Розділи

10 лайфхаків для економії заряду: ваш смартфон може більше

10 лайфхаків для економії заряду: ваш смартфон може більше

Максим Дущак
23.12.2022
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
2377 лайків
Кількість
перeглядів
7909 переглядів

 

Опитування Morning Consult показало, що для 95% користувачів найважливіший параметр телефону – ємність батареї.

 

І поки ніхто не винайшов акумулятор нового покоління з нескінченним зарядом, ми підготували для вас 10 порад по оптимізації енергоспоживання смартфона. Ось що можна зробити.

 

① Вимкнути фонові програми

 

Навіть після закриття деякі програми продовжують працювати у фоновому режимі. Найпопулярніші – додатки на основі GPS. Визначення геолокації вимагає дуже багато енергії.

Instagram, WhatsApp і Telegram – наступні у списку “поїдання” заряду. Деякі новинні та погодні програми теж самі під’єднуються до мережі. Рекомендуємо заборонити їм працювати у фоновому режимі.

 

② Активувати авіарежим

 

У цьому випадку телефон не витрачатиме енергію на підтримку мережі. А якщо ви знаходитесь поза зоною покриття – то і на її пошуки. Вимкнення Wi-Fi та Bluetooth також заощадить заряд.

 

③ Оптимізувати екран

 

Підсвічування екрана забирає найбільше заряду батареї. Рекомендуємо зменшити її до мінімальних значень під час ігор та переглядів фільмів. А ще – вибирайте темні заставки та шпалери. Більшість матриць підсвічують лише кольорові пікселі, а чорні залишаються "вимкненими".

Також можна прибрати віджети, які працюють навіть при вимкненому екрані: час та дата, панель сповіщень, стан батареї. Наостанок, змініть роздільну здатність дисплея: чим вона нижча, тим менше витрачається заряд.

 

④ Прискорити перехід у сплячий режим

 

Безглуздо залишати дисплей увімкненим, не використовуючи смартфон. Нехай він переходить в сон вже за кілька секунд бездіяльності. Також можна вимкнути “пробудження” телефону при вхідних повідомленнях із Twitter, WhatsApp, Telegram, Instagram та інших програм.

 

⑤ Вимкнути телефон

 

Так, звучить банально, але цей лайфхак виправданий лише якщо гаджет не використовуватиметься кілька годин. Навіть попри те, що увімкнення смартфона вимагає багато енергії, ви все одно заощадите заряд.

 

⑥ Зменшити якість відображуваного контенту

 

Будь-яка просунута графіка та анімація додатково навантажує процесор та графічний чіп, а отже заряд витрачається швидше. Зменшення якості графіки в іграх та переглядах відео забезпечить додатковий час автономної роботи. Також не рекомендується використовувати ігровий режим: Game Launcher в Samsung та Game Turbo у Xiaomi. Він покращує ігровий процес, але збільшує витрату заряду.

 

⑦ Уникати екстремальних температур

 

Мороз нижче -10 °С і перегрів через високі температури знижує продуктивність акумулятора, особливо літій-іонного. Пам'ятайте про це.

 

⑧ Вимкнути звук та вібрацію

 

Якщо не вдається вимкнути обидві функції, спробуйте обійтися хоча б без вібрації. Вона споживає найбільше енергії. Навіть прослуховування музики з тихим звуком допоможе заощадити дорогоцінні хвилини автономної роботи. До речі у вібруючої клавіатури, теж хороший "апетит".

 

⑨ Сповільнити інтернет

 

Чим повільніше підключення, там менше потрібно заряду. Навіть пошук покриття забирає енергію. Наприклад, у телефоні вибрано мережу 5G, а ви в районі з покриттям 4G. Смартфон постійно витрачатиме заряд на пошук потрібної мережі. Цікавий момент: Wi-Fi вимагає менше енергії, аніж мобільний інтернет.

 

⑩ Вимкнути голосове керування

 

Голосові помічники постійно слухають вас, навіть якщо ви їх не використовуєте в конкретний момент. Це потрібно для того, щоб вчасно реагувати на фрази. Безперечно, це теж витрачає заряд батареї. Причому дуже активно.

Дотримуйтесь цих порад і смартфон не розрядиться, поки ви шукаєте розетку. А щоб максимально збільшити ефективність акумулятора, потрібно правильно його заряджати. Як це робити читайте тут.

А якими лайфхаками користуєтесь ви? Діліться у коментарях.

Було
цікаво?
2377 лайків
Кількість
перeглядів
7909 переглядів
Поділитись: