Розділи

Який пилосос краще купити у 2024 році: ТОП-10 помічників

Який пилосос краще купити у 2024 році: ТОП-10 помічників

Максим Дущак
10.01.2024
5 хв
11.01.2024
Було
цікаво?
1198 лайків
Кількість
перeглядів
10515 переглядів

 

Щоб вам було легше розібратися у всій різноманітності пилососів, ми склали рейтинг 10 популярних моделей від різних брендів.

 

Обмежуватись ціновими рамками не стали. Є у нашому рейтингу і бюджетні варіанти, і неймовірно технологічні. Отож, стежте за пальцями 👇

 

Які характеристики повинні мати кращі пилососи

 

Через наші руки пройшло багато різних пилососів, тому ми вже давно визначили 5 ключових характеристик:

  • Потужність всмоктування. Головне не сплутати її із показником споживчої потужності, адже вона не надто впливає на здатність моделі втягувати пил. Оптимальна потужність всмоктування пилососа – від 150 Вт. Цього достатньо для твердих поверхонь та ворсистих килимів.
  • Автономність. В середньому, для прибирання достатньо від 40 хвилин автономності, але чим цей показник вищий, тим краще.
  • Місткість пилозбірника. Чим він об’ємніший, тим рідше його доведеться спорожняти. Але надто великий контейнер сильно збільшує габарити пилососа, тому оптимальною місткістю пилозбірника вважається 600-800 мілілітрів.
  • Дизайн. Пилососом має бути зручно проникати у важкодоступні місця – під ліжко, між меблями. Якщо пристрій ще й складається, то взагалі круто.
  • Додатковий функції. Підсвічування, функція мокрого прибирання, додаткові турбощітки, посилена фільтрація – все це плюси в карму пилососа.

Отже, карта з орієнтирами у нас є, вирушаємо в дорогу рейтинг моделей) 👇

 

Philips Speedpro Aqua

 

Хоча цей миючий пилосос має досить високу ціну, проте з його характеристиками мало хто може змагатися.

 

Перше, що заслуговує на увагу – це режим вологого прибирання. Потрібно просто підключити до пилососа спеціальну насадку з рідиною та мікрофіброю. Вона не тільки ідеально очищує підлогу, але й видаляє до 99% бактерій.

Потужності всмоктування вистачає для ефективного прибирання різних поверхонь – від твердої плитки до м'якого килима для ворсу. У комплекті йдуть кілька насадок, плюс є підсвічування для більш ретельної роботи у важкодоступних місцях.

Нам особливо сподобалося, що Philips Speedpro Aqua за кілька секунд перетворюється на ручний пилосос. Це дуже корисно при очищенні меблів та салону автомобіля, наприклад. Контейнер для пилу невеликий – 400 мл, зате очищається буквально за секунду. Автономність – відмінна, до 50 хвилин.

 

функція вологого очищення;
автономність до 50 хвилин;
кілька робочих режимів;
підсвічування;
знімний ручний блок.
|
малий контейнер для пилу.
висока вартість;

 

Samsung VS15T7031R1

 

Це середньобюджетний пилосос від перевіреного бренду, який обирають на роки.

 

Завдяки потужності всмоктування на 150 Вт, пилосос однаково ефективно прибирає ламінат та килим. Але для нас цей пилосос цінний своєю багатошаровою фільтрацією. Виробник заявляє, що фільтр затримує навіть алергени, тому повітря в приміщенні справді ідеально чисте.

Пилосос Samsung VS15T7031R1 має кілька насадок, об'ємний пилозбірник на 800 мл. та автономність до 40 хвилин. Це ідеальне комбо для великих будинків із різними типами покриттів.

Пилососом зручно проникати між шафами та під ліжко. За необхідності можна зняти ручний блок, щоб легше прибирати в складних місцях – на підвіконнях, в салоні авто, всередині шаф.

 

висока потужність;
5-шарова фільтрація;
контейнер для пилу на 800 мл;
автономність до 40 хвилин;
знімний ручний блок;
зручне цифрове керування.
|
мало насадок у комплекті;
зарядка триває 3,5 години.

