Розділи

4 кращі ноутбуки 2021: чек-лист  для роботи, навчання та ігор

4 кращі ноутбуки 2021: чек-лист для роботи, навчання та ігор

Олена Калинчук
14.10.2021
5 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
4170 лайків
Кількість
перeглядів
9601 перегляд
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Портативний комп’ютер давно ввійшов у розряд необхідних сучасних речей. Експерти МТА склали рейтинг кращих моделей 2021 року. Цікаво, які ноутбуки увійшли в топ?

 

Перейдемо відразу до суті – ноутбуки, залежно від призначення, відрізняються рівнем своєї продуктивності:

  • Ігрові моделі найпотужніші та дорогі. Вони орієнтовані на геймерів. Оснащуються високотехнологічними компонентами, завдяки чому можуть впоратися з вимогливими до ресурсів додатками та комп'ютерними іграми зі складною графікою. 
  • Ноутбуки для роботи та навчання володіють достатньою обчислювальною потужністю для вирішення щоденних і робочих завдань. Можливості таких ноутбуків часто поступаються ігровим варіантам, але коштують вони дешевше. 

В разі, якщо ваша діяльність пов'язана з дизайном, проектуванням або 3D-моделюванням, потрібен потужний «звір». Головна вимога – топове «залізо», здатне витягнути професійний софт, та якісна матриця з хорошою передачею кольорів.

 

Ноутбуки за вигідними цінами

 

1. Lenovo Ideapad 3 для офісної роботи й навчання

 

Серед переваг – високий запас продуктивності, екран із покриттям з антивідблиском, швидкісний модуль Wi-Fi, шторка приватності на вебкамері. Лептоп можна брати з собою на лекції, у коворкінг, поїздки – пристрій важить лише 1,85 кг, автономно працює до дев’яти годин та заряджається до 80% за годину.

У Lenovo ideapad 3 15ADA05 Business працює інтегрована відеокарта AMD Radeon Graphics. Вона дозволяє переглядати фільми у високій якості та грати у невибагливі ігри. Технологія Dolby Audio дарує об’ємне звучання. Для підключення телевізора або зовнішнього монітора пристрій оснащено роз’ємом HDMI. 

Ноутбук обладнаний 4 ГБ оперативної пам’яті та процесором AMD Athlon Silver 3050U з тактовою частотою 2,3-3,2 ГГц. А накопичувач HDD на 1 ТБ надає додатковий простір для зберігання інформації.

 

2. Asus Vivobook S433: елегантний і продуктивний

 

Крутий VivoBook S433 – пристрій з незвичайним компактним дизайном, який дозволяє своєму власнику втілювати власну індивідуальність. Цей ноутбук має витончений металевий корпус, приємне на дотик текстуроване оздоблення, і яскравий акцент у вигляді жовтої клавіші Enter. Скошені грані дозволяють дуже легко відкривати його кришку. 

Але найголовніше – не вигляд, а потужність внутрішньої конфігурації. І ця модель, повірте, впорається як з робочими задачами, так і з обробкою мультимедійного контенту:

  • процесор Intel Core 11-го покоління,
  • дискретна відеокарта NVIDIA GeForce MX350,
  • оперативна пам'ять об'ємом до 8 ГБ, 
  • твердотільний накопичувач, що працює в режимі PCIe,
  • РК-матриця формату Full-HD, яка може похизуватися чудовим передаванням кольорів та широкими кутами огляду,
  • ефективне охолодження завдяки 8-міліметровій тепловій трубці і вентилятору IceBlades
  • гідродинамічні підшипники, які сприяють зниженню вібрації і шуму, в порівнянні з підшипниками інших типів.

Можна створювати «офіс» там, де забажаєте – вдома, в кафе і навіть в аеропорту, з цим ноутом ви не відчуватимете себе прив'язаними до свого робочого місця. У ньому застосовано сучасний модуль Wi-Fi, завдяки якому завантаження файлів буде швидким, лаги в онлайн-іграх – мінімальними, а якість відеозв'язку – ідеальною. Ноутбуки VivoBook S433 мають тонкий корпус вагою 1,4 кг, це робить їх ідеальними для мобільних користувачів. Такий пристрій без зусиль поміститься практично у будь-яку сумку або рюкзак.

