Розділи

Який телефон кращий: Xiaomi або Samsung

Який телефон кращий: Xiaomi або Samsung

Максим Дущак
22.04.2024
1 хв
26.04.2024
Було
цікаво?
103 лайки
Кількість
перeглядів
613 перегляди

 

"А який смартфон краще: Xiaomi чи Samsung" – питають нас люди. Третій раз, шостий, вісімсот тридцять сьомий 🙃

 

На перший погляд, здається, що принципової різниці немає і це чисто справа смаку. Але ми працюємо з цими брендами вже дуже давно, тому знаємо дещо, чого вам не розкажуть звичайні продавці.

Вирішили висвітлити сильні та слабкі сторони смартфонів Xiaomi та Samsung, щоб ви вибрали собі найкращий варіант. Стаття буде довгою, але дуже цікавою. Погнали 👇

 

Зовнішній вигляд

 

Тут підходи компаній дещо відрізняються.

 

Samsung, при розробці своїх смартфонів, акцентує увагу на елегантності та стилі. Корпус має акуратні лінії та матову поверхню, а відтінки дуже м'які та ненав'язливі. Словом, навіть бюджетні моделі Samsung виглядають досить дорого, якщо порівнювати їх із конкурентами.

Xiaomi вибрав шлях практичності, не концентруючись на стилі чи дороговизні. Блок камер, в основному, досить громіздкий, а корпус – закруглений. Задня кришка майже завжди пластикова, дорогі моделі інколи мають склянні панелі.

Цікава фішка: є чимало смартфонів Xiaomi із градієнтними відтінками корпусу. Вони дуже гарно переливаються і додають гаджетам преміальної.

 

Екран

 

Тут пріоритети компаній також відрізняються.

 

Смартфони Samsung відомі своїми дисплеями Super AMOLED та Dynamic AMOLED. Вони відображають яскраві та насичені кольори, тому картинка в цілому виглядає дуже реалістично. А ще – у цих дисплеїв глибокий чорний колір, широкі кути огляду та рівномірне підсвічування, яке споживає мінімум енергії.

У більшості смартфонів Xiaomi використовуються бюджетніші матриці IPS, вони теж хороші, але поступаються Super AMOLED майже за всіма параметрами. Єдина їхня перевага – відсутність вигоряння, навіть після кількох років роботи. До речі, останні флагмани Xiaomi вже обладнані AMOLED-матрицями, які впритул підбираються до Samsung за якістю картинки.  

           

Продуктивність

 

Обидві компанії обладнують свої смартфони процесорами Qualcomm та MediaTek. У деяких моделях Samsung використовується власний чіп Exynos, хоча він чомусь не прижився в Україні.

Але цікаво тут інше, якщо Самсунг встановлює потужні процесори лише на флагмани, то Сяомі більше концентрують увагу на середньому та бюджетному сегментах.

Простими словами топові смартфони Samsung більш продуктивні, ніж топові Xiaomi. А ось у бюджетні моделі Сяомі все навпаки – продуктивніші за конкурентів. Це пов’язано з тим, що китайці в принципі відмовилися від дешевих процесорів.

 

Автономність

 

Оцінити точний час роботи смартфонів складно, адже він залежить від різних факторів:

  • яскравості екрана;
  • активності використання смартфона;
  • програмної оптимізації тощо.

Але якщо подивитися на сухі цифри, більшість смартфонів Xiaomi та Samsung обладнані батареєю на 4000-5000 мАг. Це вважається золотим стандартом на ринку. Такої ємності вистачає на весь день активного використання. Тим більше, що у кожного бренду знайдеться кілька моделей з батареєю на 6000 і навіть 7000 мАг.

 

Камера

 

У боротьбі за якість та деталізацію безперечно перемагає Samsung. Все тому, що бренд співпрацює із провідним виробником камер Leica. Кадри виходять більш насичені та яскраві, особливо у флагманських моделях. Селфі та нічний режим теж чудово себе показують.

Але, з іншого боку, якщо порівнювати камери виключно бюджетних моделей до 10 000 грн, то Xiaomi виглядає набагато краще. Особливо це помітно на ширококутних об'єктивах. Знімки чіткіші та більш правильно сфокусовані.

Хоча, є цікаві вийнятки. Нещодавно вийшов флагман Xiaomi 14 Ultra і ось у нього – реально крута крута камера, яка не поступається в якості навіть iPhone 15.

 

Додаткові опції

 

Щоб смартфонами було зручніше користуватись, виробники часто обладнають їх додатковими опціями. І в цьому теж спостерігається невелика відмінність між Xiaomi та Samsung:

  • Комплектація. При покупці нового смартфона Samsung будьте готові окремо докупити блок живлення. Компанія свідомо не ставить його в комплект з екологічних міркувань. У Xiaomi – в коробці є блок живлення та навіть заводський чохол.
  • Швидке заряджання. Тут лідер явно Сяомі. Більшість моделей підтримують швидку зарядку на 67, 90 та навіть 120 Вт. Це просто рекордні показники. У той же час, смартфони Samsung підтримують зарядку на 45 Вт і вона доступна не у всіх моделях.
  • NFC. Вже багато років Samsung оснащує майже всі свої смартфони модулем NFC. Він зустрічається навіть у бюджетниках. А ось Xiaomi відстає у цьому плані – NFC підтримують лише середньобюджетники та флагмани, які відносно недавно вийшли на ринок.
  • Вологозахист. Знову перемога за Samsung. Навіть їхні бюджетники мають ступінь захисту IP67, починаючи з 2021 року. У Xiaomi ця опція зустрічається набагато рідше і лише у дорогих моделях.