 

Dyson Gen 5 Outsize Cordless Vacuum

 

Модель б'є всі рекорди нашого рейтингу)

 

Спочатку ми думали, що це просто розрекламована модель із завищеною ціною, але 250 Вт – це вам не жарти. Пилосос затягує все, що можна назвати сміттям – від дрібних частинок шерсті, до великих шматків бруду. Напевно, тому ця модель часто зустрічається у перукарнях, ресторанах та лікарнях.

У комплекті з пилососом Dyson Gen 5 йде цілий набір насадок. Плюс потужність автоматично регулюється під різні покриття. Є вбудоване підсвічування. Але нашій команді найбільше подобається автономність – до 140 хвилин. Це рекорд.

Ще одна фішка моделі – величезний пилозбірник на 1,9 л. Так, з ним пилосос виглядає досить габаритно, зате очищати його будете дууууже рідко. Тим більше покращена фільтрація затримує навіть вірусні бактерії і дрібний пил.

 

рекордна потужність всмоктування – 250 Вт;
рекордна автономність – до 140 хвилин;
рекордна місткість контейнера – 1,9 л;
набір з 8 насадок;
знімний ручний блок.
|
дорогий;
трохи габаритніший та важчий за інших.

 

Dyson Gen 5 Detect Absolute

 

Такий потужний пилосос, як і попередній, але більш компактний.

 

Завдяки потужності 280 Вт, пилосос Dyson Gen 5 уловлює навіть дрібні волоски, що сховалися у ворсистому килимі. Є кілька насадок, за допомогою яких зручно проникати у вузькі простори між меблями та під сидіння автомобіля.

Пилозбірник середнього об’єму – 770 мл. Заряду моделі вистачає приблизно на 70 хвилин, але все залежить від обраного режиму. Їх тут 3: максимальний, автоматичний та еко. Повітря в приміщенні залишається ідеально чистим, адже внутрішня фільтрація затримує дрібний пил та алергени.

Ми впевнені, що це ідеальна модель для невеликих будинків та квартир. Так, ціна трохи вища за середню по ринку, зате з цим пилососом прибирання буде неймовірно комфортним і якісним. Тим більше, що Dyson Gen 5 реально служить роками.

 

рекордна потужність на 250 Вт;
автономність 70 хвилин;
3 режими роботи;
5 насадок;
багатошарова фільтрація.
|
дорогий.

 

Dyson V10 ANIMAL

 

І ще трохи Дайсона в рейтингу. Знайшли найкомпактніший і найбюджетніший варіант із цього сімейства з крутим функціоналом.

 

Пилосос має гарну потужність сухого прибирання – 150 Вт. Є 3 швидкості роботи та кілька насадок для твердої поверхні, м'яких меблів, ворсистих килимів.

Головна фішка пилососа – маневреність. Можна легко проникати у найскладніші місця будинку – біля плінтуса, між шафами, під ліжком. А при необхідності пилосос швидко перетворюється на ручний, для зручнішого прибирання полиць, підвіконь та салону автомобіля.

Вертикальний пилосос Dyson V10 Animal обладнаний стандартним пилозбірником на 760 мл із системою швидкого чищення. Завдяки посиленій фільтрації, у ньому затримуються бактерії та мікроскопічні пилові частинки. Після роботи повітря в будинку чисте та безпечне навіть для людей з алергією. Батареї вистачає на 60 хвилин, але час роботи залежить від режиму.

 

найбюджетніший Dyson з сухим збиранням;
підвищена маневреність;
оптимальна потужність із 3 режимами;
посилена фільтрація;
автономність – 60 хвилин.
|
заряджання займає 3,5 години;
це ж Дайсон, які тут мінуси)

 

Deerma VC25 Plus

 

А ось і ідеальне поєднання ціни та якості під'їхало. До того ж, пилосос найкраще підходить власникам домашніх тварин.

