Розділи

Як вибрати сумку для ноутбука: 5 лайфхаків

Як вибрати сумку для ноутбука: 5 лайфхаків

Максим Дущак
27.12.2023
1 хв
Було
цікаво?
1283 лайки
Кількість
перeглядів
5391 перегляд

 

Ми в МТА впевнені, що справжній друг сучасного homo sapiens – це ноутбук.

 

А, як відомо, про друзів потрібно дбати, тому саме час купити своєму ноутбуку класну сумку. Ми розповімо, як це зробити, а насамкінець покажемо один козирний варіант 😉

 

🎯 Типи сумок

 

Найбільш універсальною та затребуваною вважається прямокутна сумка.

 

У ній продумано спеціальне відділення для лептопа із захисними перегородками чи ущільненнями. Також є декілька внутрішніх відсіків, в які зручно поміщаються документи, журнали, смартфон та мережевий блок живлення.

Часто в сумках зустрічаються додаткові кишені для зберігання флешок, ключів або інших предметів. Її можна зручно носити в руках або закинути на плече. При виготовленні використовуються різні синтетичні та натуральні матеріали, про них розповімо далі.

Є й інші менш популярні варіанти для транспортування ноутбука:

  • Рюкзак – переважно люблять мандрівники, журналісти, спортсмени. Рюкзаки обирають за те, що руки залишаються вільними, а велика місткість дозволяє переносити ще купу речей. Навантаження рівномірно розподіляється по спині, тому навіть важкі пристрої легко транспортувати.
  • Сумка-чохол – найбільш бюджетний та компактний варіант. Він не має ручок для перенесення та вміщує лише ноутбук. Сумка-чохол ідеально підходить для перевезення ноутбука в автомобілі або у великій сумці з іншими речами.
  • Кейс – зустрічається досить рідко, але забезпечує ноутбуку максимальний захист. Корпус дуже жорсткий, виготовляється з алюмінію або пластику. У такій "броні" ноутбук повністю захищений від подряпин, ударів, вологи та інших неприємностей. Зустрічаються навіть моделі із кодовим замком, які може відкривати лише власник ноутбука. Бракує хіба що наручників, щоб прикріпити кейс до руки, як у фільмах :)

 

🎯 Вибираємо розмір

 

Першим важливим параметром сумки є її розмір, який залежить від габаритів вашого ноутбука.

 

На щастя, в описі кожної сумки вказано максимальне значення діагоналі пристрою, який може в неї поміститись. Не варто купувати сумку більшого розміру, адже лептоп не підросте з часом, а вільне бовтання по відсіку може створити потертість на корпусі ноутбука.

Найбільш затребуваними сьогодні вважаються сумки на 15,6 дюйма.

 

🎯 Матеріал

 

Від його характеристик залежить вага сумки, її вартість та захисні властивості.

 

Пам'ятайте, що вироби з натуральних матеріалів мають більшу ціну, краще виглядають і підкреслюють статус власника. Але з іншого боку, синтетичні матеріали практичніші. Вони міцні, легко очищаються навіть від найнеприємніших забруднень, а деякі матеріали ще й чудово захищають ноутбук від вологи.

Є кілька популярних матеріалів, які довели свою “боєздатність” на практиці:

  • Поліестер – вважається одним із найкращих і доступних. Він вологонепроникний, довговічний, легко очищується. Матеріал добре тримає форму навіть після довгих років експлуатації.
  • Штучна шкіра – майже не відрізняється від натуральної зовні, плюс має кілька переваг. Вона міцна, не розтягується, її легко чистити. Штучна шкіра морозостійка та вологостійка, а також доступна за ціною.
  • Текстиль – легкий та економічний. Це щільна тканина, оброблена спеціальним хімічним складом для підвищення водостійкості.
  • Неопрен – синтетичний матеріал, який вважається дуже надійним, довговічним, легким в експлуатації. Він стійкий до перепадів температури. Найчастіше з нього роблять сумки-чохли.
  • Нейлон – використовується як для внутрішньої підкладки, так і як основний матеріал. Один з найміцніших і зносостійких легко очищається.
  • Оксфорд – повністю синтетичний матеріал, що складається з нейлону та поліестеру. Не боїться ні вологи, ні вогкості та виглядає добротно.
  • Натуральна шкіра – привертає увагу своїм багатим виглядом, солідністю. Серед плюсів: вологостійкість, морозостійкість, повітропроникність. Але за шкірою потрібно дуже ретельно доглядати.
  • Твердий пластик – міцний, не деформується, ідеально захищає ноутбук від ударів.

