лайки
Кількість
перeглядів
7615 переглядів

 

Українська компанія Ajax Systems створює системи охоронної сигналізації, які захищають від вторгнення, пожежі, затоплення тощо. 

Під брендом Ajax випускають: 

  • інтелектуальні централі системи безпеки (хаби), 
  • різноманітні датчики, 
  • пристрої звукового оповіщення, 
  • функціональні пульти дистанційного керування, 
  • реле, що дозволяють повністю автоматизувати процес управління електроприладами, 
  • модулі для інтеграції комплексів Аякс зі сторонніми відеокамерами, іншими датчиками і системами.

 

Спеціально для продуктів Ajax була розроблена власна ОС (OS Malevich) і технологія радіозв’язку Jeweller, яка працює на відстані до 2 км (на відкритому просторі). До переваг охоронних систем Ajax належать:

  • можливість управління за допомогою мобільного застосунку, 
  • підтримка створення резервних копій, 
  • надійний криптозахист, 
  • відмовостійкість, 
  • робота в екстремальних умовах, 
  • енергоефективність, 
  • концептуальний дизайн.

Найголовніші переваги системи – це простота, стабільність, надійність та швидкість. За потреби, все легко відключається, знімається і встановлюється на новому місці. А оскільки Ajax – професійне рішення, є можливість під’єднати систему до пульту охоронної компанії (приватної чи державної поліції охорони).

 

Як працює Ajax

 

Система миттєво реагує на загрозу завдяки датчикам руху, диму, води й передає сигнал тривоги на девайс користувача і пульт охоронної компанії. Керувати системою безпеки можна через додатки для iOS, Android, macOS і Windows. 

Про всі неоднозначні або відверто тривожні моменти система сповіщає за допомогою push-повідомлень, SMS та дзвінків.

 

Що входить в екосистему

 

На сьогодні продуктова серія Ajax складається з 27 пристроїв.

Інтелектуальна централь – хаб – є ключовим елементом системи безпеки, її мозком, який контролює роботу всіх пристроїв Ajax і в разі загрози відправляє сигнал тривоги. Для зв’язку з хмарним сервісом Ajax Cloud хаб може використовувати дротовий інтернет (Ethernet), Wi-Fi і дві 2G/3G SIM-карти (кількість доступних каналів зв’язку залежить від версії хаба).

Окрім хабів, датчиків відкриття дверей/вікон, руху, диму, води та розбиття скла, в Ajax також є сирени, ретранслятори сигналу, сенсорна панель керування, тривожна кнопка, розумні розетки і реле для керуванням електроприладами.

 

Датчик руху з фотокамерою для підтвердження тривог: Ajax MotionCam

 

Ajax здатен спростити життя – системою керуєш віддалено за допомогою мобільного застосунку, датчики захищені від хибних спрацювань, а новий датчик MotionCam, який компанія випустила у рамках свого мультирелізу, зніматиме фото в разі тривожного спрацювання.

Датчик руху з фотокамерою для підтвердження тривог MotionCam використовується у приміщенні і здатен визначати рух на відстані до 12 м. Пристрій розпізнає людину з першого кроку і не реагує на тварин. 

Вбудована камера може зробити до 5 знімків з роздільною здатністю до 640 х 480 пікселів. Серія фотографій відтворюється в застосунку як анімація, що дає змогу оцінити подію в динаміці. Кожен кадр серії фотографій можна зберегти окремо, або всю серію одночасно як GIF-анімацію або mp4-відео. Фотографії доступні в застосунках Ajax та на пультовому програмному забезпеченні охоронної компанії. Сигнал тривоги спрацьовує за 0.15 сек, а надійність системи виключає хибні спрацювання. Встановленої батарейки вистачатиме до 4 років роботи, це набагато більше, ніж пропонують аналоги. Про час заміни батарейок датчик вас неодмінно сповістить.

 

Єдина екосистема Ajax

 

Завдяки оновленню OS Malevich 2.8, Ajax розширили функціональність охоронної системи і додали сценарії автоматизації, які допоможуть скоротити час на виконання рутинних справ або виконати певний порядок дій в разі тривоги. Завдяки їм, всі пристрої працюватимуть як єдина екосистема. 

