Розділи

Який телефон Самсунг краще купити у 2024 році: ТОП-10 моделей

Який телефон Самсунг краще купити у 2024 році: ТОП-10 моделей

Максим Дущак
16.01.2024
1 хв
19.01.2024
Було
цікаво?
1170 лайків
Кількість
перeглядів
22605 переглядів

 

Нещодавно наша команда протестувала понад 30 найпопулярніших смартфонів від Samsung. Так, хорошими виявилися не всі, але є 10 моделей, які береш у руку і розумієш – хочу.

 

Обмежуватися ціною ми не стали, тому є в рейтингу і флагмани, і бюджетники, і співвідношення ціна-якість. Кожен знайде тут найкращий смартфон для себе.

 

Samsung Galaxy A14 – бюджетний

 

Спробуйте погуглити найпопулярніший смартфон у світі. Ця модель буде першою після айфонів.

 

Це досить логічно, адже за бюджетну ціну ви отримуєте все, що має бути у стандартному смартфоні. Дисплей на 6,6 дюйма з роздільною здатністю 2408x1080 забезпечує дуже чітку картинку зі смачними кольорами. Можна і геймити, і насолоджуватися контентом.

Смартфон Samsung Galaxy A14 має 8-ядерний процесор MediaTek Helio G80. Він не найпотужніший, але за свої гроші – чудовий. Система літає навіть коли дуже завантажена. Можна насолоджуватися багатьма іграми.

Смартфон має чотири камери з основним модулем на 50 мегапікселів. При хорошому освітленні кадри виходять дуже привабливими, навіть для соціальних мереж. Особливо добре виходять групові та пейзажні фотографії.

Автономність – гарна. Завдяки батареї на 5000 мАг смартфоном можна спокійно користуватися 1,5 дня. Однак активний геймінг розряджає його набагато швидше.

 

бюджетна вартість;
якісний дисплей;
гарна автономність;
оптимальна потужність процесора.
|
пластиковий корпус;
середня якість передньої камери.

 

Samsung Galaxy A54 – найкращий середньобюджетник

 

Фотографувати – вміє, потужності – вистачає, заряджати потрібно рідко. Але це ще не все.

 

Смартфон Samsung Galaxy A54 має майже флагманський дисплей. Оцініть:

  • матриця Super AMOLED;
  • роздільна здатність 2340x1080 пікселів;
  • частота оновлення 120 Гц;
  • колірний простір HDR10+
  • пікова яскравість 1000 ніт.

Картинка ідеально підходить для фільмів та геймінгу. Деталізація, кольори, плавність – тут є все. Смартфоном навіть зручно користуватися під яскравим сонячним світлом.

Потужності 8-ядерного процесора достатньо, щоб насолоджуватися більшістю ігор на максимальній графіці. Стрес-тести показують стабільну та якісну роботу під екстремальними навантаженнями. Корпус телефону нагрівається у межах норми.

Якість камери у цієї серії Galaxy – чудова, навіть у порівнянні з флагманськими iPhone. Вона складається із 3-х модулів: 50+12+5 Мп. Є 10-кратний цифровий зум, оптична стабілізація, автофокус та безліч ручних налаштувань. Фото виходять якісними при будь-якому освітленні. Однак відеозйомка трохи підводить, адже у форматі не підтримується стабілізація. Потрібно або знижувати якість, або знімати відео лише у статичному положенні.

Проте тести батареї показують майже 18 годин роботи і це дуже високий показник. Наприклад, iPhone, який дорожчий у 3 рази, має приблизно таку саму автономність.

 

майже флагманський дисплей;
потужний процесор;
висока якість фото;
час роботи без заряджання 18 годин.
|
погана стабілізація 4К;
у комплекті лише кабель Type-C.

 

Samsung Galaxy A042 – найбюджетніший Samsung з рейтингу

 

Простий Galaxy на кожен день, в якому є тільки необхідний мінімум. Однак його можете заряджати раз на 3 дні 🙃

 

Акумулятор тут звичайний – на 5000 мАг. Але енергоспоживанням керує система зі штучним інтелектом, яка підлаштовується під звички користувача. В результаті, смартфоном справді можна користуватися близько 3-х днів.

Samsung Galaxy A042 A04E має гарний дисплей як для своєї вартості – PLS-матриця з роздільною здатністю 1600х720 пікселів та частотою оновлення 60 Гц. Можна приємно сидіти в соцмережах та насолоджуватися відеоконтентом.