 

Що краще – Xiaomi чи Samsung

 

Характеристики

Сяомі

Самсунг

Дизайн

Більш практичний, простий

Елегантний, тонкий, акуратний

Екран

Стандартний IPS

Більш яскравий та насичений Super AMOLED 

Процесор

Кращий у бюджетниках

Кращий у флагманських моделях

Акумулятор

Стандартний на 4000-5000 мАг

Стандартний на 4000-5000 мАг

Камера

Чіткіша у бюджетників

Якісніша у флагманів

Комплектація 

Смартфон, блок живлення та чохол

Тільки смартфон

Швидка зарядка

Є у більшості моделей, а в деяких досягає рекордних 120 Вт

Є, але не така швидка – до 67 Вт

NFC

Є, у деяких смартфонах

Є майже у всіх моделях

Вологозахищеність

Зустрічається рідко

Є майже завжди

 

Додамо ще одну важливу річ. За співвідношенням ціни та набору характеристик лідирує Xiaomi.

 

І найцікавіше – підібрали та порівняли кілька вдалих смартфонів від Xiaomi та Samsung, щоб вам було легше зорієнтуватись у розмаїтті цих гаджетів.

 

Бюджетний сегмент

 

Тут важливо отримати максимум при мінімальних вкладеннях. Обидва бренди тримають у рукаві по козирю.

 

У Xiaomi такий козир – Redmi A3. За мінімальну ціну ви отримуєте все, що має мати сучасний смартфон:

  • великий 6,71 дюймовий дисплей;
  • майже геймерський 8-ядерний процесор MediaTek Helio G36;
  • запас автономності на весь день.

Окремо відзначимо IPS матрицю, з невластивою для бюджетників частотою оновлення – 90 Гц. Картинка досить соковита та насичена, а анімація – плавна. Враховуючи непогану потужність процесора, смартфон має гарний ігровий потенціал. Тим більше, за свою ціну. Для серфінгу в інтернеті, соцмереж, відеоконтенту – ідеальний варіант 👍

Камера. Вона тут просто величезна 😅, хоча має досить прості параметри: 2 об'єктиви, автофокус, роздільну здатність Full HD. Для соцмереж цього може бути замало, хіба що робити знімки в ідеальних умовах. Камера більше підходить, щоб сфотографувати документи чи якісь робочі моменти.


А ось у Samsung свій погляд на бюджетники. Найпопулярніша їхня модель – Samsung Galaxy A05 – має дуже круту камеру за свою вартість. Вона складається з модулів на 50 та 2 Мп, має цифровий зум 10х, автофокус та багато чого ще.

У налаштуваннях можна копатися дуже довго і вони справді корисні. Кадри передають глибину, кольори та навіть настрій. Можна спокійно робити якісний контент для соціальних мереж.

В основі лежить 8-ядерний процесор MediaTek MT6769 та 4 Гб оперативної пам'яті. Продуктивність трохи відстає від конкурента. Для посиденьок в інтернеті та простеньких програм достатньо, але є речі куди цікавіше, наприклад, подивитися 4 весілля 🙃

Для цього завдання дисплей Galaxy A05 ідеально підходить. Щоб знайти у бюджетному сегменті подібну деталізацію та насиченість, потрібно дуже постаратися. PLS матриця з 16 мільйонами кольорів робить свою справу. Ідеальний варіант для любителів позалипати у Тіктоці чи Ютубі. Автономність у смартфона – стандартна, 5000 мАг.

 

Середній бюджет

 

Тут важливо, щоб смартфон мав ідеальне співвідношення ціна-якість.

 

У Xiaomi подібних смартфонів навалом. Але найвдаліший – Redmi Note 13. У нього:

  • преміальна AMOLED матриця;
  • роздільна здатність 2400х1080;
  • частота оновлення 120 Гц.

Словом, чистий кайф та глибока деталізація. На смартфоні приємно дивитися контент та грати в ігри.

Тим більше, є 8 ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 685. А це вже серйозна заявка для геймерів. Смартфон тягне всі популярні ігри, часто – на максималках. Щоправда, корпус нагрівається, якщо довго грати. Жодних лагів або підгальмовувань ми не виявили, хоча навантажували гаджет кількома програмами одночасно.

Камера тут також дуже хороша:

  • 108 Мп + 8 Мп +2 Мп;
  • 3х зум;
  • автофокусування;
  • крута кольоропередача.

Знімки виходять дуже деталізовані та живі, навіть при нічній зйомці. Вдало для професійного створення контенту.