Наприклад, можна ввімкнути електроприлади за розкладом чи автоматично поставити свій будинок або офіс під охорону. Надійність системи автоматизації піднялася на рівень охоронної.

 

Проблеми, яким протидіють сценарії

 

  • Нічний режим за розкладом – аякс автоматично ставить під охорону периметр будинку і оберігає сон вашої родини. Сценарій виключає людський фактор, коли можна випадково забути увімкнути охоронну систему.
  • Антизатоплення – датчики протікання LeaksProtect з перших крапель визначать прорив труби, протікання пральної або посудомийної машини. A сценарій автоматично перекриє воду і запобіжить потопу.
  • Освітлення території під час проникнення – система злякає грабіжників ще на підступах до будинку за допомогою сліпучого світла і гучних сирен.
  • Імітація присутності – збираючись у відпустку, можна налаштувати графік роботи освітлення і аудіосистеми. Житло не буде виглядати порожнім під час відсутності мешканців і не приверне увагу грабіжників.
  • Обігрів житла за графіком – зі сценаріями Ajax можна заощаджувати на опаленні. Система дозволяє налаштувати роботу теплої підлоги за розкладом і автоматично включатиме електрокотел або бойлер вночі, коли електрика дешевша.
  • Автоматичні двері та ролети – сценарій виключає ситуацію, коли співробітники забувають опустити ролети або замкнути двері. Це відбувається автоматично під час постановки Ajax під охорону або за розкладом.
  • Знеструмлення будинку в разі пожежі – пожежні датчики моментально відреагують на появу диму і зростання температури. А сценарій миттєво знеструмить приміщення.

 

Як Socket спрощує життя і зберігає нерви

 

Для створення ефекту присутності, коли вдома нікого немає, можна через додаток налаштувати ввімкнення світла та телевізора у визначений час. Для цього знадобиться розумна розетка Socket. Вона не лише вмикає/вимикає пристрої по команді, а й підраховує кількість спожитої електроенергії, захищає техніку від перегорання і короткого замикання. 

 

Ajax Button – тривожна кнопка та пульт керування

 

Є у Ajax крута кнопка – Button. Її можна налаштувати і використовувати як тривожну. В цьому разі, сигнал надійде всім зареєстрованим користувачам і на пульт охорони. Кнопку можна дати дитині, яка гуляє у дворі, літнім батькам чи просто мати при собі, йдучи додому пізно вночі.Ajax Button використовують і як пульт керування. Наприклад, налаштовують сценарій на вимкнення/ввімкнення світла чи інші дії. У налаштуваннях кнопки є можливість запрограмувати короткий та довгий натиск.

 

З Ajax ваша безпека під контролем

 

У житті може виникнути безліч ситуацій, коли безпека людини, її близьких або майна опиняється під загрозою. Але ж ми живемо в епоху технологій, коли є змога скористатися смарт-перевагами. 

Облаштувавши дім розумними датчиками, можна запобігти неприємним і небезпечним ситуаціям – затопленню сусідів, пожежі, пограбуванню тощо. Налаштувавши сценарії взаємодії системи Ajax ви зможете контролювати свій дім і заощаджувати час на виконання рутинних дій. Сценарії детально продумані та працюють надійно як швейцарський годинник. 

 

Було
цікаво?
2944 лайки
Кількість
перeглядів
7615 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2944 лайки
Кількість
перeглядів
7615 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Комплект сигналізації Ajax StarterKit Black

    8799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Контролер розумного будинку Ajax Home Hub Plus White

    9459 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Контролер розумного будинку Ajax Home Hub Plus White

    9459 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Датчик відкриття Ajax DoorProtect Plus White

    1549 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Сирена Ajax HomeSiren White бездротова, кімнатна

    1729 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Датчик руху Ajax MotionCam Black бездротовий, із фотофіксацією

    3969 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Датчик руху Ajax MotionCam White бездротовий, із фотофіксацією

    3969 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Датчик затоплення Ajax LeaksProtect Phantom White Jeweller, 3V 2ААА, IP65

    1379 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Розетка Ajax Socket Black (13327.34.BL1)

    1729 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Бездротова тривожна кнопка Ajax Button чорна

    Купити
  • Товари зі статті:

    Бездротова тривожна кнопка Ajax Button біла

    859 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!