Завдяки 8-ядерному процесору MediaTek Helio P35 смартфон літає та навіть тягне сучасні ігри. Однак не варто його сильно навантажувати, адже задня панель корпусу дуже нагрівається вже після 40 хв геймінгу.

У ході випробувань нас приємно здивувала основна камера. Вона складається з 2 модулів на 13 та 2 мегапікселі. Знімки досить чіткі, є автофокусування та 10-кратний зум. Додатково є функція розмивання фону та регулювання різкості. Трохи не вистачає соковитості, проте це легко виправляється у будь-якому графічному редакторі. Загалом, чудова модель за свої гроші.

 

бюджетний Samsung;
найкраща автономність;
топова камера за свої гроші;
гучні динаміки.
|
3 Гб ОЗУ;
якщо довго грати, нагрівається задня частина корпусу.

 

Samsung Galaxy A24 – бюджетник із покращеними характеристиками

 

Теж бюджетна модель, але з великими можливостями та модулем NFC.

 

Смартфон має мінімалістичний дизайн, по якому не скажеш, що це бюджетник. Просторий 6,5-дюймовий дисплей з матрицею Super AMOLED чудово відображає кольори. Однак головна його перевага – яскравість 1000 ніт. А посилений захист від синього світла дозволяє годинами насолоджуватися контентом без втоми.

Камера цієї моделі дуже хороша, як для бюджетного Galaxy. Вона складається з 3-х модулів, має автофокусування, 10-кратний цифровий зум та багато ручних налаштувань. Завдяки стабілізації знімки дуже чіткі. Можна сміливо ділитися фотографіями із друзями.

Під капотом знаходиться 8-ядерний MediaTek Helio G99 та 6 Гб оперативної пам'яті. Пограти на максималках навряд чи вийде, проте потужності достатньо для будь-яких операційних завдань та легких ігор.

Тести батареї показали понад 40 годин роботи без підзарядки. Це дуже високий показник.

 

бюджетна вартість;
яскравість 1000 ніт;
захист від синього світла;
добротна камера за свої гроші;
час роботи понад 40 годин;
NFC.
|
пластиковий корпус.

 

Samsung Galaxy A05 – бюджетна новинка

 

Ще один бюджетний смартфон, в якому є необхідний мінімум для дзвінків, листування, серфінгу в інтернеті та простого геймінгу.

 

Смартфон Samsung Galaxy A05 A055 має соковитий 6,7-дюймовий дисплей та мінімалістичний дизайн з кількома відтінками. Батареї вистачає майже на 2 дні активного використання, плюс є супер швидка зарядка на 25 Вт.

Процесор MediaTek Helio G80 та 4 Гб оперативної пам'яті забезпечують невисоку продуктивність, проте її цілком вистачає для швидкої роботи всіх систем та простого геймінгу. Підтримується microSD, ємністю до 1 Тб.

Основна камера має 2 модулі на 50 Мп та 2 Мп. Підтримується автофокусування, 10-кратний цифровий зум та відео у форматі Full HD. Знімками можна сміливо ділитися з друзями, вони чіткі та соковиті.

 

бюджетна вартість;
лаконічний зовнішній вигляд;
швидка зарядка на 25 Вт;
ТОП камера за свої гроші.
|
хочеться трохи більше потужності.

 

Samsung Galaxy Fold 5 – найкращий складаний смартфон

 

А ось смартфон, який закидали позитивними відгуками з усіх боків:)

 

Комп'ютерна продуктивність у поєднанні з великим 7,6-дюймовим екраном робить Fold 5 просто ідеальним робочим інструментом. Можна одночасно працювати в кількох вікнах, перетягуючи дані між ними. 8-ядерний Snapdragon 8 Gen 2 та 12 Гб оперативної пам'яті, наче вантажівки, тягнуть на собі будь-який проект. А для максимального комфорту можна використовувати вбудований стилус з піксельною точністю.

Чим ще цей Samsung Galaxy може здивувати? Камерою зі своїм 30-кратним зумом. Наприклад, ледь помітний нічний місяць можна наблизити настільки, щоб розглянути на поверхні кратери. Камера дає повну свободу творчості, роблячи професійні знімки при поганих умовах. Записувати відео можна у форматі 8К, є оптична стабілізація та купа ручних налаштувань.

Автономності вистачає на весь день, навіть якщо навантажувати телефон Fold 5. Є швидка зарядка – до 50% всього за 30 хвилин.

