Розділи

Як користуватися епілятором: інструкція для дівчат

Як користуватися епілятором: інструкція для дівчат

Максим Дущак
16.06.2023
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
2595 лайків
Кількість
перeглядів
10535 переглядів

 

Швидко, гладко та безболісно – епілятори добре справляються із цими завданнями. Якщо правильно ними користуватися☝

 

Хоч ці пристрої досить прості, є рекомендації, які дуже посилюють ефект від епіляції. Найхитріші дівчата ними вже користуються😎 Ловіть детальний гайд плюс цікаві прийоми 👇

 

Вижимаємо максимум із конструкції епілятора

 

Щоб відповісти на питання "як користуватись епілятором", потрібно розібратися у конструкції цих пристроїв.

 

Технологія

Дискові та пінцетні моделі мають схожу технологію епіляції. Перші висмикують волосся за допомогою мініатюрних дисків, другі – за допомогою пінцетів. Логічно😁

Електроепілятори з дисками можуть одночасно висмикувати більше небажаних волосків, тому ідеально підходять для епіляції рук та ніг. Але вони з часом тупляться і часто обривають волоски.

Пінцетні ефективніше видаляють волосяний покрив разом із цибулиною, а особлива конструкція головки ще й припіднімає волоски. Ці прилади менш болючі, тому популярніші за дискові електроепілятори. Але коштують, як правило, дорожче.

 

Швидкість

У деяких електричних епіляторів є лише один швидкісний режим, але у більшості моделей – їх декілька. Це дуже зручно, адже легко підігнати процес епіляції під себе. На низьких оборотах можна прибрати тонке і ламке волосся, на високих – густе і жорстке. Але пам'ятайте, високі обороти електроепілятора посилюють біль. До речі, далі ми розповімо, як видаляти волосся майже безболісною.

 

Функціональність

Багато виробників обладнують свої моделі додатковими опціями. Якщо епілятор має плаваючу головку, вона повторює контури тіла і легше видаляє волосся. Підсвічування важливе не менше, адже маленькі волоски вміло ховаються навіть при хорошому кімнатному освітленні. Обов'язково користуйтеся функцією охолодження, якщо вона передбачена в приладі. Біль зменшиться миттєво.

 

Насадки

А ось грамотно підібрані насадки забезпечать ідеальну гладкість, ще й дозволяють зменшити болючі відчуття від роботи епілятора. Для чутливих зон, підійде делікатна насадка, яка приховує частину робочої головки. Так, процедура займе більше часу, проте все пройде комфортно)

Ще більший комфорт забезпечує масажний механізм. Він розігріває шкіру, роблячи її еластичнішою. Але використовувати його на подразнених областях шкіри не рекомендується. Наслідки у вигляді посилення неприємних відчуттів не змусять себе чекати.   

Насадки для пілінгу – справжній порятунок від вростання волосся. Тим більше вони ще й ефективно видаляють шар із “мертвою” шкірою. Пілінгуйте лікті та коліна хоча б раз на кілька тижнів і шкіра буде ніжніша бабусиних сирників🙂

Тримером або насадкою для гоління можна видаляти вже доволі довге волосся. А ще якщо дуже хочеться зробити інтимну стрижку.

Як правильно користуватися епілятором: неочевидні істини

 

Пам'ятайте, що прилад не варто використовувати при варикозі, в зонах з родимками, травмами та подразненнями. Якщо є свіже татуювання чи засмага – краще трохи відкладіть процедуру висмикування волосків.

Спочатку може здатися, що користуватися епілятором дуже незручно, боляче і взагалі хто придумав ці прилади😂 Не переживайте всього декілька сеансів і ви закохаєтеся в них. Головне дотримуватися кількох правил:

  • Оптимальна довжина волосся – від 1 до 3 мм. Занадто короткий волосяний покрив голівка пристрою не захопить, надто довгі – поламає, залишивши корінь. Після бритви волосся досягає такої довжини за 3-5 днів, після епілятора – 2-4 тижні. Але все, звісно, індивідуально;
  • Ведіть прилад проти росту волосків, так пристрій буде ефективніше його видаляти. Підтримуйте кут нахилу 90°;
  • Достатньо легкого торкання з робочою головкою електроепілятора. Надмірний тиск може спричинити пошкодження поверхні шкіри.
  • Спочатку рекомендуємо користуватися найнижчою швидкістю, вона відчувається найприємніше. Згодом ви звикнете і зможете використовувати епілятор на повну.