 

3. Lenovo Legion 5 – джерело яскравих вражень

 

Потужний Lenovo Legion 5 15IMH05 Phantom Black дозволить брати участь у віртуальних футбольних змаганнях, виживати в постапокаліптичному світі або знешкоджувати терористів – з ним стають доступними ігри класу ААА. 

Завдяки продуктивному процесору десятого покоління Intel Core і дискретній відеокарті, ноутбук легко впорається з ресурсомістким програмним забезпеченням. Цікаво, що стильний дизайн пристрою не видає його геймерську «начинку», тому Legion 5 складе вам компанію навіть в офісі із суворим дрес-кодом.

У ноутбуці встановлено:

  • 8-потоковий процесор Intel Core i5-10300H, тактова частота якого автоматично «розганяється» з базових 2,5 ГГц до 4,5 ГГц. 
  • SSD на 256 ГБ відповідає за швидкий відгук операційної системи і додатків
  • 8 ГБ оперативної пам'яті, 
  • ігрова відеокарта nVidia GeForce GTX 1650 з 4 ГБ вбудованої пам'яті, яка відповідає за відтворення графіки,

Завдяки такій потужності пристрій здатний забезпечити роботу з шоломом віртуальної реальності Lenovo Explorer. Lenovo Legion 5 оснащений повнорозмірною клавіатурою TrueStrike. Клавіші надійно захищені від помилкового спрацьовування і забезпечують надточне управління у грі. Для ще більшого комфорту клавіші зі стрілками збільшені, додані мультимедійні кнопки, а підсвічування дозволить зануритися в гру навіть в умовах недостатнього зовнішнього освітлення. 

Ноутбуки не перегріваються навіть при найвищому навантаженні, адже «начинка» надійно захищена 2-канальною системою охолодження Legion Coldfront 2.0.

 

4. HP Pavilion Gaming 15 – створений перевершувати очікування

 

Його власники можуть працювати, грати або відпочивати за переглядом фільмів на розкішному IPS-екрані з Full HD 1080р роздільною здатністю, зручними кутами огляду, високою яскравістю і хорошим контрастом. Картинка на ньому дуже чітка і детальна, а завдяки високому охопленню колірної гами і швидкому часу відгуку він підходить як для геймерів, так і для тих, хто захоплюється обробкою фото або відео, веде власний блог. 

Отримати перевагу над суперниками легко з процесором AMD Ryzen 5. Завдяки 6 ядрам та максимальній частоті у 4,0 ГГц, цей чіп зможе забезпечити високу продуктивність, необхідну для геймінгу, роботи з професійними додатками для створення контенту тощо. 

Дискретна графіка NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti з 4 гігабайтами виділеної відеопам'яті GDDR5 відкриває океан можливостей. Заснована на архітектурі NVIDIA Turing, вона вирізняється чудовою ефективністю і запросто потягне новітні комп'ютерні ігри на високих налаштуваннях. 

 

Вбудоване SSD сховище об'ємом 512 Гб, ефективне охолодження, реалістичний звук, цілий день автономної роботи – переваги, які не дозволять пройти повз

 

Ця неймовірна ТОП-підбірка – в наявності у наших магазинах та на сайті mta.ua.

А повний асортимент ноутбуків настільки різноплановий за потужністю, дизайном чи ціною, що ви обов’язково знайдете свою модель. 

Індивідуальні програмні налаштування просто в магазині, гарантійне обслуговування, кешбек-вигода... Подаруйте собі цю емоцію – втілення технологічної мрії! 

 

Більше цікавого: «Секрет переможної гри. Або чим відрізняються ігрові комп’ютерні миші від звичайних»

Було
цікаво?
4170 лайків
Кількість
перeглядів
9601 перегляд
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
4170 лайків
Кількість
перeглядів
9601 перегляд
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo Ideapad 3 15ADA05 81W101BTRA Black

    13198 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Asus Vivobook S S433EQ-EB261 Green

    23257 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Asus Vivobook S S433EQ-EB261 Green

    23257 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!