Розділи

Як з допомогою Apple Watch керувати камерою iPhone

Як з допомогою Apple Watch керувати камерою iPhone

Олена Калинчук
18.06.2021
1 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
2772 лайки
Кількість
перeглядів
8064 перегляди

 

Мало хто знає, але Apple Watch можна використовувати не лише для контролю за здоров'ям і занять спортом. В кілька кліків смарт-годинник здатен перетворитися  на пульт дистанційного управління камерою iPhone та допомагати створювати селфі, автопортрети, колективні фото тощо.

Цей лайфхак недавно завірусився на просторах TikTok та Twitter, тож ми вирішили ним із вами поділитися.

 

Налаштування

 

На годиннику Apple Watch потрібно запустити вбудований додаток Camera Remote і підготувати iPhone до зйомки.

Після цього – тапнути кнопку спуску затвора на екрані Apple Watch. Фото створюється у програмі «Фотографії» на iPhone, але переглянути його можна і на Apple Watch.

Стандартно знімок робиться через три секунди після натиснення клавіші. Проте цією опцією легко керувати, можна вносити зміни і в інші функції, перемикатися між фронтальною та задньою камерами, викликаючи додаткове меню у вигляді трьох кнопок.

Камера iPhone чудово розуміє й голосові команди. Для цього, в налаштуваннях iPhone слід перейти у розділ доступності та відкрити голосове управління. Активуйте його, й перейдіть до камери. Дайте команду збільшення гучності – це стане віртуальним натисненням кнопки, яка в камері відповідає за спуск затвора.

 

Лайфхак: як фотографувати на задню камеру, використовуючи Apple Watch 

 

Чому ця фішка стала такою вірусною останнім часом? Однією з причин стало те, що креативні користувачі знайшли нестандартний підхід до її використання. Вони закріплюють iPhone у штатив, а Apple Watch фіксують до телефона за допомогою ремінця. Таким чином, можна використовувати годинник як маленький дисплей, щоб бачити картинку з основної камери iPhone.

 

Що ще можна зробити за допомогою Apple Watch? 

 

Стежити за зображенням, яке знімає ваш iPhone і робити знімки; Встановлювати таймер спрацьовування затвору. Переключатися на відео, активувавши режим відеозйомки в додатку “Камера” на iPhone.

Для коректної роботи пультом дистанційного керування камери, годинник Apple Watch має знаходитися в межах звичайного діапазону Bluetooth вашого iPhone (10 метрів).

 

Чому це зручно:

 

  • високоякісні знімки ви отримуєте без допомоги сторонніх людей;
  • екран Apple Watch контролює все, що потрапляє в об'єктив камери;
  • функції камери спрацьовують дистанційно;
  • редагування фотографій можливе просто на смарт-годиннику.

При такому використанні годинника і смартфона швидше розряджається акумулятор, тому варто враховувати цей момент і мати напоготові рятівний повербанк.

 

Більше цікавого: “ТОП-7 найкращих смарт-годинників цього літа

Було
цікаво?
2772 лайки
Кількість
перeглядів
8064 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2772 лайки
Кількість
перeглядів
8064 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!