Починати епіляцію слід із найменш чутливих частин тіла – ніг. Зона бікіні та пахв найделікатніша, тому користуйтеся насадками та нашими порадами👇

 

Як доглядати за шкірою і уникнути подразнення

 

Дуже корисно перед епіляцією прийняти теплий душ або ванну. Шкіра і волосяний покрив стають еластичнішими, а сам процес – приємнішим і ефективнішим. Якщо ви ще й проскрабуєте проблемні зони – взагалі шикарно, шкіра скаже спасибі👍

Після епіляції обов'язково прийміть холодну ванну, вона заспокоїть тіло і душу🙂 Для більшого ефекту, нанесіть гель або крем, навіть старий добрий ромашковий відвар підійде. І не забувайте у перервах між процедурами про скраби. Так, з кожною наступною процедурою тіло ставатиме дедалі гладкішим.

 

Як правильно робити епіляцію епілятором різних частин тіла

Різні ділянки мають свої нюанси, тому працювати з ними потрібно по-різному.

 

Ноги

Це найбільша зона, тому процес займе понад 1 годину. Робіть процедуру починаючи з передньої частини гомілки. Там шкіра максимально пряма та менш чутлива. Бажано тримати електричний епілятор під кутом 90 градусів, так він захопить найбільше волосків на ногах.

Перед видаленням волосків обов'язково очистіть поверхню стегна. Якщо епілятор повністю водонепроникний, робіть процедуру прямо у теплій ванні. Вода допоможе розпарити шкіру та волосяний покрив, тому епіляція пройде ефективніше та менш болісно. Але найкраще знижує неприємні відчуття крем або лосьйон. Наносимо його на шкіру, розтираємо, чекаємо 20-30 хвилин, поки він вбереться та обов'язково витираємо залишки засобу.

Рухи повинні бути повільними та протилежними напрямку росту волосся. Надмірно давити електроепілятором не варто, досить легкого дотику до ноги. Ділянка позаду колін – найбільш проблематична та делікатна. Використовуйте для неї повільну швидкість та делікатну насадку за потреби. На деяких ділянках після епіляції можуть залишитися невеликі волоски, тому просто пройдіться ще раз для ідеальної гладкості.

Після процедури гладку шкіру ніг потрібно охолодити водою чи льодом. Уникнути подразнень, подряпин і червоних плям допоможе лосьйон, крем або інший заспокійливий засіб з екстрактом алое вера, огірка, камфори.

 

Як користуватись епілятором в зоні бікіні

Ох, вже здогадуємося, як ви зараз напружилися😄 Так, ділянка бікіні – найчутливіша, тому робити епіляцію досить болісно. Хороша новина – болю від електроепілятора можна уникнути.

Для початку підготуйте зону бікіні, зробивши скрабування чи пілінг. Обов'язково очистіть її, а краще продезінфікуйте антисептиком. Нанесіть спеціальний крем для інтимних зон і зачекайте 20-30 хвилин, поки він вбереться. Якщо розмір волосся вже більше 2 мм, пройдіться тримером або бритвою.

Робіть епіляцію на низькій швидкості та обов'язково користуйтеся насадкою для бікіні або делікатних зон. Якщо епілятор із вологозахистом, видаляйте волоски прямо у теплій ванній. Рухайтеся у протилежному напрямку росту волосся, злегка натягуючи шкіру. Швидше за все, доведеться пройтися пристроєм кілька разів.

Після процедури тіло слід обов'язково заспокоїти. Кокосові та оливкові олії ідеально підійдуть. Щоб зона бікіні була ідеально гладкою, виконуйте процедуру кожні 2-4 тижні.