 

найкращий складаний дисплей;
найкращі можливості для багатозадачності;
процесор із рекордною потужністю;
швидка зарядка;
флагманська камера з 30-кратним зумом.
|
дорогий.

 

Samsung Galaxy S23 – компактний флагман

 

Уявіть собі маленький непомітний автомобіль, який ховається за величезними болідами, але легко перемагає їх під час перегонів.

 

Samsung Galaxy S23 дуже компактний і легкий, тому і ємність акумулятора лише 3900 мАг, хоча це не критично. Модель має під капотом 8-ядерний Qualcomm Snapdragon SM8550 Pro та 8 Гб ОЗУ. Всі сучасні програми та ігри цей пристрій витягує, причому на максимальних налаштуваннях графіки.

Дисплей має 6 дюймів та соковиту матрицю Dynamic AMOLED з роздільною здатністю 1080х2340. Нам особливо сподобалося, що пікова яскравість тут 1750 ніт, тому можна насолоджуватися контентом навіть під яскравим сонячним світлом.

Основна камера телефону має фазове фокусування, велику діафрагму та стабілізацію, яка просто безцінна при багатократному зумі. Але найбільше Galaxy S23 підходить для відеозйомки, підтримується формат 8К. А це на секундочку більше, ніж iPhone 15 Pro Max. Головне, вибрати більшу пам'ять, якщо плануєте багато знімати.

Додатково смартфон має захист IP68 та майже всі бездротові технології останньої версії.

 

компактні габарити;
акуратний зовнішній вигляд смартфона;
відмінна потужність;
рекордна яскравість 1750 ніт;
відеозйомка у форматі 8К;
вологозахист IP68;
ідеальна стабілізація камери.
|
дорогий телефон;
хочеться трохи більшої батареї.

 

Samsung Galaxy S23 Ultra – флагман для будь-яких завдань

 

Це покращена версія попереднього смартфона, з яким можна і у вогонь, і у воду.

 

Модель Samsung Galaxy S23 Ultra має великий екран на 6,8 дюйма, дуже глибоку деталізацію і плавну анімацію. Роздільна здатність – 3088x1440, а частота оновлення – 120 Гц. Грані у цього Galaxy заокруглені і це шикарно виглядає, плюс у руках все відчувається дуже приємно.

З продуктивністю телефону немає жодних проблем. В основі все той же 8-ядерний Snapdragon 8 Gen 2, але вже з 12 Гб оперативної пам'яті. Все літає, причому на максимальних налаштуваннях графіки.

З камерою Samsung Galaxy S23 Ultra може змагатися хіба що останній айфон. 200-мегапіксельний об'єктив підходить абсолютно для всіх ситуацій – нічна зйомка, багаторазове збільшення, робота в умовах сильної тряски тощо. А ще багато ручних налаштувань, з якими фотографи можуть безкінечно експериментувати.

Автономності вистачає на 49 годин роботи у режимі розмови. Є швидке заряджання на 45 Вт – 30 хвилин забезпечують заряд майже на цілий день.

 

найкраща якість зйомки;
рекордна продуктивність;
ідеальний amoled дисплей;
автономність до 49 годин;
швидка підзарядка;
підтримка NFS;
вологозахист IP68.
|
дорогий.

 

Samsung Galaxy S23 FE – співвідношення ціни-якості

 

Полегшений девайс, але все ще із флагманськими характеристиками.

 

Samsung Galaxy S23 FE має 6,4-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 2340x1080 та матрицею Dynamic AMOLED 2X. Зображення чітке, всі кольори на місці. Завдяки частоті оновлення 120 Гц, девайс ідеально підходить для геймінгу.

За продуктивність відповідає 8-ядерний чіп Samsung Exynos 2200 з 8 Гб оперативної пам'яті. Система працює швидко, ігри запускаються з максимальними налаштуваннями графіки. Трохи гріється корпус, але не критично.

Камера підходить і для соціальних мереж, і навіть для професійної зйомки. Є 3 модулі на 50, 12 та 8 Мп, а також цифровий зум 30х, оптичний зум 3х, автофокус, стабілізація. Фронтальна камера не відстає і теж робить чудові знімки, навіть уночі. Любителі селфі точно зацінять.

Батареї (4500 мАг) вистачає на весь день активного використання – відео, ігри, соцмережі, музика.

