Розділи

A-Лінійка Samsung Galaxy: хіти 2022 року серед смартфонів

A-Лінійка Samsung Galaxy: хіти 2022 року серед смартфонів

Олена Калинчук
23.05.2022
5 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
10017 лайків
Кількість
перeглядів
16868 переглядів

За останні роки корейському бренду Samsung вдалося значно розширити модельний ряд. Тож на ринку сьогодні представлені смартфони цього виробника в різних цінових категоріях. Сьогодні розповімо про нову лінійку серії А, яка обіцяє стати справжнім бестселером 2022 року

P.S. До речі, саме смартфони Samsung Galaxy А прихильники бренду купували найчастіше в останні роки. 

 

Перш ніж перейти до аналізу характеристик, дизайну, технічних можливостей, не могли не показати вам цей рекламний ролик від Самсунг. Такий сюжетний і динамічний, він уміло зачіпає тему сімейних цінностей, спілкування батьків з дітьми, уміння бачити незвичайне у буденному. 

Відео дуже симпатичне, впевнені, що і гаджети-новинки так само припадуть вам до душі)

A73 | A53 | A33 – новий рівень середнього сегменту

Кожна з моделей демонструє хороші показники, порівняно зі смартфонами попереднього року

Вони здатні більше часу працювати в автономному режимі, мають помітно кращу камеру. Більш того, топові варіанти цілком можна порівнювати з флагманськими смартфонами. А головне, нова лінійка середньобюджетного класу має захист від води та пилу на рівні IP67-IP68.

Samsung Galaxy A73 в гонитві за оптимальним балансом

Дизайн смартфона багато в чому повторює ідею своїх попередників. Складно не впізнати аналогічний блок фотокамер, мінімалістичне оформлення задньої панелі. 

Корпус виконано переважно із пластику. Проте розробник забезпечив гаджет відмінним захистом від пилу та вологи. Тому роль чохла, який ви додатково купите, буде переважно естетичною, для збереження зовнішнього вигляду Android-смартфона. 

Рамки 6,7-дюймового AMOLED-екрана відчутно звузилися. Серед переваг дисплея:

  • роздільна здатність FullHD+, 
  • 120-герцова частота оновлення зображення 
  • природні кольори при хороших параметрах яскравості і контрастності, 
  • вбудований в AMOLED-панель дактилоскопічний датчик відрізняється непоганою точністю.

Співвідношення продуктивності та енергоефективності процесора Qualcomm Snapdragon 778G по-справжньому вражає. Разом з 6гб/8гб ОЗУ та відеочіпом Adreno 642L, ЦПУ забезпечує безлагову роботу інтерфейсу Android 12 та більшості додатків. До них відносяться і ресурсомісткі Android-ігри. Хоч у Genshin Impact і варто обмежитися середньо-високими, а не максимальними пресетами графіки, геймплей буде плавним навіть через кілька годин активності. 

Гідна система охолодження серйозно знизило нагрівання чіпсету та тротлінгу. Батарея в 5000 мАг гарантує автономність у 8-9 годин активного екранного часу, але зарядка потужністю 25W виглядає дещо скромно, та поповнює заряд гаджета приблизно 2 год.

Розмір внутрішньої пам'яті доведений до 128/256гб, при цьому одну SIM-картку завжди можна замінити MicroSD-аналогом для розширення ПЗУ.

Фотоможливості смартфона дуже гарні. 108-(головний сенсор), 12-(ширококутний об'єктив) та 5-мегапіксельні (макрокамера та портретний модуль) фотомодулі з оптичною стабілізацією подарують буквально ідеальні денні знімки та цілком пристойні вечірні фотографії з навколофлагманською деталізацією. 

Стереозвучанням A73 теж не обділений, як і такими функціями, як підтримка 5G-мереж, безконтактні платежі NFC. В результаті, він сподобається і геймерам, фотолюбителям, і звичайним користувачам.