Дотримуйтесь наших порад і ви побачите, як згодом, больові відчуття від епілятора зовсім зникнуть, а ріст волосся сповільниться в рази.

 

Пахви

Ця зона теж досить чутлива і, мабуть, найнезручніша. Найкраще для неї підходить прилад з плаваючою головкою. Він підлаштовується під вигини, тому вам не доведеться вивертати руки незрозуміло як, намагаючись захопити небажані волоски.

Як і з попередніми зонами, шкіру потрібно обробити та підготувати. Тепла ванна, креми, олії – використовуйте, що вам подобається. До речі, під пахвами волосся росте трохи швидше, ніж на іншій ділянці шкіри. Якщо довжина вже досить велика, краще пройдіться тримером.

В процесі процедури рука має бути витягнутою, щоб площа епіляції була максимально рівною. Круто якщо у вас є насадка, яка натягує шкіру, для пахв вона просто незамінна.

Після процедури шкіру під пахвами бажано заспокоїти лосьйоном або кремом. Регулярність процедури: кожні 2-3 тижні.

 

Обличчя

Тут епілювати потрібно з особливою обережністю, адже ходити із пошкодженою шкірою не дуже хочеться.

Перед процедурою вже традиційно – душ, скраб, а ще краще – теплий компрес. Обов'язково користуйтесь насадками для обличчя, якщо вони є в комплекті. Та, яка з вузькою робочою областю підходить для міжбрівної зони, з широкою – для щік та чола.

Рухати електроепілятором потрібно повільно, проти напрямку зростання волосяного покриву та без надмірного тиску. Швидкість має бути мінімальною, адже волоски дуже тендітні та легко обриваються. Після процедури очистіть шкіру від залишків волосся та нанесіть заспокійливий крем. Намагайтеся деякий час не користуватися косметикою зі спиртом. Засмагати на сонці також не рекомендується.

Волосся на обличчі росте найповільніше, тому повторну епіляцію можна зробити через 4-5 тижнів.

 

Як користуватися епілятором без болю: 5 прийомів

 

Так, епіляція викликає певний дискомфорт. Але є прийоми, які ефективно знижують болючість:

  1. Перед процедурою обов'язково розпарюйте шкіру у теплій воді або наносьте крем, лосьйон.
  2. Використовуйте масажну насадку, якщо вона є у комплекті. Тільки переконайтеся, що на тілі немає явних пошкоджень, інакше ефект буде зворотнім.
  3. Увімкніть функцію холодного обдування на електроепіляторі, або прикладайте до чутливої ділянки шкіри охолоджувальний мішечок або рукавичку з льодом. Вони часто зустрічаються в комплектації.
  4. Користуйтесь найнижчими швидкостями.
  5. Видаляйте волосяний покрив поступово протягом кількох днів.

Якщо вже дуже страшно, випийте келих вина. Без жартів🙃 Алкоголь трохи підвищує температуру тіла і послаблює волосяний фолікул, тому дискомфорт від епіляції знижується. Хорошим варіантом буде випити склянку лужної мінералки. Вона знижує чутливість шкіри шляхом зниження загальної кислотності організму.

Перші процедури доставляють найбільше неприємних відчуттів. Не хвилюйтеся, з кожною новою епіляцією ви поступово звикатимете, і незабаром неприємні відчуття зникнуть.

 

Як доглядати за епілятором

 

Це досить прості прилади, тому їм не потрібен особливий догляд. Головне – очищати їх від волосся після використання. Це можна зробити щіточкою, яка найчастіше передбачена комплектацією. Не буде зайвим і додатково продезінфікувати голівку спеціальними засобами.

Акумуляторні епілятори намагайтеся заряджати лише тоді, коли вони повністю розрядилися. Це продовжить життя батареї. Тримати епілятор на зарядці довше необхідного, теж не рекомендується.

 

А на цьому все🙂 Збережіть цей гайд, щоб не втратити. А для тих, хто хоче вибрати найкращий пристрій, ми підготували ТОП епіляторів.

Було
цікаво?
2595 лайків
Кількість
перeглядів
10535 переглядів
Поділитись: