Розділи

Як правильно заряджати ноутбук, щоб батарея служила якнайдовше

Як правильно заряджати ноутбук, щоб батарея служила якнайдовше

Віталіна Чимчинська
26.09.2023
5 хв
03.10.2023
Було
цікаво?
1837 лайків
Кількість
перeглядів
8477 переглядів

Від новенького ноутбука завжди очікують класної продуктивності та тривалого часу автономної роботи.

 

І так прикро, коли не проходить і року, а батарея вже не так добре тримає заряд. Причина може бути не в ноуті, а в його неправильній зарядці.

 

Розберемося, що ми іноді робимо не так і як це можна виправити👇

 

Міф про безперервну зарядку

 

Є припущення, що підзарядка ноутбука 24/7 не шкодить батареї. З точки зору користувача – це дійсно класно. Пристрій завжди заряджений, не потрібно турбуватися про підзарядку. Але мало хто знає, що така звичка негативно позначається на продуктивності та терміні служби акумулятора

 

Як правильно заряджати ноутбук

 

Якщо на постійній основі заряджати батарею до 100% та підтримувати її в такому діапазоні можна скоротити проміжки між циклами підзарядки. Простіше кажучи, зменшення цих мініциклів, через постійне підживлення, призведе до зношення батареї.

 

Як правильно заряджати ноутбук

 

Дотримуйтесь двох основних порад:

  • Не розряджайте ноутбук повністю. У сучасних ноутах навіть є режим "Економія заряду", який надсилатиме сповіщення коли заряд буде критичним.

 

Зарядка ноутбука

 

  • Підключайте пристрій до мережі у діапазоні від 50% до 80%. До прикладу, можете заряджати ноут вранці, а потім, коли він зарядився, від’єднувати до кінця робочого дня.

 

Температурний режим

 

Ви знали, що ноутбуки перегріваються в рази швидше, ніж смартфони?

Вони потужніші та виконують більш ресурсомісткі задачі. Щоб запобігти перегріву, на допомогу приходить система охолодження, яка підтримує оптимальний температурний режим. Але бувають випадки, коли підвищення температури – справа рук самого юзера, а не системи.

 

Як правильно заряджати ноутбук

 

Одна з основних причин – робота лежачи. Здавалося б, що тут такого, це ж так комфортно працювати у ліжку під тепленькою ковдрою. Насправді, в цей час ноут знаходиться на м’якій поверхні, яка може своїми ворсинками перекривати вентиляційні решітки. Порушується потік повітря та функціонування системи охолодження і, як результат – девайс перегрівається.

 

Як правильно заряджати ноутбук

 

Якщо робити так постійно – система охолодження працюватиме зі збоями. Тоді ноутбук нагріватиметься ще швидше, а це може погано вплинути на роботу пристрою та акумулятора. 

Щоб не спровокувати таку ситуацію, варто під час роботи ставити пристрій на тверді поверхні, які не забиватимуть вентиляційні решітки. Ще один варіант – використовувати спеціальну підставку. Асортимент великий, 100% знайдете щось під свою потребу.

 

Як правильно заряджати ноутбук

 

Догляд за ноутбуком

 

Важливо не забувати про чистку пристрою та заміну термопасти. Така дія допоможе зберегти оптимальний температурний режим та сприятливо позначиться на батареї в цілому. Зменшити температуру системи можна і шляхом заміни рідкого металу

Рідкий метал в рази ефективніше регулює температуру пристрою ніж термопаста. Якщо у вас потужний ноутбук або взагалі ігрова модель – краще обрати саме цей термопротектор. З його заміною вам допоможуть у сервісному центрі.

 

 

Правильне застосування гаджета дорівнює тривалому терміну служби акумулятора та ноутбука загалом 😉

 

Дотримуйтеся порад і не потрапите в ситуацію, коли заряд батареї буквально “тане на очах”.

 

Більше цікавого:

Було
цікаво?
1837 лайків
Кількість
перeглядів
8477 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1837 лайків
Кількість
перeглядів
8477 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!