Кожна сумка має багато колірних варіантів, тому вибирайте той, до якого лежить душа. Але враховуйте, що темні відтінки (сірі, чорні, сині) більш практичні під час щоденного використання, а яскраві сумки допомагають виділитися з натовпу, підкреслюючи індивідуальність та гарний смак.

Також при виборі сумки дивіться на ударостійкість. Плюс хорошим доповненням буде наявність невеликих відділень для адаптера живлення, миші, жорсткого диска та інших дрібниць. Не забувайте уточнити максимальну вагу, на яку розрахована сумка.

 

🎯 Бренди

 

Так, їх зараз дуже багато, але все ж є безпрограшні варіанти:

  • Samsonite – один з найвідоміших та найшанованіших брендів сумок для ноутбуків. Він пропонує багато цікавих варіантів від простих портфелів до стильних рюкзаків. Сумки Samsonite відрізняються високою якістю, міцністю та довговічністю.
  • Incarne – український бренд, який виготовляє преміальні сумки зі шкіри. Справжня класика, яка актуальна у будь-який час та у будь-яких ситуаціях.
  • RivaCase – це італійський бренд зі своїм стилем та вишуканим дизайном. Сумки виготовляються з якісних матеріалів та мають багато корисних можливостей: захисна підкладка, водовідштовхувальне оздоблення, відділення для аксесуарів.
  • Case Logic – це американський бренд багатофункціональних сумок. Найчастіше моделі мають багато вбудованих відділень для кабелів та аксесуарів, вологозахист та ударостійкий каркас.
  • Continent – китайський бренд, але нехай це вас не лякає. Моделі виготовлені дуже добротно і коштують недорого. Можна вибрати дизайн на будь-який смак – від найлаконічнішого, до неймовірно креативного.
  • Case Logic – заслужив довіру клієнтів своїми лаконічними та недорогими сумками. Є багато розмірів та стилів. Ідеальний варіант на кожен день.
  • Hedgren – це шведський бренд, який завойовує клієнтів найсучаснішим стилем. Ці сумки часто обирають юристи, економісти, бізнесмени. Вироби чудово акцентують на статусі, але будьте готові заплатити трохи більше, ніж зазвичай.
  • Piquadro – бренд, який дуже подобається молоді та активним homo sapiens. Підкорює витонченим дизайном та незвичайними матеріалами оздоблення.

Зараз багато китайських брендів "ноунеймів" займаються виготовленням сумок. Вони дуже приваблюють своєю доступною ціною, але вибирати їх ми не рекомендуємо. Ноунейми, зазвичай, створюються з дешевих матеріалів із великою кількістю браку. Такі сумки лише зіпсують нерви.

 

🎯 Кілька порад на доріжку

 

☝️ Вибирайте сумку з урахуванням ваших потреб. Якщо ви використовуєте ноут тільки для роботи, вам підійде проста сумка з мінімальною кількістю функцій. Якщо ви шукаєте щось для навчання, вибирайте модель з великою кількістю відділень для документів та інших аксесуарів.

☝️ Не заощаджуйте на якості. Дешеві сумки виглядають дуже смачно, але це той випадок, коли не варто довіряти почуттям. Краще витратити трохи більше грошей і купити справді добротну модель із якісних матеріалів. На дистанції ви все одно залишитеся у плюсі.

☝️ Уважно огляньте сумку перед покупкою. Подивіться чи фурнітура надійна, а блискавки та замки легко розстібаються. Переконайтеся, що сумка не надто важка та її зручно носити з собою.

 

Підсумки

 

У каталозі сумок МТА є понад 500 добрих моделей. Обов'язково завітайте туди. А для тих, хто не має часу та бажання в усьому розбиратися, ми самі підібрали один козирний варіантсумка від відомого бренду RIVACASE. Вона зараз дуже популярна.

Модель має захист від дощу, снігу та навіть морозу. Матеріал добре тримає форму та зберігає магазинну зовнішність навіть після довгих років експлуатації. Для любителів аксесуарів є багато кишеньок, і найголовніше – сумка має дуже доступну ціну. Перевірте та переконайтеся у всьому самі.

Було
цікаво?
1283 лайки
Кількість
перeглядів
5391 перегляд
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1283 лайки
Кількість
перeглядів
5391 перегляд
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Сумка для ноутбука RivaCase 8630 Black 15.6

    1289 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!