7 причин купити Samsung Galaxy A53

  1. Впізнаваний дизайн. У своєму ціновому сегменті Galaxy A53 повторює попередню модель А52 за матеріалами, зовнішністю. У тому числі нагадує Fan Edition, які коштують помітно дорожче та є доступними флагманами.
  1. Дисплей. Формально це той самий Super AMOLED. Насправді екран помітно краще відображає картинку, кольори яскравіші і більш чіткі. Це добре видно, коли ви фотографуєте чи переглядаєте знімки, відео. Підтримка 120 Гц, яскравість до 800 ніт, маса додаткових налаштувань та інтелектуальне адаптивне підсвічування, що перейшло від флагманів у масовий сегмент. Словом, модель екрану відмінна і точно потішить.
  2. Захист за стандартом IP67. Ми звикли, що це флагмани мають такий високий захист. Але те, що в середньому сегменті він також став нормою, ще не всі зрозуміли. Конкуренти зазвичай не пропонують захист від води, і це помітний плюс. Тому для тих, хто любить хлюпатися, цей апарат підійде більше, ніж інші.
  1. Стереодинаміки. Великий екран вдало підходить для перегляду відео, це означає, що знадобляться і гучні та чисті стереодинаміки. Виробник подбав про це. Смартфон можна також використовувати як невелику колонку, включити стрімінговий сервіс і слухати улюблені мелодії. Зі звуком тут все норм.
  2. Процесор. У своєму ціновому сегменті Galaxy A53 — один із перших смартфонів із процесором, виконаним за технологією 5 нм (Exynos 1280). Завдяки цьому, він має круті переваги, а споживання енергії в більшості завдань невисоке. Висока потужність модему забезпечує прийом у місцях, де не працює той же А52. 
  1. Камери та їх якість. Для свого цінового сегмента Galaxy A53 пропонує непоганий набір камер із гарною якістю зйомки. Тут немає телефотомодуля (х2 зум тільки цифровий), але наявність макро, ширококутного модуля дає простір для різних варіантів зйомки.Наявність оптичної стабілізації на основному модулі, хороші алгоритми обробки — все це виділяє модель серед багатьох конкурентів.
  2.  Інтерфейс OneUI 4.x. У Samsung змогли створити лаконічне рішення. Легка оболонка, зрозумілий набір додатків та безліч додаткових фішок як для звичайних, так і для просунутих користувачів. 

Samsung Galaxy A33 – оптимальна покупка?

Досвідчений виробник смартфонів знайшов спосіб виділитися у середньому ціновому сегменті. Конкуренція тут вражаюча, проте Самсунг не втрачає лідерських позицій.

У новинки A33 вдалий та естетичний дизайн:

  • невеликий блок фотомодулів майже не випирає, 
  • тішить ергономічне розташування сканера відбитків пальців під екраном,
  • 6,4-дюймовий AMOLED-дисплей має вузькі для такого типу панелей рамки, 
  • не викликає роздратування і розмір 16-мегапіксельної селфі-камери. 

Звісно, флагманських матеріалів корпусу немає, та візуал всюдисущого пластику можна приховувати під захисним чохлом. 

Зате є вологозахист за стандартами IP67. 

І виводиться AMOLED-екраном покращена картинка. Роздільна здатність FullHD+, має гідні для цінової категорії рівні яскравості та контрастності. А частота оновлення зображення в 90 герц дозволяє отримувати лише задоволення від використанння AMOLED-панелі.

Технічні характеристики просунулися за продуктивністю та достатні для того, щоб покупець не помічав лаги в інтерфейсі Android 12 або сучасних іграх. Навіть дійсно ресурсомісткі ігрові програми будуть відтворюватися на низько-середніх, а то й більш високих пресетах графіки. Поєднання ЦПУ Exynos 1280, 6гб/8гб ОЗУ та графічного прискорювача Mali G68-MC4 не позбавлене розумного енергоспоживання. В результаті, ємний акумулятор в 5000мАч доведеться заряджати всього раз на два дні. Хоча, варто попередити, що процес перебування біля розетки буде не надто коротким. ПЗУ доведено до 128гб/256гб завдяки наявності слота для карток MicroSD.

48-, 8-, 5- та 2-мегапіксельні фотокамери круто проявляються навіть у вечірній зйомці. Хоча якість лінз і не топова, оптична стабілізація знижує ймовірність розмивання при фотосесіях вночі. Денні ж кадри незмінно деталізовані і природні за кольором. Безконтактна оплата нікуди не зникла. 

Отакий зручний, якісний та красивий смартфончик. Може це і є майбутній хіт?

Більше цікавого: “Система для «розумного» захисту будинку: крутий український Ajax”

Було
цікаво?
10017 лайків
Кількість
перeглядів
16868 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
10017 лайків
Кількість
перeглядів
16868 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A53 A536 5G 8/256GB Orange

    19599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A33 A336 5G 6/128GB Light Blue

    12999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!