Автономність – стандартна, але вже зі швидкою зарядкою – від 0 до 100% всього за 40 хв. А щоб вам не здавалося, що цей смартфон занадто ідеальний – у нього є всього один динамік, який не знає, що таке просторове звучання та об'ємний звук 🙃


Якщо модель від Xiaomi мала акцент на геймінгу, то Samsung Galaxy A15це багатозадачність і бізнес. По-перше, Super AMOLED матриця з роздільною здатністю 2340x1080 дуже приємна для очей, навіть якщо цілими днями дивитися 4 весілля працювати. По-друге, процесор Mediatek MT6789V вміє працювати з кількома програмами одночасно. Перевірено 👍

А ще – телефон використовує окреме сховище для паролів та конфіденційної інформації. Навіть якщо зловмисник викраде гаджет, він не отримає до нього доступу. Більше того, якщо смартфон підчепить вірус, постраждає від стрибка напруги або температури, важлива інформація залишиться цілою.

Насамкінець, камера. Ідеально підходить для зйомки пейзажів та крутих селфі в Instagram. Особливо вона сподобається любителям макрозйомки. Є багато ручних налаштувань, але камера більше заточена під формат "Дістали, клацнули, готово".

Складно порівняти який смартфон краще в плані зйомки – і Xiaomi, і Samsung приблизно на одному рівні.

 

Флагмани

 

З цими смартфонами хочеться бути попереду всієї планети 🙂

 

Зовсім недавно китайці випустили свій флагман Xiaomi 14. І ми навіть зробили на нього окремий огляд, так сильно він сподобався :) Якщо коротко, то це прямий конкурент останніх айфонів.

А якщо детальніше, то це один із найшвидших смартфонів на планеті. Xiaomi 14 перший у світі отримав процесор нового покоління – Snapdragon 8 Gen 3. Усі ігри йдуть на максималках, а функціонал працює блискавично. Такий собі смартфон з продуктивністю ноутбука.

Камера, мабуть, найкраща серед усієї лінійки Xiaomi та інших китайських брендів. Вона захоплює у 2 рази більше світла, ніж конкуренти, має купу чарівних фільтрів і безліч ручних налаштувань.

Доповнюється все це розкішним дисплеєм з:

  • роздільною здатністю 2670x1200;
  • матрицею LTPO OLED;
  • частотою оновлення 120 Гц.

Висунути йому хоч якісь претензії просто неможливо 😄

А ще – тут найшвидша зарядка у світі на 90 Вт. Від 0 до 100% лише за 30 хвилин.


Але Samsung не з тих, хто просто так віддасть свою частину ринку преміальніх смартфонів. Вони взяли та випустили Samsung Galaxy S24. Тут кількість штучного інтелекту на квадратний сантиметр просто зашкалює.

Нейромережі задіяні у всіх процесах – зйомка, редагування фото та відео, телефонні розмови, спілкування у месенджерах, геймінг. Коротше, справжній судний день із фільму “Термінатор 2” 🙃

Соковитість дисплея Dynamic AMOLED 2X, з роздільною здатністю 2340x1080, можна порівняти зі стравою з меню дорогого ресторану. До того, ж частота оновлення 120 Гц забезпечує рекордну плавність інтерфейсу та геймінгу.

В основі смартфона лежить фірмовий процесор від Samsung – Exynos 2400. Він тягне будь-які ігри. Великий акцент у чіпі зроблений саме на машинному навчанні та AI. Швидше за все, бренд регулярно випускатиме корисні плюшки для цієї лінійки смартфонів, щоб використовувати потенціал штучного інтелекту по максимуму.

Камера. Знаєте, чим вона відрізняється від інших? Її знімки витримають випробування часом і будуть вважатися якісними, навіть через 5 і навіть 10 років. Камера Samsung Galaxy S24 має 50-мегапіксельний об'єктив з оптичною стабілізацією, купу режимів, 5-кратний зум і безліч ручних налаштувань. Ну а більше деталей про цей смартфон можна знайти тут.

 

Підсумки: Який смартфон краще – Xiaomi чи Samsung

 

Показали вам лише кілька цікавих моделей з різних цінових сегментів, а в каталозі смартфонів їх ще ого-го скільки? Обов'язково туди загляньте. Тепер, коли нас запитують: “Що краще – Сяомі чи Самсунг?” – просто скидаємо цю статтю :) Якщо хочете робити так само, тоді зберігайте наш блог в закладки 🙂

 

Більше цікавого:

Було
цікаво?
103 лайки
Кількість
перeглядів
613 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
103 лайки
Кількість
перeглядів
613 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Redmi A3 4/128GB Midnight Black (Global)

    4299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A05 A055 4/128GB Black

    4599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Redmi Note 13 8/256GB Midnight Black (Global)

    9999 ₴ 8499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A15 A155 LTE 8/256GB Blue Black

    9499 ₴ 8699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi 14 12/512GB Black (Global)

    44999 ₴ 39999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy S24 S921 8/256GB Onyx Black

    39999 ₴ 37999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!