 

найкраще поєднання ціна-якість;
гарна продуктивність;
висока чіткість екрана;
камера підходить для професійної зйомки;
NFS;
вологозахист IP68.
|
очі починають втомлюватися після 1 години взаємодії зі смартфоном;
хочеться більше автономності.

 

Samsung Galaxy М34 – рекордний акумулятор

 

Бюджетна модель зі збільшеною автономністю та продуктивністю.

 

У смартфоні Samsung Galaxy М34 встановлено батарею на 6000 мАг. Це дозволяє насолоджуватись відеоконтентом 24 години або розмовляти понад 50 годин. Дуже круті показники.

Характеристики екрана цілком стандартні:

  • діагональ 6,5 дюйма;
  • роздільна здатність 2240х1080;
  • Super AMOLED-матриця;
  • частота оновлення 120 Гц.

Картинка радує око, а пікова яскравість 1000 ніт дозволяє комфортно взаємодіяти зі смартфоном під яскравим сонцем.

В основі лежить 8-ядерний чіп Samsung Exynos 1280 та 8 Гб оперативної пам'яті. Плюс є розумна система керування пам'яттю RAM PLUS. Це той випадок, коли за відносно невеликі гроші отримуєш усе, що потрібно для багатозадачності та легкого геймінгу. Жодних лагів або підгальмовування ми не виявили під час тестів.

Задня камера має 3 модулі на 50, 8 та 2 мегапікселі. Якість фото – відмінна за свої гроші. Є автофокус, оптична стабілізація, цифровий зум 10х та можливість записувати відео 4К. Ідеальний варіант для соцмереж.

 

бюджетна вартість;
акумулятор на 6000 мАг;
дисплей з яскравістю 1000 ніт;
хороший запас потужності за свої гроші.
|
пластиковий корпус, на якому залишаються відбитки.

 

Рейтинг телефонів Самсунг

 

Рейтинг 

Модель смартфона

Ціна в магазинах

1

Samsung Galaxy A14

6 399 грн

2

Samsung Galaxy A54

18 299 грн

3

Samsung Galaxy A042 A04E

3 799 грн

4

Samsung Galaxy A24

8 299 грн

5

Samsung Galaxy A05

4799 грн

6

Samsung Galaxy Fold 5

78 999 грн

7

Samsung Galaxy S23

35 899 грн

8

Samsung Galaxy S23 Ultra

49 599 грн 

9

Samsung Galaxy S23 FE

28 999 грн

10

Samsung Galaxy М34

11 999 грн

 

Так який Самсунг краще купити: підсумок

 

Все залежить від ваших потреб та бажань. У рейтингу є і неймовірно бюджетні моделі, і флагмани, і поєднання ціна-якість. Всі вони перевірені, тому можна сміливо купити будь-який із них.

А знайти ще більше цікавих смартфонів можна у каталозі Samsung. Там ви зможете детально порівняти характеристики між собою та швидко зв'язатися з менеджером МТА за потреби.

 

Вибирайте свій смартфон із рейтингу, а ми візьмемо на себе його налаштування та обслуговування.

 

Було
цікаво?
1170 лайків
Кількість
перeглядів
22605 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1170 лайків
Кількість
перeглядів
22605 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A14 A145 LTE 4/64GB Black

    6399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A54 A546 5G 6/128GB Green

    16599 ₴ 14899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A042 A04e 3/32GB Black

    3399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A24 A245 6/128GB LTE Black

    8499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A05 A055 4/64GB Black

    4299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy Fold 5 F946 12/512GB Cream

    78999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S23 S911 8/128GB Black

    29999 ₴ 26999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra S918 12/256GB Black

    55099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S23 FE S711 8/256GB Purple (SM-S711BZPGSEK)

    25799 ₴ 23199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy M34 M346 5G 8/128GB Blue

    10999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A14 A145 LTE 4/64GB Black

    6399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A54 A546 5G 6/128GB Green

    16599 ₴ 14899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A042 A04e 3/32GB Black

    3399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A24 A245 6/128GB LTE Black

    8499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A05 A055 4/64GB Black

    4299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy Fold 5 F946 12/512GB Cream

    78999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S23 S911 8/128GB Black

    29999 ₴ 26999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra S918 12/256GB Black

    55099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S23 FE S711 8/256GB Purple (SM-S711BZPGSEK)

    25799 ₴ 23199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy M34 M346 5G 8/128GB Blue

    10999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!