Розділи

Який Айфон краще купити у 2024 році: ТОП моделей iPhone

Який Айфон краще купити у 2024 році: ТОП моделей iPhone

Максим Дущак
12.01.2024
1 хв
Було
цікаво?
1199 лайків
Кількість
перeглядів
11856 переглядів

 

Свої лідери є всюди: серед напоїв – кава, серед мов – англійська, серед смартфонів – iPhone.

 

Нові пристрої з’являються кожен рік, а старі нікуди не діваються. Проте є айфони, з якими ви будете на коні ще багато років. В рейтингу ви чітко побачите, як розвивались ці пристрої та легко оберете для себе найкращий iPhone у 2024 році. Тож, слідкуйте за пальцями 👇

 

iPhone 11 2019

 

Це ідеальний варіант для тих, хто хоче отримати iOS по доступній ціні.

 

Попри те, що модель виготовлена у 2019 році, вона буде актуальною ще багато років. Apple обладнала iPhone 11 потужним 6-ядерним чіпом A13 Bionic, тому система просто літає, особливо iOS 16. Пристрій тягне будь-які сучасні ігри, жодних приторможувань чи лагів ми не помітили. 

Проте, після 40 хв активного геймінгу відчутно нагрівається корпус iPhone 11. Нічого страшного в цьому немає, але використовувати пристрій під час заряджання ми не рекомендуємо. Автономності вистачає на 1 день активного користування.

 

Екран тут 6,1-дюймовий з IPS-матрицею та роздільною здатністю 1792x828. Всі кольори на своїх місцях, контрастності вистачає, а контент з будь-яких застосунків сприймається чудово. Єдиний недолік – картинка трішки блікує при яскравому сонячному світлі, проте це не критично. 

Фронтальна та основна камери iPhone 11 роблять хороші знімки, навіть при недостатньому освітленні. Для соц.мереж вони, однозначно, підходять, проте для професійної зйомки краще обирати новіші девайси. До речі, це перший iPhone з функцією нічної зйомки

 

доступна ціна;
хороший запас потужності;
соковита картинка;
камера підходить для контенту соцмереж.
|
дещо нагрівається задня панель;
дисплей трохи блікує.

 

Apple iPhone SE 2020

 

А ось вам найбюджетніший та найкомпактніший iPhone на сьогодні.

 

Рекордна компактність і незвичайний дизайн – фішки цієї моделі. IPS-дисплей має всього 4,7 дюйма діагоналі. Він такий же соковитий та контрастний, як і у попереднього смартфона. Трішки не вистачає яскравості, але нічого критичного. 

Під капотом лежить уже знайомий A13 Bionic, тому все літає. Проте, якщо ви любите геймити, то пам’ятайте, що телефон має дуже компактний екран. Грати на максимальній яскравості можна приблизно 3-4 години, а переглядати відео – до 13 годин.

Камера трішки краща за попередній iPhone 11. Є автостабілізація, автофокус та багато автоматичних налаштувань. Це зроблено для того, щоб користувач просто прицілився, клацнув та відразу міг поділитись світлинами з друзями. Мінімум ручних налаштувань. 

 

рекордна компактність;
бюджетна ціна;
хороша потужність;
хороша якість фото;
покращена камера.
|
екран незначно блікує при яскравому освітленні;
відсутня Face ID.

 

iPhone 12 2020

 

Ця серія iPhone перевершує попередників за багатьма параметрами, проте і ціна трохи вища.   

 

Розробники обладнали пристрій матрицею Super Retina XDR та знаменитим захистом Ceramic Shield. Діагональ дисплея базової версії – 6,1 дюйма, а mini5,4 дюйма. Зображення соковите, з посиленою деталізацією та контрастністю, тому чудово підходить як для геймінгу, так і для перегляду відеоконтенту. Пікова яскравість збільшена до 1200 кд/м², тому дисплей не виблискує під яскравим освітленням. 

Під капотом iPhone 12 лежить покращений процесор – A14 Bionic. Його продуктивність буде актуальною щонайменше 5-7 років. Сучасні ігри дуже легко заходять на високих налаштуваннях графіки. Після 1 години геймінгу смартфон лише трішки потеплішав. Акумулятора вистачає на 3-4 години активної гри, або на 15-17 годин перегляду відео.

Основна камера iPhone 12 досі робить флагманські знімки. Є стабілізація, нічний режим, оптичний зум (5х, 1х) та багато інших корисностей. Проте iPhone 12 найбільше сподобається любителям селфі, адже фронтальна камера підтримує технологію Deep Fusion. Вона автоматично ретушує кожен піксель на фотографії за допомогою штучного інтелекту, тому кадри виходять дійсно інстаграмними 👍 

Але якщо у вас у пріоритеті саме камера, то краще обирайте версію iPhone 12 Pro або Pro Max. У цих модифікаціях додатково встановлений телефотооб'єктив для якісного фокусування та покращений зум – 5х, 2х, 1х.

 

екран з покращеною деталізацією;
збільшена яскравість;
покращений процесор A14 Bionic;
Deep Fusion у фронтальній камері;
Ceramic Shield на екрані.
|
на 5,4-дюймовому дисплеї iPhone mini незручно грати в деякі ігри.

 

iPhone 13 2021

 

Це один із найпопулярніших айфонів зараз, адже має ідеальне співвідношення потужності та ціни.

 

В основі лежить оновлений чіп A15 Bionic, який на 30% продуктивніший за попередню модель. Наприклад, ми запустили Call of Duty Mobile з максимальною якістю графіки і комфортно грали близько години. Всі інші популярні ігри також чудово заходять на цей смартфон. 

iPhone 13 має такий самий дисплей, що і попередня модель:

  • Super Retina XDR;
  • роздільна здатність 2532×1170;
  • пікова яркість 1200 ніт.