 

Модель має універсальну щітку, яка витягує волосся та шерсть навіть із м’якого килима. Волокна і сміття намотуються на спеціальний ролик, тому турбощітка залишається чистою. Це дуже ефективний спосіб прибирання за домашніми вихованцями та деякими людьми :)

Попри доступну ціну, пилосос Deerma VC25 Plus має хорошу потужність сухого прибирання, приблизно 150 Вт. Можна перемикатися між звичайним та турбо режимами. Заряду вистачає на 35 хвилин, що досить мало, але для разового прибирання великого будинку вистачає.

Циклонний пилозбірник вміщує стандартні 0,7 л. Завдяки 4-ступеневій фільтрації, повітря в приміщенні приємне і чисте.

 

доступна вартість;
найкраща система прибирання за тваринами;
місткий пилозбірник на 0,7 л;
гарна потужність всмоктування 150 Вт;
знімний ручний блок.
|
хочеться більше автономності;
у комплекті лише 3 насадки.

 

Dreame T20 Pro

 

Цей пилосос закидали позитивними відгуками з усіх боків, адже він має вологе прибирання і багато насадок в комплекті.

 

Модель обладнана резервуаром для води на 250 мл з 2 режимами подачі, тому твердий тип покриття відмивається дуже добре. У пилососа є 7 насадок, які дійсно підходять для будь-яких ситуацій. Можна швидко прибрати шерсть, пропилососити м'які меблі, зібрати волосся з тканин та проникнути під шафи з диванами.

У пилососа стандартна сила всмоктування (150 Вт) та 3 режими роботи. Акумулятор витримує до 70 хвилин роботи. Пилозбірник вміщує 0,6 л і має 5-шарову фільтрацію, яка зберігає повітря ідеально чистим.

Dreame T20 Pro один із найкомпактніших і найлегших моделей – всього 1,7 кг. Ним зручно маневрувати у маленьких приміщеннях між предметами інтер'єру. А за потреби можна скористатися мініатюрним ручним блоком.

 

7 насадок у комплекті;
вологе та сухе прибирання;
автономність до 70 хвилин;
полегшений корпус;
5-шарова фільтрація.
|
зарядка протягом 4 годин;
ціна вища за середню.

 

Baseus H5

 

Ооо, це наш улюблений малюк з рейтингу. Пилосос настільки компактний, що міг би легко загубитися в жіночій сумочці, десь між тушшю та помадами :)

 

Пилосос Baseus H5 важить лише 600 г, а робочий блок навіть менший, ніж пляшка з водою. Його зручно зберігати та транспортувати. Потужності вистачає для чищення підлоги, м'яких меблів, автомобіля, клавіатури та ін. При цьому, рівень шуму всього 65 дБ, що можна прирівняти за гучністю до звичайної розмови.

У комплекті з пилососом йдуть 3 щітки: від кліщів, для довгого волосся та для підлоги. Пилозбірник вміщує приблизно до 100 мл, зате він дуже швидко знімається та очищається. Є покращена фільтрація, яка затримує навіть мікроскопічний пил.

Автономності вистачає до 30 хвилин, чого є достатньо для невеликого дому.

 

рекордна компактність та легкість;
мінімальний шум – до 65 дБ;
доступна ціна;
суха насадка для очищення тканин від кліщів.
|
невелика автономність;
маленький пилозбірник.

 

Deerma VC01

 

Бюджетний пилосос з акумуляторним живленням, який не має нічого зайвого.

 

Deerma VC01 отримав стандартну потужність всмоктування (100 Вт) та комплектацію з 2 насадками. Можна ефективно пилососити м'які килими та твердий ламінат. Для того, щоб легше проникати у важкодоступні місця, передбачений знімний ручний блок.

Є 2 швидкості: звичайна та турбо. У звичайному режимі акумулятора вистачає на 40 хвилин. Пилозбірник – стандартний – на 0,6 л. Приємно, що навіть у такому недорогому пилососі є 3-шарова фільтрація, яка зберігає повітря чистим під час прибирання.

 

ціна ТОП 🔥
компактна та легка конструкція;
пилозбірник на 0,6 літра;
3-шарова фільтрація повітря.
|
комплектація лише з 2-ма насадками;
заряджання триває 4 години.

 

Deerma Suction Vacuum Cleaner DX118C

 

Найбюджетніший пилосос з підвищеною компактністю, який за свої гроші ого-го.

 

Модель отримала приблизно 200 Вт всмоктувальної потужності, тому чудово справляється з дрібними волосками та великими частинками бруду. Основна насадка має спеціальну тканинну смужку, тому підлога ще й додатково протирається. Під час тестів ми навіть змочували насадку і на твердій підлозі справді виходив ефект вологого прибирання.

Пилосос Deerma Suction Vacuum Cleaner DX118C важить лише 1 кг, а знімний ручний блок – ще менше. Дуже зручно проникати у важкі місця, особливо із щілинною насадкою.

Завдяки мережевому живленню, не потрібно турбуватися про заряд батареї – під'єднали до розетки і пилососите скільки потрібно. 4-метровий кабель забезпечує повну свободу пересування.

Пилосос має великий пилозбірник на 1,2 літра та багаторазовий НЕРА-фільтр, який зберігає повітря чистим.

 

бюджетна вартість;
висока потужність всмоктування;
вага всього 1 кг;
мережеве живлення з 4-метровим кабелем;
великий пилозбірник на 1,2 л.
|
у комплекті всього 3 насадки.

 

ТОП пилососів 2024

 

Кращі вертикальні пилососи

Потужність, Вт

Автономність, хв

Пилозбірник, л

Philips Speedpro Aqua

≈ 150 

50

0,4

Samsung VS15T7031R1

150 

40

0,8

Dyson Gen 5 Outsize Cordless Vacuum

280 

140

1,9

Dyson Gen 5 Detect Absolute

280 

70 

0,7

Dyson V10 ANIMAL

150 

60 

0.76

Deerma VC25 Plus

150 

35

0,7

Dreame T20 Pro

150

70 

1,7

Baseus H5

≈ 80

30 

≈ 0,1

Deerma VC01

100

40 

0,6

Deerma Suction Vacuum Cleaner DX118C

≈ 200

мережеве

1,2

 

Найкращі пилососи: для тих, кому все ще мало

 

Ми можемо ще довго розповідати про класні моделі, але в друкарській машинці закінчилася фарба 😅 Доведеться вам самим перейти в каталог пилососів і помилуватися цікавими варіантами :) Там є з чого вибирати.

 

А для того, щоб було простіше розібратися у всій різноманітності пилососів, пишіть або дзвоніть менеджерам МТА.

 

Було
цікаво?
1198 лайків
Кількість
перeглядів
10515 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1198 лайків
Кількість
перeглядів
10515 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Пилосос Philips SpeedPro Aqua FC6729/01

    23499 ₴ 12299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Samsung VS15T7031R1 Silver

    9499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Dyson Gen5 Outsize Cordless Vacuum Nickel Blue (447923-01)

    28099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Dyson Gen5detect Absolute Nickel Purple (446989-01)

    31799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Dyson V10 Animal Silver

    23999 ₴ 23199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Deerma VC25 Plus White Cordless Vacuum Cleaner

    3699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Dreame T20 Pro

    13899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Baseus H5 Home Use Vacuum Cleaner Black (VCSS000101)

    5699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Deerma VC01 Cordless Vacuum Cleaner White (DEM-VC01)

    2799 ₴ 2399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Deerma Suction Vacuum Cleaner DX118C

    1199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Philips SpeedPro Aqua FC6729/01

    23499 ₴ 12299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Samsung VS15T7031R1 Silver

    9499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Dyson Gen5 Outsize Cordless Vacuum Nickel Blue (447923-01)

    28099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Dyson Gen5detect Absolute Nickel Purple (446989-01)

    31799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Dyson V10 Animal Silver

    23999 ₴ 23199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Deerma VC25 Plus White Cordless Vacuum Cleaner

    3699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Dreame T20 Pro

    13899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Baseus H5 Home Use Vacuum Cleaner Black (VCSS000101)

    5699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Deerma VC01 Cordless Vacuum Cleaner White (DEM-VC01)

    2799 ₴ 2399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Deerma Suction Vacuum Cleaner DX118C

    1199 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!