Головна фішка смартфона – зовнішній вигляд. Він практично немає відмінностей від найновішого Apple iPhone 15. Легкий, приємний на дотик та компактний. Напевно тому його купують так часто.

Камера дуже схожа до попередньої моделі, проте тут з’явилося декілька додаткових фішок. Завдяки режиму “Кінематограф” можна знімати з невеликою глибиною різкості як на основну, так і на фронтальну камери. Це створює ефект, який схожий на голівудський фільм

Також з’явилися нові стилі фото, які значно розширюють творчі можливості фотографів.

 

ідеальне співвідношення ціни та потужності;
сучасний дизайн;
покращена камера;
збільшена автономність.
|
версія iPhone Pro та Pro Max досі доволі дорогі.

 

iPhone 14 Pro та Pro Max 2022

 

Базова версія практично нічим не відрізняється характеристиками від попередньої моделі, тому краще обрати версії iPhone 14 Pro та Pro Max. 

 

Найголовніше – в iPhone 14 Pro та Pro Max покращилась камера. З’явився нічний режим для портретів, макрофотозйомка та Apple ProRAW. Завдяки програмі Photonic Engine, всі фото проходять додаткову обробку, тому виглядають більш чіткими та деталізованими. Функція оптичного зуму також розширились – 5х, 1х, 2х, 3х. 

З’явився новий режим для відеозйомки з покращеною стабілізацією – “Швидкий рух”. Він дозволяє робити відео фантастичної якості, навіть під час активного руху чи бігу. Плюс додана макровідеозйомка та зйомка відео у режимі ProRes із якістю до 4K та частотою до 30 кадрів/с.

Під капотом iPhone 14 Pro та Pro Max лежить покращений процесор A16 Bionic зі збільшеною продуктивністю. Він досі обходить у потужності багато сучасних флагманів, тому буде актуальним ще дууууже довго. 

Дисплей отримав знаменитий Dynamic Island, технологію ProMotion с адаптивною частотою оновлення до 120 Гц, а також збільшену пікову яркість до 2000 ніт. Автономність теж значно збільшилась – до 23 годин у iPhone 14 Pro та 27 годин у Pro Max. Це справді рекордні значення. 

До речі, це перший iPhone з функцією виявлення аварій, яка миттєво сповіщає близьких та екстрені служби про те, що вам потрібна допомога.

 

покращений об’єктив камери;
збільшена автономність;
Dynamic Island;   
технологія ProMotion;
датчик виявлення аварій.
|
доволі дорогий.

 

iPhone 15 Pro та Pro Max 2023

 

У базовій модифікації гаджет хороший, проте саме моделі iPhone 15 Pro та Pro Max – творять і витворяють :)

 

Вся лінійка 15 айфонів отримала титановий корпус, програмовану кнопку Action Button та нарешті перейшла на USB-C.

Версії Pro та Pro Max мають під капотом надсучасний процесор A17 Pro, який просто не має конкурентів у потужності. Грати можна у що завгодно на максимальних налаштуваннях графіки.

 

iPhone 15 Pro та Pro Max можна назвати справжніми ігровими консолями, для яких незабаром планується випуск Resident Evil Village, Assassin's Creed Mirage та інших ігор. Це перші смартфони, у яких є підтримка геймерської технології трасування променів. 

Об’єктиви камер тут професійні і роблять ідеальні фото, навіть у поганих умовах. Компанія Apple навіть записала свою презентацію на iPhone 15 Pro Max і всі були в захваті. 

У нас є окремий детальний огляд iPhone 15, додамо тільки, що цей смартфон став найпродаванішим у 2023 році.

 

топовий флагман кращий у всьому :)
|
потрібен хороший бюджет.

 

Який вибрати айфон: підсумки

 

Золота середина між ціною та апаратними можливостями – це iPhone 13. Якщо хочеться чогось дуже бюджетного, то вибирайте iPhone 11. А поціновувачам компактності підійде iPhone SE або iPhone 12 mini. 

Apple iPhone 14 Pro та Pro Max купують ті, хто хоче користуватися яблучними можливостями на повну, А, якщо ж ви бажаєте відчути себе суперменом, ходити по поверхні сонця та мандрувати в паралельні всесвіти – однозначно купуйте iPhone 15 Pro або Pro Max :) Вони найкрутіші в лінійці сьогодні.

В будь-якому випадку, на сайті МТА є ще багато моделей різних комплектацій. Обов’язково завітайте в каталог iPhone.

 

А щоб отримати більше деталей про характеристики та функції цих пристроїв, просто зв’яжіться з менеджерами МТА. Вони допоможуть з правильним вибором та нададуть гарантію мінімум на 1 рік.

 

Було
цікаво?
1199 лайків
Кількість
перeглядів
11856 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1199 лайків
Кількість
перeглядів
11856 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 11 128GB Black

    23499 ₴ 19099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone SE 2020 128GB Red

    20199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 12 mini 128GB Blue

    31999 ₴ 28199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 12 128GB Black

    29499 ₴ 22799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 12 Pro 256GB Silver

    45999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite

    49999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 13 128GB Midnight

    29999 ₴ 24099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 13 Pro 128GB Silver

    53999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite

    60999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 14 128GB Blue

    34999 ₴ 29199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 14 Pro 128GB Space Black

    50999 ₴ 42199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black

    53999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 15 128GB Black

    42499 ₴ 31999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium

    53499 ₴ 41599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium

    63499 ₴ 50399 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!